πηγα να κατεβασω το Live essential ,να βαλω το καινουργιο msn κατι δν πηγε καλα και τωρα που καθε φορα που παω να το κανω install μου λεει οτι το κανε και οτι εχω το νεο Live essentials,αλλα αυτο πουθενα!!!
στην προσθαφαιρεση προγραμματων δν υπαρχει για να το κανω απο την αρχη παλι!!! τι στον φουτσο γινεται???:-k:(
ο χρήστης μου (και μοναδικός που έχω φτιάξει βασικά) έχει αδμιν δικαιώματα. σε άλλες φάσεις ζητάει κάποια άδεια, σε αυτά δε με αφήνει να πειράξω τπτ. απενεργοποίησα το user account control για να κάνω δουλειά μου, αλλά δε μου φαίνεται ως η ιδανικότερη λύση…
βρήκα ποιο πλήκτρο είναι
είναι το End
το έβγαλα, το φύσηξα
αλλα τίποτα
ειναι βλέπεις και λαπτοπ
το μονο που κατάφερα να κανω ειναι
να το κανω disable μέσω ενός προγράμματος
οπωτε το μόνο πρόβλημα που έχω
είναι στην εκκίνηση των windows
πριν φορτώσει το logo
που ακούγεται ο ήχος του πατημένου πλήκτρου
Επειδη τα windows ειναι λιγο τραγικα σε διαχειριση προγραμματων, κ οταν αφαιρεις διαφορες εφαρμογες μενουν υπολειμματα(αρχεια, φακελοι, αχρηστα dll, καταχωρισεις στην registry), ε ολα αυτα ενω επρεπε να γινονται αυτοματα, τα κανει η εκκαθαριση δισκου.
Από την εποχή των windows 98 έχω να ασχοληθώ σοβαρά με ανασυγκρότηση δίσκου. Το σύστημα αρχείων NTFS των πιο νέων εκδόσεων των windows κάνει πιο σωστή κατανομή των αρχείων.
Επίσης οι υπολογιστές είναι πια τόσο γρήγοροι που η ανασυγκρότηση δίνει απειροελάχιστη βελτίωση στην ταχύτητα τους.
Backdoor:Win32/Cycbot.B και το έκανα συνέχεια quarantine (στον φάκελο win32 δεν υπήρχε κανένα cycbot που έψαξα).
Οι πληροφορίες που μου έδινε το defender γι’ αυτό ήταν:
[SPOILER]Κατηγορία:
Ιός κερκόπορτας (Backdoor)
Περιγραφή:
Αυτό το πρόγραμμα παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή στον οποίο είναι εγκατεστημένο.
Συμβουλή:
Άμεση κατάργηση αυτού του λογισμικού.[/SPOILER]
Έπειτα, όποτε έκλεινα και άνοιγα το πισι, έμπαινα κανονικά στο ιντερνετ για λίγα δευτερόλεπτα και μετά δεν μπορούσα, ο φαηρφοξ και ο εξπλορερ έλεγαν ότι ο διαμεσολαβήτης αρνείται σύνδεση! Παρόλα αυτά, σύνδεση είχα, στο μςν μιλούσα κανονικά.
Τέσπα, έκανα ένα σκαν με το nod32 μέχρι το 87% που κόλλησε, έσβησα manually μερικά αρχεία με trojans, έκανα ρηστάρτ και μπαινει κανονικά στο ιντερνετ.
Έκανα το update του nod32 ξαναβάζω τώρα να κάνω scan και μου βρίσκει αυτό:
[SPOILER]a variant of Win32/Kryptik.JFX trojan found in operating memory. The file can be deleted. It is strongly recommended that you back up any crucial data before you proceed. No action can be taken while the file is in memory. Click “Leave” to continue and subsequently run the cleaning of all local disks. System memory infection originated from file C:\Users\Μάνος Πατεράκης\AppData\Roaming\dwm.exe.[/SPOILER]
ενέργεια δεν μπορώ να κάνω. Στο win32 δεν υπάρχει αρχείο kryptic ενώ το αρχείο dwm.exe (133 Κb) που λέει ότι προήρθε από εκεί δε σβήνει. Ζητάει πρώτα άδεια διαχειριστή, που είμαι και του τη δίνω, αλλά μετά μου λέει πάλι ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση και ότι χρειάζομαι άδεια για να εκτελέσω αυτήν τη λειτουργία (delete).
Thanks! Τώρα σκανάρω με malwarebytes που το είχα από πριν. Προς το παρόν δε βρίσκει τίποτα.
Το θέμα είναι ότι πάλι δε μου ανοίγει καμία σελίδα. Από άλλο πισι μπαινω τωρα. “Ο διαμεσολαβητής αρνείται συνδέσεις” λέει ο φαηρφοξ. Μςν όμως είμαι κανονικά μέσα χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά δεν ανοίγει καμία σελίδα. Όσες φορές και να κάνω ρησταρτ, το ίδιο. =/
Εντέλει, αφού έκανα σκαν με nod32 και malware (στο νοντ32 έσβησα κάμποσα προβλήματα μερικά από τα οποία νομίζω έκαναν τη ζημιά) μέχρι που δεν έβρισκαν τίποτα πια, το πρόβλημα συνέχιζε. Μου έλεγε ότι ο διαμεσολαβητής αρνείται συνδέσεις και δε με έβαζε σε καμία σελίδα.
Διαβάζοντας τη βοήθεια του εξπλόρερ είδα ότι “Οι διακομιστές μεσολάβησης χρησιμοποιούνται κυρίως από δίκτυα σε οργανισμούς και εταιρείες. Συνήθως, οι χρήστες που συνδέονται στο Internet από την κατοικία τους δεν χρησιμοποιούν διακομιστή μεσολάβησης.”
Υπέθεσα λοιπόν ότι ο ιός μου ενεργοποίησε έναν διαμεσολαβητή για να κλέψει πληροφορίες ή οτιδήποτε και πήγα να τον απενεργοποιήσω (ελπίζω να μην έκανα μαλακία και να μην έπρεπε). Πήγα Εργαλεία>Επιλογές Internet>Συνδέσεις>Ρυθμίσεις LAN και ξεκλίκαρα εκεί που λέει χρήση διακομιστή μεσολάβησης και όλα κομπλέ. Ανοίγουν όλες οι σελίδες.
Το μόνο που μένει είναι να κάνω το ίδιο και στο firefox. Δεν έχω βρει προς το παρόν πως απενεργοποιείται ο διαμεσολαβητής εκεί, άρα αν ξέρει κανείς ας το πει να βοηθήσει, αλλά πιστεύω θα το βρω με κάμποσο ψάξιμο.
Αυτά. Α, ξέχασα να πω ότι οι υπολογιστές τον παίρνουν:!:
εδιτ: Οκ, απενεργοποίησα και στο φαηρφοξ και δουλεύει μια χαρά.