Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Το βράδυ των εκλογών ο Κουτσούμπας έδωσε γραμμή και είπε “όπου δεν υπάρχει δικός μας υποψήφιος, λευκό ή άκυρο”. Μακάρι λοιπόν να βγούνε 3/3 δήμαρχοι της ΝΔ στους μεγάλους δήμους, έτσι κι αλλιώς όλοι ίδιοι είναι. Και μακάρι ο Μπακογιάννης σε 10 χρόνια να είναι πρωθυπουργός.

Όλες οι ευχές θεμιτές! Δεν αποκλείεται ο καλός θεούλης να εισακούσει.

Άλλωστε, ο γνωστός τέως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μετέπειτα μεταγγραφή στο ΛΑΟΣ, ανέκαθεν χριστιανός-ορθόδοξος, γνωστός στο πανελλήνιο ως “φρουτάκιας” λόγω παλιότερων χόμπι που οδήγησαν στην αποπομπή του από τον τότε ΠΘ κ. Σημίτη, κύριος Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Σβόλη.

Το 2019 ο κ. Χρυσανθακόπουλος, σε μία στιγμή αντάξια ενός μεγάλου ανδρός, έστειλε, μετά την πανωλεθρία του ως υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, ανοικτή επιστολή στον λαουτζίκο, σιχτιρίζοντάς τον για τα “ψέματα” που “του είπε”. Στο δραματικό φινάλε, εν είδει magnum opus του Κρίστοφερ Νόλαν, μιλάει απευθείας στα Ουράνια και στον πρωτόκλητο “Άγιο Ανδρέα” (για τον οποίον είχε εισηγηθεί να γυριστεί κινηματογραφική ταινία με διεθνή χρηματοδότηση):

Ως ορθόδοξος χριστιανός έχω θυσιάσει κάθε εγωισμό στον σκοπό μου. Άγιε μου Ανδρέα προστάτεψε αυτή την πόλη και τους ανθρώπους της που σε πρόδωσαν και ιδίως τους «φίδους» μου.

Τον Αύγουστο του 2023, μετά τις πυρκαγιές, που ίσως εν είδει Θείας Δίκης, ισοπέδωσαν την χώρα, ο Συνομιλών με τα Θεία κ. Χρυσανθακόπουλος, “διαβάζοντας” τα σημεία της Αποκάλυψης, κάνει το μεγάλο βήμα και εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο του κ. Σβόλη, αξιώνοντας μεταξύ άλλων:

(το bold στην αρχική ανακοίνωση του κ. Χρυσανθακόπουλου)

Λίγο πιο μετά, πάντα μπροστά από τις εξελίξεις, ο κ. Χρυσανθακόπουλος φλεξάρει το κονσεπτ του “αδογμάτιστου”. Στις 13/09 το δίλημμα μπαίνει με μία απαστράπτουσα διαύγεια και λακωνικότητα:

Με τον καλοπροαίρετο αδογμάτιστο Κώστα Σβόλη που τείνει χείρα συνεργασίας σε όλους ή τον απερχόμενο σιδεροδέσμιο των αγκυλωμένων αντιλήψεων πρώην Δήμαρχο;

Προφανώς ο χαρακτηρισμός “πρωην” από κάποιο προφητικό post-electoral όραμα του κυρίου Χρυσανθακόπουλου.

Δια του λόγου το αληθές - για την χείρα συνεργασίας, φώτο που αποθανατίζει την χειραψία των δύο ισχυρών ανδρών με την εικονίτσα της Παρθένου Μαρίας ανάμεσά τους να ευλογεί την μεταγραφή.

Σε όμορο “αδογμάτιστο” πνεύμα, ο Stefanos Kasselakis στο ντεμπούτο στον ΣΕΒ σήμερα εξορκίζει τους Δαίμονες:

Πιθανώς όταν ξεκουραστεί, να εκφέρει γνώμη και για τον β’ γύρο του Δήμου Πάτρας, εκεί όπου Δαίμονες, Άγιοι, Σοβιέτ, Γκούλαγκ, και προπαντώς “αδογμάτιστοι” έχουν επιστρατευτεί στο climaxing performance-mudslinging του circo medrano της αστικοδημοκρατίας.

4 Likes

Μόνο ο Μπέος φεύγει τρέχοντας; :thinking:

Το τοπικό αφεντικό πάντως μια χαρά χρησιμοποιεί καπιταλιστικότατες οικονομίες κλίμακος για να μειώσει τα κόστη, όπως μας ενημερώνει από το επίσης κομμουνιστικό τικ τοκ

Φράση που χρησιμοποίησε κάποιος για να την πει, πιστεύοντας ότι ανήκει στην ίδια τάξη με έναν οποιονδήποτε επαγγελματία πολιτικό

1 Like

Τελευταίο μήνα βλέπω πολλά άρθρα/στημμένες συνεντεύξεις για την Λάτση-Κούρκουλου. Πολλά εξ’αυτών τα βλέπω ως sponsored άρθρα στο Facebook newsfeed μου από άγνωστες ιστοσελίδες. Μάλιστα οι ιστοσελίδες αυτές ειδικεύονται σε ειδησιογραφία άσχετη με εμένα. Δηλαδή κάποιος/α πληρώνει πολλά για να με ενημερώσει για κάποια που δε γνωρίζω και δεν έχω διάθεση να μάθω μέσα από ιστοσελίδες που δεν έχουν λόγο να διαφημιστούν σε εμένα. Σήμερα βλέπω συνέντευξη της σε μεγάλη γνωστή αθλητική ιστοσελίδα (από αυτές που ανεβάζουν Χρυσαυγίτες και Κασσελάκηδες ταυτόχρονα) που ο τίτλος την παρουσιάζει ως εχθρό της διαφθοράς και της σαπίλας. Να φοβόμαστε; Πάμε για καινούργια αυτοδημιούργητη πολιτική περσόνα;

2 Likes

Eγώ λέω να πάει να ζήσει μόνος του (ή με άλλους του κόμματος), για να τον λένε συνεπή απέναντι στο κομμουνισμό και κυρίως στον υπόλοιπο κόσμο, που για κάποιο λόγο θεωρεί ότι επειδή κάποιος είναι κκε, θα πρέπει να ζήσει με τις (ανεφάρμοστες στον παροντικό κόσμο) αξίες του, no matter what.
Ρε μλκς, πάμε καλά τώρα?

5 Likes

Όταν ρώτησα αυτό

Η απάντηση που πήρα είναι να πληρώσω για να μου κάνουν μαθήματα :stuck_out_tongue:

1 Like

Aν θες την δικιά μου απάντηση πάντως, είναι πως ναι, έχουν κομμουνιστικό πρόγραμμα, αλλά προσαρμοσμένο στην καπιταλιστική πραγματικότητα.
Μου φαίνεται δεν χρειάζεται καν ερώτηση για αυτό.
Λίγο ξεσκάλωμα από όλους, καλό θα κάνει.

3 Likes

Κανείς δεν είπε αυτό. Είπαμε πιο απλά πράγματα. Πάμε γερά, τη Δευτέρα ξυπνάμε με 3/3 δημάρχους ΝΔ, κανένα πρόβλημα. Ευκαιρία για περισσότερη διαμαρτυρία :+1:.

1 Like

Μια χαρά ξεσκαλωμένος είμαι εγώ, δεν είμαι αυτός που λέει μόνο εμείς και κάνεις άλλος.

Απ’ότι φαίνεται λύσεις υπάρχουν

1 Like

To να σχολιάζει ένας εξυπνος άνθρωπος με αυτό τον τρόπο:

μου δείχνει ένα μικρό σκαλωματάκι, ακόμα και αν εσύ δεν το παραδέχεσαι.

Το αν έχουν σύνδρομο καταδίωξης τα μέλη του κκε, κάπου θα έχει την βάση του.
Και ιστορικά και μέσω της καθημερινότητας.
Το αν αρκετός, ακόμα, κόσμος πέφτει στην λούπα που είπα στο προηγούμενο ποστ, δεν είναι δίκο τους θέμα πάντως.
Το ότι έχουν τα θέματα τους από την άλλη, φυσικά και τα έχουν.
Ας μην τρωγόμαστε με τα ρούχα μας όμως, καταντάει ελαφρώς γελοίο.

1 Like

Εγώ αυτό που λέω είναι, ευτυχώς που δεν έχω υποχρεώσεις στο μπουρδέλο στο οποίο διαμορφώνεται η Ελλάδα. Γιατί διαμορφώνεται σε άλλο μπουρδέλο από αυτό που ήταν.

3 Likes

Καλα και σορυ κιολας, τι θα επρεπε να κανει ο Πελετιδης για να ειναι συνεπης, να στησει Κολχοζ στην Πατρα? Το οτι χρησιμοποιει τα Δημοτικα κονδυλια ωστε να αφησει στον κοσμο που χρηματοδοτει τον Δημο μια περιουσια αντι να τα τρωνε οι Εργολαβοι δεν ειναι αρκετα κομμουνιστικο πχ?

1 Like

Καλα η έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων, that happens to me on a bad hair day as well,
μα η έλλειψη χιούμορ?
Πες μου τώρα ότι νόμισες ότι κυριολεκτώ, να καταπιώ το γκλιττερ μου (και είναι και μπόλικο).

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κατσικόπουλο που σας παράθεσα χτες την δημόσια τοποθέτησή του, στήνονται GULAG :stuck_out_tongue:

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που ξέχασα να παραθέσω χτες, μιας και λογικό να μην ξέρουν όσοι δεν σχετίζονται με Πάτρα, είναι ότι το 2010 ο κ. Κατσικόπουλος, με την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, έχασε την Δημαρχία στον Β’ γυρο από τον κ. Δημαρά, επίσης ΠΑΣΟΚ αλλά “αυτονομημένο”. Έκτοτε, ο κ. Κατσικόπουλος είναι σε Bitter Queen mode.

Όταν η ζωή στην πλειοψηφία των ανθρώπων έχει γίνει σκατά τα τελευταία 15 χρόνια και ακόμα συζητάμε τα ίδια πράγματα, πες το σκάλωμα. Εγώ είμαι άνθρωπος που μ’αρέσει να αναλαμβάνω ευθύνη, τι να σου πω.

Ελπίζω να μην έχει πάρει κονδύλια από την ΕΕ, κάπου θα πέσουμε σε fallacy. Όπως και να’ χει το point ήταν πως υπάρχουν λύσεις, αλλά θέλουμε τη δικιά μας λύση μόνο. Ε αυτό πάντα θα το κοροϊδεύω

2 Likes

Ωχ, λες? ακόμα δεν έχουμε εμπεδώσει την “τρέχουσα”

1 Like

Για να αποφασίσεις αν ένα επιχείρημα είναι σοβαρό ή όχι, πρέπει πρώτα να έχεις επιχείρημα. Αυτό που έκανα ήταν ερώτηση.

Δεν είπα κάτι για το χιούμορ, υπονόησα ότι είναι ειρωνικό όταν στην έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων η πρώτη αντίδραση είναι να ζητούνται χρήματα και όχι μια συνδικαλιστική μάζωξη του προλεταριάτου

1 Like

Xωρίς να είμαι ούτε κομμουνιστής, ούτε του κόμματος, αυτό ελαφρώς επιφανειακή κριτική.
Το να θεωρούμε την μη αυξηση των ποσοστών (μέσω της αλλαγής προσέγγισης, έστω λεκτικά), ως αποφυγή ευθυνών, είναι τουλάχιστον επιφανειακό.
Αποδεδειγμένα οι άνθρωποι κάνουν πολλή δουλειά, μέσω τοπικών οργανώσεων - πράγματα που αν δεν είσαι στους ενδιαφερόμενους, δεν τα μαθαίνουμε.
Το ότι έχουν διάφορα σκαλώματα, είναι πέρα για πέρα αληθές και είναι ένα πολύ κακό χαρακτηριστικό τους. Να εστιάσουμε όμως στην θετική πλευρά και στο πως μπορεί να γίνει ακόμα πιο θετική?
Γιατί το να κατηγορούμε για ιδεολογικές αγκυλώσεις, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, ακόμα και αν είναι αλήθεια.

2 Likes