Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Σε κάθε περίπτωση, το κρατικό σχέδιο εκτελέστηκε με κάποιον τρόπο τέλος πάντων και αρκετά ΜΜΕ έσπευσαν να προβάλουν αυτό που ήθελε η κυβέρνηση …αλλά συνολικά δεν πήγε όσο καλά περίμεναν αυτό.

Ο κόσμος συζητάει (κυρίως) για την Ιστορία που γράφτηκε σήμερα.

7 Likes

Στην Θεσσαλονίκη οι γιαγιάδες μπουγελωνανε από τα μπαλκόνια τους πέντε-δέκα κουκουλοφόρους που πήγαν με τα φιλαράκια τους τους ματατζιδες να ξεκινήσουν τις κλασσικές προβοκατορικες φασαρίες. Ο κόσμος τους γιουχαρισε και γρήγορα μάζεψαν τα κουβαδάκια τους και πίσω στις τρύπες τους.
Το μήνυμα που πέρασε σήμερα η λαοθάλασσα που βγήκε στους δρόμους και στις πλατείες είναι εκκωφαντικό αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε απέναντι μας ζώα και σκουπίδια.

20 Likes

Το διάβασα πριν λίγο, πόσο γαμάτο

1 Like

Δεν ξέρω ανα αναφέρθηκε πιο πάνω, δεν είδα κάτι, μεταφέρω λοιπόν εικόνα και σορρυ αν το συζητησατε ηδη -

μεγαλες στιγμες απο Πατρα με αδιανοητο πληθος. Κεφαλη πορειας Ψηλαλωνια και το πισω μερος ακομα στην Πλατεια Γεωργιου. Δεν εχει ξανασυμβει κατι τετοιο εδω και δεκαετιες. Δημαρχος μπροστάρης, Εργατικό Κέντρο, φοιτητικοί σύλλογοι, κοσμάκης, όλες οι παρατάξεις και τα κόμματα, εξωκοινοβούλιο, αναρχικοί, σε μία ατελείωτη λαοθάλασσα.

14 Likes

Βλέπαμε παρά πολύ κόσμο και σε μπαλκόνια και ταράτσες. Γνωρίζω και πολλούς ηλικιωμένους επίσης που θέλαν να έρθουν αλλά δεν μπορούσαν. Καθώς δεν έπαιζαν λεωφορεία και μετρό και το κέντρο ήταν απροσπέλαστο με IX. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο πράγμα.

8 Likes

Ανατριχίλα με όλα αυτα…!
Το θέμα ειναι ομως ρε μάγκες, θα δούμε καμια αλλαγή ή απο αύριο ολοι θα παμε στις δουλειές μας και θα ξεχαστεί το θεμα…
Πως θα γίνει να αρχιζουν τα καθαρματα ενα ενα να περνουν απο τιμωρια…

2 Likes

Να ξεχαστεί, αδύνατον

Το αν θα τιμωρηθούν οι ένοχοι (πολιτικοί και μη) είναι άλλη ιστορία

3 Likes

Καμία ιστορία δε γράφτηκε σήμερα. Αν δεν μπουν φυλακή τίποτα δεν έχει σημασία.

Άποψή σου Νικολή, για μένα ήταν ιστορική η σημερινή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα

Ας τα γράψουν τα site και τα βιβλία της ιστορίας για να έχουμε να λέμε τι μπορεί να κάνει ο λαός και να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Μοναδικός στόχος είναι η δικαιοσύνη και να πάνε φυλακή, τίποτα άλλο δε μετράει.

Η ιστορία έχει δείξει (Πολυτεχνείο) ότι όταν ξυπνάει ο λαός κάτι αλλάζει. Άσχετα αν μετά έχουμε μια από τα ίδια με άλλους καρνάβαλους-πρωταγωνιστές.

1 Like

Ξαναλέω, προφανώς η άποψη μου, δεν με απασχολεί αν ο επόμενος θα είναι καρνάβαλος, ούτε καν με απασχολεί αν θα πέσει ο Μητσοτάκης και πότε. Το μόνο που έχει σημασία είναι να μπουν φυλακή

Το μονο σιγουρο ειναι οτι δε θα μπουνε φυλακη. Το πιλυ να μπει καμια Ιφιγενεια για λιγο, οπως γινεται παντα στο μπουρδελο. Ειμαστε ισως οι μονοι χωρα που δεν τιμωρησε τους δωσιλογους μετα τον ΒΠΠ, κανας Τσοχατζοπουλος η’ Παπαγεωργοπουλος το πολυ να μπει για 3-4 χρονια μεσα και τελος.

3 Likes

Αν δεν καταργηθεί η ασυλία των πολιτικών δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικό.

12 Likes

Δεν είμαι σίγουρος γιατί υπάρχει αυτή η εντελώς αναίτια διάθεση για παρεξήγηση και αντιπαράθεση όταν είμαστε όλοι στο ίδιο στρατόπεδο, αλλά οκ. Διάβασα το ποστ σου και ήμουν εντελώς WTF. Ένα γαμάτο αστείο έκανα, κι αν μας έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα να μπορούμε να κάνουμε αστεία, τότε έχουν ήδη κερδίσει.

Πήγαν όλοι οι συγγενείς μου και τα ανίψια μου στην διαδήλωση ξέρω γω. Πρέπει να γράψω παραγράφους οργής για να αποδείξω ότι με νοιάζει η φάση με τα Τέμπη? Πολύ σημαντικό αυτό που έγινε σήμερα. Ελπίζω να έχει και αποτελέσματα. Το βλέπω πολύ δύσκολο όμως.

Η ουσία βρίσκεται εδώ. Δυστυχώς, τίποτα δε θα αλλάξει και κανείς από δαύτους δε θα τιμωρηθεί στην Μπανανία της Ευρώπης.

Από φίλο μου, καθηγητή φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο:

“Δικαιοσύνη θα πει τιμωρία των ενόχων.
Δικαιοσύνη θα πει αμείλικτη λογοδοσία και κατάργηση της ασυλίας των πολιτικών.
Δικαιοσύνη θα πει καθολική εφαρμογή του νόμου.
Δικαιοσύνη θα πει αληθινή ανεξαρτησία των τριών εξουσιών.
Δικαιοσύνη θα πει κράτος δικαίου.
Δικαιοσύνη θα πει αξιοκρατία και ελπίδα στα νέα παιδιά.
Δικαιοσύνη θα πει ισότητα και ελευθερία.
Τέλος στους επαγγελματίες της πολιτικής: όριο δύο θητειών για όλα τα δημόσια αξιώματα.
Τέλος στον διορισμό των ανώτατων δικαστικών.
Τέλος στον πρωθυπουργικό συγκεντρωτισμό.
Συνταγματικά ελεγχόμενη εσωκομματική δημοκρατία.
Ψηφιακή συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων”

Είναι τόσα πολλά που πρέπει να διορθωθούν και δυστυχώς ζούμε σε μπουρδέλο. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι μια κάποια κοινωνική συνοχή που φαίνεται να δημιουργείται αποτέλεσμα της πιο άριστης κυβέρνησης έβερ και των έργων της…

9 Likes

Αν αύριο έπεφτε η κυβέρνηση και γινοντουσαν εκλογές

1. Πόσοι θα ψήφιζαν?
  2. Πόσο θα έπαιρνε η ΝΔ?

Ρε Q, σου ειπα οτι ηταν αστειο και μια αλλη στιγμη θα το συνεχιζα. Αλλα σορι, το δικο μου μουντ δεν ηταν για αστεια. Τι αλλο να πω δλδ, σιγουρα διαβασες τι εγραψα; Δεν αμφεβαλα για την ευαισθησια σου, δεν παρεξηγησα και δεν αντιπαρατεθηκα. Σιγουρα δεν εγραψα παραγραφους οργης, ουτε το περιμενω απο αλλους και το δικαιωμα για αστεια δεν χαθηκε.

Βασικα, δεν σου ειπα καν κατι κακο και απορω με τον εαυτο μου που επρεπε να γραψω μια παραγραφο για να εξηγησω το ξεκαθαρο στο προηγουμενο ποστ μου. Ενιγουει, προχωραμε.

Παντως εγω προσωπικά κόντεψα να πιαστω στα χερια μ έναν 35αρη κ έναν 55αρη που ειπαν σ ενα πιτσιρικο 16 17 να βγαλει την κουκουλα κ του χωθηκαν στη μουρη. Τους ειπα ας τολμησουν να τραβηξουν την κουκούλα να δούμε τι θα γινει. Ευτυχως που δεν το συνεχισαν γιατί προφανως θα με ισοπεδωναν.

2 Likes