Πάμε μωρή Χανδακάρα
H συγκεντρωση ηταν μεγαλειώδης , μαλλον η μεγαλύτερη μετα το 90.
Φαινόταν αυτο απο τις προηγούμενες μερες με τον κοσμο που έλεγε οτι θα κατέβει αλλα τελικά ηταν ακομα καλύτερα.
Και σε προσωπικο επίπεδο,αν μου επιτρέπεται, τεραστια η συγκίνηση να βλέπεις το παιδι σου,με το πανω το σχολείου του στο δρόμο του αγώνα.
Εμπρος παιδια,πισω σιχαματα.
Ενταξει, ειναι αστειο. Αλλα ακαιρο και δεν θα το συνεχισω, αν και θα ειχε πλακα καποια αλλη στιγμη. Καταλαβαινω οτι το να εισαι στην αλλη ακρη του Ατλαντικου δεν βοηθαει, οσο κι αν παρακολουθεις τις εξελιξεις, αλλα ολα καλα. Γενικως νομιζα οτι θα ημουν πολυ οκ με τα συναισθηματα, αλλα ακομη και τωρα νιωθω πολυ παραξενα. Ειναι πολυ βαρια η ατμοσφαιρα.
Στο μεταξύ συνεχίζεται λέει το ξύλο κάτω στο κέντρο
Αυτοεκπληρούμενη προφητεία το λένε αυτό νομίζω
Απο ολα οσα εγιναν και ολα τα βιντεο που εχω δει, ψλοανησυχω περισσοτερο για τους 200-300 που ειναι τωρα περικυκλωμενοι στο συνταγμα αυτη τη στιγμη. Θα εκπλαγω ευχαριστα αν ολοι γυρισουν σπιτι και δεν γινει handpicked επιλογη προσωπων κατα την αποχωρηση.
Σε κάθε περίπτωση, το κρατικό σχέδιο εκτελέστηκε με κάποιον τρόπο τέλος πάντων και αρκετά ΜΜΕ έσπευσαν να προβάλουν αυτό που ήθελε η κυβέρνηση …αλλά συνολικά δεν πήγε όσο καλά περίμεναν αυτό.
Ο κόσμος συζητάει (κυρίως) για την Ιστορία που γράφτηκε σήμερα.
Στην Θεσσαλονίκη οι γιαγιάδες μπουγελωνανε από τα μπαλκόνια τους πέντε-δέκα κουκουλοφόρους που πήγαν με τα φιλαράκια τους τους ματατζιδες να ξεκινήσουν τις κλασσικές προβοκατορικες φασαρίες. Ο κόσμος τους γιουχαρισε και γρήγορα μάζεψαν τα κουβαδάκια τους και πίσω στις τρύπες τους.
Το μήνυμα που πέρασε σήμερα η λαοθάλασσα που βγήκε στους δρόμους και στις πλατείες είναι εκκωφαντικό αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε απέναντι μας ζώα και σκουπίδια.
Το διάβασα πριν λίγο, πόσο γαμάτο
Δεν ξέρω ανα αναφέρθηκε πιο πάνω, δεν είδα κάτι, μεταφέρω λοιπόν εικόνα και σορρυ αν το συζητησατε ηδη -
μεγαλες στιγμες απο Πατρα με αδιανοητο πληθος. Κεφαλη πορειας Ψηλαλωνια και το πισω μερος ακομα στην Πλατεια Γεωργιου. Δεν εχει ξανασυμβει κατι τετοιο εδω και δεκαετιες. Δημαρχος μπροστάρης, Εργατικό Κέντρο, φοιτητικοί σύλλογοι, κοσμάκης, όλες οι παρατάξεις και τα κόμματα, εξωκοινοβούλιο, αναρχικοί, σε μία ατελείωτη λαοθάλασσα.
Βλέπαμε παρά πολύ κόσμο και σε μπαλκόνια και ταράτσες. Γνωρίζω και πολλούς ηλικιωμένους επίσης που θέλαν να έρθουν αλλά δεν μπορούσαν. Καθώς δεν έπαιζαν λεωφορεία και μετρό και το κέντρο ήταν απροσπέλαστο με IX. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο πράγμα.
Ανατριχίλα με όλα αυτα…!
Το θέμα ειναι ομως ρε μάγκες, θα δούμε καμια αλλαγή ή απο αύριο ολοι θα παμε στις δουλειές μας και θα ξεχαστεί το θεμα…
Πως θα γίνει να αρχιζουν τα καθαρματα ενα ενα να περνουν απο τιμωρια…
Να ξεχαστεί, αδύνατον
Το αν θα τιμωρηθούν οι ένοχοι (πολιτικοί και μη) είναι άλλη ιστορία
Καμία ιστορία δε γράφτηκε σήμερα. Αν δεν μπουν φυλακή τίποτα δεν έχει σημασία.
Άποψή σου Νικολή, για μένα ήταν ιστορική η σημερινή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα
Ας τα γράψουν τα site και τα βιβλία της ιστορίας για να έχουμε να λέμε τι μπορεί να κάνει ο λαός και να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
Μοναδικός στόχος είναι η δικαιοσύνη και να πάνε φυλακή, τίποτα άλλο δε μετράει.
Η ιστορία έχει δείξει (Πολυτεχνείο) ότι όταν ξυπνάει ο λαός κάτι αλλάζει. Άσχετα αν μετά έχουμε μια από τα ίδια με άλλους καρνάβαλους-πρωταγωνιστές.
Ξαναλέω, προφανώς η άποψη μου, δεν με απασχολεί αν ο επόμενος θα είναι καρνάβαλος, ούτε καν με απασχολεί αν θα πέσει ο Μητσοτάκης και πότε. Το μόνο που έχει σημασία είναι να μπουν φυλακή
Το μονο σιγουρο ειναι οτι δε θα μπουνε φυλακη. Το πιλυ να μπει καμια Ιφιγενεια για λιγο, οπως γινεται παντα στο μπουρδελο. Ειμαστε ισως οι μονοι χωρα που δεν τιμωρησε τους δωσιλογους μετα τον ΒΠΠ, κανας Τσοχατζοπουλος η’ Παπαγεωργοπουλος το πολυ να μπει για 3-4 χρονια μεσα και τελος.
Αν δεν καταργηθεί η ασυλία των πολιτικών δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικό.