Όχι, γι’ αυτό πατάω μόνο το following. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου τι με ενδιαφέρει για να αποφασίσω αν αξίζει να το βλέπω
Πολύ ατομική ευθύνη εντοπίζω.
Θα ελεγα οτι τα follow δεν ειναι ακριβως “ποροι που θα βοηθησουν να εξαλειφθουν τετοιοι ανθρωποι”, αλλα απο την αλλη πλευρα εγω ειμαι απο εκινους που διαβαζουν ειδησεογραφια και ενημερωνονται με παλιακους τροπους, αρα ισως ειμαι ξεπερασμενος.
Οχι.
“Despite the lack of evidence that this procedure, during which the nerve pathways in the lobes of the brain are severed, has any positive effects in treating illnesses, lobotomy became widely used. Active campaigning for the effectiveness of lobotomy and the spread of misinformation in the media led many to believe that lobotomy was a miracle cure. Only years later was the procedure recognized as one of the most shameful and tragic events in medical history.”
Μακάρι να είχα κάμερα για να καταγράψω τον θείο μου στην καρέκλα να τρέχουν τα σαλια του και να πω πως “ρε μαλακες? Σιγουρα δουλευει?”
Και μετα καποιος αλλος και μετα καποιος αλλος. Αλλα βλεπεις επιστημη και δημοιογραφία συνασπιστηκαν και χωσαν σε 50.000 κοσμο (μονο ΗΠΑ) ενα καρφι στο ματι !! Ακούγεται διαισθητικά χαζοαλλά δεν ΕΙΝΑΙ ! Μιλαμε για το 1952! Οχι πριν αιωνες. Η δημοσιογραφία μίλησε! Τι να πει ο OWl που βλεπει τον θειο του να ΄σερνεται! Ειναι απλα΄μια περιπτωση θα λεγαν οι ειδικοί!
Εντόπισε και τα άλλα ποστ μου για να δεις τι κάνω ατομικά σε συλλογικό επίπεδο. Σε παρόμοιο ύφος , προφανώς θα μιλάω για ατομική ευθύνη όταν μιλάω για τον εαυτό μου, είναι λογικό έτσι? Δε φταίω εγώ αν κάνετε συνειρμούς στο κεφάλι σας.
Και επειδή δεύτερη σερί φορά μου απαντάς έμμεσα και με εξυπνάδα, τώρα θα το πω, μιας και είδα και αρκετές καρδούλες τότε αλλά απάντησα χαζοβιόλικα και με “χιούμορ”, στο το ποστ με τα 12 παιδιά και τα Xπαιδιά του Μασκ κατάλαβα ότι θες να έχεις λόγο για το ποιος μπορεί να κάνει παιδιά και ποιος όχι, “κανένα?” είχες γράψει τότε.
Προτείνω να βγάλουμε επιτροπή που θα αποφασίζουν οι ειδικοί που ξέρουμε καλύτερα, πότε δύο άνθρωποι θα τους επιτρέπεται να κάνουν παιδί.
Με ρώτησες αν μου αρέσει εμένα προσωπικά το ότι τη ροή της πληροφορίας την ελέγχουν λίγοι, σου απαντάω τι κάνω για να το περιορίσω, και μου λες ότι αυτός δεν είναι τρόπος για να εξαλειφθούν τέτοιοι άνθρωποι.
…ναι? Λογικό? Άλλο το ένα άλλο το άλλο?
Textbook επιχειρηματολογια ψεκασμενου αντιεμβολιαστη, ωραια, μια χαρα παμε.
- Επίθεση στο Ήθος του Αντιπάλου : Επιδίωξη αμαύρωσης του ήθους του αντιπάλου μέσω μίας προσωπικής επίθεσης εναντίον του. Ταυτόχρονα, έμμεση ανάδειξη του ήθους του πομπού ως ακέραιου και των λεγομένων του ως αξιόπιστων.
Δεν ειπα οτι εισαι ψεκασμενος αντιεβολιαστης, ειπα οτι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτη ειναι η επιχειρηματολογια που χρησιμοποιουν και αυτοι
Δε χρειαζεται να διαβάσω καν το ποστ ΣΟΥ !!!
ΧΑΧΑΧΧΑΧΧΧΑΧΑΧ
Το χα κανει κοπι πειστ!!!
Τα μοτιβα συμπεριφορας ειναι απλοικα και προβλεψιμα !
“αυτη ειναι επιθεση! Καντο σωστα αμα ειναι να το κανεις!”
- Επίθεση στο Ήθος του Αντιπάλου : Επιδίωξη αμαύρωσης του ήθους του αντιπάλου μέσω μίας προσωπικής επίθεσης εναντίον του. Ταυτόχρονα, έμμεση ανάδειξη του ήθους του πομπού ως ακέραιου και των λεγομένων του ως αξιόπιστων.
Ειδες βελτιωνεσαι!
Σε ρωτησα συγκεκριμενα και ονομαστικα για τους Μασκ, Ζακ, Τραμπ, μετα το δικο σου ερωτημα (“Κάποιος να ορίζει ποιος μπορεί να λέει τι?”), διοτι αποτελουν το ιδιο σχημα. Ισως απαντησες πιο γενικα, αλλα δεν πειραζει, ειπες “οχι” και μου αρκει.
Μετα ανεφερες οτι με επιλεκτικα φολο δειχνεις τη δυσαρεσκεια σου (συγχωρησε με, ισως καταλαβα λαθος). Κι εγω εγραψα οτι θα ελεγα πως δεν αλλαζει κατι ετσι, ομως μπορει να ειμαι παλιακος και να κανω λάθος. Δεν ειναι αρκετα οκ αυτο; Καθενας κανει την αντισταση του οπως νομιζει, σωστα;
Μη δίνεις ιδέες στον ηγέτη αν και νομίζω προς τα εκεί το πάει. Επίσης αν δεν πάρουμε κάποια πράγματα στα αστεία που βλεπουμε και διαβάζουμε εδώ μέσα θα τρελαθούμε
Προφανώς δεν αλλάζει έτσι, εγώ δε διαφωνώ με τα social media, ένα απλό sign up είναι και μπορείς να βρεις τις απόψεις όλου του κόσμου. Δεν είπα ότι έχω πρόβλημα με τα social media, μια χαρά είνα οι πλατφόρμες και έχω βρει τρόπο που εμένα μου κάνει. Δεν έχω ανάγκη να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που δε θέλω, αυτό δε σημαίνει πως θέλω και να μην έχουν πλατφόρμα για να μιλάνε. Όταν πετυχαίνω κάποιον στο δρόμο μου απλά τον αγνοώ, σιγά μη σπαταλήσω το χρόνο μου για κάποιον που δεν τον αξίζει.
Δεν έχει να κάνει με το πως αλλάζεις τον κόσμο αυτόν (που εμένα με απασχολεί μόνο φιλολογικά, αν ήθελα να κάνω περισσότερα απ’ ότι κάνω θα τα έκανα) στην ερώτηση που απάντησα, αλλά εγώ λέω “αν θες να μην υπάρχουν ψεκ και ψεύτες, πρέπει να βρεις τρόπο να μην υπάρχουν ψεκ και ψεύτες”. Αν περιορίζεις ποιος μπορεί να λέει τι, το αποτέλεσμα είναι ο Μασκ, ο Τραμπ, ο Ζουκ και οποισδήποτε άλλος με τα μέσα, να κάνει αυτό που γίνεται πάντα, δλδ να περνάει τη γραμμή του, και στηρίζοντας ως αυτή τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, αναπόφευκτα θα κάνεις κύκλους, δε θα το λύσεις.
Για μένα προσωπικά είναι πολύ απλή η ιδέα πως μπορεί να αλλάξουν αυτοί οι άνθρωποι (ξανά σε φιλολογικό επίπεδο), αλλά πρώτον είναι σίγουρο πως θα αρχίσει flame ξανά και βρμ, και δεύτερον δε με απασχολεί, αν 'ηθελα ποτέ να γίνω αυτοκράτορας της Γης ή έστω υπουργός παιδείας για να περάσω τις απόψεις μου, τότε ίσως να ασχολιόμουν περισσότερο.
Ποιο account είναι?
Δεν σχολίασα τίποτα από αυτά που κάνεις ατομικά ή σε συλλογικό επίπεδο, ούτε ζήτησα αποδεικτικά φρονημάτων και πράξεων.
Το σχόλιο μου, αν και εξυπνακίστικό όπως λες, έχει να κάνει με την τάση να τα ρίχνουμε όλα στην ατομική ευθύνη. Ναι μεν όλοι έχουμε την δυνατότητα να ψάξουμε, να κρίνουμε και να πράξουμε - δεν έχουμε όμως όλοι την ικανότητα.
Αν και είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι σε αυτό που θα πω(ή τουλάχιστον αυτό είχε φανεί στην συζήτηση για το κράτος και φωτοβολταικά ή something like that), η ουσία όμως παραμένει η ίδια, παρόλο που φαίνεται να διαφωνούμε.
Λόγω αυτής της διάκρισης της ικανότητας και της δυνατότητας, καλό θα ήταν η δημοσιογραφία που έχουμε να είχε μείνει στα δεδομένα και όχι στον σχολιασμό. Ο σχολιασμός υπήρχε στις εκπομπές, οι ειδήσεις ήταν αυτο που έλεγε η λέξη. Αν υπάρχει η ανάγκη να σκάψεις για να βρείς την αλήθεια, είναι προβληματικό.
Αν το συνδυάσεις με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, αυτό αυτομάτως γίνεται απολύτως προβληματικό, καθώς για να ενημερωθείς ουσιαστικά πρέπει να αφιερώσεις εξωφρενικά πολύ χρόνο, ο οποίος δεν υπάρχει όμως.
Και όχι, δεν φταίω εγώ που προτιμώ να περάσω τον χ ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας κάτι άλλο (δεν κάνω καν επικλιση στο συναίσθημα εδώ) και όχι ανασκαφή των γεγονότων.
Για αυτό λοιπόν, η κατάντια που έχουμε τώρα, θα έπρεπε να αλλάξει χθες και αυτό που έπρεπε να είναι κεντρική απόφαση και όχι ατομική.
Το ότι ήσουνα κάποτε γκούπι του Ελον, δεν σου αφαιρεί το δικαίωμα να πείς “τι μαλακας είναι αυτός ρε παιδια?”.
Δεν θέλω να έχω τον έλεγχο κανενός, θα ήθελα η κοινωνία να έχει τα αντανακλαστικά να απομονώνει τέτοια σκουπίδια και να μην τους δίνει την δυνατότητα να συγκεντρώνουν τέτοια δύναμη.
Όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε την επιστημονική μέθοδο στις ειδήσεις που διαβάζουμε!
Το πράγμα είναι απλό!
Μαζεύεις πληροφορίες ή εσύ ή κάποιος άλλος και δημιουργείς ένα μοντέλο για το πώς λειτουργεί η πραγματικότητα!
Είναι το μοντέλο σου/ του καλό?
Αν προβλέπει το μέλλον ( με συνέπεια) ΝΑΙ!
Το μοντέλο σου είναι εμπειρικό!
Μόλις έκανες επιστήμη συγχαρητήρια!
Χωρίς πτυχίο!
Π.χ μοντέλων μου!
" Οι κυβέρνηση συνεργάζεται με την μαφία"
28/2/23 Γίνονται τα Τέμπη.
- 24/3/23 Πρασσάς Σταθμάρχης ΟΣΕ σκοτώνεται σε τροχαίο.
2 ) 26/3/23 Χρυσαυγής Διεύθυνση κυκλοφορίας ΟΣΕ σκοτώνεται σε τροχαίο. Ναι 2 μέρες μετά!
- 12/12/24 Παιδί εισαγγελέα της υπόθεσης χανεται.
Το μοντέλο μου έχει εμπειρική επιβεβαίωση!
Αυτό είναι επιστήμη!
( Φυσικά χρειάζεται και άλλα δείγματα αλλά πάει καλά μέχρι τώρα Ε?)
" Ο Τραμπ το θα εισβάλλει στο Μεξικό"
-
ορίζει επίσημα τα καρτέλ ως τρομοκράτες!
Δίνοντας την δυνατότητα πολέμου χωρίς ψήφο από την βουλή. -
Μαζεύονται ΠΑΑΑΡΑΑ πολύ στρατός στα σύνορα με Μεξικό.
-
Χθες βγήκε η είδηση πως ένας των καρτέλ βρέθηκε στα σύνορα με ΗΠΑ και άρχισε να πυροβολεί την φρουρά απρόκλητα!
Το μοντέλο προβλέπει εστιάσει στα καρτέλ και το ποσό δαίμονες είναι!
Μέχρι τώρα επιβεβαιώνεται!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ!
Δημιουργεις μοντέλα περιγράφης της πραγματικότητας και αν επιβεβαιωθούν απο την πραγματικότητα ( με συνέπεια) τότε είναι σωστα. Αυτό . Δεν έχει άλλο.
Δεν είναι μαγικά!
The minimum sample size is 100
Most statisticians agree that the minimum sample size to get any kind of meaningful result is 100. If your population is less than 100 then you really need to survey all of them.A good maximum sample size is usually 10% as long as it does not exceed 1000
A good maximum sample size is usually around 10% of the population, as long as this does not exceed 1000. For example, in a population of 5000, 10% would be 500. In a population of 200,000, 10% would be 20,000. This exceeds 1000, so in this case the maximum would be 1000.
Even in a population of 200,000, sampling 1000 people will normally give a fairly accurate result. Sampling more than 1000 people won’t add much to the accuracy given the extra time and money it would cost.
" … εν κατακλειδι αν το μοντέλο μου ειναι σωτό κοιτάζοντας τον Ηλιο με τηλεσκόπιο θα μπορεσουμε να δούμε ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ απο πίσω του ! Αν όντως προκαλεί καμπύλωση του χωροχρόνου!"
" Θα δούμε τα αστέρια πισω απο το Ηλιο? Ασε μας ρε!"
Η ενταση της πρόβλεψης παίζει ρόλο ε?
Μια χαρά, δεν ξέρω τι κάνετε εσείς και που ρίχνετε την ευθύνη, αλλά θυμάμαι μια κουβέντα κανά μήνα πριν που έλεγα πως συλλογικά ο κόσμος δε θέλει σωματεία, γιατί αν ήθελε θα υπήρχαν σωματεία και μου λέγατε πως δεν πως ζω στον κόσμο του Άδωνι, του Κούλη και του Μασκ. Μια η άλλη μου φαίνεται αυτό, ούτε ατομική ευθύνη, ούτε συλλογική ευθύνη ούτε τίποτα. Εγώ σήμερα πάντως απάντησα σε μια προσωπική ερώτηση, άρα προφανώς θα πω για μένα και το τι κάνω εγώ.
Ο μέσος επαγγελματίας δημοσιογράφος, δεν μπορεί να κάνει 1+1=2.
100000% fair και το έχω πει άπειρες φορές, ότι ο καθένας καλά κάνει και κοιτάει τη φασούλα του, και επιλέγει προσωπικά με το τι θα ασχοληθεί και τι όχι. Αρκεί να καταλαβαίνει ότι αν δίνει μέρος των ευθυνών του, τότε μπορεί να έχει αποτελέσματα που δε συμφωνεί. Αν είσαι οκ με αυτό το ρίσκο τότε ποιος είμαι εγώ για να πω όχι.
Τι πάει να πει κεντρική απόφαση? Πρόσεξε γιατί μπορεί να δίνεις ιδέες στον ηγέτη για να φτιάξει ένα σύστημα που θα σε ρωτάει ναι/όχι και μετά θα παίρνει αποφάσεις για εσένα.
Νομίζω αυτό απαιτεί αδιανόητα πολύ χρόνο και προσπάθεια, που όπως κι εσύ παραπάνω, έτσι και κάποιος άλλος δεν έχει τη διάθεση να δώσει, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.