Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Θα ξεχαστεί;; Δεν θα ξεχαστεί;;

Μάλλον έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν θα ξεχαστεί αλλά πολύ πιθανό να φτάσει στο όριο του όλο αυτό ως δράση. Υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορούν να πετύχουν αυτές οι εκδηλώσεις από το λαό, μετά πρέπει να υπάρχει κάποια οργάνωση, κάποιο πολιτικό σχήμα …κάτι περισσότερο.

Επίσης, εγώ πιστεύω και μπορεί σιγά σιγά να το δει κανείς… και εδώ μέσα λίγο… πως ούτε καν ξέρουμε τι σημαίνουν όλα αυτά. Μου θυμίζει το δημοψήφισμα που 10 αν ρώταγες τι σημαίνει 10 θα σου έλεγαν ‘Μα δεν καταλαβαίνεις;;’ και μετά θα συμπλήρωναν λέγοντας ο καθένας κάτι διαφορετικό.

Τι σημαίνει;; Φύγε Μητσοτάκη;; Εκλογές εδώ και τώρα;; Σημαίνει κάτω ο καπιταλισμός που σκοτώνει;; Κάτω η διαφθορά;; Σταματήστε τη συγκάλυψη;; Αντιμετωπίστε το πρόβλημα στους σιδηροδρόμους επιτέλους για να νιώθουμε ασφαλείς;; Αλλάξτε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;; Αφήστε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της;; κλπ κλπ.

Σημαίνει όλα τα παραπάνω;; Είναι όλα τα παραπάνω συμβατά μεταξύ τους στο μυαλό των περισσοτέρων;; Αν φύγει ο Μιτσοτάκης / γίνουν εκλογές σε λίγους μήνες θα έχει αλλάξει κάτι;;

4 Likes

παιδιά εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει κάτι όση πίεση κι αν ασκηθεί

γενικά δεν μιλάω πολύ σε αυτό το θρεντ , ασχολούμαι μόνο με μουσική για να αποφεύγω πρσοτριβές. Οπότε μοιραία δεν μοιράζομαι και τα προσωπικά μου

αλλά το χθεσινό είναι εξαιρετικά σημαντικό οπότε ας πω 2-3 λόγια παραπάνω

Είμαι εδώ και ένα μήνα εκτός Ελλάδος, δεν θα κάτσω πάρα πολύ , θα είναι όμως κάποιοι μήνες. Είμαι στο Καράκας της Βενεζουέλας

Τα έτη 2010 , αλλά 2012 & 2013 , 2016, 2018 η Βενεζουέλα κατέβασε ρολά, ακόμα και μέχρι 3 μήνες σερί !!!

είχαν διαδηλώσεις οδομαχίες και νεκρούς . Ακόμα Μαδούρο έχουν , εμπάργκο και πείνα με 200 δολλάρια μισθό και γιαούρτι να κοστίζει 6-8 δολλάρια , ένας δάσκαλος παίρνει 400

δεν άλλαξε τίποτα…και ομοίως η αντιπολίτευση τους απλά έπαψε να διεκδικεί και έφτασαν σε σημείο να έχουν έναν ηγέτη με απίστευτη συγκέντρωση εξουσίας , αν σας θυμίζει κάτι αυτό

δεν πιστεύω σε καμία αλλαγή , λυπάμαι είμαι απαισόδοξος

7 Likes

Αφήνω αυτό εδώ γιατί νόμιζα ότι ήταν μονο ιδέα μου. Στη χειρότερη, ήταν η εντύπωση 2 ατόμων :palm_down_hand::leftwards_hand:

6 Likes

Προσωπικά έχω κάποιες σκέψεις, που δεν ξεκινούν τώρα αλλά τέλος πάντων αποφάσισα τώρα να τις γράψω, παρά το ότι ξέρω πως θα το μετανιώσω (δε γαμιέται συμβαίνει συχνά κι αυτό), με το γενικό κλίμα γύρω από τις πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις της Παρασκευής.

Ωραία, η πλειοψηφία του κόσμου που έχω ακούσει (ή διαβάσει) να λένε δυο κουβέντες, τοποθετούν το ζητούμενο όχι στο πρόσωπο του Μητσοτάκη (κι εγώ, αλλά μάλλον όχι για τον ίδιο λόγο) αλλά στο «γενικότερο πολιτικό σύστημα». Θέλουν(?)/θέλουμε(?) αυτό να αλλάξει και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Ακούω συχνά επίσης ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και επιτέλους να γίνουμε σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος.

Οκ, θέλουμε δηλαδή μια ελεύθερη, δυτική αγορά όπου οι διαχειριστές της επιβολής της εξουσίας θα είναι υπόλογοι απέναντι στους άλλους διαχειριστές της ίδιας εξουσίας (yes it is). Το κεφάλαιο να έχει όρια στις συνθήκες που δέχεται να χρησιμοποιεί ώστε να αυτοσυσσωρευθεί ακόμα και όσο περισσότερο, να κινείται αυτός που το καρπώνεται μέσα στα πλαίσια μιας νομιμότητας και μόνο (όπως βέβαια ο ίδιος την ορίζει γιατί αυτός θέτει το ίδιο το πλαίσιο με τα δικά του όργανα να το νομοθετούν, αλλά οκ) και όταν τα κέρδη ζητούν επικίνδυνες συνθήκες ή εξαντλητικά επίπεδα εκμετάλλευσης για τους ανθρώπους να λένε ώπα, το παρακάναμε. Ναι, μέσα κι εγώ. Ένα λεπτό δώστε μου να καβαλήσω πρώτα τον ιπτάμενο ελέφαντα που εχω στο πατάρι και να ντυθώ με τη διαστημική στολή της αθανασίας μου, ακούγοντας το νέο δίσκο SOAD.

Εκτός αν θέλουμε να σπάσει η θεοποίηση αυτής της αηδίας που λέγεται εξουσία (ναι από τη στιγμή που εξουσιάζει εξουσία θα τη λέω, κι ας μην είναι sic), και να πάει στο διάολο κάθε διαχειριστής της, μπας και αναπνεύσουμε καμιά φορά χωρίς να πνιγόμαστε απ’ το ζυγό της εκμετάλλευσης, μπας και γλυτώσουμε από την έρημο της μοναξιάς και της κατάθλιψης που σπέρνει στο διάβα του το κέρδος και η ζωή που επιβάλει. Ξέρω γω, αν αυτό τότε ψήνομαι, είμαι όντως μέσα. Αλλά εδώ έρχεται το επόμενο που με μπερδεύει. Λοιπόν θέλουμε να σπάσει η ροή του καπιταλισμού, να παρατήσουν την εξουσία αυτοί που την ελέγχουν (ή την ασκούν)… από μόνοι τους. Επειδή μαζεύτηκαμε πολλοί και θα στεναχωρηθούν που μας είδαν να μην τους αγαπάμε πια. Σε κάθε περίπτωση πάντως δε χρειάζεται να τρομάξουν, και δεν είναι και σωστό δηλαδή. Δεν πρέπει να απειληθούν, από το λαό και την οργή του, πρέπει να λογοδοτήσουν μόνο στα δικά τους όργανα. Τα δικά τους, όργανα. Γιατί η βία δεν είναι ποτέ λύση, εκτός αν τη χρησιμοποιούν οι ίδιοι για να μείνουν όλα όπως έχουν. ΑΚΡΙΒΩΣ όπως (τα) έχουν.

Έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να πείσουν τους πάντες ότι το πιο σημαντικό απολα είναι να μην αμφισβητεί κανείς το δόγμα της μη βίας από το νέο και τη νέα που δεν αντέχει άλλο, το φοιτητή που έχει αγανακτήσει, τον εργάτη που έχει σιχαθεί, τον άνθρωπο που τους έχει μισήσει, δίκαια έχω να πω εγώ γιατί μόνο μίσος τους ταιριάζει. Κάθε φορά πρέπει να νιώθω υποχρεωμένος να καταδικάσω τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Ε όχι ρε, δεν την καταδικάζω από όπου κι αν προέρχεται. Αυτό σημαίνει ότι συμφωνώ ότι πάντα μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο? Όχι. Αυτό σημαίνει ότι συμφωνώ με τη βία από όπου κι αν προέρχεται? Μα προφανώς όχι. Αλλά αντί να διαμαρτυρηθώ ή να κατσαδιάσω ένα παιδί 17 χρονών που θέλει να σπάσει το κεφάλι αυτού που του μαυρίζει τη ζωή (και το σώμα όταν βρει την ευκαιρία), προτιμώ να σκέφτομαι «οι υπόλοιποι γιατί δε θέλουν?» Μήπως να θελήσουν κι αυτοί λίγο μπας και αναπνεύσουμε πιο καθαρά, και με λιγότερα καθάρματα να ορίζουν τη ζωή μας? Το τί μετά, το πότε και το πώς θα το συζητήσουμε μεταξύ μας, εμείς που θα τους φτύσουμε γιατί λαχταράμε να έρθει άλλο αύριο. Και δε θα δώσουμε αναφορά, ούτε θα λογοδοτήσουμε στη σαπίλα. Το να ελπίζουμε ότι με εκλογές και ησυχία όλα θα φτιάξουν και δε θα ξαναεχουμε νεκρούς (δικούς μας, πάντα δικούς μας, ποτέ δικούς τους) είναι το πιο πετυχημένο παραμύθι που έχει κυκλοφορήσει, για παιδιά και για μεγάλους.

4 Likes

https://i.imgur.com/5qajtoA.jpeg

Φανταστικη φωτογραφια

11 Likes

Όντως ωραία συζήτηση αλλά μου φαίνεται αρκετά αισιόδοξη. Το ετερόκλητο του κόσμου με κάνει να αμφιβάλλω για το τι ουσιώδες μπορεί να προκύψει (αν μπορεί) από όλο αυτό.

5 Likes

Καθολου ιδεα σου. Ηταν παντου. Ειδα 1-2 περιστατικα με καβγαδες, αλλα εληξαν πολυ συντομα. Ειδικα η αποχωρηση μετα τα δακρυγονα ηταν απιστευτα ηρεμη. Χιλιαδες ανθρωποι κατηφορησαμε προς Μοναστηρακι-Θησειο (εγω εφτασα Πετραλωνα με τα ποδια επειδη ηταν απιθανο να μπω σε τρενο αρκετα συντομα ωστε να καλυψω δυο στασεις) χωρις τον παραμικρο συνωστισμο. Ολοι ευγενεστατοι και υπομονετικοι. Το συζητησα και με εναν γνωστο στο ινσταγραμ χθες βραδυ, ηταν φοβερο.

5 Likes

Εγώ το τοποθετώ κυρίως στο πρόσωπο του μουνόπανου και της κουστωδίας του αυτή τη στιγμή, σόρρυ κιόλας. Διαφθορά υπήρχε πάντα στην Ελλάδα, αλλά τέτοιο μπουρδέλο εγώ δε θυμάμαι όσο έχω μνήμες. Δε λειτουργεί σχεδόν τίποτα. Σχολεία μπουρδέλο, νοσοκομεία μπουρδέλο, καρτέλ παντού να τρώνε τα λεφτά του κόσμου, τραίνα μπουρδέλο, δικαιοσύνη ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ (το νο.1 πρόβλημα της χώρας, μιλάμε για σάπιο συνδυασμό νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας). Με το καλό να πάει στον διάολο κάποια στιγμή και ο λαός θα δίνει το όνομά του σε τουαλέτες, μόνο το 10% που τρώει με χρυσά κουτάλια δε θα το κάνει (γιατί δεν είναι παραπάνω, και πολλούς λέω). Σκοτώσανε τα παιδιά του κόσμου και τους χλευάζουν κιόλας από πάνω ρε τα αρχίδια. Αντί να λένε πάλι καλά που δεν έχει τρελαθεί κανείς από τους γονείς ακόμα να πάρει κάνα αυτόματο και να τους καθαρίσει, τους χλευάζουν μέσα στα μούτρα τους. Ε, όχι, αυτό δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει και ελπίζω να το πληρώσουν τα μουνόπανα.-

26 Likes

Ουτε κομμα δε θα αλλαζα σε αυτα που εγραψες

1 Like

Ε και; There Is No Alternative.

Τι είναι το ρεαλιστικά χειρότερο που μπορεί να του συμβεί έτσι όπως έχουν τα πράγματα;; Να σταματήσει να είναι αρχηγός της Ν.Δ. και συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ;

/

Υπάρχει χαοδης διαφορά ανάμεσα σε πράγματα που γράφονται.

Κάποιος πρέπει να δώσει σημασία σε αυτά που δεν γράφονται ή σε συγκεκριμένες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες ή στο που εστιάζει ο καθένας για να το παρατηρήσει.

Προσωπικά εντύπωση μου προκάλεσε πως ενώ ο progfreak βρήκε το καλύτερο σημείο, με το περισσότερο ζουμί από την συζήτηση που λινκαρε (είναι λίγο πιο μετά τη μέση της συζήτησης)… κάπως κατάφερε να το μεταφέρει αφαιρώντας το σημαντικότερο δηλαδή πως πρέπει να υπάρξει κάποια οργάνωση, κάποιο πολιτικό όχημα κλπ.

Δεν γίνεται να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά και υπάρχουν πολλοί που έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα πως δεν πρέπει να σπάσουν κανένα απολύτως αυγό. Αυτό είναι κάπως σχετικό με αυτά που γράφει ο @Meldinor αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με τη βία… Πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν την οργάνωση, φοβούνται μην τους καπελωσουν, τις ιδεολογίες γενικά και αόριστα, τα κόμματα (πάλι γενικά και αόριστα), θέλουν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες κλπ κλπ.

Τα nodes για το απλωμα της κουβεντας ειναι πολλα. Με αφορμη το παραπανω σχολιο, ξεκινω απο αυτο: There is no alternative.

Μιση αληθεια, παντα υπαρχει εναλλακτικη. Αλλα μπορουμε να πουμε “η εναλλακτικη λυση ειναι δυσβατο μονοπατι” και η τελευταια παραγραφος ^^^^ με καλυπτει, ασχετα αν νομιζω οτι ο Yojimbo γραφει για διαφορετικο θεμα. Δεν υπαρχει μονο ασπρο/μαυρο ή αριστερα/δεξια, ομως πρεπει να εισαι διατεθειμενος να σπασεις αυγα και να υποστεις τις οποιες συνεπειες της αλλαγης που θα επιχειρησεις. Δεν υπαρχει λογος να αναλυσω περισσοτερο αυτο. Ωστοσο, στο συγκεκριμενο παγκοσμιο πολιτικο και οικονομικο περιβαλλον, κανεις απο τους υπαρχοντες δεν τολμα.

Εχω την εντυπωση ομως οτι αν ενας π.χ. Μητσοτακης αποφασιζε να παρακαμψει τις επιχειρηματικες ελιτ για να δωσει περισσοτερα στον κοσμο, δεν θα επεφτε ποτε. Βεβαια, οταν το ελληνικο κρατος λειτουργει απο τα λομπι και οι επιχειρηματικες ελιτ ειναι ουσιαστικα το κρατος, ειναι απιθανο ο “υπαλληλος” να το αλλαξει.

Και, συνεχιζοντας απο την παραταρηση του συμφορουμιτη, μπορει να υπαρξει “πολιτικο οχημα” και “οργανωση”. Αλλα οχι οταν, στο ονομα της “σταθεροτητας του τοπου”, το πρωτο κομμα παιρνει 50 (ή 40, δεν θυμαμαι αν αλλαξε προσφατα) εξτρα εδρες, απλως επειδη επιλεχθηκε απο το 20% του εκλογικου σωματος. Αυτοματα λες σε ολους “αν δεν κανω εγω συγκυβερνηση με καποιον, δεν θα κανει κανενας, γιατι τις εξτρα εδρες τις βαζω εγω στο τσεπακι ως πρωτος”. Και ο νομος περι ευθυνης υπουργος ξεκινησε με αλλο προσχημα για να καταληξει ενα ολιγαρχικο προνομιο ανθρωπων που νομιζουν οτι εχουν το ελευθερο να κανουν ο,τι θελουν χωρις επιπτωσεις.

ΕΔΙΤ: ειδα/βλεπω ενα μερος του παραπανω βιντεο, εφτασα και στο σημειο που αναφερει ο Yojimbo. Λιγο-πολυ τα ιδια γραφω, αλλα τα λενε καλυτερα απο εμενα. Ακομη κι ο Λαλας, τον Μητσοτακη αναφερει ως ενα παραδειγμα πολιτικου που ηρθε σαν να μπορουσε να εμπνευσει, αλλα αποδειχθηκε ανικανος (μεγαλη εκπληξη).

1 Like

Και μην ξεχναμε…
https://www.youtube.com/shorts/U2HKOaVvKdI

1 Like

Ποσο γαμάτο και ποιητικό θα ήταν στην χώρα που γεννήθηκε, στην πολη που γεννήθηκε , εκεί να πεθάνει κιόλας.

“Αυτοί που την γεννησαν αυτοί θα την θάψουν”

Ολα κανουν τον κύκλο τους. Το φύλλο στο δέντρο καποια στιγμή κιτρινίζει και πέφτει.

Για το οτι δεν υπάρχει οργάνωση. Μια χαρά οργάνωση υπάρχει. Απλά ειναι διαφορετική , καινούργια και πολυ καλυτερη. Εχουμε συνηθίσει η οργάνωση να είναι διανοητική, κονσεπτ,λεξεις στο κεφάλι.
Εδώ εχουμε συναισθηματική οργάνωση. “Αξιζω περισσοτερα απο αυτό που συμβαίνει”.
Αυτη η οργάνωση δεν πάει πουθενα. Αυτή η οργάνωση αν δε δει αλλαγη θα καταστρέψει τα παντα.
Αυτή η οργάνωση δεν έχει αντίλογο οπως θα μπορούσε μια ιδέα , μια σκέψη να έχει και να απονευρωθεί απο την εναντίωση. Η συναισθηματική οργάνωση αυξάνεται και οξύνεται με την εναντίωση.

Αυτή η συναισθηματική οργάνωση προκαλεί αλλαγές πολιτευμάτων στην ιστορία.
Δεν θα πεθάνεις για την ωραία σκεψη σου. Θα πεθάνεις γτ το σύστημα σου φέρεται σαν σκουπίδι.
Φυσικά ας μην φτάσουμε εκει. Εχουμε 2025. Υπάρχει περισσότερη αντίληψη του τι συμβαίνει στις ψυχές των ανθρώπων. Επίσης οι πολιτικοί μας είναι κότες. Στη Γαλλία χρειάστηκαν κεφάλια να διακοσμούν τους δρόμους. Εδώ αμα τους κυκλώσουμε θα κάνουν ότι θέλουμε. Δεν χρειάζεται ποια τόση βία γτ φοβούνται την πιθανοτητά της 200 φορές περισσότερο απο το παρελθόν.

Σκορπιες σκέψεις. Δεν έχω εμπνευση σήμερα.

Κοριτσάρα μου!!

2 Likes

Τον έχει πάει αίμα κάθε μέρα…να ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι. Έτσι…

10 Likes

Έχουν κόντρα αυτοί οι δύο εδώ και μερικές εβδομάδες.

1 Like

Chris Avramidis λεγεται και εχει εξαιρετικη σελιδα στο facebook για οποιον ενδιαφερεται.

Πραγματικα απο τους λιγους (ο μονος;) που κανει σοβαρες κ στοχευμενες ερωτησεις επι της ουσιας.

10 Likes

Αναρωτιέμαι πότε θα του αφαιρέσουν την διαπίστευση και με τι πρόσχημα…

Καλά τιποτα μαλλον δεν μας σοκαρει πλεον, αλλα ο φιλος στο βιντεο στο 5:15 εδω, δειχνει τα ματ να πλησιαζουν κουκουλοφορους, ενας βγαζει την κουκουλα του, βλεπουν το πρόσωπό του, και φευγουν. Στο μισο μετρο ολα αυτα.

Εχω φιλους που με συμπαθουν λιγοτερο.

1 Like

Μήπως δεν ήταν κουκουλοφόρος, αλλά bot που απεργάζεται την αποσταθεροποίηση της Πατρίδος;

7 Likes