Όλες οι ευχές θεμιτές! Δεν αποκλείεται ο καλός θεούλης να εισακούσει.
Άλλωστε, ο γνωστός τέως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μετέπειτα μεταγγραφή στο ΛΑΟΣ, ανέκαθεν χριστιανός-ορθόδοξος, γνωστός στο πανελλήνιο ως “φρουτάκιας” λόγω παλιότερων χόμπι που οδήγησαν στην αποπομπή του από τον τότε ΠΘ κ. Σημίτη, κύριος Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Σβόλη.
Το 2019 ο κ. Χρυσανθακόπουλος, σε μία στιγμή αντάξια ενός μεγάλου ανδρός, έστειλε, μετά την πανωλεθρία του ως υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, ανοικτή επιστολή στον λαουτζίκο, σιχτιρίζοντάς τον για τα “ψέματα” που “του είπε”. Στο δραματικό φινάλε, εν είδει magnum opus του Κρίστοφερ Νόλαν, μιλάει απευθείας στα Ουράνια και στον πρωτόκλητο “Άγιο Ανδρέα” (για τον οποίον είχε εισηγηθεί να γυριστεί κινηματογραφική ταινία με διεθνή χρηματοδότηση):
Ως ορθόδοξος χριστιανός έχω θυσιάσει κάθε εγωισμό στον σκοπό μου. Άγιε μου Ανδρέα προστάτεψε αυτή την πόλη και τους ανθρώπους της που σε πρόδωσαν και ιδίως τους «φίδους» μου.
Τον Αύγουστο του 2023, μετά τις πυρκαγιές, που ίσως εν είδει Θείας Δίκης, ισοπέδωσαν την χώρα, ο Συνομιλών με τα Θεία κ. Χρυσανθακόπουλος, “διαβάζοντας” τα σημεία της Αποκάλυψης, κάνει το μεγάλο βήμα και εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο του κ. Σβόλη, αξιώνοντας μεταξύ άλλων:
(το bold στην αρχική ανακοίνωση του κ. Χρυσανθακόπουλου)
Λίγο πιο μετά, πάντα μπροστά από τις εξελίξεις, ο κ. Χρυσανθακόπουλος φλεξάρει το κονσεπτ του “αδογμάτιστου”. Στις 13/09 το δίλημμα μπαίνει με μία απαστράπτουσα διαύγεια και λακωνικότητα:
Με τον καλοπροαίρετο αδογμάτιστο Κώστα Σβόλη που τείνει χείρα συνεργασίας σε όλους ή τον απερχόμενο σιδεροδέσμιο των αγκυλωμένων αντιλήψεων πρώην Δήμαρχο;
Προφανώς ο χαρακτηρισμός “πρωην” από κάποιο προφητικό post-electoral όραμα του κυρίου Χρυσανθακόπουλου.
Δια του λόγου το αληθές - για την χείρα συνεργασίας, φώτο που αποθανατίζει την χειραψία των δύο ισχυρών ανδρών με την εικονίτσα της Παρθένου Μαρίας ανάμεσά τους να ευλογεί την μεταγραφή.
Σε όμορο “αδογμάτιστο” πνεύμα, ο Stefanos Kasselakis στο ντεμπούτο στον ΣΕΒ σήμερα εξορκίζει τους Δαίμονες:
Πιθανώς όταν ξεκουραστεί, να εκφέρει γνώμη και για τον β’ γύρο του Δήμου Πάτρας, εκεί όπου Δαίμονες, Άγιοι, Σοβιέτ, Γκούλαγκ, και προπαντώς “αδογμάτιστοι” έχουν επιστρατευτεί στο climaxing performance-mudslinging του circo medrano της αστικοδημοκρατίας.