Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Να πάνε πού; Μπορεί κάποιος διεθνής φορέας, οργανισμός ή οτιδήποτε άλλο να υποχρεώσει το Λονδίνο να κάνει κάτι;

1 Like

Τι uno reverse card ήταν αυτό δικέ μου? :stuck_out_tongue:

Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ποιος και τι, αλλά φαντάζομαι αν συνεννοηθούν 50 κράτη για κοινή δράση, πίεση, δελτία τύπου, ομιλία στον ΟΗΕ, φόρουμ, ξέρω γω, οτιδήποτε, λογικά δε θα είναι διαφορετική η πίεση που υπάρχει για το ζήτημα ?

To Βρετανικό Μουσείο έχει ιδιαίτερη σημασία για όσους αναπολούν την Βρετανική αυτοκρατορία. Μέσα έχουν για παράδειγμα τους θησαυρούς του Μπενίν, που οι Βρετανοί απέκτησαν όταν πήγαν στο Μπενίν και σκότωσαν σχεδόν τους πάντες. Η Νιγηρία και oι Μπενίνιανοί απόγονοι τα ζητάνε τώρα πίσω, αλλά οι Βρετανοί προτιμούν να τα έχουν στο υπόγειο από το να τα επιστρέψουν. Το μουσείο υπάρχει και για να θυμίζει στους Βρετανούς πως κάποτε είχαν την ισχύ να σκοτώνουν τους πάντες από το Μπενίν και να φέρνουν σαρκοφάγους και Παρθενώνες στην πρωτεύουσα τους.

1 Like

Κοίτα. Ειδικός σε τέτοια θέματα δεν είμαι, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο λόγος που δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα είναι ακριβώς επειδή όλες αυτές οι χώρες που έχουν μνημεία τους κλεμμένα στο Βρετανικό Μουσείο κατανοούν πως δεν θα είχε κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα. Πάρε μόνο τον ΟΗΕ: Εδώ και δεκαετίες έρχονται στις συνελεύσεις του ζητήματα όπως το εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα ή αυτά που κάνει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, και πάντα η μεγάλη πλειοψηφία των χωρών - μελών του ΟΗΕ παίρνει καταδικαστικές αποφάσεις. Είδες να αλλάζει ποτέ η στάση των ΗΠΑ ή του Ισραήλ; Όχι, για τον πολύ απλό λόγο ότι τέτοια όργανα έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα και οι μεγάλες δυνάμεις τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Υπάρχει και ένα άλλο κρίσιμο για μένα σημείο: Τουλάχιστον η Ελλάδα και ενδεχομένως και άλλες χώρες δεν αποκλείουν καθόλου το να κάνουν υποχωρήσεις και οι ίδιες στο ζήτημα των επιστροφών. Ο κάρβου από πάνω ανέφερε ήδη ότι επισήμως δεν ζητάμε πίσω κάποια μνημεία που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, αλλά μόνο τα γλυπτά του Παρθενώνα. Και γι’ αυτά όμως έχουν παιχτεί κατά καιρούς διάφορα περίεργα παιχνίδια, π.χ. πέρυσι (αν θυμάμαι καλά) είχε βγει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και το ενδεχόμενο απλού “δανεισμού” των γλυπτών. Αυτά που μας έχουν κλέψει, να μας τα δώσουν δανεικά! Μπορεί αυτό - όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε - να ισοδυναμεί με ταφόπλακα για τη μόνιμη επιστροφή τους, αλλά το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση σκοτίστηκε για την ακεραιότητα του Παρθενώνα, την πολιτιστική κληρονομιά κ.λπ. Ως μπίζνα τη βλέπει και υπολογίζει απλά ότι αν τα κλεμμένα μάρμαρα βρίσκονται εδώ, με οποιοδήποτε νομικό καθεστώς, αυτό θα είναι “καλό για τον τουρισμό” οπότε όλα καλά. Και βέβαια αν το κάνουμε εμείς, δεν είναι καθόλου απίθανο να το κάνουν κι άλλοι. Είναι φανερό λοιπόν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πας σε μεμονωμένες διαπραγματεύσεις, τα μέτωπα δεν έχουν να σου δώσουν τίποτα…

Άκομψο αυτό που του έκανε ο Σουνακ, αλλά ίσως κι ο άνθρωπος να θέλει απλά να του πάει καλά η μέρα, lol.
Πέρα από την πλάκα συμφωνώ με Γρακχο και να τονίσω ότι το μουσείου μπορεί να λέει ότι θέλει, αν δεν δώσει πράσινο φώς η κυβέρνηση τους τπτ δεν θα επιστραφεί, αλλά και πάλι, οποίος νομίζει ότι θα τα δώσουν ετσι απλα πισω ειναι απλά γελασμενοι.ολοκληρη Μελίνα πριν τόσα χρόνια δεν το κατάφερε αλλά οκ θα το κάνει το τσιτάχ.
Η όλη φάση είναι και γαμω για να περαστεί κάνα νομοσχέδιο η απλά να ξεχαστεί η ακρίβεια

1 Like

Double post αλλά ρε σατανάδες του luben κλαίω από τα γέλια!!!

11 Likes

Νο μιστερ Φεσας ιζ νοτ λαφινγκ φορ δατ Αδωνη, με τα Αγγλικα σου γελαει μαλλον αλλα παμε παρακατω.

3 Likes

:sweat_drops:

10 Likes

ΓΟΥΕΝΓΟΥΙΓΟΥΕΡΜΠΙΛΝΤΙΝΘΕΠΑΡΘΕΝΟΝ…

:bangbang:

1 Like

τι γίνεται ρε πστ μου - γουωτδεχελιζγκοινον!!!

ΦΑΚΓΙΟΡΝΤΟΤΕΡΣΗΝΓΛΙΣΜΠΟΗΣ

11 Likes

Μόνο εγώ εκτίμησα slang “τα κάνουν πλακάκια” σε πρωτοσέλιδο για μάρμαρα και γλυπτά;

Επίσης το “ποντικομουρης” είναι συγκινητικό.

6 Likes

Ο μεγαλειότατος .μίλησε. Μέσω γραβάτας.

3 Likes

15 Likes

Το ξέρω ότι είναι unpopular opinion μάλλον, αλλά αυτό που γίνεται με τα τιμολόγια είναι μια χαρά.

Οι πάροχοι θα δίνουν τις τιμές τους, και ο καταναλωτής θα αποφασίζει με βάση το χρώμα αρχικά και μετά με τη σύγκριση. Κανείς δε ζήτησε από τον καταναλωτή να λύσει μια απίθανη πράξη (μια δίκλαδη, άντε τρίκλαδη με το 0, συνάρτηση, αν δεν μπορεί να διαβαστεί είναι πρόβλημα της 2ας γυμνασίου αλλά ένιουει), εξού και τα χρώματα, κάνουν εύκολο στον απλό πολίτη να διαλέξει. Όποιος θέλει να δει γιατί βγαίνουν οι τιμές έτσι, μπορεί να κοιτάξει τον τρόπο υπολογισμού και να καταλάβει.

Άποψή μου (και αυτή σίγουρα unpopular) το πιο σωστό είναι το πορτοκαλί τιμολόγιο με τη δυναμική τιμή, αλλά είναι εντελώς διαφορετική κουβέντα, και σίγουρα δε θα εφαρμοστεί όπως θα έπρεπε. Μέσα στα διάφορα άρθρα, λένε πως το τιμολόγιο αυτό είναι για αυτούς που έχουνε έξυπνους μετρητές, και άρα πολύ λίγους, αλλά κανείς δε λέει πως ο (ιδιωτικοποιημένος) ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να τρέξει το διαγωνισμό εδώ και 10 χρόνια :stuck_out_tongue:

Αυτό είναι που κάνει την άποψή σου unpopular.

Σαν τον κομμουνισμό ένα πράμα

Να παιξω δηλαδη στο χρηματιστήριο ενα αγαθο πρωτης αναγκης στο ελλαδα2.0, ωραια… και καλη τυχη μάγκες

4 Likes

Υπάρχει το μπλε τιμολόγιο που έχει σταθερή τιμή

Η απόσταση μεταξύ της ιδέας του συγκεκριμένου χρηματιστηρίου από την εφαρμογή της, πράγματι αιτιολογεί την ευχή σου.

1 Like

Χωρις να θελω να εμβαθυνω σε ολοκληρωματα και ολοκληρωτικά καθεστώτα πραγματικα δεν εχω καμια ορεξη να κοιταζω καθε πρωτη του μηνα ποιο τιμολογιο ποιας εταιρειας (οι οποιες πλουτισαν εν καιρω πολεμου) θα πρεπει να διαλεξω… too boring, no glitter που θα σημείωνε και ο @Curehead

3 Likes