Pc problems\αποριες

Σημαντικό θέμα, αν μπορέσει κάποιος ας βοηθήσει. Έχω έναν εξωτερικό σκληρό Toshiba PX1396E-3T01 1 TB αρκετό καιρό, κοντά δυο χρόνια νομίζω-μπορεί και παραπάνω, ο οποίος δούλευε άψογα ως τώρα(τρέχω σε XP αν βοηθάει). Τον είχα δανείσει τις προάλλες σ’ έναν φίλο, όπου δεν έφαγε τίποτα bumps ή λάθος χειρισμούς, όλα κομπλέ. Τώρα όμως που δοκίμασα να τον πρωτοσυνδέσω, έχω μεγάλο θέμα. Κατ’ αρχάς και όταν λειτουργούσε καλά δεν μπορούσε να συνδεθεί ή να αναγνωριστεί απ’ το pc ενόσω εκείνο ήταν ανοιχτό, χρειαζόταν εκκίνηση, επανεκκίνηση με τον δίσκο αναμμένο για να αναγνωριστεί(το pc έχει τα χρονάκια του).

Τώρα λοιπόν, με το που ανοίγει το pc, αρχικά κολλούσε για λίγη ώρα στην αρχική οθόνη(της μητρικής νομίζω; πριν το BIOS scan τεσπα), και αν δεν έσβηνα τον εξωτερικό δεν προχωρούσε. Τώρα ξεκινάει μεν κανονικά, αλλά δεν μπορεί να ανάψει με τίποτα, κάνει κάτι διακεκομμένους ήχους προσπαθώντας να ξεκινήσει-μάλλον το λεγόμενο click of death(…). Το μπλε φως του(είναι μονίμως μπλε όταν είναι σε λειτουργία) αναβοσβήνει κατά το click και μετά από λίγο σβήνει, κοκκινίζει και το φωτάκι. Όλο αυτό σε κύκλο. Δοκίμασα να του αλλάξω θύρα USB και πρίζα, τζίφος. Στο λάπτοπ της αδερφής μου που τον συνέδεσα και τον άναψα, αναγνώρισε εξωτερική πηγή μεν, αλλά δεν ολοκλήρωσε τον έλεγχο, καθώς έσβησε στην πορεία.

Και ρωτώ λοιπόν: από αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ, ο δίσκος λίγο πολύ με έχει αφήσει χρόνους, ισχύει; Αξίζει τον κόπο να ψάξω για άλλο power cord ή USB plug μπας και αλλάξει κάτι; Εφόσον δεν μπορώ να κάνω κάτι, παίζει πιθανότητα να μπορέσω να σώσω τπτ αρχεία; Κι επίσης, σε τι τιμές κυμαίνεται η διάσωση αρχείων από τεχνικό; Γιατί αν ισχύουν τιμές σαν αυτές που βλέπω στο νετ, με βλέπω απευθείας για καινούριο.

Βασικά εδώ θέλω απάντηση από gamers.

Ξαφνικά ο υπολογιστής μου δεν αναγνωρίζει το gamepad. Στην αρχή νόμιζα φταίει η θύρα usb στο pc αλλά σε όλες το ίδιο συμβαίνει ενώ στις ίδιες θύρες αναγνωρίζει κανονικά ότι άλλο βάλω. Άρα είναι θέμα gamepad και όχι δεν το πέταξα σε κάποιο ντουβάρι από τα νεύρα μου παίζοντας 2κ13 αν και πολύ θα το ήθελα, άρα δεν είναι λόγω κάποια ζημιάς που εγώ έκανα. Τελευταία πάντως αρκετές φορές ενώ ήμουν in game έβγαζε ένδειξη πως το gamepad έχει αποσυνδεθεί. Πλέον δεν το αναγνωρίζει καθόλου. Any ideas??

σαν προβληματακι με driver ακουγεται αν δεν εχει χαλασει…

Δυστυχώς μάλλον μας άφησε χρόνους το gamepad. Και είχα χαρεί που το βρήκα σε προσφορά (καμιά 12-13 ευρώ το πήρα αν δεν θυμάμαι καλά). Δεν μπορώ να το καταλάβω πάντως πως τα έφτυσε τόσο εύκολα.

έχει μια βδομάδα τώρα που κολλάει το ιντερνετ, κάθε 4-5’ δεν ανοίγουν οι σελίδες, περιμένω 1-2’, μετά οκ, μετά ξανά τα ίδια. ανοίγω 10 ταμπς κάθε φορά για να έχω κάτι να χαζεύω μέχρι να ξεκολλήσει =/

φταίει το καινούριο λάπτοπ, φταίει η σύνδεση που είναι γείτονετ αλλά νόμιμο με τη συγκατάθεση του γείτονα, φταίει που ακόμα ο ΠΑΟΚ δεν έχει στόπερ, τι φταίει, πείτε καμιά ιδέα.

Απο τη στιγμη που η γραμμη δεν ειναι δικια σου μπορει να φταινε 10 πραγματα.

Απο το να σου χει βαλει κοφτη ο γειτονας, μεχρι να του χαλαει το ρουτερ ή να γαμιεται να κατεβαζει ο,τι βρισκει καθε μερα.

είναι και σπιτονοικοκύρης και έχουμε καλές σχέσεις οπότε θέλω να ελπίζω ότι το 1ο δεν ισχύει, το 3ο ξέρω σίγουρα ότι δεν ισχύει, θα τον ρωτήσω για το ρούτερ και βλέπουμε

Στα γρήγορα όποιος ξέρει. ΟΤΕς πανάκριβος, θέλει αλλάξει αλλά ακόμα κολώνει για πιότητα άλλων Internet. Περιοχή Σεπόλια. Όποιος ξέρει προτείνει. Wind? Hol? On? Forthnet? Ποιο από όλα? Αξιοπιστία? Ταχύτητα? Ρίχτε γνώμες όποιος γνωρίζει

4net στο Περιστερι 6 χρονια δεν ειχα ποτε προβλημα.

Άνοιξε το κουτί, βγάλε τον δίσκο και σύνδεσέ τον κατ’ ευθείαν μέσα στον υπολογιστή σου.

Πατήσια 5 χρόνια forthnet κανένα απολυτως πρόβλημα!

Επαιξε κανεις το Castlevania σε pc?
Ειμαι σε ενα σημειο και μου εχουν αναψει τα λαμπακια…

Aκυρο καταφερα και το περασα!!!

Χίλια ευχαριστώ για την παρέμβαση, είχε αρχίσει να με καταβάλλει η απόγνωση απ’ την αναμονή! :smiley:

Αν καταλαβαίνω καλά, αποσυνδέω τον σκληρό που έχω μέσα και συνδέω τον άλλον, μετά φορτώνω κανονικά windows και εφόσον όλα κυλήσουν κανονικά, μεταφέρω το περιεχόμενο σε κάποια εξωτερική πηγή; Ή είναι διαγνωστική η διαδικασία;

ποιό είναι το πρόβλημα\απορία σχετικά με το pc? :stuck_out_tongue:

Δεν αποσυνδεεις τον σκληρο που εχεις μεσα, γιατι τοτε ο υπολογιστης δε θα ξεκινησει ποτε :D.

Ανοιγεις το κουτι του εξωτερικου και τον βγαζεις, ανοιγεις το κουτι του υπολογιστη και συνδεεις τον πρωην εξωτερικο…

Ασ’ το, θα σου τα γραψω οταν ανοιξω υπολογιστη γιατι το κινητο δε με βολευει.

όταν κάνω αναπαραγωγή βίντεο που είναι σε bluray rip στο BS Player, όταν βγαίνει ο υπότιτλος κολλάει η εικόνα, και όταν φεύγει σε σκηνές χωρίς διαλόγους παίζουν όλα κανονικά.

ξέρει κανείς τι παίζει? όχι ότι είναι σοβαρό πρόβλημα, παίζω τις ταινίες/σειρές στο Media Player Classic αλλά το BS με βολεύει γιατί συγχρονίζεις πολύ εύκολα τους υπότιτλους

Μιχάλη, για τσέκαρε την ανάλυση του bs. Νομίζω ότι πρέπει να αυξήσεις την ανάλυση του πλέηερ για να δεχθεί υψηλότερης ποιότητας βίνδεο.

Έχω και εγώ ανάλογο πρόβλημα,αλλά με βίνδεο από αη φόουν. Κανένας πλέηερ δεν τα παίζει συγχρονισμένα. Όλοι βγάζουν πρώτα τον ήχο και μετά η εικόνα κολλάει.

θενξ Έλενα! το έβαλα στη μέγιστη ανάλυση και τώρα κομπλέ!

δοκίμασε να κατεβάσεις το gom player στο οποίο έχεις τη δυνατότητα να συγχρονίσεις και τον ήχο

σκατά έφτιαξε βασικά :stuck_out_tongue:

καμια άλλη ιδέα?