Δεν είμαι σίγουρος γιατί υπάρχει αυτή η εντελώς αναίτια διάθεση για παρεξήγηση και αντιπαράθεση όταν είμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο, αλλά οκ. Διάβασα το ποστ σου και ήμουν εντελώς WTF. Ένα γαμάτο αστείο έκανα, κι αν μας έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα να μπορούμε να κάνουμε αστεία, τότε έχουν ήδη κερδίσει.
Πήγαν όλοι οι συγγενείς μου και τα ανίψια μου στην διαδήλωση ξέρω γω. Πρέπει να γράψω παραγράφους οργής για να αποδείξω ότι με νοιάζει η φάση με τα Τέμπη? Πολύ σημαντικό αυτό που έγινε σήμερα. Ελπίζω να έχει και αποτελέσματα. Το βλέπω πολύ δύσκολο όμως.
Από φίλο μου, καθηγητή φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο:
“Δικαιοσύνη θα πει τιμωρία των ενόχων.
Δικαιοσύνη θα πει αμείλικτη λογοδοσία και κατάργηση της ασυλίας των πολιτικών.
Δικαιοσύνη θα πει καθολική εφαρμογή του νόμου.
Δικαιοσύνη θα πει αληθινή ανεξαρτησία των τριών εξουσιών.
Δικαιοσύνη θα πει κράτος δικαίου.
Δικαιοσύνη θα πει αξιοκρατία και ελπίδα στα νέα παιδιά.
Δικαιοσύνη θα πει ισότητα και ελευθερία.
Τέλος στους επαγγελματίες της πολιτικής: όριο δύο θητειών για όλα τα δημόσια αξιώματα.
Τέλος στον διορισμό των ανώτατων δικαστικών.
Τέλος στον πρωθυπουργικό συγκεντρωτισμό.
Συνταγματικά ελεγχόμενη εσωκομματική δημοκρατία.
Ψηφιακή συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων”
Είναι τόσα πολλά που πρέπει να διορθωθούν και δυστυχώς ζούμε σε μπουρδέλο. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι μια κάποια κοινωνική συνοχή που φαίνεται να δημιουργείται αποτέλεσμα της πιο άριστης κυβέρνησης έβερ και των έργων της…
Ρε Q, σου ειπα οτι ηταν αστειο και μια αλλη στιγμη θα το συνεχιζα. Αλλα σορι, το δικο μου μουντ δεν ηταν για αστεια. Τι αλλο να πω δλδ, σιγουρα διαβασες τι εγραψα; Δεν αμφεβαλα για την ευαισθησια σου, δεν παρεξηγησα και δεν αντιπαρατεθηκα. Σιγουρα δεν εγραψα παραγραφους οργης, ουτε το περιμενω απο αλλους και το δικαιωμα για αστεια δεν χαθηκε.
Βασικα, δεν σου ειπα καν κατι κακο και απορω με τον εαυτο μου που επρεπε να γραψω μια παραγραφο για να εξηγησω το ξεκαθαρο στο προηγουμενο ποστ μου. Ενιγουει, προχωραμε.
Παντως εγω προσωπικά κόντεψα να πιαστω στα χερια μ έναν 35αρη κ έναν 55αρη που ειπαν σ ενα πιτσιρικο 16 17 να βγαλει την κουκουλα κ του χωθηκαν στη μουρη. Τους ειπα ας τολμησουν να τραβηξουν την κουκούλα να δούμε τι θα γινει. Ευτυχως που δεν το συνεχισαν γιατί προφανως θα με ισοπεδωναν.
Προφανως διαφωνουμε στο ότι δεν χρειάζεται ολες οι διαδηλωσεις να ειναι…ειρηνικες. Κλισε εκφραση αλλα στην βια που σου προσφερουν απαντας -και- με βια. Και η βια που προσφέρεται οπως ξέρουμε δεν ειναι μονο η σωματικη.
Μεγαλη συζήτηση δεν γίνεται σ ένα φορουμ. Τουλάχιστον εγώ δεν το’χω.
Να πω μονο οτι τον Δεκέμβρη του 08 κουκουλοφοροι εσωσαν την αξιοπρέπεια της γενιας μας.
Προφανώς διαφωνούμε σε αυτό. Ακόμα κι αν συμφωνούσαμε στο “δεν χρειάζεται ολες οι διαδηλωσεις να ειναι…ειρηνικες”, η σημερινή έπρεπε να είναι.
Από 'κει και πέρα, όταν θεωρείς ότι πρέπει να διαδηλώσεις “μη ειρηνικά”, πρέπει να στοχεύεις κάπου. Αν είναι απλά για σαματά, οκ τότε μιλάμε για νοοτροπία μικρού παιδιού. Αν, όμως, στοχεύεις σε ουσιαστική αλλαγή εξουσίας κλπ, τότε πρέπει να έχεις προετοιμάσει και προετοιμαστεί για το επόμενο βήμα, και το κυριότερο, να έχεις από πίσω ευρύτερη λαϊκή στήριξη. Αν δεν ισχύει κάτι από αυτά, τότε απλά μιλάμε για βανδαλισμό που εξυπηρετεί στην ουσία την εκάστοτε εξουσία.
Απλά κατέθεσα την άποψή μου, δεν χρειάζεται να το υπεραναλύσουμε σε αυτό το νήμα, αλλού ευχαρίστως.
Βαλε να δεις ενα βιντεακι που ματατζηδες πριν απο λιγο βαρανε ενα κοριτσακι με ροζ φορμα που καθοταν εξω απο τη βουλή κ αν αυριο λουσει εναν ματατζη με μολοτωφ να της πεις οτι αυτο που κανει ειναι παιδιαστικο.
Δεν ειναι ολοι οι κουκουλοφοροι που βλέπουμε σε μια διαδήλωση μπατσοι προβοκατορες οργανα του κρατους.
Η χωρα είναι κοινωνικα και πολιτικα καθυστερημενη …τι σημαινει καθυστερημενη , δηλάδη ο μεγαλος αριθμος των Ελλήνων εχει μια υστερηση στην επικοινωνια και στην αποδοχή της πραγματικης συνθηκης της ζωης του , λογω αυτου τα κυριαρχα σχηματα μπορουν ευκολα να κερδιζουν την εμπιστοσυνη του , και προσωπα μετρια που δεν μπορουν να ανταποκριθουν στις αναγκες και θα επρεπε να κανουν αλλες δουλιες , καταλαμβανουν την εξουσια και τοποθετουν το κοινωνικο σωμα σε αυτο που αγαπαει… δηλαδη στην καθυστερηση
Ολη η αληθεια της Ελληνικης κοινωνιας απο τα λογια του κυριου Κουσουλη, ειχα καιρο να δω τοσο καλη συζητηση
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα να χαιρόμαστε που βγήκαν 1εκ στο δρόμο, αν ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση, αν ήταν ιστορική και αν γεμίσαμε ελπίδα, μόνο φυλακή
@nnnkkk τίποτα δεν γίνεται ξαφνικά και από το μηδέν. Υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων και καταστάσεων που θα οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα.
Ναι, ήταν πολύ ελπιδοφόρο ότι μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, συμμετείχαμε σε αυτή τη διαμαρτυρία, οργανωμένη όχι από κόμματα. Δεν πρέπει να σταματήσει εδώ ο αγώνας, πρέπει να υπάρχει συνεχής και μεγάλη πίεση στην κυβερνητική εξουσία, ώστε να υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι. Ο χρόνος θα δείξει.
Αν αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών θα έιναι μια τεράστια πολιτική επιτυχία των γονιών και όσων βγήκαν στο δρόμο. Οι υπουργοί που πέρασαν δε θα πάθουν τίποτα, αλλά ο επόμενος υπουργός θα είναι υπόλογος. Θα έχει σπάσει η πολιτική ομέρτα.
Τέτοια λαοθάλασσα δεν είχα ξαναδεί. Έψαχνα φίλους που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο και δεν τους έβρισκα. Είχαμε φτάσει Σύνταγμα και Ερμού. Έβλεπες παντού απλό κόσμο, μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, να διαδηλώνει ειρηνικά, να καταφέρνει να περάσει από το πλήθος με ευγένεια. Αυτό πρέπει να αποτελέσει δίδαγμα για την καθημερινότητά μας. Και να μας δείξει πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν όταν ο κόσμος ενώνεται. Έφυγα πριν αρχίσουν τα επεισόδια, όπως και πολύς κόσμος.
Για όσους λένε εάν θα πάμε στις δουλειές μας και θα το ξεχάσουμε, εγώ πιστεύω πως ούτε πρέπει ούτε γίνεται να το ξεχάσουμε. Τα Τέμπη έφεραν στο προσκήνιο την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών. Εκτός από το ότι πρέπει να διεκδικήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα τους, τη δικαιοσύνη για τα θύματα της τραγωδίας, την άρση ασυλίας των βουλευτών που είχαν την ευθύνη, πρέπει να αναρωτηθούμε πού αλλού πάνε να περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στο δημόσιο.
Είμαι υπάλληλος στο δημόσιο, στην εκπαίδευση. Με νόμο που πέρασε Η ΝΔ στην καραντίνα, επιτρέπονται οι χορηγίες ιδιωτών στο δημόσιο σχολείο. Κάποιοι τις αναζητούν ήδη, κάνοντας επικοινωνιακή διαχείριση και στρέφοντας τα βλέμματα σε πολυεθνικές, ιδρύματα ζάμπλουτων εφοπλιστών κ.λπ. Κάπου έχουν ήδη γίνει χορηγίες για κτιριακά που έπρεπε να λύνει το κράτος. Και ποιος έχει την ευθύνη μετά αν πάει κάτι στραβά; Αν συμβεί κάποιο ατύχημα; Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε από την Τρίτη που θα πάμε στις δουλειές μας. Σίγουρα αυτή η κυβέρνηση έχει ψηφίσει πολλά που προωθούν την αποποίηση της δικής της ευθύνης και μεταθέτουν τα πάντα στην ατομική ευθύνη.