Πες πρώτα τι budget έχεις και για τι χρήση προορίζεται.
Χρήση
internet, games (περιμένω το 2κ13), ταινίες, μουσική
budget μπορεί να φτάσει μέχρι και 700 αν και γενικά αυτό το διάστημα μπορώ να δώσω και κάτι παραπάνω αν αξίζει τον κόπο.
Γενικά μου έχουν προτείνει αρκετά πράγματα και μόνο σε επεξεργαστή μητρική υπάρχει αρκετή ταύτιση απόψεων και ας πούμε έχω καταλήξει. Αλλά με κάρτα γραφικών ακόμα ψάχνομαι πολύ και με τροφοδοτικό που όπως μου έχουν πει παίζει ρόλο και τι κάρτα θα έχω.
Βασικά και κάρτες ήχου τι παίζει, δεν ρώτησα πουθενά τίποτα και δεν έχω την παραμικρή ιδέα για αυτό.
Θέλω πάντως κάτι που να μην χρειάζεται αναβάθμιση σε 2-3 χρόνια. Η μάρμαγκα που έχω τώρα με πήγε μια δεκαετία σχεδόν (με το που βγήκαν τα xp το πήρα) και το μόνο που έβαλα ήταν μνήμη.
Ο 965 είναι ο τελευταίος καλός επεξεργαστής που έβγαλε η amd, για mainboard προτείνω την [U]Gigabyte GA-990FXA-UD3
[/U]
Κάρτα ήχου δεν χρειάζεσαι γιατί αυτές που ενσωματώνουν τα μοντέρνα mainboards είναι υπεραρκετές.
Έψαξα λίγο για κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό και ram αλλά δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο γιατί έχει μεγάλη σημασία το πως θέλει να μοιράσεις τα λεφτά σου ανάμεσα σε κάθε μέρος του υπολογιστή.
Για οθόνη κάτω από 300? προτείνω την [U]Dell U2412M[/U] που έχει IPS panel και ανάλυση 1900Χ1200
Case Cooler Master HAF 912 - $60
Power Supply XFX Core Edition PRO 550W - $64
CPU Intel i5-3570K - $220
Heatsink Cooler Master Hyper 212 EVO - $32
Motherboard Gigabyte GA-Z77-D3H - $120
Memory 8GB G.Skill DDR3 12800 - $55
Graphics Card EVGA GTX 560 - $146
Hard Drive Western Digital Caviar Black 1TB - $100
DVD Asus 24X SATA DVD+/-RW - $20
Συνολικά 658 ευρώ
Τα βρίσκεις στο Amazon
Γενικα οι επεξεργαστες της amd αξιζουν?Για παραδειγμα ποια η διαφορα μεταξυ των δυο?
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i5-3570-s-1155-3-4-GHz-6MB-BX80637I53570.htm
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-x4-965-AM3-3-4G.htm
Παντως το λαπτοπ μου που εχει επεξεργαστη AMD ειναι για πεταμα.Απο την πρωτη μερα που το αγορασα μεχρι σημερα.
Αξίζουν της AMD απλά η Nvdia και διάφορα games την μποϋκοτάρουν και υπάρχουν διάφορα προβλήματα με τους drivers για αυτό τον λόγω μέχρι και ο I3 είναι καλύτερος από τους καινούργιους AMD fx 4100 6100 και τους παλιούς .
Θα αγοράσει περιφερειακά υπολογιστή από το αμερικάνικο amazon;
Τι είναι αυτά που γράφεις;
Από το amazon έχω παραγγείλει αρκετές φορές και δεν έχει υπάρξει πρόβλημα τα ίδια περιφερειακά υπάρχουν και στο Skroutz με μία αναζήτηση αν προτιμά ελληνικά.
Οι επεξεργαστές της AMD δεν ποιάνουν μία μπροστά στης Intel όχι γιατί δεν είναι καλά κατασκευασμένοι απλά δεν υπάρχουν καλά drivers και τα 3Dmark μπλα μπλα δεν υποστηρίζουν AMD/ATI για αυτό είναι στον πάτο .
Drivers για επεξεργαστη??
Τι λεμε ρε παιδια τωρα.
Ναι το 3DMark είναι σχεδιασμένο για Intel όχι AMD για αυτό είναι πεσμένοι στα benchmarks σε σχέση με τους Intel δεν το έχεις ακούσει ποτέ?
Ωραια, αυτο δε σημαινει οτι ειναι χαλια οι amd.
Μεταξύ μας τώρα, χάλια είναι οι amd πλέον συγκριτικά με τους αντίστοιχους intel, και στο λέω εγώ που είμαι φαντμποης της amd.
Κοιτα να σου πω την αληθεια δεν ειχα ποτε pc με amd.
Αλλα νταξει μην ξεχνας 1ον την διαφορα κοστους, 2ον οτι οι υπερθερμανσεις ειναι παρελθον και 3ον σε θεματα compiling ειναι λιγο πιο μπροστα σε ταχυτητα.
Εν ολίγης αξίζει να ρίξω τα διπλάσια+ χρήματα (όπως είδα στα προτεινόμενα) για indel αντί amd ή είμαι οκ με αυτόν της amd που πόσταρα αρχικά;
Tα 700 ευρω budget (κουτι μονο) σημαινει το εξης:
-
Καλη cpu, μετρια ραμ και καρτα γραφικων.
-
Μετρια cpu, καλη γραφικων μετρια ραμ
κλπ κλπ
Mπορεις να παρεις εναν i5 με 6gb ram αλλα θα χασεις στην vga.
Ή να παρεις εναν amd και θα σου φτασουν τα λεφτα και για ραμ και για γραφικων.
Οτι κι αν αποφασισεις παντως, μην κοψεις λεφτα απο την μητρικη.
Κατεβασα να παιξω το Portals 2 το οποιο εγκατεστησα κανονικα εβαλα το crack αλλα μολις το ανοιγω,ενω ανοιγει κανονικα και ακουγονται οι ηχοι κτλπ η οθονη μαυριζει και μου βγαζει μυνημα Out Of Timing.Λογικα παει να τρεξει το παιχνιδι σε αναλυση μεγαλυτερη απο αυτη που υποστηριζει η οθονη μου.(Η οθονη μου ειναι πολυ μικρη και υποστηριζει μεχρι 1024Χ768 ) και ενω σε καποια παιχνιδια υπαρχει πανελ που μπορεις να αλλαξεις την αναλυση και τα γραφικα χωρις να τρεξεις το παιχνιδι το συγκεκριμενο δεν εχει τιποτα τετοιο.Ψαχνω επισης για κανενα config file μηπως μπορω να το αλλαξω απο εκει την αναλυση αλλα δε βρισκω τιποτα.Ξερει κανεις αν μπορω να κανω τιποτα για να τρεξει?
Υ.Γ Παιζει ρολο οτι εχω πλεον W7 με DX11 γιατι ειχα το ιδιο παιχνιδι σε W xp και δεν ειχε κανενα προβλημα.
Για δωστε τα φωτα σας οσοι εχετε καμια ιδεα.
Εκτος απο τους 2 ανεμιστηρες που ειχε το κουτι μεσα οταν το αγορασα, πριν ενα διαστημα εβαλα πανω ακομα ενα, το οποιο ηταν αρκετα παλιο βεβαια.
Τις 9/10 φορες που αναβα το pc εκανε ενα δυνατο θορυβο, ετρεμε ολο το συστημα, αλλα μολις εφτανε να φορτωσει τα windows ηρεμουσε και δουλευε κανονικα.
Τελοσπαντων επειδη μου την εδωσε, και για να μην παθουμε καμια ζημια το εβγαλα.
Πριν μερικες μερες λοιπον πηρα ενα 2πλο ανεμιστηρακι απο αυτα που “κουμπωνουν” στον σκληρο δισκο, το εβαλα και συμβαινει ακριβως το ιδιο, μονο που με αυτο ακουγεται λες και παιρνει μπρος τρακτερ, ακομα χειροτερα δηλαδη.
Τι στο [B]διαολο[/B] μπορει να φταει?
Οσον αφορα το βιδωμα κτλ δεν νομιζω να εχω κανει μαλακια, τα εκανα πολυ προσεκτικα.
Το adblock για κάποιο λόγο άρχισε να μου γαμάει το fb. Γιατί;; 
τσεκαρε μηπως ο ανεμιστηρας εχει παραπανω απο 1 υποδοχες για να τροφοδοτηθει…μπορει να λεω μαλακιες αλλα το ιδιο θεμα ειχα με τη καρτα γραφικων μου οταν την εβαλα ενω το μονο που ηθελε ηταν παραπανω ρευμα.
οχι, και στους 2 που μου συμβαινει αυτο δεν εχουν καποια αλλη υποδοχη