Pc problems\αποριες

Αυτο ακριβως. Γιατι η αληθεια ειναι οτι το σκεφτηκα να το αγορασω επειδη λειτουργει πολυ καλα, αλλα μολις ειδα την τιμη… “Πλακα μας κανετε ρε…”

Exω ενα παλαιοτερο pc και καηκε η καρτα γραφικων ,μια fx5200 ητανε,επειδη ειμαι ασχετος με αυτα τα θεματα, μπορει καποιος να μου προτεινει μια σχετικα καλη και παραλληλα φτηνη καρτα γραφικων και καμια μνημη?:-s :-k

Το pc αυτο κλεινει κοντα στα 4 χρονια χωρις να κανω καμια αναβαθμιση και ειναι ευκαιρια τωρα που καηκε η καρτα γραφικων για μια καλη κ φτηνη ψιλοαναβαθμισουλα.:stuck_out_tongue:

Η mobo ειναι αυτη εδω

Kimi πρεπει να ξερουμε παραπανω στοιχεια για το pc σου.Οπως την μητρικη,γιατι
οκ να αγορασεις μια γραφικων αλλα αν δεν ειναι συμβατη με την μητρικη τι κανουμε ?
Οποιος θελει εξαιρετικο σαιτ με κρακαρισμενα προγραμματα για πολλες χρησεις να μου πει.
Ολα τα γνωστα και πολλα ακομα.

Deathster την μητρικη την εδωσα πιο πανω,εδω -> http://www.neoseeker.com/resourcelink.html?rlid=63236

Σου λεω!:stuck_out_tongue:
Στειλε ενα πμ πλιζ.:slight_smile:

@ΚΙΜΙ: Η mobo σου δέχεται μόνο agp… Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δυσεύρετες λόγω παρωχημένης τεχνολογίας… Αν δεν τρέχεις παιχνίδια απαιτητικά (ακόμα και με τα στάνταρ του pc σου) και εφόσον έχει η μητρική σου (που υποψιάζομαι ότι έχει) ενεργοποίησε την onboard κάρτα γραφικών και κράτα λεφτά για καινούργιο σύστημα, αφού το τωρινό σου είναι παλιό.
Αν πάλι θες να αλλάξεις την κάρτα τόσο πολύ, η HD2600PRO είναι υπεραρκετή για το σύστημα σου και στοιχίζει γύρω στα 60Ε. Απλώς πρέπει να τονίσεις ότι θες την AGP έκδοση, αλλιώς σου είναι άχρηστη η κάρτα.
Τώρα, όσο για τη μνήμη, πρέπει να είναι της ίδιας συχνότητας με την ήδη υπάρχουσα (αλλιώς προκύπτουν προβλήματα), και αν είναι δυνατό, και του ίδιου κατασκευαστή.

Μαιστα,απο το bios θα βρω αν εχει η μητρικη onboard vga?Με τι ονομασια ως συνηθως ειναι?onboard vga?

Ναι, η αλήθεια είναι ότι δε θυμάμαι πως ακριβώς το λέει, αλλά από το bios το βρίσκεις.

βασικα απλα κοιτα πισω απο το πισι αν εχει εξοδο για οθονη…:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:
αυτο θα συμαινει οτι εχει ονμπρορντ κατρα γραφικων…:stuck_out_tongue:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519525

και εισαι κομπλε

και αν θες 512

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510615

Η SAPPHIRE RADEON HD2600PRO 512MB AGP RETAIL(60Ε) σε σχεση με την SAPPHIRE RADEON X1650 512MB AGP RETAIL(53Ε) που ειπε ο Elusive_Cure, εχουν 7 ευρω διαφορα,η πρωτη υπερεχει σε ολα + οτι εχει υποστηριξη directx 10 ενω η δευτερη το 9.:wink:

Νομιζω οτι θα παρω την πρωτη γιατι η διαφορα δεν αξιζει,για 7 ευρω διαφορα κιολας.Βασικα δεν θα ηθελα να ειναι η πολυ απλη καρτα γιατι θελω να παιζω παιχνιδια ,κατι του στυλ counter strike,warcraft κλπ οποτε να μην εχω προβλημα,αλλα οπως ειπε ο Demon_Cleaner θα μου ειναι αρκετη.:slight_smile:

Βασικα νεο pc σκοπευω να παρω σε 2 χρονια απο τωρα απο οτι υπολογιζω,αλλα αφου εγινε αυτο με την καρτα κ καηκε… απλα μεχρι να ερθει εκεινη η στιγμη ηθελα να βολευτω με μια μικρη/φτηνη αναβαθμιση σε καρτα γαφικων και μνηνη ωστε να την βγαλω "καθαρη"κ φτηνα.:stuck_out_tongue:

YΓ Να κανω την εξης ερωτηση ομως,το συστημα μου θα την σηκωνει την καρτα?
AMD Athlon XP, 1833 MHz
Τροφοδοτικο ενα 350-400watt ειναι

Οσο για την μνημη θα το ψαξω λιγο τι μνημη εχω και βλεπουμε…

Ευχαριστω για τη βοηθεια.:slight_smile:

δικιο εχεις…7 ευρω δεν ειναι τπτ…παρε τη…μια χαρα θα ειναι…

ναι θα την σηκωνει σιγουρα…

Ναι, θα τη σηκώνει, αλλά και μία πιο αδύναμη πιστεύω είναι υπεραρκετή. DirectX 10 μην περιμένεις, αυτά τα παιχνίδια δεν τα σηκώνεις έτσι και αλλιώς. Απλά με την 2600 έχεις και υποστήριξη HD.

Εχω ενα προβληματισμο ομως, διαβαζοντας διαφορες γνωμες απο εδω κ απο εκει λενε οτι οι ΑΤΙ δεν τις προτιμουν για παιχνιδια γιατι εμφανιζουν προβληματα,ασυμβατοτητες κλπ εν αντιθεση με τις Nvidia. Γιαυτο αναρωτιομουν μηπως τελικα θα ηταν καλυτερο να επιλεξω κατι σε nvidia ,εκτος κ αν δεν ισχυει κατι τετοιο οποτε να καταληξω στην HD2600PRO. :-k

Αυτό είναι τρελή ανακρίβεια. Δεν υπάρχουν τέτοιες ασυμβατότητες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως για παράδειγμα κακά ports από κονσόλες, όπως το metal gear 2, όπου και πάλι, η ασυμβατότητα δεν είναι σίγουρη.) Εγώ έχω μιά Χ1600Pro εδώ και 2,5 χρόνια και ότι παιχνίδι έχω βάλει, το έχει τρέξει άνετα. Οι πιθανότητες ασυμβατότητας είναι ίδιες για ati - nvidia κατ’ εμέ.

βασικα αυτο που λες ισχυει ‘σε υψηλοτερα επιπεδα’(και οχι παντα βεβαια)…δλδ σε hi-end μοντελα απου εκει αυτοι που τις εχουν θελουν την κορυφαια αποδοση…
τωρα για αυτες τις απλες καρτες τα πραγματα ειναι απολυτως ιδια…αλλο που η nvidia στο τη σειρα 8000 πλεον δεν βγαζει agp καρτες…

Θεμα επιδόσεων παίζει. Ασυμβατότητας δε νομίζω. Δεν είναι λογικό. Εξάλλου, αν δεις, πρίν από 2 χρόνια, η ati ήταν στην κορυφή των επιδόσεων, και επίσης, οι εταιρίες δε νομίζω να φτιάχνουν παιχνίδια που είναι ασύμβατα με κάρτες που έχει ένα μεγάλο μερίδιο των gamers…

Παιδια δεν ξερω τι ισχυει και τι οχι,αυτο που εχω διαβασει απο αρκετους ειναι οτι οι ΑΤΙ αντιμετωπιζουν προβληματα με τους Drivers και οτι δεν εχουν τοσο καλη υποστηριξη.Θα την παρω την HD2600PRO δεν τιθεται θεμα απλα λεω μηπως δεν παει κατι καλα εχοντας υποψιν ολα αυτα.

Για την κατηγορία που εσύ εστιάζεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, από όσο ξέρω αφού και εγώ πάνω γύρω στα ίδια κυβικά είμαι. Από ότι ξέρω το πρόβλημα υπάρχει με το crossfire (διάταξη πολλών καρτών στο ίδιο σύστημα), και αφορά τις high-end κάρτες. Από τη στιγμή που δεν εστιάζεις σε μεγάλες επιδόσεις (και την αντίστοιχη κάρτα της nvidia να πάρεις, δε θα δεις καμιά διαφορά, άσε που είναι και πιο ακριβή), δεν έχεις πρόβλημα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Τώρα, αν έχεις αμφιβολίες, μπορείς να πάρεις μια nvidia και να κάνεις την ίδια ακριβώς δουλειά (αν και νομίζω ότι οι αντίστοιχες της nvidia είναι πιο ακριβές από της ati).

Ασυμβατότητες δεν υπάρχουν μεν, όμως ορισμένες εταιρείες (THQ πχ.) συνεργάζονται πιο στενά με την nVidia σε θέματα drivers τόσο για την ανάπτυξη μηχανών γραφικών όσο και μελλοντικές βελτιώσεις κλπ. Επίσης προσφέρουν πολλή βοήθεια όσον αφορά διάφορα optimizations για κάρτες της nVidia.

μαρκετινγκ αθάνατο…