Εσύ μας χρωστάς κάτι εξηγήσεις.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση χρειάζεται συστηματικός βασανισμός με επίβλεψη επιστημονικού προσωπικού, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο εύκολος θάνατος. Σε καμία περίπτωση θανατική ποινή, όχι.
Εγώ είμαι σε γενικές γραμμές περισσότερο με τον @GRACCHUS_BABEUF στα παραπάνω. Η Ε.Ε. ήταν (και είναι) το όχημα που έφερε και επέβαλε το νεοφιλελευθερο καπιταλισμό (τη Γερμανοκεντρική ordoliberal version του, της λιτότητας κλπ) με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Τώρα αν η αντίθεση προς την Ε.Ε. ορισμένων π.χ. @separss είναι άνευ εναλλακτικού σχεδίου κλπ αυτό για’μενα είναι δευτερεύον.
Στην περίπτωση των ΗΠΑ το αντίστοιχο έχει ξεχαστεί και ήταν αυτό…
Βέβαια το ερώτημα σε πρώτη φάση μήπως είναι πως ξαναφτιάχνουμε την αριστερά από την αρχή. Με τι προτάγματα, τι προπαγάνδα, ποιους θα εκπροσωπούμε κλπ. Γιατί είναι νεκρή πάρα πάρα πολύ (μάλιστα με πολιτικά ζόμπι να εμφανίζονται ως αριστερά) σε τοπικό επίπεδο και λίγο λιγότερο γενικότερα στον κόσμο.
/
Το argument όσων αφορά τη Θανατική ποινή μάλλον είναι διώξτε τους κακούς για πάντα από την κοινωνία ή/και θέλουμε να νιώσουμε πως έλαβαν την ποινή που τους αρμόζει δηλαδή να νιώσουμε το δίκαιο στο πετσί μας από το βάρος της ποινής.
Βέβαια κάποιος θα πρέπει να μπει σε συζητήσεις… nature vs nurture, ντετερμινισμού κλπ σε πρώτη φάση για να βγει κάποια άκρη.
Η ουσία αυτής της λογικής είναι πως το κακό βρίσκεται μέσα τους, δεν φταίει κανείς άλλος, σίγουρα δεν αλλάζουν κλπ κλπ
Πραγματικά πάντως αν με άφηνε ο αλγόριθμος (και η γυναίκα μου) δεν θα μάθαινα ποτέ για το 3χρονο, ή κάποιον επιδειξία που έφαγε μόνο λίγα χρόνια μου είπαν κλπ κλπ.
Εμένα αυτά είναι στην κατηγορία πράγματα που κάνουν δυστυχώς οι άνθρωποι. Μόνο συζήτηση παράλληλη περί του αν υπάρχει τρόπος να τα προλάβουμε πριν συμβούν με ενδιαφέρει κλπ. Αλλά με νεοφιλελευθερισμό της λιτότητας και στην περίπτωση της Ελλάδας μνημόνια που έχουν γίνει νόμοι αυτή η συζήτηση μπορεί να είναι διαστημική. Εδώ προσπαθούμε να σώσουμε αυτά που έχουμε και δεν μπορούμε, θα φτιάξουν άλλες δομές κλπ κλπ;;
Δεν διαφωνω, ο χρονος δυστυχως σε αυτες τις περιπτωσεις δεν γυριζει πισω. Δεν ειναι αυτος ο μονος λογος για τον οποιον εφαρμοζεται τιμωρια απο την νομοθεσια. Ακομα κι ετσι, δεν μπορει κανενας μας να ξερει αν μια πιθανη θανατικη ποινη θα απετρεπε ή οχι καποιους απο το να προβουν σε τετοιες πραξεις. Το μονο σιγουρο ειναι πως τα 5-10 χρονακια σιγουρα δεν τους αποτρεπουν.
Πιστευω στην απλη αφαιρεση ενος ανθρωπου απο την επιφανεια αυτου του πλανητη, σε τοσο ακραιες περιπτωσεις. Η υπαρξη τους στον πλανητη μας δεν εχει κανενα θετικο, ενω εχει πολλα αρνητικα.
Δεν υπαρχει λογος για τετοιες συζητησεις. Αφενος ο ντετερμινισμος ειναι δικαιολογια διαφορων για να κανουν εγκληματα διχως επιπτωσεις, αφετερου αν υποθεσουμε οτι καποιοι ανθρωποι ειναι ερμαια των συνθηκων κατω απο τις οποιες μεγαλωσαν (ή του χαρακτηρα τους), τοτε δεν χρειαζεται να τιμωρουμε καμια πραξη και με τιποτα.
Οπως καθε εγκλημα. Αυτο δεν εχει να κανει με το αν θα επρεπε να υπαρχει τιμωρια για αυτα τα πραγματα, και ποια θα ειναι αυτη η τιμωρια. Υπαρχει μια υγιης ποσοτηταα κυνισμου για ολους μας, αλλα θελω να πιστευω πως αυτη η ποσοτητα δεν πλησιαζει καν το “νταξει μωρε καποιες φορες βασανιζονται, βιαζονται και σκοτωνονται τριχρονα, τι να κανουμε”.
Τι αρνητικό έχει ο ισόβιος εγκλεισμός που λύνει η θανατική ποινή;
Σπάνια είναι ισόβιος και με πολλά παράθυρα για έξοδο
Ναι, εγώ για τον ισόβιο ρώτησα όμως. Αλλιώς να συγκρίνουμε τον ισόβιο εγκλεισμό που δεν εκτελείται με τη θανατική ποινή που δεν εκτελείται.
Ο ισόβιος εγκλεισμός δεν έχει κανένα αρνητικό
Σε εναν βαθμο μαλλον ικανοποιει καποια ανθρωπινα ενστικτα που ισως ολοι εχουμε κατα βαθος και προσπαθουμε να απωθησουμε. Αν σκοτωσει τον κακο καποιος αλλος, ειμαστε οκ. Αν μας πουν “σκοτωσε τον”, δεν ειμαστε οκ.
Ο ισοβιος εγκλεισμος προκαλει και θεμα logistics, οπως το φανταζομαι βεβαια. Ποσες φυλακες πρεπει να εχεις που θα κρατουν για παντα ανθρωπους μεσα; Ποιος τις διαχειριζεται και με τι κοστος; Προσωπικο; Υλικα; Νομιζω οτι στις ΗΠΑ ειναι “ιδιωτικες” ή καπως εμπλεκονται οι ιδιωτες, μπορει ομως να κανω λαθος κιολας.
Ιδιωτικές νομίζω και φοβερή μπίζνα που συμπαρασύρει διάφορα μαζί (μεγάλες ποινές για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών π.χ., κτλ.).
Και η μία μέρα εγκλεισμού προκαλεί τέτοιο θέμα και απασχολεί προσωπικό, υλικά κλπ.
Δεν ημουν σιγουρος, ουτε εχω πολυ χρονο για να ψαξω. Γι’ αυτο και τα εισαγωγικα.
Για μια μερα, σωστα. Αν ομως σε αυτους της μιας μερας εχεις και εναν “μονιμο”, αλλαζουν τα νουμερα. Με τα εγκληματα που βλεπουμε να εξεταζονται, σιγουρα θα εχεις ραγδαια αυξηση στους αριθμους. Πρεπει λοιπον να εχεις και τις αναλογες προϋποθεσεις για να το υποστηριξεις.
Το πιο σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά την Σαντορίνη είναι ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο 6-7 περίπου χιλιόμετρα βορειανατολικά του νησιού γνωστό ως Κολούμπο.
Και δεν μιλάω για τώρα μόνο λόγω των σεισμών αλλά γενικότερα στο μελλον. Το συγκεκριμένο ηφαίστειο είναι πολύ ενεργό και οι επιστήμονες ελέγχουν την δραστηριότητα του τα τελευταία χρόνια
Βλέποντας λοιπόν κάποιος τον χάρτη, είναι λογικό να σκεφτεί ότι υπάρχει κάποια σύνδεση.
Αυτη είναι η εικόνα των σεισμών
Και εδώ βλέπουμε την θέση του Κολούμπο.
Καλές και επιβεβλημένες οι επιστημονικές αναλύσεις, διότι πολλοί κακεντρεχείς θα σπεύσουν χαιρέκακα να παρατηρήσουν ότι ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού θα καταφέρει μέχρι και… έκρηξη ηφαιστείου να προκαλέσει επί των ημερών του!
Αρχικά είσαι σίγουρος ότι δεν έχουμε οικονομία; Η Ελλάδα είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται διπλάσια από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Από κει και ύστερα, το πώς ακριβώς θα οργανωθεί το Grexit δεν ξέρω να στο πω. Εγώ δεν είπα ότι θα πρέπει να φύγουμε αύριο το πρωί. Επίσης συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα πρέπει να γίνει με σχέδιο και όχι όπως νά 'ναι. Και το ζητούμενο είναι να φύγουν και άλλες χώρες, μόνο με την Ελλάδα δεν γίνεται δουλειά.
Γιατί κάποιοι ενοχλούνται όταν λέω ότι υπάρχουν κόμματα που ουσιαστικά είναι το ίδιο και δεν έχουν διαφορές; Αφού οι Εργατικοί και το Συντηρητικό Κόμμα στη Βρετανία είναι ακριβώς το ίδιο. Όλοι το βλέπουν. Αυτοί οι δύο φταίνε που το Brexit δεν έχει δουλέψει ακόμα όπως θα έπρεπε.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Brexit? Για αρχή αν δεν ήταν το Brexit, οι ΗΠΑ θα είχαν επιβάλει δασμούς 25% σε προϊόντα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο μόνος λόγος που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπόκειται σε δασμούς των ΗΠΑ είναι επειδή και οι δύο χώρες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό πλεόνασμα με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αντιθέτως κάποιες οικονομίες χωρών της ΕΕ θα μαραζώσουν κι άλλο με τους δασμούς.
Αναθεματισμένο Brexit μας κατέστρεψες!
να τα τώρα, να τα. Αυτα κάνετε και θα έλεγε κανεις οτι στηριζεις κάποιους ασχετους τυχοδιώκτες, χωρίς πλάνο και σχέδιο, στην λογικη “ολα ποπα”. Θα ελεγε κανεις οτι απλα θες να παιξει ενα ζάρι με τις τυχες της χωρας. Οταν δεν μπορεις καν να δωσεις μια σαφη απαντηση, εστω σε επιπεδο ιδεων.
Summary
ΟΜΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ
Αυτο με την αναπτυσσομενη οικονομια του κοτομπέηκον, του airbnb και του ξεπουληματος real estate, θα ήθελα να το δω σε κάποιο άρθρο. Αυτα λέει ο Αδωνις.
Α και θα ερθουν και άλλοι μαζι μας. Θα παμε ολοι στον γκρεμο, οχι μονοι μας.
ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ, στεναχωρηθηκα ομολογω.
Αρα, ειναι αληθεια!
Εγω πεισθηκα παντως, φαινεται εμπιστος. Αξιζε η αναμονη, ξεκιναω για νομισματοκοπειο. Ραντεβου εκει αλλα κατα τις 2, διοτι θα κανω σταση για κανενα ποτακι στην Εθνικη Αμυνα (sic). @SilentWinter φερε και το σκυλι μαζι, μπορει να δωσουμε καμια μαχη.
Ναι εντάξει και αυτά με τα κοτομπέικον τα λέει η Λατινοπούλου και ο Ανδρουλάκης.
Φαντάστηκες ότι κουοτάρω τον Άδωνι;
Δες τι λέει η Eurostat και η Washington Post.
Greece, Battered a Decade Ago, Is Booming - The New York Times
Αυτά επειδή ζήτησες άρθρα.