Τι χώρα είναι αυτή ρε πούστη μου.
NETI; Έχει ένα έργο να συνεχίσει κύριος
Κανείς καλός δε χάνεται στη μπατρίδα μας
Να ρωτησω (δεν ειρωνευομαι), τι σου αρεσει και τι προτεινεις απο Peterson ?
Στο λιγο που ασχοληθηκα, ξεκινησε με καποιες ιδεες, αλλα μετα φαινεται να βρηκε ψωμακι στο alt-right και βουτηξε με το κεφαλι.
Κανόνισε τι θα πεις γιατι σου έδωσα καρδιά για το τρολλ της υπόθεσης
Καλτσούλες με αστακούς μην ξεχάσουν όσοι πάνε εκεί.
Νομίζω η ειρωνεία του στο ποστ είναι διαχυτη.
Εννοεί το αντίθετο απο αυτο που λέει.
Μην φοβάσαι συντροφε Γιοτζιμπο θα σε ξεπλένω εγω.
Θα παρω και γω Vip εννοείται. Tα λέμε εκει?
Δε μπορεί να έγινε έτσι στα καλά καθούμενα…Κάτι θα του είπε…Θα τον προκάλεσε…
Τι, όχι ;;;;;
Και οχι μονο ιδεολογικο.
225 ευρω το meet and greet και δεν περιλαμβανει την τιμη του εισητηριου. Απο αυτους που θα τα παρει βεβαια μια χαρα, ισως και η μονη του υπηρεσια προς την ανθρωποτητα.
Ποιος ειναι αυτος ρε παιδια;
ενας Καναδος καθηγητης, που ξεκινησε οπως ολοι να λεει καποια ενδιαφεροντα, ειδε ψωμακι στην alt-right και καταλαβε (συνεβαλε;) στην ανοδο του νεο-συντηρητισμου στις ΗΠΑ και δινει ιδεολογικο αποκουμπι σε οποιον θελει να λεει “οι γυναικες στις κουζινες σας”, χωρις να ακουγεται σεξιστης και φασιστας.
Ο Andrew Tate, αν εχεις βγαλει το γυμνασιο.
THAT SAID, εγω θα πηγαινα να τον ακουσω, για να μιλησω με το κοινο του.
Αν έχουμε κάτι να αναγνωρίσουμε πάντως σε άτομα σαν τον Peterson είναι ότι παίζουν πολύ έξυπνα το monetization και βγάζοντας χρήματα (προφανώς αρκετά) πουλώντας ουσιαστικά εκλεπτυσμένη παπάτζα.
Αυτό ήταν πολύ καλό
not exactly. Στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια με την ανοδο των γυναικοκτονιών, εξτρεμιστων, crypto bros κτλ, εχει ανοιξει μια κουβεντα αν εχουμε ξεχασει σαν κοινωνια τι ειναι " ο αντρας του σημερα". Οι Tate/Peterson, πατανε στην ανασφαλεια (κυριως των πιτσιρικαδων) για να πουλησουν νταηλίκι, αλλα το θέμα υπάρχει.
Και αν εχετε ορεξη να διαβασετε την αλλη πλευρα, δειτε το παρακατω
To θεμα μου αρεσει, αν θελετε παμε σε αλλο τοπικ (και αν εχουμε πραγματα να πουμε)
Κι εμένα μου αρέσει, φτιάξε thread κ παμε να τα πουμε εκει
Πότε τίποτα ενδιαφέρον, οριακά δεν ξέρει το αντικείμενο του, 200 χρόνια πίσω με επιστημονικές απόψεις που έχουν απορριφθεί, και βιβλία well-being που αποτελούν το μέγιστο παπατζιλικι του αυτονόητου με σάλτσες περί ατομικής ευθύνης.
Και αυτά, παρά το πώς φαίνεται το ύφος μου, δεν τα λέω ελιτιστικα.
Καλά το πολιτικό σκέλος επικίνδυνο το λιγότερο. To ποιος ανοίγει συζήτηση πως, γιατί, αν είναι υπαρκτό ζήτημα ή πουσαρεται από echo chambers για συζήτηση σε επίπεδα culture wars, μετατρέποντας σε κυρίαρχο ζήτημα θέματα που αυτοί εκλαμβάνουν ως της σιωπηλής δήθεν μειοψηφίας, αγνοώντας δομικά προβλήματα που ακόμη και επιστημονικά θα έπρεπε να τα θίξουν τύποι σαν τον JP, είναι άλλη συζήτηση.
Ο,τι και αν νομίζει κανείς για τον καθηγητή Πανεπιστημίου Πιτερσον έχει αδιαμφισβήτητα επηρεάσει την πολιτική κουλτούρα της εποχής μας.
Αγανακτισμένος από την ‘woke’ κουλτούρα και έχοντας ειδίκευση στον Γιουνγκ ανέπτυξε ένα στιβαρό θεωρητικό υπόβαθρο απέναντι στην παρακμή αυτή. Αυτό το υπόβαθρο το ονόμασε μεταμοντέρνο νεο-Μαρξισμο. Μεταμοντέρνος λόγο Φουκό κλπ και νεοΜαρξισμός γιατί ο Μαρξισμός στον πυρήνα του μιλάει για την αδικία.
Τα παραπάνω ανέπτυξε εκτενώς στο debate του με τον Λακανικό Ζίζεκ παλιότερα περί ευτυχίας Καπιταλισμός vs Μαρξισμός. Ενώ πιο πρόσφατα βρέθηκε και να συνομιλεί σε ένα panel και με τον Βαρουφάκη.
Εξαιρετικό debate, έληξε πρακτικά στην πρώτη αντιπαράθεση, και δεν είμαι καν λακανικος, μαρξιστής ή οπαδός του Ζίζεκ, αλλά τον έσβησε σε τομέα που δεν είναι καν η ειδίκευση του.
παιδια ανοιγω θρεντ
Τον υποτίμησε ο Ζιζεκ. Ο Πιτερσον είχε πάει διαβασμένος, αφού όπως ο ίδιος είπε είχε διαβάσει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Ένα ογκώδες δύσκολο βιβλίο.