Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Στα αλήθεια βρε Παντελή μου, αυτό συγκράτησες από το point του Γράκχου?

Duh, Yas. Και δεν είναι γενικό ή αόριστο, είναι ειδικό και συγκεκριμένο. Χειροπιαστό, μετρήσιμο ποσοτικά και βιωμένο ποιοτικά, ξακουστό κιόλας λόγω ακριβώς της “εμβληματικότητας” του Δήμου.

… και όχι απλώς η πολιτική που “ακολουθεί” αλλά που εφαρμόζει, υλοποιεί, και καταστρώνει, ως προεξάχων Δήμαρχος και συγγενής του Πρωθυπουργού. Αυτό καθιστά ανάλογα-αντάξια συνένοχους τους “πολύχρωμους” κολαούζους που τώρα καμώνονται τους … “αντιπολιτευόμενους”.

I mean, Bitch Please.

Εδώ όμως δε μιλάμε γενικά και αόριστα, μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει ορίσει τον πάτο (μέχρι σήμερα) της αυτοδιοίκησης.

Προφανώς και όχι.

Επειδή μάλλον πηγαίνει και σε μένα αυτό, εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, καλά κάνει ό,τι κι αν κάνει. Απλά λέω πως δε με απασχολεί καθόλου τι θα γίνει και πως αξίζουμε ό,τι παθαίνουμε. Μετά ήρθε το σχόλιο από @Curehead ότι τουλάχιστον για αυτούς που ψήφισαν αλλαγή να τους αφαιρέσουμε, στο οποίο διαφωνώ εντελώς, δεν διαλέγω ποιοι θέλω να είναι καλά και ποιοι όχι, λέω δε με απασχολεί για κανέναν

Δεν διαφωνώ (αν και έχω την αίσθηση ότι έχει ισχυρό ανταγωνισμό με Μπέο και πιθανότατα και άλλες περιπτώσεις, απλά πολύ λιγότερο προβεβλημένες), αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο πάτος ήταν αυτός εδώ (που ούτε εσύ το πιστεύεις πραγματικά, αλλιώς δεν θα έβαζες το “μέχρι σήμερα”) το ότι θεωρείς ικανοποιητική επιλογή ψήφου κάτι που είναι λίγο πάνω από τον πάτο (θεωρητικά πάντα) τι σου λέει;

1 Like

Μπα, δεν πήγαινε σε σένα, εσύ είσαι συνεπής στη “fuck everyone” λογική σου.

2 Likes

Πιο τίμιο απ’ το να περιμένεις να είναι όλα τέλεια για να κάνεις τη διαφορά

2 Likes

Το “μέχρι σήμερα” το έβαλα επειδή δε μου αρέσει να είμαι απόλυτος. Θεωρώ τον συγκεκριμένο απίστευτα αποτυχημένο και θεωρώ ότι η δημοκρατική αντιπολίτευση θα έπρεπε να συνασπιστεί, να ανεχτούνε ο ένας τον άλλο, για να του καταφέρουν μια μπούφλα από εδώ μέχρι το φεγγάρι. Γιατί θα τον πονέσει πάρα πολύ το να χάσει κι αυτόν και τον θείο του και όλο το σύστημα που στηρίζει και προωθεί τους συγκεκριμένους ανίκανους. Πέρασε στον δεύτερο γύρο ο Δούκας; Καλώς, στηρίζουν όλοι αυτόν. Αν περνούσε ο Σοφιανός ή ο Ζαχαριάδης, προσωπικά θα είχα την “απαίτηση” οι υπόλοιποι να τους στηρίξουν. Αποκλείω να είναι χειρότεροι από τον Μπακογιάννη.

Ξαναλέω, μιλάω για τη συγκεκριμένη περίπτωση του Μπακογιάννη. Από εκεί και πέρα, προφανώς καθένας έχει τις απόψεις του και κάνει τις επιλογές του.

2 Likes

Συμφωνώ - σε εντελώς θεωρητικό και υποθετικό επίπεδο, καθώς μιλάς για άλλη μία ανύπαρκτη λογική, που δεν έχω ακούσει κανέναν να την εκφράζει.

Καταρχάς, αν το κίνητρό σου είναι να πονέσει ο κώλος του Μητσοτάκη, σε ένα εντελώς καφενειακό επίπεδο το σέβομαι και με το καλό να πας να ψηφίσεις Δούκα την Κυριακή (δεν ξέρω αν ψηφίζεις Αθήνα, και πάλι υποθετικά το λέω), άλλο που εγώ δεν θα το κάνω γιατί έχω διαφορετικό κριτήριο και πιστεύω ότι είτε βγει δήμαρχος ΝΔ είτε δήμαρχος ΠΑΣΟΚ θα είναι ένα και το αυτό.

Όσο για το σενάριο του να πήγαινε β’ γύρο ο Σοφιανός (με τον Ζαχαριάδη δεν ασχολούμαι, μαγαρίζει το όνομα), είναι πολύ κρίμα που για μιάμιση χιλιάδες ψηφαλάκια δεν υλοποιήθηκε, όχι επειδή είναι αυτός που ψήφισα αλλά επειδή εκεί κι αν θα 'πεφτε το πολύ γέλιο. Τα εύκολα περί “δημοκρατικής αντιπολίτευσης” θα πήγαιναν περίπατο και θα έβλεπες το πραγματικό τους πρόσωπο, όλοι εναντίον του “επικίνδυνου”. Πώς το ξέρω, με ρωτάς; Σε παραπέμπω στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στη Νίκαια, στην Ικαρία και όπου αλλού θες. Εκεί όπου και στο παρελθόν και τώρα οι “δημοκρατικοί” κάνουν στην μπάντα τις “διαφορές” τους με τους “αντιδημοκρατικούς” της ΝΔ για να μην πέσει ο δήμος “στα νύχια των μπολσεβίκων”.

Ξέρω, ξέρω, αυτοδιοικητικά κριτήρια, “όχι κομματικά”. Παντού με έναν μαγικό τρόπο τα αυτοδιοικητικά κριτήρια ευθυγραμμίζονται, από την Αχαΐα και την Αττική μέχρι το Ανατολικό Αιγαίο. Σύμπτωση θα είναι.

1 Like

Και δια του λογου το αληθες - fresh off the hook:

“Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο υποψήφιοι δήμαρχοι φέρεται να είχαν συμφωνήσει προεκλογικά πως σε περίπτωση που κάποιος έρχονταν αντιμέτωπος στον β’ γύρο με τον Κώστα Πελετίδη, τότε θα τον στήριξαν”

πηγη

1 Like

Μόνοι σας και όλοι τους δεν είναι; Μην κλαίγεστε :stuck_out_tongue:

2 Likes

Δεν είναι θέμα κλαψούρας, είναι θέμα του να είναι ο καθένας ειλικρινής και συνεπής και να μην κρύβεται πίσω από γενικότητες περί αντιδεξιών μετώπων (όπου τον συμφέρει) ή περί τοπικών ιδιαιτεροτήτων ξέρω γω, τι επικαλούνται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

1 Like

Φαύλος κύκλος, δε θα συμφωνήσουμε. Αν οι χαμένοι της Πάτρας στηρίξουν Σβώλη λοιπόν, να εύχεστε ο κόσμος να μην ψηφίσει όπως ψηφίζετε εσείς :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ποιος ειδες να κλαιγεται?
Ισα ισα. Αυτο λεμε οτι ισχυει.
Και παραπεμπουμε σε πραξεις που το επιβεβαιωνουν.
Και αναδεικνυουμε με σαφηνεια αυτα τα γεγονοτα.
Αλλοι ειναι αυτοι που “αρνουνται” οτι συμβαινει, ενω εμπρακτως το πραγματωνουν, καθως αξιωνουν τα ταξικα τους αφεντικα
:wink:

ευχομαστε αυτο ακριβως: να ψηφισουν οι εργαζομενοι, οι ανεργοι, οι τσακισμενοι της χωρας με το ιδιο καθαριο και ξεκαθαρο ταξικο κριτηριο οπως εμεις. Συνεπεια δι’ ημας, Συνεπεια δι’ υμας.

3 Likes

Εγώ πάντως δεν εύχομαι τίποτα, γιατί δεν χρειάζεται. Στην Πάτρα το μόνο που κρινόταν ήταν αν ο Πελετίδης θα έβγαινε από χθες ή αν θα χρειαζόταν και β’ γύρος.

1 Like

Δεν το εγραψες στα αμερικανικα και δεν καταλαβαινω τι σημαινει

3 Likes

Με εμενα μιλας, δεν μιλας με εκπροσωπο του ΣΥΡΙΖΑ η του ΠΑΣΟΚ μην μπερδευεσαι. Δεν με ενδιαφερει τι θα εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ η το ΠΑΣΟΚ αν εβγαινε δευτερος ο Σοφιανος, εγω θα ειχα την ιδια ακριβως απαιτηση να τον στηριξουν ολοι εναντιον του Μπακογιαννη παρολο που σιχαινομαι απεριοριστα το ΚΚΕ και οσα πρεσβευει πλεον.

Αλλα εγω εχω φαει το παραμυθι οπως ειπες οποτε δεν εχει και νοημα η κουβεντα, ειμαι πιονι του ιμπεριαλισμου και του καπιταλισμου.

1 Like

Η κουβέντα δεν έχει νόημα για τον λόγο ότι είσαι αχρείαστα επιθετικός και μάλιστα από τη στιγμή που δεν είπα τίποτα για σένα, στο συγκεκριμένο ποστ μου όπου απαντάς δεν απευθυνόμουν σε σένα αλλά στον Παντελή και χωρίς φυσικά να τον αντιμετωπίζω ως “εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ”, απλά σχολίασα τους τακτικισμούς των εν λόγω κομμάτων στις τοπικές εκλογές. Τώρα αν εσύ νιώθεις να ταυτίζεσαι με αυτές τις λογικές που ανέφερα, προφανώς και θα σου μιλήσω όπως θα μίλαγα σε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ, χωρίς επιθετική διάθεση αλλά καθαρά υπό μορφή πολιτικού χαρακτήρα πολεμικής, διότι - το ξαναλέω - δεν δέχομαι ούτε στιγμή τα περί τοπικών εκλογών άνευ πολιτικού χαρακτήρα και κατά τ’ άλλα δεν με ενδιαφέρει πόσο απεχθάνεσαι όσα πρεσβεύει το ΚΚΕ ή αν σε ενοχλεί το να θεωρείσαι “πιόνι του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού”, όποιος κι αν σου είπε ποτέ κάτι τέτοιο.

1 Like

Προκύπτει αβίαστα από την συζήτηση πως το ο “αντιδογματισμός” μπορεί να είναι ένας τίτλος που φοράει κανείς ελεύθερα στον εαυτό του (feel free to flex your own fashion statements), αλλά η έμπρακτη διαχείριση ενός διαλόγου κρίνει το πόσο διαλεκτικός και εν τέλει πρόθυμος για ανταλλαγή απόψεων είναι κανείς.

Ούτε εγώ ούτε ο Γράκχος μετατρέψαμε την άποψη κανενός σε προσωπική “μομφή” ή “χαρακτηρισμό” ad hominem, πολλώ δε μάλλον με “δραματικούς” όρους. Η σκέψη μας απορρέει από την συνοχή της αντίληψής μας, την διαλεκτική θεωρίας-πράξης, και κομίζουμε μόνον τις γνώμες μας και τα εγνωσμένα (φαμπιουλους, είναι η αλήθεια) εκφραστικά μας μέσα.

Προτείνω αντίστοιχη μεθοδολογία και προς κάποιους συνομιλητάς που τελούν σε αναίτια φόρτιση.
Προς τι ο πανικός;
Δεν κόψαμε τον μισθό κανενός, δεν υπογράψαμε μνημόνιο, δεν αφήσαμε τρένα να συγκρούονται ή κάμπους να γίνονται βοθροθαλασσιές.
Δεν ζητάμε να συμφωνήσει κανείς με κάτι που δεν θέλει (άλλη όρεξη δεν είχαμε).
Ζητάμε σαφήνεια στις προτάσεις-απόψεις, και αμα γίνεται σε ήρεμο ύφος.
Δεν θα είναι υποχώρηση απέναντι σε μένα ή τον Γράκχο.
Είναι σεβασμός του καθενός/καθεμιάς στον εαυτό του/της,
στο self-portrait που σκιαγραφείται μέσα από τον διάλογο.
Και - ποιος ξέρει - δυνητικό validate του “αντιδογματικού”, by any chance.

2 Likes
1 Like

Από την ειδησεογραφική ροή των greek politics, aka circo medrano της “αστικοδημοκρατίας”:

Είναι άδικο βέβαια να χαρακτηρίζει κανείς τον τέως κραταιό κ. Κατσικόπουλο μόνον ως πρώην Βουλευτή, καθότι παραμένει ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο άλλωστε προέρχεται ο επιφανής καρδιολόγος κ. Σβόλης. Σίγουρα, τους ενώνουν πολύ περισσότερα από την (οπωσδήποτε αληθινή) εναντίωσή τους σε ΣΟΒΙΕΤ και ΓΚΟΥΛΑΓΚ.

Είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ 200 χιλιόμετρα παραπέρα επιθυμεί “προοδευτική ανατροπή” του Μπακογιάννη της ΝΔ που στηρίζει τον τέως ΠΑΣΟΚ κ. Σβόλη τον οποίον ο νυν ΠΑΣΟΚ κ. Αϊβαλής, ηττηθείς υποψήφιος των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στην Πατρα, ακόμα “δεν γνωρίζει” αν θα στηρίξει.

Εδώ μία fabulous photo των κκ. Δούκα (in poster), Δούκα (in person) και Ζαχαριάδη (in person).

2 Likes