Και αυτό τώρα γιατί μας το λες;
Ελπίζω να υπάρξει κάποιος εκεί να σας βάλει στη θέση σας.
Και αυτό τώρα γιατί μας το λες;
Ελπίζω να υπάρξει κάποιος εκεί να σας βάλει στη θέση σας.
Έτσι για να επισημάνω την ειρωνεία του πράγματος
Δεν υπάρχει κάποιος, όχι
Εσύ πού μιλάς για πούτσες πόσο χρονών είσαι;
Κακώς.
It’s not the end of the world mate
Είθισται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις (ειδικά από όσους αγνοούν την σημασία της φράσης) πως “ο νεκρός δεδικαίωται”. Μιας και πρόκειται όμως για πρόσωπο του οποίου οι πράξεις επηρέασαν όχι μόνο εκείνη αλλά και την/τις επόμενη/ες γενιά/ες μια ανασκόπηση της πολιτείας του Κ. Σημίτη με αφορμή το βιολογικό του τέλος είναι αναπόφευκτη.
Ο εκλιπών, αν και απείχε παρασάγγας από τα πρότυπα του “χαρισματικού ηγέτη” όπως τα γνωρίζαμε έως τότε, ήταν νομίζω ο τελευταίος που χαρακτήρισε την εποχή του. Στα οκτώ και πλέον χρόνια που ήταν στην ηγεσία της χώρας, έγιναν θετικές κινήσεις που του πιστώνονται και υπήρξαν και αρνητικά να του χρεωθούν, όπως συμβαίνει κατά κανόνα. Το διάστημα που έχει παρέλθει έκτοτε είναι μεν σημαντικό, ίσως όχι αρκετό όμως για να κριθούν τελεσίδικα όλα αυτά.
Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι επί των ημερών του έγινε το επόμενο βήμα εκχυδαϊσμού της πολιτικής αλλά και της δημόσιας ζωής εν γένει. Πλέον το λούμπεν ΠαΣοΚ των 80s και της Αυριανής είχε περάσει σε δεύτερο πλάνο έχοντας ηττηθεί στο πρόσωπο του Άκη (ένας ήταν ο Άκης) και η ΠαΣοΚική “ιδεολογία” είχε κατακλύσει κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Υπήρχε δηλαδή το lifestyle ΠαΣοΚ των εντύπων του Κωστόπουλου (παιδί του Κινήματος κι αυτός, που καυχιέται ότι “ξεβλάχεψε του Έλληνες”), υπήρχε το intellectual ΠαΣοΚ του ΔΟΛ (βλ. και Μέγαρο!) κοκ, όλα με κοινό παρονομαστή τον άκρατο εγωκεντρισμό από μια γενιά στελεχών/οπαδών που είχαν ανδρωθεί πολιτικά στην εξουσία και είχαν αποκτήσει σχέση ιδιοκτησίας με αυτή, μη αρκούμενοι πια σε έναν απλό διορισμό στη Δημόσιο.
Μοιραία, για άλλη μια φορά οι υπόλοιποι του πολιτικού σκηνικού έσπευσαν ασθμαίνοντες να προσαρμοστούν στα νέα αυτά δεδομένα προκειμένου να έχουν ελπίδα στην… “κουτάλα”!
Η πραγματικότητα είναι ότι, πάνω από 20 χρόνια αργότερα, αυτήν ακριβώς την κατάσταση νοσταλγούν οι περισσότεροι, και αυτό ακριβώς υπόσχονται να επαναφέρουν (στο βαθμό που μπορούν και τους επιτρέπεται) οι επίδοξοι κυβερνήτες.
Αν μη τι άλλο, ήταν leader not follower ο Σημίτης, αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε!
Χιλιαδες πραγματα δεν ειναι το τελος του κοσμου, αλλα ειμαι σιγουρος πως ολοι μας νοιαζομαστε αρκετα για πολλα απο αυτα. Αν θελουμε να ειμαστε κυριολεκτικοι, ουτε η γενοκτονια στην Παλαιστινη ειναι το τελος του κοσμου ας πουμε, ουτε η κυβερνηση Κουλη, ουτε καν κοσμος που πεθαινει απο το κρυο ή την πεινα. Αρα να τα προσπερασουμε ολα αυτα, γιατι οχι?
Ως καποιος που επισκεφτηκε μολις την Ελλαδα για 2 εβδομαδες μαζι με την εγκυο του γυναικα, μπορω να πω οτι αν και εχουν γινει τεραστια βηματα προοδου στο θεμα καπνισματος, η κατασταση παραμενει απογοητευτικη. Ευτυχως στα περισσοτερα μερη (και ειδικα στα εστιατορια) δεν υπαρχουν καπνιστες σε εσωτερικο χωρο, ομως ακομα και το μπαλκονι ή ο χωρος ακριβως απεξω απο το εσωτερικο παραμενουν προβληματικοι. Οταν καποιος καπνιζει σαν φουμαρο στο μπαλκονι καφετεριας στην Πεντελη για παραδειγμα με την μπαλκονοπορτα ανοιχτη, ο καπνος εισερχεται στον εσωτερικο χωρο σε τεραστιες ποσοτητες, και εκτος του οτι ειναι ενοχλητικος και δυσαρεστος για τους μη-καπνιστες, ειναι και επικινδυνος για την υγεια αυτων (ποσο μαλλον κατα την διαρκεια που η γριπη και το κρυωμα ειναι στην κορυφωση τους).
Γυρισαμε σπιτι ενα απογευμα μετα απο μολις 1.5 ωρα σε καφετερια/φαγηταδικο, και τα ρουχα μας μυριζαν καπνο λογω των καπνιστων ΕΞΩ στο μπαλκονι, κατι που εχω να νιωσω καπου 8 χρονια, δηλαδη απο την τελευταια φορα που ειχα παει σε εσωτερικο χωρο που καπνιζαν (στην Ελλαδα φυσικα και παλι).
Εδω υπαρχει κοσμος που εχει περασει τα 15 και καπνιζει πανω απο πακετο την ημερα, ενω ξερει οτι ειναι σχεδον σιγουρο πως καποια στιγμη θα παθει καρκινο του πνευμονα εξαιτιας αυτου ΚΑΙ ταυτοχρονα νομιζει πως ειναι δικαιωμα του να καπνιζει οπου γουσταρει, οι μαναδες ειναι το λιγοτερο…
Κι αν δεν είναι το 2030 επειδή λένε ψέματα για να πάρουν λεφτά θα είναι το 2040 με αυτά που βλέπουμε στις κλινικές δοκιμές στα τελευταία χρόνια , high risk high reward baby
Επειδή πολύ θέμα έγινε και ίσως κάποιοι δεν κατάλαβαν τι περιέγραψα
Μιλάμε για ένα γραφείο όπου είναι δύο άτομα, καπνιστές και οι δύο, και καπνίζουν χωρίς τύψεις
Γιατί το θεωρείτε τόσο τρομερό;
Δεν είναι ότι θα πάμε να φουμάρουμε και στη μούρη κάθε μη καπνιστή. Είπαμε.
Τώρα, κακό στους εαυτούς μας κάνουμε; Ε, κάνουμε, προφανώς. Λέτε να μην το ξέρουμε;
Δεν ξερω για τους αλλους, αλλα εγω γι’ αυτο:
Και προφανως το οτι γραφετε οτι το ξερετε, δεν σημαινει οτι το ξερετε κιολας.
Και συγκεκριμενα, χαμηλης.
Φαε κανα μπεηκον
Τρωω πολυ σπανια, οπως και μαγιονεζα, και ο λογος ειναι το οτι ειχα υψηλη χοληστερινη το 2021 και εκτοτε την εχω ριξει σχεδον 100 μοναδες. Σε αντιθεση με το καπνισμα, το λιγο μπεηκον ειναι οκ. Δε σε χαλασε η ταπα
Δεν το έγραψες αυτό όμως…
Καταλαβαίνεις και εσύ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά με τον εσωτερικό χώρο που είναι ένα μαγαζί με κόσμο και το γραφείο με 2 άτομα.
Τεσπα.
Από την πλευρά μου να πω ότι είμαι και εγώ καπνιστής δυατυχως, καπνίζω αυτή τη μαλακια το iqos.
Μετά από πολλά χρόνια με marlboro τα τελευταία 6-7 χρόνια το έχω πάει εκεί.
Δεν καπνίζω σε εσωτερικούς χώρους, προσπαθώ όσο γίνεται να σεβαστω τον χώρο και αυτούς που είναι εκεί
Και το καταλαβαίνω ακόμα περισσότερο τώρα πόσο ασχημο μπορεί να είναι για έναν που δεν καπνίζει όταν πηγαίνω σε χώρους με φίλους και γνωστούς που καπνίζουν κανονικά τσιγάρα.
Ειλικρινά δεν αντέχω την μυρωδιά τους…γεμίζουν τα ρούχα μου, γυρίζω σπίτι και αμέσως τα βγάζω εξω.
Και αυτό το λέει κάποιος που κάπνιζε τσιγάρα σχεδιν 20 χρόνια…
Με το iqos τουλάχιστον δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αν και εκεί είναι άλλη η μυρωδιά που έχει, την ξερετε…
Προφανώς και το iqos και όλα τα άλλα παρόμοια προϊόντα είναι τσιγάρα, βλαβερά για την υγεία.
Δυστυχώς μάλλον είμαι αρκετά δειλός για να πάρω την απόφαση να το κόψω μια και καλή.
Ναι ρε, εντάξει, δεν το έγραψα καλά στην αρχή
Στα κακα νεα, αποφασισες για εμενα και με εκρινες χωρις να με ξερεις, οποτε εχω πια το δικαιωμα να το κανω κι εγω: σιγουρα εισαι απο αυτους που “σκεφτονται” για τους αλλους χωρις να ρωτησουν. Δλδ, σιστακος.
Στα καλα νεα, εχεις φαει τοσο φλαγκ που ελπιζω και ευχομαι να σε ξαναδουμε οταν ο Αρχηγος κανει δισκο country σε συνεργασια με τον Παπα Χετ και την Εφη Θωδη.
κάποιος αντικαπνιστής πρέπει να σου έφαγε κάποτε γκόμενα ή σε έδειρε πολύ… δεν εξηγείται τέτοια καούρα αλλιώς… από το Δεκέμβρη του 22! Ζηλεύω το κουράγιο σου. Γεια σου ρε ουάν νταϊρέξιο νιάτο που νομίζεις ότι το να σέβεσαι τον διπλανό σου έχει σχέση με τον Κούλη και τον κάθε Κούλη
Το δεν θέλω να αναπνέω τον καρκίνο σου σε ποιά κατηγορία κατατάσσεται;
Στην κατηγορία που απαγορεύεται το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Νομίζω πως όσα ποστ κρύβονται λόγω φλαγκ, τα βλέπει τελικά περισσότερος κόσμος.
Παρακαλώ τα αριστερά βδελύγματα του φόρουμ να κάνουν φλαγκ αυτό το ποστ