Pc problems\αποριες

θα συμφωνησω με τον Μακ…ειδικα για παιχνιδια σε στυλ Μετρο θα χρειαστεις κατι καλυτερο ακομα και με μετρια γραφικα…

Το ψιλοπεριμενα οτι δεν σωζομαι με μια καρτα μονο.Τωρα,αν περιμενω και κανω την αναβαθμιση για πειτε πως θα ηταν καλυτερο να κατανεμω το budget?Εγω σκεφτομουν αν τελικα το κανω να σκασω γυρω στα 170ε για εναν i5,150ε για καρτα γραφικων,κανα 70αρι για μητρικη και θα αλλαξω λογικα και Ram γιατι δεν παιζει η καινουργια μητρικη να υποστηριζει DDR2.

οι επεξεργαστες της intel ειναι χωρις συναγωνισμο τον τελευταιο καιρο απλα αν πας σε i5 να σιγουρευτεις οτι ειναι της τελευταιας γενιας…υπαρχουν και καποιοι της AMD με αρκετα λιγοτερα χρηματα που θα σου κανουν δουλεια οπως ο FX6300…Καρτα γραφικων μπορεις να βρεις και με αρκετα λιγοτερα χρηματα και με αρκετα καλες επιδοσεις…Για Ram θα σου ελεγα για 8 γιατι τα 4 σε λιγο καιρο δεν θα φτανουν.

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας.
Καλα ναι ραμ αφου θα μπω που θα μπω σε εξοδα σιγουρα θα παρω 8gb.Τωρα τους επεξεργαστες AMD τους ψιλοφοβαμαι.Ειχα μια πολυ κακη εμπειρια με ενα λαπτοπ που εχουν οι γονεις μου με cpu AMD και δεν τους εχω πολυ εμπιστοσυνη.Τωρα για την καρτα γραφικων αν εχεις καποια συγκεκριμενη στο μυαλο σου ποσταρε κανα λινκ.Εγω σκεφτομουν κατι τετοιο http://www.amazon.co.uk/Gigabyte-NVIDIA-GTX650Ti-PCI-E-Graphics/dp/B009KFT1ZG/ref=sr_1_13?s=computers&ie=UTF8&qid=1384779132&sr=1-13#productDetails ή http://www.amazon.co.uk/Gigabyte-NVIDIA-GTX650Ti-PCI-E-Graphics/dp/B009KFT1ZG/ref=sr_1_13?s=computers&ie=UTF8&qid=1384779132&sr=1-13#productDetails

Gaming και AMD επεξεργαστές στην ίδια πρόταση μόνο ανέκδοτο μπορούν να σχηματίσουν.

btw η 650ti για τα λεφτά που σκοπεύεις να διαθέσεις είναι πολύ αξιόπιστη λύση.

αναλογως το budget φιλε Nihilist…ειχα παλιοτερα amd και δεν ειχα κανενα προβλημα…Δεν συγκρινονται με intel ομως,το ειπαμε αυτο…Καλη ειναι η Nvidia 650… αν χρειαζεσαι κατι οικονομικοτερο σε παρομοιες επιδοσεις μπορεις να σκεφτεις την Radeon HD7770 που κυμαινεται γυρω στο 100αρικο και χρειαζεται λιγοτερη ισχυ (σε περιπτωση που δεν αλλαξεις τροφοδοτικο)
Ριξε και μια ματια στα συγκριτικα http://www.hwcompare.com/13633/geforce-gtx-650-ti-vs-radeon-hd-7770/

Οι low budget κάρτες γραφικών δεν αξίζουν γιατί με λίγα λεφτά παραπάνω παίρνεις Mid range κάρτα με τεράστια διαφορά σε αποδόσεις βάλε 30 ευρώ παραπάνω και από 130 και 650 ti boost πάρε την R9 270x με 160 ευρώ θα έχει +20 fps σε όλους τους τίτλους και θα κρατήσει αρκετό χρόνο παραπάνω.

Γενικότερα υπάρχει ένα sweet spot στα PC αν δώσεις 500 ευρώ πχ θα βγάλεις άντε 2 χρόνια για games , αν δώσεις 850 θα βγάλεις 5+ χρόνια.

Γεια παράδειγμα αν πάρεις φθηνό τροφοδοτικό θα έχεις ένα κάρο προβλήματα , φθηνή motherboard Πάλι ένα κάρο προβλήματα και από εκεί φθηνή cpu+gpu σημαίνει αλλαγή σε 2 χρονάκια γιατί τα καινούργια games θα τρέχουν με 18 fps σε 1920x1080 ανάλυση.

Δε ξερω αν μπορω να συμφωνησω.Oταν πηρα το PC μου περιπου πριν 6-7 χρονια ειχα σκασει αρκετα λεφτα.Η μητρικη εκανε 150euro,ειχα παρει asus καρτα γραφικων 200e πολυ καλο τροφοδοτικο και πολυ καλο επεξεργαστη.Μπορει ακομα και σημερα το pc μου ειναι γαματο για απλη χρηση αν και πολυ μετριο/κακο για gaming αλλα δεν ξερω αν θα ξαναεδινα τα κατι λιγοτερο απο 800 ευρω που εδωσα τοτε.Το τροφοδοτικο αν και καλο γαμηθηκε σε 2 χρονια.Και γενικα καθε 2-3 αλλαζω τροφοδοτικο.Αυτο που εχω τωρα ειναι το 3ο.H καρτα γραφικων στην αρχη φυσαγε και μετα απο 1,1.5 χρονο αρχισε να ζοριζετε στα πολυ καινουργια και απαιτητικα παιχνιδια και μετα απο 2 χρονια ακριβως ψοφησε.Αλλαξα και πηρα μια twin tech 70-80e με την οποια ουτε βελτιωση ειδα και χαλασε κι αυτη σε λιγοτερο απο 2 χρονια.Ο επεξεργαστης ειναι γαματος ακομα και σημερα,με την εννοια οτι ειμαι ακομα φουλ ευχαριστημενος αν σκεφτεις οτι ειναι 7 ετων.Απλα εδωσα 200ευρω για τον επεξεργαστη και μετα απο λιγο με τα ιδια λεφτα επαιρνα επεξεργαστη της σειρας i.Γενικα η τεχνολογια προχωραει γαμησε τα.Δεν προλαβαινεις δυστυχως καν να προσαρμοστεις στις απαιτησεις των παιχνιδιων κι ακομα κι αν σκασεις 850 ευρω παλι σε 2 χρονια μπορει να χρειαστεις αναβαθμιση για να τα παιζεις ολα τα games ανετα.Για την μητρικη μιας και δεν ασχολουμε με overclocking κτλπ δεν εχω να πω τιποτα.Νιωθω οτι το μονο που κερδισα ειναι οτι απλα δε χαλασε.Ακομα και οταν ειχα καρτα Asus που υποτιθεται οτι μητρικη και vga ιδιας εταιριας συγχρονιζονται καλυτερα και εχουν καλυτερες επιδοσεις δεν ειδα τιποτα σπουδαιο.Γενικα ακομα και τα πιο ακριβα εξαρτηματα σε ενα χρονο θα ειναι ξεπερασμενα.Προτιμω να παρω κατι με μετρια λεφτα ωστε τα 2 πρωτα χρονια να παιζουν τα απαιτητικα παιχνιδια με αρκετα καλα γραφικα και μετα αλλα 2 χρονια να παιζουν τα απαιτητικα παιχνιδια με μετρια/αδιαφορα γραφικα παρα να δωσω 250-300 ευρω και τα 2 πρωτα χρονια να εχω τρελα γραφικα και μετα να εχω μετρια,γιατι σχεδον σιγουρα σε 3 χρονια η vga των 300 ευρων δε θα κλανει σχεδον τιποτα.

μιας και θελεις αναβαθμιση λογω παιχνιδιων δεν παιρνεις καμια παιχνιδομηχανη να την τσιπαρεις και να βρεις την υγεια σου; :stuck_out_tongue:

Κοιτα δεν εχεις αδικο.Αλλα ειμαι πισακιας :p.Δεν τις πολυπαω τις κονσολες γενικα.Ουτε το κωλοχειριστηριο αντεχω ουτε τις τσουχτερες τιμες των παιχνιδιων.Να παρω κονσολα και να την τσιπαρω το βρισκω μαλακια.Εκτος απο το οτι και να παρω κονσολα και να την τσιπαρω θα βγει αρκετα λεφτα,το τσιπαρισμα σπαει την εγγυηση,μπορει να δημιουργησει προβληματα και το βασικοτερο δεν θα μπορω να παιζω games οnline.Επισης,μπορει να σκαω κατα καιρους λεφτα στις προσφορες της steam η σε humble bundle κτλπ αλλα δεν εχω να δινω 70-60-50 ευρω για video games.
Αλλα γενικα το desktop ειναι “επενδυση”.Με η χωρις gaming θα τα βγαλει τα λεφτα του.Eκτος απο τα παιχνιδια ειναι και διαφορα προγραμματα(cad/cam κτλπ) που χρησιμοποιω και θα χρησιμοποιησω για τη σχολη(το inventor ας πουμε μπορει να κολλαει μερικες φορες η να αργει αλλα τρεχει κομπλε και στο τωρινο pc μου.),συν το γεγονος οτι ο υπολογιστης μου ειναι ο μονος στο σπιτι,και αυτος που χρησιμοποιουν και οι γονεις μου για τη δουλεια τους.Τρεχει η μανα μου photoshop,visual basic θελει και linux τωρα(:p).Οχι οτι κατι απο ολα αυτα απαιτει απαραιτητα να κανω καλη αναβαθμιση,απλα πιστευω οτι αξιζει τελικα να κανω οικονομιες και να μαζεψω 500-600 ευρω για να αλλαξω το πισι.

και εγω μαζι σου!ποτε δεν τις πηγα ιδιαιτερα τις κονσολες :stuck_out_tongue:

(sorry gia greeklish)

re paidia exw ena problima me to mail…(hotmail)

eimai ston ypologisti tis doyleias kai koitousa kati simioseis pou eixa sto proxiro kai ginete to miss click kai paei…
koitaksa ligo sto net alla oloi lene gia to pws kaneis anaktisi diagramena oxi proxira mail!

mipos kserete pws genete axto? :smiley:

Δεν ξερω αν ειναι το πιο καταλληλο θρεντ αλλά θα ρωτησω εδω. Δε μου λετε παλικάρια, εχω αποθηκευμενα στα Αγαπημενα του Mozilla παρα πολλα κομματια από youtube, bandcamp και soundcloud. Περυσι μου κρασαρε ο σκληρος και τα εχασα όλα και φτου κι απ? την αρχη (καλα που γραφτηκα στο ροκινγ και ειχα πλουσια συγκομιδη τσεκαροντας τις προτασεις του ενός και του αλλουνου, να? στε καλα, συμφορουμιτες!)
Θελω να φτιαξω μια playlist σε καποιο διαδικτυακο χωρο με όλα τα αποθηκευμενα μου, ώστε να μην ξαναπαθω συφορα. Εχετε να προτεινετε κατι; Για να τα κατεβασω και να τα αποθηκευσω ουτε συζητηση.

spotify, grooveshark. Το πρωτο εχει περισσοτερα και πιο σωστα. Το δευτερο το θεωρω πιο ευχρηστο και μου αρεσει περισσοτερο.

εκτος αν εννοεις να εχεις στο ιδιο μερος μια βιντεο απο youtube, μια τραγουδι απο soundcloud που δεν ξερω.

JTN, σε ευχαριστω για την απαντηση.

Spotify διαθετομεν, αλλα εχω δοκιμασει να φτιαξω playlist και στα 10 κομματια μου βρηκε τα δυο και το τριτο σε βερσιον που δε μου αρεσει. Δε γινεται δουλεια ετσι. Grooveshark φανταζομαι θα ειναι κατι παραπλησιο.

Αυτο που ειχα στο μυαλο μου ειναι να ανεβαζα σε καποιο (διαδικτυακο) χωρο ολα τα κομματια απο οποια πηγη κι αν προερχονται, γρηγορα κι ευκολα χωρις να τα ξαναψαξω ενα ενα (εχω φαντασια ή δεν εχω? :p)

Στο Grooveshark μπορείς να ανεβάσεις και μόνη σου ό,τι δεν βρίσκεις.

Φενκς, μανο, το δοκιμαζω ηδη και θα πω αμα εχω κι αλλη απορια. Φενκς εγκέν!

Παιδια,ξερει κανεις τι παιζει με το update του Adobe Flash player;; Παταω “update” και με παει στο site της Adobe και μου βγαζει κατι ασχετα και δεν ξερω τι να πατησω για να προχωρησω με την ενημερωση. Επεισης μου βγαζει μια σελιδα Hack Alert για να αλλαξω τα στοιχεια μου στο Adobe ID που ΔΕΝ ΕΧΩ,ωστε να προστατευτω απο τις προσφατες επιθεσεις των hackers…:-k

Nα και καποια print screens:

[SPOILER]

[/SPOILER]

έχεις κάποιο script blocker και δεν του επιτρέπει να προχωρήσει, αλλιώς εκεί που λέει optional offer θα έβγαζε μια παπαριά για να εγκαταστήσεις το mcaffee.
κάνε το update από τον internet explorer ή κάποιο άλλο browser που δεν χρησιμοποιείς κανονικά.

A,ναι ναι,εχω εγκαταστησει το Ghostery… Oταν παταω “Pause blocking” μου βγαζει αυτο που λες. Με τις ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΕΣ εντυπωσεις που εχω διαβασει για αυτο το update κωλωνω να συνεχισω…:stuck_out_tongue:
Θα περιμενω μερικες μερες και θα δω τι θα κανω…
Οπως και να 'χει,σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! :slight_smile: