Ψάχνω αντίστοιχη ανακοίνωση που καταδίκαζε έντονα τη δολοφονία αμάχων στη Γάζα… δε βρήκα κάτι αντίστοιχο
Ήταν επειδή το Ισραήλ βρισκόταν σε αυτοάμυνα, γι’ αυτό.
Μαθήματα σε όσους σκοπεύουν να παντρευτούν σκέφτεται να ξεκινήσει η Εκκλησία (oneman.gr)
Μόνο εγώ παρακολουθώ τις εξελίξεις στην ελλάδα ρε παιδιά?
Όλα τα καλά να τα κρύβουμε???
ΛΟΙΠΟΝ - UNPOPULAR OPINION
το κάνει αυτό η καθολική εκκλησία, και ένας κολλητός που παντρεύτηκε (με θρησκευτικο γαμο) Ισπανίδα, το έκανε. Και η εμπειρια τους ηταν πολυ καλή, καθώς στα session που κάνανε τους ρώτησαν
- αν θελουν να κανουν παιδια και πόσα
- ποσο κοντα/μακρια θα θελουν να ζουν στους γονεις του μεν και του δε
- αν θελουν τα παιδια τους να πανε κατηχητικό κτλ
βασικα τους ζητησαν να συζητησουν ανοιχτα θεματα, τα οποια συνηθως δεν συζητιούνται και πολλές φορές στοιχιζουν σε γαμους. πχ δυο φιλοι τους δεν ειχαν συζητησει το θεμα παιδιων, καταλαβαν οτι θελουν διαφορετικα πραγματα, και χωρισαν, πριν παντρευτουν.
Αν καποιος ειναι πιστος και θελει να παντρευτει με θρησκευτικο γαμο, In principle, κακο δεν ειναι. Αλλα απο την αλλη, ακουω και το σημειο οτι η Ελλ εκκλησια εχει θεματα…
Τώρα αλήθεια???
Ετοιμάζεσαι να παντρευτείς κάποια/ον και δεν έχεις συζητήσει πρώτα σημαντικά πράγματα? Και θα τα συζητήσεις με παπάδες???
- απο εμπειρία, το 80% των ζευγαριων, μην σου πω οτι λεω και λιγο. Γιαυτο και τα διαζυγια ειναι στο +50%
- Καλο θα ηταν να τα συζητουσες χωρις την εκκλησια. αλλα δες το Νο1 πιο πανω. Επισης, ΑΝ εισαι πιστος και ΑΝ θες να παντρευτεις με την εκκλησια, το να κανει ο,τι κανει η καθολικη (οι οποιοι κάνουν κατι σαν Light θεραπεια, ειναι πιο πολυ speaking sessions) δεν το βλεπω κακο. τωρα, αν σε πιανουν και σε πρηζουν με τον διαβολο και τις αμβλωσεις ξερωγω, δεν κανουμε δουλεια.
Θυμάμαι μια φορά μικρός που είχα 4 ημέρες 38.5 πυρετό και δεν έπεφτε, πήγαμε να συμβουλευτούμε ένα παπά εδώ, μου είπε πρέπει να μιλήσουμε για τη βασκανία, μου διάβασε κάτι περίεργα ενώ με είχε τυλίξει οριακά με ένα πετραχήλι, μου έδωσε και υλικό για κατ’ οίκον μελέτη, και γυρίζω σπίτι και το ίδιο βράδυ έπιασα πρώτη φορά στη ζωή μου 40ρι.
Η μάνα μου είχε φρικαρει, ενημέρωσε τον παπά την άλλη ημέρα, και αυτός απορημένος που δεν έπιασε η μέθοδος του είπε θα προσεύχεται για μένα γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά.
Αχ, μεμοριζ.
Ξέχασε τις βεντούζες ο καημένος μωρέ. Αμέσως κι εσύ…
Εξορκισμο επρεπε να σου κανει
Ελπίζω να αστειεύεσαι.
Την λες και από τις proto-black metal εμπειρίες μου, μιας και η τότε πίστη μου αποδείχθηκε ελεήμων.
Να τους ρωτάτε, απλά δεν είναι chatgpt, έχουν δικαίωμα στο λάθος.
Νομιζω μεγαλη υπερβολη αυτο. Το 80% των ζευγαριων που ξερεις δεν εχουν συζητησει πριν παντρευτουν αν θελουν παιδια, που θελουν να ζησουν, και αν θελουν να ειναι κοντα στους γονεις τους ή οχι? Μεγαλο ως ποσοστο μου φαινεται. Σιγουρα δεν ισχυει το ιδιο στον δικο μου κυκλο, αν και ζω σε αρκετα διαφορετικη χωρα σε αυτα τα θεματα. Αλλα και Ελλαδα οσο θυμαμαι, αυτα γενικα τα συζητας πριν το πας σοβαρα. Βασικα τα συζητας πριν καν αρχισεις να συζητας σοβαρα για γαμο.
Αν ειχα 5 ευρω καθε φορα που ενα ζευγαρι που ξερω μαλωνει για το αν τα παιδια θα τα μεγαλωσει η μαμα ή η γιαγια (μπαμπα) ή η γιαγια (μαμας) ή η νταντα…
δεν θα δουλευα από το 2017
υπάρχουν ΠΑΜΠΟΛΛΑ θεματα που χρηζουν συζητησης πριν κανει καποιος οικογενεια, και πραγματικα παιζει να μην ξερω κανενα που να τα εχει συζητησει ολα. ουτε εγω τα ειχα συζητησει ολα to be fair
Θα πρότεινα στην κουβέντα να είναι και τα πεθερικά μαζί. Να το συζητάνε όλοι μαζί να τσακώνονται και να χωρίζουν πριν το γάμο. Επίσης το ζευγάρι να ορκίζεται στη μπαναγία οτι δε θα αλλάξει τίποτα απο αυτά που συζήτησαν με τον παπά αλλιώς θα καίγονται αυτόματα στην κόλαση. Και αν τυχόν το παιδί δε θέλει να παει κατηχητικό θα το δερνουν μέχρι να του αρέσει. Σόρυ μαν αλλά αδυνατώ να πιστέψω πως ενας σοβαρός άνθρωπος θα εμπιστευτεί έναν παπά για το οτιδήποτε
συμφωνω, αλλα επισης δεν ειπα αυτο. Ειπα οτι υπαρχουν καποιες (δυσκολες) κουβεντες που καλο θα ηταν να γινονται. οι καθολικοι τις κανουν στην εκκλησια. Στην Ελλαδα, ας την κανει ο καθενας οπου και αν θελει.
Στην Ελλάδα όπως κ σε όλο τον κόσμο, καλό θα ήταν ο καθένας να κάνει μια ειλικρινή κουβέντα με τον εαυτό του πρωτίστως, προτού πάρει οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον του…Πόσο μάλλον όταν πρόκειται να φέρει στον κόσμο κ παιδιά.
Ειτε μόνος, είτε με κάποιον ειδικό,ωστε να θέσει τα σωστά ερωτήματα.
Προχωράει σε κατι επειδή είναι δική του ανάγκη ή επειδή το θέλει ο γονιός, η εκκλησία, η κοινωνία κλπ?
Τώρα σε αυτή την εσωτερική αναζήτηση απαντήσεων, δεν βρίσκω πως θα μπορούσε να βοηθήσει η εκκλησία (τουλάχιστον με την νοοτροπία που βλέπω εγώ να βγάζουν προς τα έξω οι “πατέρες”).
Δε νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να τα εχεις συζητησει ΟΛΑ. Εν τελει, δεν ειναι και παραγωγικο. Ολοι οι ανθρωποι αλλαζουν, και οι αποψεις και τα θελω που ειχαν 5 ή 10 χρονια πριν, μπορει να ειναι εντελως διαφορετικα πλεον. Το σημαντικο ειναι να συζητωνται τα πολυ βασικα, και αυτα που προφανως ειναι αμεσης προτεραιοτητας. Κατα τα αλλα το μεγαλυτερο προσον που μπορει να εχει για μενα ενας ανθρωπος στις σχεσεις ειναι το να μπορει να ειναι ευελικτος και ανοιχτομυαλος. Αν καποιος θελει να παντρευτει και να κανει παιδια και δε μπορει να βαλει νερο στο κρασι του, τοτε θα παρει διαζυγιο 100%, και η μοναδικη ελπιδα ειναι να γινει αυτο πριν κανει παιδια.
Υπαρχουν παρα πολλα πραγματα που αναγκαστικα πρεπει να τα δουλεψεις και να τα βρεις στην πορεια, αλλα αυτο ελειπε, να ηταν ολη μας η ζωη προκαθορισμενη ή ευκολη. Απλα ενα σωρο ανθρωποι ειναι κακομαθημενοι στην εποχη μας, και με την πρωτη διαφωνια την κανουν ή νομιζουν οτι θα βρουν “καλυτερο ταιρι”. Αν καποιος δεν μπορει να κανει συμβιβασμους, ισως να μην πρεπει να κανει καν σχεση με αλλο ατομο.
Η ουσια ειναι πως η εκκλησια σε ολο αυτο δεν μπορει να βοηθησει καθολου, και μαλλον χειροτερα θα τα κανει τα πραγματα. Εκτος αν οντως μπορουν να κανουν το νερο κρασι αυτοι, οπως ο αρχοντας τους. Κατι μου λεει πως δεν μπορουν.
Αυτό που καταλαβαίνω από το βίντεο είναι ότι αν εξαφανιστούν οι τηλεοράσεις και έχουμε ένα ποδήλατο για όλους, το 2041 θα είμαστε μια μικρή Κίνα