Είναι τώρα αρκετές μέρες που αποφεύγω συνειδητά οποιοδήποτε άρθρο έχει σχέση με τα βασανιστήρια που πέρασε το 3χρονο αγοράκι στην Κρήτη. Δεν αντέχω να διαβάσω λεπτομέρειες. Μακάρι όμως τα δυο αυτά ανθρωποειδή, αργά ή γρήγορα, να έχουν τον πιο αργό και επώδυνο θάνατο που είναι δυνατό.
Κι εγω το ιδιο, μου ξυπνανε τα πιο αγρια ενστικτα.
Αυτό δεν εννοεί ο Σερβετάλης με το «γέννα το παιδί και μετά πέταξέ το»;
Χάσαμε Άδωνη και Πορτοσάλτε σήμερα από tv, ραδιόφωνα και social media. Τυχαίο θα είναι αλλά πάντα τέτοια θα ευχηθώ.
Λες να τους βάλανε σε κάναν σάκο;
Δεν ειναι τυχαιο … προσπαθουν να μην εχουν τους τσαρλατανους μετα απο τη Κυριακη και την βλακωδη συνεντευξη του Μητσοτακη… Θα το πανε πιο λαου λαου τωρα γιατι καταλαβαν οτι με την προκλητικοτητα τελικα ο κοσμος αντιδραει… Luben για τη βουλη
Ολα τα χρονια πριν το μετρο, πειραζα φιλους Θεσσαλονικείς, λέγοντάς τους “τι το θελετε το μετρο, αφού πάλι με το αυτοκίνητο θα πάτε”, γιατι ειχα δει κοσμο στη Σαλουγκα να ξεπαρκαρει για να κανει 200 μέτρα.
Well guess what
Αυτό έπρεπε να το δω πριν φάω
Το θέμα με τα Ωνάσεια σχολεία είναι πολύ σημαντικό. Στην Κυψέλη, το 15ο Γυμνάσιο και το 52ο Λύκειο πρόκειται να αλλάξουν μορφή από την επόμενη χρονιά. Οι μαθητές που δεν θα μπορούν να μπουν σ’ αυτό θα στοιβαχτούν στα ήδη επιβαρυμένα - πρώτα από όλα κτιριακά - Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής. Μιλάμε για σχολεία που έχουν φύγει τα χώματα και φαίνονται τα θεμέλιά τους.
Οι μαθητές κάνουν κατάληψη, οι σύλλογοι δασκάλων, καθηγητών και γονέων έχουν βγει στο δρόμο, παρόλα αυτά το νομοσχέδιο πέρασε. Υπάρχουν επίσης φωνές που κράζουν τις κινητοποιήσεις αυτές - επώνυμα και ανώνυμα - μέσω διαδικτύου. Γιατί πιστεύουν ότι τα Ωνάσεια σχολεία θα σώσουν το δημόσιο σχολείο. Ποιους θα σώσουν, όμως; Μόνο τους καλούς μαθητές. Μόνο τους καθηγητές που θα αξιολογηθούν για να παραμείνουν στη θέση τους. Τα άλλα παιδιά ας στοιβαχτούν σε 30άρια τμήματα και σχολεία με ανύπαρκτες αίθουσες, όπου ούτε να παραμείνουν θα μπορούν ούτε να μάθουν.
Πραγματικά πιστεύω ότι είναι καιρός να γίνουν πανελλαδικές καταλήψεις για να μην περάσει αυτό το έκτρωμα - ίσως γι’ αυτό έβγαλαν νόμο που ποινικοποιεί τις καταλήψεις στην ουσία του πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Όλα πάνε να θυσιαστούν στον βωμό της αξιολόγησης και των οδηγιών της ΕΕ. Δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν εργαστεί σε παρόμοια σχολεία του εξωτερικού μιλούν για τις εξοντωτικές συνθήκες που επικρατούν σε αντίστοιχα σχολεία εκεί. Στο τέλος οι δάσκαλοι θα παραιτούνται και θα αλλάζουν επάγγελμα.
Προσωπικά, ως δασκάλα σε τάξη όπου οι μισοί έχουν μαθησιακές δυσκολίες (μόνο 2 έχουν διάγνωση από το νηπιαγωγείο, οι πιο εμφανείς περιπτώσεις, ενώ άλλοι 2 περιμένουν πότε θα τους δεχτεί το ΚΕΔΑΣΥ), νιώθω μια απογοήτευση για το ότι κόβουν τις δομές ειδικής αγωγής (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη) κι αφήνουν τον δάσκαλο γενικής μόνο του, με παράλληλη στήριξη μόνο λίγες ώρες, και θέλουν να τον αξιολογήσουν. Νιώθω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω τους μαθητές μου γιατί δεν μου δίνεται το ελάχιστο, παράλληλη στήριξη όλες τις ώρες. Κάθε χρόνο όμως οι συντονιστές εκπαίδευσης θα θέλουν να με αξιολογήσουν και κάποια χρονιά θα κάνουν και το δικό μου σχολείο Ωνάσειο.
Αξίζει να διαβάσετε και την ανακοίνωση ενός από τους συλλόγους μας.
https://sylaristotelis.webnode.gr/products/aristotelis-gramma-stoys-goneis-onaseia-scholeia-eyergesia-i-idiotikopoiisi-apo-to-parathyro/
Εχω καποιες ερωτησεις για ολο αυτο, καθως δεν το παρακολουθω. Κατηγορειται το Ιδρυμα Ωναση ή μονο η κυβερνηση; Διοτι δεν καταλαβαινω το κερδος του (καθε) οργανισμου αν κανει ιδιωτικο, ενα δημοσιο σχολειο. Θελω να πω, κατηγορειται οτι πεταει εκτος εναν μεγαλο αριθμο παιδιων, αλλα με τι οφελος απο τους καλους που θα μεινουν πισω; Κατι μαλλον δεν καταλαβαινω σε ολη αυτη την ιστορια.
Σχετικά με τα λεγόμενα “Ωνάσεια σχολεία”, ουσιαστικά θα λειτουργούν σαν τα πρότυπα σχολεία, με κάποια χρηματοδότηση από το Ωνάσειο ίδρυμα (μισθοί κλπ από το κράτος κανονικά βέβαια). Ποιο είναι το πρόβλημα; Ό,τι δεν είναι νέα σχολεία, απλά θα “βαφτίσουν” ως Ωνάσεια κάποια ήδη υπάρχοντα δημόσια σχολεία σε διάφορες περιοχές (υπάρχει ήδη η λίστα με τα σχολεία και τις περιοχές). Αυτόματα θα αποκλειστεί από αυτά ένας αριθμός μαθητών αυτών των σχολείων, αφού θα γίνεται επιλογή όπως στα πρότυπα (αν και το υπουργείο αναφέρει ότι το 60% θα παραμείνουν… το υπόλοιπο 40% θα πάει στα ήδη κορεσμένα διπλανά σχολεία, ε; ). Επίσης, με το που βαφτίζεται ένα σχολείο πρότυπο, χάνονται οι οργανικές θέσεις των διδασκόντων στα σχολεία εκείνα (στα πρότυπα σχολεία οι θέσεις διδασκόντων είναι με θητεία και όχι οργανικές). Ασαφής είναι και η συγκεκριμένη στόχευση του υπουργείου. Γενικά θέλουν να εισάγουν τον θεσμό των ΙΒ εξετάσεων (και αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών) σε δημόσια σχολεία, μπορεί να σχετίζεται και με αυτό.
Οκ, κατανοητο. Οποτε θεωρουμε οτι το Ωνασειο κανει την κινηση με το μπατζετ “φιλανθρωπιας”/“awarness” που διαθετει και δεν προσπαθει να κερδισει κατι παραπανω; Μου κανει εντυπωση οτι εχω δει το θεμα εδω και μια εβδομαδα να παιζει, αλλα δεν εχει υπαρξει καποια τοποθετηση, εστω και αρχικη, απο αυτους.
Όταν θέλεις να είσαι στην ΕΕ (όχι εσύ προσωπικά, δεν σε ξέρω) θα έχεις και τα Ωνάσεια και τα Βαρδινογιάννεια και τα Λάτσεια. Έτσι πάει. Πέρασαν με νόμο τα Ωνάσεια με ψήφους ΝΔ, Πασόκ, Πλεύσης. Γελάω γιατί στην Πλεύση παριστάνουν και τους αντισυστημικούς. Αλλά και ο Σύριζας που δεν το ψήφισε, τζάμπα μάγκας είναι. Και αυτός θα το ψήφιζε αν ήταν κυβέρνηση. Θα του τραβούσε το αυτάκι η ΕΕ και θα καθόταν σούζα.
Για αυτό λέμε, έξω από την ΕΕ. Για να έχουν οι χώρες αυτονομία. Η Βρετανία έδειξε το δρόμο. Προχτές συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το Brexit. Ότι το Brexit δεν έχει δουλέψει ακόμα όπως θα έπρεπε φταίνε οι κυβερνήσεις των Εργατικών και των Τόρηδων. Εργατικοί και Συντηρητικό Κόμμα πρόκειται για Uniparty. Είναι όπως Πασόκ/ΝΔ/Σύριζα στην Ελλάδα που είναι ενιαίο κόμμα.
Φανταστείτε να έχετε την τύχη ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου στα χέρια αυτών των μη εκλεγμένων ηλίθιων κλόουν, που μόλις και μετά βίας έχουν τα προσόντα για να λειτουργήσουν ένα σταντ με λεμονάδες.
Εξοντωτικές συνθήκες εργασίας στα σχολεία του εξωτερικού; Περίεργο. Στην
Ελλάδα κάποιοι liberals μας έχουν πρήξει να γίνουμε Ευρώπη.
Επειδη αυτο μου φαίνεται πιο ουτοπικο απο τον κομμουνισμο, εχω μια ευλογη απορια.
Οκ παμε εξω. Αντιλαμβανεσαι οτι τοτε θα πρεπει να στηριχθουμε σε
- αυτους τους πολιτικους που εχουμε
- αυτη την οικονομια που (δεν) εχουμε
- στις συμμαχιες που δεν εχουμε
για να εχουμε χώρα ; Δλδ θα φυγουμε απο ΕΕ και ξαφνικα θα βρουμε ενα Ελευθεριο Βενιζελο να μας παει στη γη της επαγγελίας ; ή απλά θα γίνουμε ενα παμφτωχο κρατος που οποιος εχει ακρες με την κυβερνηση θα καταπιεζει τους υπολοιπους. που δεν παραγει τιποτα και δεν εχει καν την τεχνογνωσια ή την συναινεση να κανει ενα εθνικο σχεδιασμο.
Δεν ξερω ποση ιστορια εχεις διαβασει, αλλα και πριν την ΕΕ τι καναμε ; Σκοτωνομαστε μεταξυ μας για το ποιος θα φαει τα λιγοστα λεφτα που ερχονταν απεξω.
Εσεις που τα λετε αυτα, τι ακριβως εχετε υποψην σας για την επομενη μερα ; Μονο εγω βλεπω 10-15 χρονια μινιμουν φαγωμαρας και απελπισιας ;
Αν ερχονταν τα 3-4 μεγαλα κομματα και λεγανε “να ο εθνικος σχεδιασμος και παμε” το ακουω. Ετσι ξεβρακωτοι, θα επεφτε η πεινα της αρκουδας
Καλο, γελασα
δεν ειρωνευομαι, αν το παιδι ειναι ιστορικος, λαθος μου
Ειρωνεύεται ο από πάνω σου ο οποίος έχει τελειώσει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ (στη φαντασία του).
ναι αλλα για απαντησε και εσυ, κυριε πονηριδη…