Πρωην καπνιστης και νομιζω οχι πουριτανος, αλλα το να σου κοψουν το τσιγαρο για να μην εισπνεω τον καπνο σου δεν ειναι καθολου φασιστικο/αυταρχικο. Λεγεται common sense. Το καπνισμα δεν ειναι ατομικη ελευθερια, δεν σου απαγορευσαν να καπνισεις. Απλως μην το κανεις σε κοινοχρηστο χωρο, με κοσμο τριγυρω.
Επειδη ομως ενδεχεται να μην εχεις στο μυαλο σου την αισθηση της δικης μου ατομικης ελευθεριας και ερχεσαι να καπνισεις εκει οπου βρισκομαι εγω, τοτε μια κυβερνηση αναγκαζεται να σε περιοριζει ακομη και μεχρι την τουαλετα του σπιτιου σου, μπας και καταφερει να σε μαθει να μην καπνιζεις σε αλλους χωρους.
Καποτε καπνιζαν στο αεροπλανο και στο λεωφορειο του ΚΤΕΛ. Θεωρεις οτι πρεπει να το επαναφερουμε σαν ατομικη ελευθερια;
Καλα καμια σχεση το ενα με το αλλο, ακομα κι αν μαζεψεις τον ατμο και τον φυσηξεις επιτηδες στα μουτρα μου το πολυ πολυ να γελασω, ενω αν εχεις τιποτα αρωμα vanilla ή κατι, ισως να γουσταρω κιολας.
Αν το κανει καπνιστης αυτο, εχει φαει κλωτσια στο καλαμι.
Εξαιρετικό θα ήταν να υπήρχαν cafe & bars αποκλειστικά για καπνίζοντες. Κι αυτό γιατί στον καφέ και στο αλκοόλ ρουφάμε σαν σαύρες, ακόμα και οι ατμιστές. Αν τώρα κάποιος που δεν καπνίζει αποφασίσει εις γνώση του να πάει στα συγκεκριμένα μέρη, δεν θα φάει κι άκυρο.
Τα ντουμάνια θα φάει.
Υπάρχει κάποια εφαρμογή που να μπορείς να στείλεις βιογραφικό για εύρεση εργασίας; Δεν έχω κανένα να μου δώσει κάποιες κατευθύνσεις, και δεν ξέρω που να απευθυνθώ.
Έχω πτυχίο Νομικής (δεν έδωσα ποτέ εξετάσεις για την άδεια επαγγέλματος) και σε λίγο καιρό μεταπτυχιακό στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές. Θέλω part-time εργασία, οπουδήποτε, αρκεί να μπορώ να την διεκπεραιώνω στο σπίτι λόγω αδυναμίας μετακίνησης. Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να κάνω, δεν έχω δουλέψει.
Τέσπα, γραμματειακή υποστήριξη, θα με ενδιέφερε αρκετά.
Οκ, κατανοητο. Η αγορα εργασιας ειναι λιγο λαχειο, υπαρχουν μερη στα οποια μπορεις να ανεβασεις βιογραφικο, αλλα τπτ δεν θα ειναι ευκολο.
Θα σου παραθεσω τα αρνητικα που μπορω να βρω σε οσα εγραψες, για να ξερεις τι ακριβως πρεπει να περιμενεις, να εξετασεις τις επιλογες σου για το τι πρεπει να κανεις ή να μην κανεις, πριν φτασουμε να ψαχνουμε πού θα ανεβασεις το βιογραφικο σου. Διευκρινιζω οτι δεν ειμαι εργασιακός σύμβουλος, μονο εμπειρικα ειναι οσα θα παραθεσω παρακατω και μπορει να ειναι λαθος ή να μην γινουν apply (θετικο θα ειναι αυτο) στη δικη σου περιπτωση.
Γραμματειακη υποστηριξη εξ’ αποστασεως δεν γινεται. Ή δεν το εχω δει να γινεται.
Επισης, αναζητηση εργασιας για μια τοσο junior σημαινει οτι πρεπει να αφησεις εκτος βιογραφικου τις διολου ευκαταφρονητες σπουδες σου. Θελω να πω οτι “νομικη” + “διεθνεις σπουδες” δεν ταιριαζουν ποτε με το “και ψαχνω δουλεια γραμματεα ή ΡΑ”. Στο 99% των περιπτωσεων θα θεωρηθεις overqualified και δεν θα σου απαντουν καν, ειδικα απο μεγαλες εταιριες οπου δεν εχουν χρονο για να ασχολουνται με irrelevant applications.
Το βιογραφικο σου καλως ή κακως πρεπει να ειναι tailor made για τη θεση που σε ενδιαφερει. Αν λοιπον ανεβασεις σε καποια πλατφορμα βιογραφικο με νομικη, σε τετοιες θεσεις θα σε ματσαρει το συστημα.
Μπορει να σε απογοητευω με τα παραπανω, αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο που μπορει να συμβει. Ενδεχεται να ψαχνεις δυο χρονια για τους ρολους που σκεφτεσαι οτι μπορεις/θελεις να καλυψεις στη ζωη σου, να εχεις στειλει πανω απο 150-200 βιογραφικα και να εχεις περασει απο 0 εως 3 τελικες συνεντευξεις και 5-10 screening calls. Εκει να δεις απογοητευση. True story, ειναι ολα στο email μου, για να μην ξεχνω ποσο αγωνα εδωσα για να βρω αυτο που ηθελα. Εχω αγαπημενους ανθρωπους που ψαχνουν εδω και καιρο για αλλαγη δουλειας ή απλως για δουλεια και δεν τους παιρνουν καν τηλεφωνο ή κατι στραβωνει την τελευταια στιγμη στη διαδικασια της συνεντευξης.
Οταν σκεφτεις τι ειναι αυτο που θελεις να κανεις (παντα με ρεαλιστικες πιθανοτητες, οχι να γινεις αστροναυτης), το βιογραφικο σου πρεπει να ειναι καλοφτιαγμενο και με τα σωστα keywords, βασει των αγγελιων που θα βρεις, για να περασει απο ενδεχομενα ATS - αν προκειται για μεγαλη εταιρια. Ακομη και η μορφη που εχει ειναι σημαντικη: οσο πιο απλο Α4, τοσο καλυτερο.
Κι επειδη δεν ειναι ολα κακα νεα:
Σε εταιριες οπως η teleperformance μπορεις να δωσεις βιογραφικο για να δουν αν ματσαρει καποια θεση για εσενα. Στο 95% θα σου προτεινουν CS/telesales ομως. Δεν ειναι παντοτε κακο, υπαρχουν καλες εταιριες και καλα τμηματα, ωστοσο εγω δεν θα χαραμιζα νομικη και διεθνεις σπουδες για να απαντω τηλ στην Cosmote ή να κλεινω συμβολαια για τον Ηρωνα. Μονο σε αναγκη για βιοποριστικους λογους (και ισως να μπορω να σε βοηθησω, τωρα που το σκεφτομαι). Σε αντιθεση περιπτωση δεν θα προσφερει κατι στο βιογραφικο σου.
Στο Linkedin θα εφτιαχνα το βιογραφικο μου και εκει θα κοιταζα τι θεση μπορω να διεκδικησω γυρω απο αυτα στα οποια εχω σπουδασει. Τζουνιορ φυσικα, αλλα φοβαμαι το θεμα της μετακινησης. Δλδ, δεν ξερω σε θεση που εχει σχεση με τα νομικα, πώς μπορεις να μην εισαι παρουσα. Ωστοσο, επειδη ειμαι ασχετος με τον χωρο, μπορει να γινεται, δεν το ξερω. Αλλωστε, δεν ειναι ολοι δικηγοροι.
Βγηκε σεντονι, σιγουρα εχω ξεχασει πραγματα. Αλλα αν μπορω να βοηθησω με καποιον τροπο, θα το κανω. Τπτ ωστοσο δεν μπορει να γινει αν πρωτα εσυ δεν ξερεις τι ειναι αυτο που θελεις να κανεις.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Δεν με νοιάζει τόσο ν’ αξιοποιήσω τα “προσόντα” μου, ούτε θέλω να βιοποριστώ αποκλειστικά απ’ αυτή την εργασία, όσο να απασχολούμαι με κάτι + να έχω μια βασική αμοιβή. Κατά τα άλλα, θα τα λάβω όλα υπ’ όψιν και θα το “χτίσω” σιγά-σιγά.
Νομίζω ότι για αρχή αυτό είναι κάτι που μπορώ να υποστηρίξω και θα με ενδιέφερε.
Οκ, αυτο γινεται. Θυμισε μου απο την επομενη εβδομαδα (μην σκεφτεσαι οτι ειναι γιορτες, δεν ενοχλεις) να ρωτησω απο δω κι απο κει ποιες ειναι οι επιλογες που υπαρχουν. Ειναι αληθεια οτι δεν εχω σχεση με αυτες τις εταιριες, ουτε εχω κανει καποια προσπαθεια να συνεργαστω μαζι σου, αλλα υπαρχουν ανθρωποι στο περιβαλλον μου που ειτε το εκαναν ειτε προσπαθησαν. Απλως αυτη την εβδομαδα ειμαι τρομερα πηγμενος στο γραφειο, οποτε δεν θα σε βοηθησω ουτως ή αλλως.
Στο ενδιαμεσο, μπορει καποιος συμφορουμιτης να εχει καποια καλυτερη συμβουλη ή ακομη και καποια ιδεα για δουλεια. Ρωτωντας πας στην πολη.
Μία επιλογή για εργασία από το σπίτι είναι και οι μεταφράσεις. Αν έχεις πολύ καλή γνώση σε κάποια/ες γλώσσες (ειδικά εκτός αγγλικών), τότε υπάρχουν σχετικά καλές επιλογές κατά καιρούς.
Μασάτε και εσείς σαν κατσίκες χλάπα - χλουπα - μαντσς - μουντς κτλ με ανοικτό το στόμα;
Όποιος το κάνει γαμιέται , όχι αλήθεια, ΓΑΜΙΕΤΑΙ
Έχω εδώ τον (αρκετά μεγαλύτερό μου) συνάδελφο που μασάει έτσι ασταμάτητα και obviously κωλύομαι να του πω “ΣΚΑΣΕ, Σ Κ Α Σ Ε, Σ - Κ - Α - Σ- Ε ΓΤΧΣ” (δεν υπάρχει το “σε παρακαλώ μην μασάς έτσι” σαν option, καθώς, όταν έχεις τριφτεί όσο εγώ στο καθημερινό εργασιακό 12ωρο πίεσης, αποκτάς και 2 μόνο ταχύτητες εργασιακής συμπεριφοράς → 0 και 100): πριν λίγο σηκώθηκα (μετά από ένα δεκάλεπτο -με το ρολόι ε- που έτρωγε ένα σάντουιτς και έβγαζε κάθε πιθανό ήχο με το στόμα του), βγήκα έξω από το γραφείο, κατέβηκα 2 ορόφους, βγήκα εκτός κτιρίου, πήγα στο πίσω μέρος (που δεν έχει άνθρωπο) και άρχισα να κλωτσάω ένα πεζούλι, καθώς ταυτόχρονα έπιανα το κεφάλι μου σαν μανιακός και δαγκωνόμουν να μην βάλω τις φωνές.
Ελπίζω να μην με είδε κανείς από τα γύρω μπαλκόνια και φωνάξει καμιά Πρόνοια (ή τίποτα μπάτσους)