Καθολου ιδεα σου. Ηταν παντου. Ειδα 1-2 περιστατικα με καβγαδες, αλλα εληξαν πολυ συντομα. Ειδικα η αποχωρηση μετα τα δακρυγονα ηταν απιστευτα ηρεμη. Χιλιαδες ανθρωποι κατηφορησαμε προς Μοναστηρακι-Θησειο (εγω εφτασα Πετραλωνα με τα ποδια επειδη ηταν απιθανο να μπω σε τρενο αρκετα συντομα ωστε να καλυψω δυο στασεις) χωρις τον παραμικρο συνωστισμο. Ολοι ευγενεστατοι και υπομονετικοι. Το συζητησα και με εναν γνωστο στο ινσταγραμ χθες βραδυ, ηταν φοβερο.
Εγώ το τοποθετώ κυρίως στο πρόσωπο του μουνόπανου και της κουστωδίας του αυτή τη στιγμή, σόρρυ κιόλας. Διαφθορά υπήρχε πάντα στην Ελλάδα, αλλά τέτοιο μπουρδέλο εγώ δε θυμάμαι όσο έχω μνήμες. Δε λειτουργεί σχεδόν τίποτα. Σχολεία μπουρδέλο, νοσοκομεία μπουρδέλο, καρτέλ παντού να τρώνε τα λεφτά του κόσμου, τραίνα μπουρδέλο, δικαιοσύνη ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ (το νο.1 πρόβλημα της χώρας, μιλάμε για σάπιο συνδυασμό νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας). Με το καλό να πάει στον διάολο κάποια στιγμή και ο λαός θα δίνει το όνομά του σε τουαλέτες, μόνο το 10% που τρώει με χρυσά κουτάλια δε θα το κάνει (γιατί δεν είναι παραπάνω, και πολλούς λέω). Σκοτώσανε τα παιδιά του κόσμου και τους χλευάζουν κιόλας από πάνω ρε τα αρχίδια. Αντί να λένε πάλι καλά που δεν έχει τρελαθεί κανείς από τους γονείς ακόμα να πάρει κάνα αυτόματο και να τους καθαρίσει, τους χλευάζουν μέσα στα μούτρα τους. Ε, όχι, αυτό δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει και ελπίζω να το πληρώσουν τα μουνόπανα.-
Ουτε κομμα δε θα αλλαζα σε αυτα που εγραψες
Ε και; There Is No Alternative.
Τι είναι το ρεαλιστικά χειρότερο που μπορεί να του συμβεί έτσι όπως έχουν τα πράγματα;; Να σταματήσει να είναι αρχηγός της Ν.Δ. και συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ;
/
Υπάρχει χαοδης διαφορά ανάμεσα σε πράγματα που γράφονται.
Κάποιος πρέπει να δώσει σημασία σε αυτά που δεν γράφονται ή σε συγκεκριμένες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες ή στο που εστιάζει ο καθένας για να το παρατηρήσει.
Προσωπικά εντύπωση μου προκάλεσε πως ενώ ο progfreak βρήκε το καλύτερο σημείο, με το περισσότερο ζουμί από την συζήτηση που λινκαρε (είναι λίγο πιο μετά τη μέση της συζήτησης)… κάπως κατάφερε να το μεταφέρει αφαιρώντας το σημαντικότερο δηλαδή πως πρέπει να υπάρξει κάποια οργάνωση, κάποιο πολιτικό όχημα κλπ.
Δεν γίνεται να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά και υπάρχουν πολλοί που έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα πως δεν πρέπει να σπάσουν κανένα απολύτως αυγό. Αυτό είναι κάπως σχετικό με αυτά που γράφει ο @Meldinor αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με τη βία… Πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν την οργάνωση, φοβούνται μην τους καπελωσουν, τις ιδεολογίες γενικά και αόριστα, τα κόμματα (πάλι γενικά και αόριστα), θέλουν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες κλπ κλπ.
Τα nodes για το απλωμα της κουβεντας ειναι πολλα. Με αφορμη το παραπανω σχολιο, ξεκινω απο αυτο: There is no alternative.
Μιση αληθεια, παντα υπαρχει εναλλακτικη. Αλλα μπορουμε να πουμε “η εναλλακτικη λυση ειναι δυσβατο μονοπατι” και η τελευταια παραγραφος ^^^^ με καλυπτει, ασχετα αν νομιζω οτι ο Yojimbo γραφει για διαφορετικο θεμα. Δεν υπαρχει μονο ασπρο/μαυρο ή αριστερα/δεξια, ομως πρεπει να εισαι διατεθειμενος να σπασεις αυγα και να υποστεις τις οποιες συνεπειες της αλλαγης που θα επιχειρησεις. Δεν υπαρχει λογος να αναλυσω περισσοτερο αυτο. Ωστοσο, στο συγκεκριμενο παγκοσμιο πολιτικο και οικονομικο περιβαλλον, κανεις απο τους υπαρχοντες δεν τολμα.
Εχω την εντυπωση ομως οτι αν ενας π.χ. Μητσοτακης αποφασιζε να παρακαμψει τις επιχειρηματικες ελιτ για να δωσει περισσοτερα στον κοσμο, δεν θα επεφτε ποτε. Βεβαια, οταν το ελληνικο κρατος λειτουργει απο τα λομπι και οι επιχειρηματικες ελιτ ειναι ουσιαστικα το κρατος, ειναι απιθανο ο “υπαλληλος” να το αλλαξει.
Και, συνεχιζοντας απο την παραταρηση του συμφορουμιτη, μπορει να υπαρξει “πολιτικο οχημα” και “οργανωση”. Αλλα οχι οταν, στο ονομα της “σταθεροτητας του τοπου”, το πρωτο κομμα παιρνει 50 (ή 40, δεν θυμαμαι αν αλλαξε προσφατα) εξτρα εδρες, απλως επειδη επιλεχθηκε απο το 20% του εκλογικου σωματος. Αυτοματα λες σε ολους “αν δεν κανω εγω συγκυβερνηση με καποιον, δεν θα κανει κανενας, γιατι τις εξτρα εδρες τις βαζω εγω στο τσεπακι ως πρωτος”. Και ο νομος περι ευθυνης υπουργος ξεκινησε με αλλο προσχημα για να καταληξει ενα ολιγαρχικο προνομιο ανθρωπων που νομιζουν οτι εχουν το ελευθερο να κανουν ο,τι θελουν χωρις επιπτωσεις.
ΕΔΙΤ: ειδα/βλεπω ενα μερος του παραπανω βιντεο, εφτασα και στο σημειο που αναφερει ο Yojimbo. Λιγο-πολυ τα ιδια γραφω, αλλα τα λενε καλυτερα απο εμενα. Ακομη κι ο Λαλας, τον Μητσοτακη αναφερει ως ενα παραδειγμα πολιτικου που ηρθε σαν να μπορουσε να εμπνευσει, αλλα αποδειχθηκε ανικανος (μεγαλη εκπληξη).
Ποσο γαμάτο και ποιητικό θα ήταν στην χώρα που γεννήθηκε, στην πολη που γεννήθηκε , εκεί να πεθάνει κιόλας.
“Αυτοί που την γεννησαν αυτοί θα την θάψουν”
Ολα κανουν τον κύκλο τους. Το φύλλο στο δέντρο καποια στιγμή κιτρινίζει και πέφτει.
Για το οτι δεν υπάρχει οργάνωση. Μια χαρά οργάνωση υπάρχει. Απλά ειναι διαφορετική , καινούργια και πολυ καλυτερη. Εχουμε συνηθίσει η οργάνωση να είναι διανοητική, κονσεπτ,λεξεις στο κεφάλι.
Εδώ εχουμε συναισθηματική οργάνωση. “Αξιζω περισσοτερα απο αυτό που συμβαίνει”.
Αυτη η οργάνωση δεν πάει πουθενα. Αυτή η οργάνωση αν δε δει αλλαγη θα καταστρέψει τα παντα.
Αυτή η οργάνωση δεν έχει αντίλογο οπως θα μπορούσε μια ιδέα , μια σκέψη να έχει και να απονευρωθεί απο την εναντίωση. Η συναισθηματική οργάνωση αυξάνεται και οξύνεται με την εναντίωση.
Αυτή η συναισθηματική οργάνωση προκαλεί αλλαγές πολιτευμάτων στην ιστορία.
Δεν θα πεθάνεις για την ωραία σκεψη σου. Θα πεθάνεις γτ το σύστημα σου φέρεται σαν σκουπίδι.
Φυσικά ας μην φτάσουμε εκει. Εχουμε 2025. Υπάρχει περισσότερη αντίληψη του τι συμβαίνει στις ψυχές των ανθρώπων. Επίσης οι πολιτικοί μας είναι κότες. Στη Γαλλία χρειάστηκαν κεφάλια να διακοσμούν τους δρόμους. Εδώ αμα τους κυκλώσουμε θα κάνουν ότι θέλουμε. Δεν χρειάζεται ποια τόση βία γτ φοβούνται την πιθανοτητά της 200 φορές περισσότερο απο το παρελθόν.
Σκορπιες σκέψεις. Δεν έχω εμπνευση σήμερα.
Κοριτσάρα μου!!
Έχουν κόντρα αυτοί οι δύο εδώ και μερικές εβδομάδες.
Chris Avramidis λεγεται και εχει εξαιρετικη σελιδα στο facebook για οποιον ενδιαφερεται.
Πραγματικα απο τους λιγους (ο μονος;) που κανει σοβαρες κ στοχευμενες ερωτησεις επι της ουσιας.
Αναρωτιέμαι πότε θα του αφαιρέσουν την διαπίστευση και με τι πρόσχημα…
Καλά τιποτα μαλλον δεν μας σοκαρει πλεον, αλλα ο φιλος στο βιντεο στο 5:15 εδω, δειχνει τα ματ να πλησιαζουν κουκουλοφορους, ενας βγαζει την κουκουλα του, βλεπουν το πρόσωπό του, και φευγουν. Στο μισο μετρο ολα αυτα.
Εχω φιλους που με συμπαθουν λιγοτερο.
Μήπως δεν ήταν κουκουλοφόρος, αλλά bot που απεργάζεται την αποσταθεροποίηση της Πατρίδος;
Μητσοτάκης χτες στην ομιλία του για τα Τέμπη:
Διακινούνται ψεύδη μέσα από την ανωνυμία και αυτό πρέπει να κοπεί.
Δηλαδή οι αναρτήσεις στα social media να γίνονται πάντα επώνυμα. Ακριβώς τα ίδια δηλαδή που έλεγε ο αριστερός Σάντσεθ στην Ισπανία. Έχω κάνει ποστ για τον τελευταίο.
Ποια είναι η διαφορά λοιπόν του δεξιού/ακροδεξιού Μητσοτάκη από τον αριστερό/κεντροαριστερό Σάντσεθ; Βασικά καμία. Την ίδια πολιτική ακολουθούν και οι δύο. Και οι δύο ανήκουν στην κατηγορία των liberals. Πώς γίνεται λοιπόν κάποιοι να βρίζουν το Μητσοτάκη αλλά ταυτόχρονα να γουστάρουν τον Σάντσεθ και να λένε πόσο μπροστά είναι η Ισπανία;
Συμφωνα με την τροποποίηση του νόμου επιβάλλονται κυρώσεις σε οποιονδήποτε “επιφέρει μεταβολές στον τόπο του ατυχήματος, τα πειστήρια, τα συντρίμμια ή το λοιπό περιεχόμενο του αεροσκάφους πριν από την άρση του αποκλεισμού ή του τόπου ατυχήματος”. Μόνο για ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ, για τον σιδηρόδρομο ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ με την τροποποίηση του 2024.
Άμα έχεις την πλειοψηφία στη βουλή, ψηφίζεις ό,τι γουστάρεις.
ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Ταιριαζει και στο νημα με τις ειδησεις απο ολον τον κοσμο, αμεσως μετα απο την ειδηση για τη Συρια και τους ταλιμπαν. Απλως εδω θα τους ονομαζουμε αλλιως αυτους τους τυπους.