Στέλιος στον Άλιμο επί της Λεωφόρου Ιωνίας
Κυρ Αριστο, αλλα για κεμπαπ και καθε ειδους σουβλα. Στο Παλαιο Φαληρο. Ισως θελει να κλεισετε κιολας.
Διακόπτουμε την συζήτηση περί κρεατοφαγίας και σχετικών μαγαζιών, για να ευχηθούμε χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, μεγάλη και αγαπημένη γιορτή σήμερα!
Ευχαριστουμε! ![]()
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ
ΥΓ Χρόνια πολλά για χθες σε όλους τους εορτάζοντες! Να είστε πάντα καλά! ![]()
Μεταφερω την συζητηση εδω @mixalis_purple για να μην φαω κραξιμο απο μονομεηντενζ.
Μπορει να ισχυουν οσα λες otto…
Με την ιδια λογικη ομως, Μελισσαρα εχουμε τον Προφητη Ηλια για θεα ολοκληρης της Αθηνας μεχρι τον Πειραια με πιτογυρα και μπυρες, ενα σωρο αλσακια και δαση, τα περισσοτερα νοσοκομεια ανα κατοικο στην Ελλαδα, ενα σωρο λοφους, και το κυριοτερο, μας εχουν τιμησει οι Metallica δινοντας το ονομα της πολης μας στο τελευταιο τους τραγουδι απο το πρωτο τους αλμπουμ ![]()
Τι εχουν τα Βριλησσια? Μια εξοδο στην Αττικη οδο, ενα κλειστο γυμναστηριο, μερικες ταβερνες και κανα δυο ωραιες πλατειες, πφφτ
Εντάξει εδώ πραγματικά σου βγάζω το καπέλο.
Μου έκαψε το μυαλό αυτό το pun, αλλά με ωραίο τρόπο.
δύσκολη η…μικρογεωγραφία των πόλεων. δηλαδή για την Αθήνα, που τελειώνει το Παγκράτι και που ξεκινάει ο Βύρωνας και ποια είναι τα όρια του Βύρωνα με την Καισαριανή; Που είναι το Πολύγωνο; Ποια είναι η Καλογρέζα;
Αυτά ίσχυαν πριν καμιά 30ετία που όντως υπήρχε διαφορά από περιοχή σε περιοχή, τώρα έχουν χτιστεί τα πάντα
και για κάποιον που δε ζει σε αυτές τις περιοχές και τις βλέπει μόνο στο google maps είναι λογικό να του φαίνονται ίδια.
Τώρα για την επαρχία, κυρίως για τις πόλεις, εντάξει είναι γενική γνώση να ξεχωρίζεις τις 4 πόλεις της Θεσσαλίας (ή γενικά κάποιες πόλεις των γεωγραφικών διαμερισμάτων) έστων σαν ύπαρξη και μόνο.
πχ ο νομός Καρδίτσας έχει πολύ ωραία μέρη. έχει τα Άγραφα (τα βουνά όχι το σουβλατζίδικο) και τη λίμνη Πλαστήρα (Μέγδοβα για τους γνώστες). η Λάρισα σάπια, όπως και η πόλη του Βόλου, αλλά λόγω Πηλίου η Μαγνησία έχει ομορφιές.

πεθαίνω που έχεις βιβλιοθήκη με gifs
χαχα στο τριεθνές που περιγράφεις έχω μεγαλώσει ακριβώς ![]()
Καθε μου ποστ για τις γειτονιες της Αθηνας ειναι χιουμοριστικο, ελπιζω να ηταν αυτονοητο ![]()
Απο κει και περα, συμφωνω μερικως για Φιλοθεη - Ψυχικο και Παπαγου - Χολαργο, καθως προκειται για περιοχες στις οποιες εχω οδηγησει απειρες φορες, αλλα αν με ρωτησεις τι ιδιαιτεροτητα εχει το ενα και τι το αλλο, δεν μπορω να σου πω ουτε ενα πραγμα. Ηλιουπολη και Αργυρουπολη απο την αλλη, χωρις να συχναζω σχεδον ποτε εκει περα, μου δινουν διαφορετικη “αυρα”. Δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα.
Βυρωνας και Καισαριανη εχουν πολλες ομοιοτητες φυσικα, αλλα οπως και τα Μελισσια με τα Βριλησσια, οι υψομετρικες και γεωγραφικες μικρες διαφορες κανουν αυτες τις περιοχες διακριτες.
Οπως και να χει, η Αθηνα ειναι στο 25% της μια πανεμορφη και ξεχωριστη πολη μορφολογικα (λογω των αρχαιων, της Πλακας, της Κηφισιας, κανα δυο ιδιαιτερων περιοχων που εχουν αλση και “ποταμια”, ακομα και των υδατων σε κατι λιμανια του Πειραια κτλ) , και στο 75% της μια κακασχημη τσιμεντουπολη με απροσωπες γειτονιες που ολες μοιαζουν ακριβως το ιδιο, με απειρες πολυκατοικιες, απειρα σουβλατζιδικα, απειρα παρατημενα σχολεια και αλλα κτιρια με γκραφιτι, και γενικα αστα να πανε κατα την ταπεινη μου αποψη.
Αυτο προφανως δεν το βρισκεις στην επαρχια σε τετοιο βαθμο, αλλα ακομα και πολεις οπως η Λαρσα εχουν στο κεντρο τους παρομοιες καταστασεις. Αν και εχω επισκεφτει Λαρισα πανω απο 40 φορες στην ζωη μου και εχω μεινει για Πασχα, καλοκαιρι κτλ, ομολογω οτι τα Τρικαλα και ο Βολος μαλλον εχουν περισσοτερες ομορφιες. Λιμνη Πλαστηρα εχει ο γαμπρος σπιτι κι ετσι εχω παει πολλες φορες, ειναι απλα μια τελειοτητα.
Και Θεσσαλονικη που εχω παει 3 φορες παντως, εχω δει τις ιδιες ασχημιες με αυτες της Αθηνας.
Τεσπα, κουβεντα να γινεται. Μην ξαναμιλησεις για τα Metal Melissia ατιμωτικα, θα πρεπει να δωσουμε ραντεβου στο Πολυγωνο με μαχαιρια. Καλη τυχη στο να βρεις που ειναι αυτο ![]()
Λονδρέζοι αλήτες. Πρόβλημα το τρένο για αεροδρόμιο (Stanstead), μας αφήνει στο πουθενά. Χάνουμε την πτήση. Κλείνουμε βραδινή πτήση από Heathrow, θα φτασουμε 4 το πρωί και μείον 500 το ταμείο, μια χαρά.
Καρδουλα για συμπαρασταση.
Δεν υπαρχει τροπος να παρετε αποζημιωση? Τα τρενα ειναι εντελως ανεξαρτητα απο την αεροπορικη εταιρια? Γενικα στην Ευρωπη υπαρχουν αρκετοι νομοι που προστατευουν τον καταναλωτη, αλλα εν προκειμενω ειναι λογικα αρκετα δυσκολο μιας και δεν ηταν σφαλμα του αεροδρομιου.
Η πτηση που κλεισατε τελικα εννοεις ΑΠΟ Heathrow? Καπου μπερδευτηκα.
Σωστά, έκανα edit.
Θα κάνουμε κάποιο claim αλλά στον σιδηρόδρομο, περιέργως δε μας έφταιξε η ryanair αυτή τη φορά. Δεν περιμένω και πολλά πάντως.
Το εχω παθει, αλλα δεν εχασα την πτηση. Ημουν τυχερος. Καλα ξεμπερδεματα, ελπιζω να τα καταφερετε.
περίεργο, συνήθως στα τρένα είναι κύριοι αυτοί. έκατσε μαλακία
Οταν τρέχουν είναι καλά ![]()
ως commuter που χρησιμοποιεί τρένο συχνά για να πάει Λονδίνο, το παρακάτω ποστ από το very british problems με καλύπτει απόλυτα
Reasons trains are delayed/cancelled in Britain:
- Wrong kind of sun
- Ominous cloud
- Slightly damp leaf
- Chilly track
- Suspicious gravel
- Wobbly signal
- Inclement vibe
- Sarcastic swan