Βοήθεια για αγορά pc

Ίδιο ακριβώς panel, διαφορετικό firmware (νεότερο η Α)

2 Likes

dude. 1 χρόνο μετά, ακόμα απορώ πώς έπαιζα σε 1080p. (και 60 hz/fps)
Θα γουστάρεις.

1 Like

Αφού πας σε 2k πάνε σε μια ultrawide 34αρα. Εγώ πήρα την Gigabyte G34WQC και πραγματικά την απολαμβάνω. Όταν δουλεύω ή κάνω browsing την σπάω στα 2 ή στα 3 παράθυρα, και όταν παίζω είναι πολύ ωραία εμπειρία το ultrawide. Απλώς για να παίζεις με ανάλυση 3440X1440 θέλεις καλή κάρτα γραφικών. Αν δεν την έχεις, πάνε στην Gigabyte που έβαλες στο λινκ.

1 Like

Αμφίβολο αν χωράει στο γραφείο η G34WQC, αλλά και να χωράει, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δεν με ψήνει. Αφενός ξεφεύγει το budget, αφετέρου δεν ψήνομαι καθόλου μα καθόλου για curved, ενώ και οι ultrawide εν γένει μου φαίνονται κάπως άβολες. Κάθομαι σχετικά κοντά στο PC, νομίζω πως παραείναι μακρόστενες για να μπορώ να εστιάσω σωστά.

Την έκανα την αμαρτία και τα έσκασα για την Dell. Απόψε θα στήσω το σύστημα, θα αγοραστούν DOOM και GTA V που είναι ίσως τα δύο games που είχα μεγαλύτερο καημό να παίξω και δεν μπορούσα με το παλιό PC και αντίο κόσμε.

7 Likes

Μεγιές! Στείλε και καμιά φωτό με το setup αν θες!
Καλορίζικα γενικά όλα και καλό λιώσιμο!

1 Like

Καλησπέρα σε όσους ανήκουν στην PC Master Race :slightly_smiling_face: Σκέφτομαι επιτέλους να αγοράσω ένα μηχάνημα της προκοπής, και το combo που έχω κυρίως στο μάτι είναι το παρακάτω:

&

Dell S2722DGM VA Curved Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 165Hz με χρόνο απόκρισης 2ms GTG

Απόψεις? Δεν είμαι ειδικός, αλλά σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει και ψάξει πιστεύω πως θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Κυρίως indie gamer είμαι, από ΑΑΑ τίτλους με ενδιαφέρουν λίγοι και συγκεκριμένοι, οι οποίοι θα παίζουν μια χαρά απ’όσο τσέκαρα. Διαφορετικές προτάσεις-combos θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει και Black Friday, αλλά να μην ξεπερνούν συνολικά τα 1400-1500ε.

Καλησπερα … μακρια απο ετοιμα builds … δεν αξιζουν τα λεφτα τους για κανενα μα κανενα λογο …Και για αυτο το build το μονιτορ που κοιτας ειναι overkill… αν ηταν full HD ναι αλλα με αυτο το μονιτορ θες καλυτερη gpu και cpu …

1 Like

100000%

Δυστυχως τους τελευταιους μηνες δεν εχω χρονο να παρακολουθω τις εξελιξεις, ειδικα με τις τιμες που εχουν εκτοξευθει στις καρτες γραφικων τραβαω τα… χμ, μαλλια μου, οποτε δεν θα μπορεσω να βοηθησω σε αυτο το κομματι.

Ξεκινα ομως με τα βασικα: ποσα λεφτα εισαι διατεθειμενος να δωσεις και γινε λιγο πιο συγκεκριμενος οσον αφορα στις αναγκες σου. Επισης, εχεις ηδη καποιο μηχανημα; Ρωταω μηπως σωθει κανενα κομματι του και δεν χρειαζεται να αγορασεις νεο.

1 Like

χμ. αν δεν σ ενδιαφερουν πολλά ΑΑΑ. πάρε ενα Ryzen 2 APU. 300-500ε κομπλαδούρα. χωσε και μια φλατ 27άρα 144 κι είσαι αρχηγός. στο 800άρι - αυτο πολυ ακριβό χωρίς λόγο άλλο εκτος απο το ντελ μονιτορ. πάρε ενα ασους, ενα lg. αν θες κι αλλη ιπποδύναμη με 200-300 βάζεις και μια 2060 πάνω.

1 Like

Το γνωρίζω παιδιά, αλλά δεν έχω ιδέα από σωστές συνθέσεις pc και δεν θέλω να κάνω καμία μαλακία και να κλαίω τα λεφτά μου. Το συγκεκριμένο built θεώρησα πως αποτελεί εξαίρεση γιατί γενικά έχω εμπιστοσύνη στο pcsteps και τη δουλειά που κάνουν, και οι ίδιοι κράζουν τα έτοιμα builds. Υποτίθεται πως φτιάχνουν σωστά builds (συμβατά μεταξύ τους προϊόντα υποθέτω?), προσεγμένα στην κατηγορία τους, αλλά οκ δεν γνωρίζω και πολλά, ό,τι ακούω και διαβάζω :sweat_smile: Για την οθόνη ναι, θα πάω σε άλλη πιθανότατα.

Όπως είπα και παραπάνω:

Δηλαδή δεν θέλω ultra settings σε πρόσφατα AAA, δεν με νοιάζει καθόλου αυτό. Σχετικά με το παραπάνω build, η πλειοψηφία των τίτλων που με ενδιαφέρουν πχ παίζουν μια χαρά σε medium - high σύμφωνα με όσα έχω δεi. Το μηχάνημα που έχω είναι παλιό λάπτοπ που για games 10+ χρόνων και κάποια σύγχρονα indie είναι οκ, αλλά μέχρι εκεί.

Οπότε ουσιαστικά χρειάζομαι νέο μηχάνημα from scratch.

1 Like

Δωσε ενα budgtet και μπορω να βοηθησω… Δεν αξιζει να πας στο ετοιμο οπως ειπαμε για κανενα λογο… Πλεον με ενα 5600x και καμια 3060 - 6600xt θα εισαι παρα πολυ καλυτερα απο αυτο το build… 1000 ειναι καλα η μπορεις να πας και παραπανω;

1 Like

@progfreak σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση (και τους υπόλοιπους επίσης). 1000-1200ε κάπου ας πούμε μόνο για το built, και κάνα 200ρι+ για μια ταιριαστή οθόνη… Να βγει συνολικά γύρω στα 1400ε max δηλαδή.

2 Likes

Αυτο βγαινει στα 1060 και ενοειται μπορει να αλλαχτει με φθηνοτερη μητρικη και κουτι για να παμε για καλυτερη gpu αλλα τσεκαρε:
https://www.skroutz.gr/s/25837599/Samsung-980-Pro-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-MZ-V8P1T0BW.html?from=listing
https://www.skroutz.gr/s/31931566/Gigabyte-Radeon-RX-6600-8GB-GDDR6-Eagle-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-2-HDMI-και-2-DisplayPort-GV-R66EAGLE-8GD.html?from=listing
https://www.skroutz.gr/s/15260737/G-Skill-Trident-Z-RGB-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-F4-3600C18D-16GTZRX.html?from=listing
https://www.skroutz.gr/s/25855777/Gigabyte-B550-Aorus-Elite-V2-rev-1-0-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html?from=listing
https://www.skroutz.gr/s/25549852/AMD-Ryzen-5-5600X-3-7GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html?from=listing
https://www.skroutz.gr/s/23019299/Be-Quiet-Pure-Base-500DX-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Λευκό.html?from=listing
https://www.skroutz.gr/s/11452924/Corsair-TX-M-Series-TX650M-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html?from=listing

1 Like

Λόγω case και μόνο εγκρίνεται :stuck_out_tongue:

@Death.Eternal To build του PCSTEPS αν και custom υπολείπεται λίγο γενικά, θα ήθελε ένα refresh, δεν ξέρω αν δέχονται και αλλαγές στα builds τους. Γενικά πάντως είναι κομματάκι ακριβότερο από το να διαλέξεις εσύ τα κομμάτια, το θέμα είναι ποιος θα αναλάβει την όλη διαδικασία δλδ επιλογή καταστημάτων της προκοπής ώστε και να πετύχεις τις τιμές που θες και να μην τρέχεις σε περίπτωση που κάτι χαλάσει εντός εγγύησης καθώς και ποιός θα στήσει τον υπολογιστή και πέρασμα windows κλπ…αν δεν το κάνεις εσύ και βρείς κάποιον που να εμπιστεύεσαι να στο κάνει υπολόγιζε κανένα 100ρικο extra τουλάχιστον.

Όλα πάντως εξαρτώνται από την ανάλυση της οθόνης που θες, 1080p ή 1440p, δλδ στην ουσία 24ρα ή 27ρα. Μπορείς να πάρεις και 27ρα με 1080p ανάλυση αλλά αν την έχεις ψιλοκοντά σου στο γραφείο είναι πολύ πιθανό να διακρίνεις τα pixel της οθόνης και γενικά να μην σου αρέσει και τόσο αυτό που βλέπεις.

Οπότε για 1080 ανάλυση και με κάρτα γραφικών ιδανικά μια 6600 που πρότεινε ο @progfreak καλύπτεσαι και για το μέλλον και ανάλογα το game τα 100 frames θα τα έχεις σχετικά εύκολα με medium-high μη σου πώ μέχρι και ultra (που δεν υπάρχει λόγος αν και σε αρκετά games δεν θα μασήσει).

Για 1440 ανάλυση με την 6600 θα είσαι μέχρι medium για να δεις λίγο πάνω από 60 frames άντε high το πολύ σε κάποια games, βέβαια λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης δεν θα χρειάζεσαι το high γιατί θα φαίνονται όλα super… κάποιες ρυθμίσεις που ρίχνουν πολύ τα frames όπως antialiasing κλπ θα μπορείς να τις έχεις πιο χαμηλά…για να είσαι λίγο πιο άνετα με 1440p ανάλυση θα πρέπει να πάς από τα 310-320 ευρώ της 6600 στα 430-450 της 6650xt ή έστω σε μια nvidia 3060 και πάλι μη νομίζεις ότι θα μπορείς να δείς high με 100 frames κλπ αλλά θα είσαι πιο άνετα και για το μέλλον…

Επίσης από τη πρόταση του progfreak, που συμφωνώ 100%, μπορείς να βάλεις για CPU έναν 5600 αντί για 5600x και πάς μείον 50 ευρώ , σχεδόν καμία διαφορά δεν έχουν και επίσης για σκληρό αντί για 140 ευρώ που έχει ο Samsung 980pro επειδή είναι PCIE 4.0, βάζεις Samsung 980 που είναι PCIE 3.0 και έχει 95 ευρώ…καμία μα ΚΑΜΙΑ διαφορά δεν θα καταλάβεις εσύ σαν χρήστης…οπότε με μείον ~100 ευρώ και χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά είσαι χονδρικά στα 950 οπότε μπορείς να πάρεις μια 6650XT με 430-450 και θα πας στα 1100 περίπου…ότι οθόνη και να διαλέξεις θα είσαι οκ.

Α και να κοιτάξεις η κάρτα γραφικών που θα πάρεις να έχει 3 χρόνια εγγύηση, η Asus συνήθως δίνει 3, αλλά εξαρτάται και το μαγαζί…

2 Likes

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και το χρόνο σας, πολύ βοηθητικά σχόλια τα οποία θα λάβω υπόψιν!

Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα άμα δεν επιλέξω κάποιο custom build. Δεν έχω ιδέα από συναρμολόγηση. Υπάρχει στο eshop μια φόρμα στην οποία συμπληρώνεις τα χαρακτηριστικά που θες στο build σου και στο στέλνουν συναρμολογημένο, αλλά οι τιμές δεν θα είναι και οι φθηνότερες συγκριτικά με ψάξιμο κομμάτι-κομμάτι…

Έπαιξα λίγο με τον configurator και κάποια από τα προϊόντα που στείλατε. Ήδη βοηθήσατε πάρα πολύ, αλλά αν έχετε διάθεση και χρόνο να σκοτώσετε, μπορείτε να στείλετε και άλλα builds μέχρι 1400ε περίπου.

Το eshop έχει ελάχιστες επιλογές και είναι και σχετικά έως πολύ ακριβό…δές το custom builder του msystems.gr εδώ Msystems Ryzen Gaming | Custom Gaming PCs | Msystems , τα έχει σχεδόν όλα αυτά που είπαμε εκτός από κάρτα γραφικών σε νορμαλ τιμή αλλά μπορείς να την πάρεις από αλλού και να τους την πας να την βάλουν όταν κάνουν τη συναρμολόγηση. Επειδή το custom builder τους δεν βγάζει τιμές αλλά δείχνει τη διαφορά τιμής μόνο μπορείς πρώτα να ανοίξεις σε ξεχωριστά tab στον browser το κάθε κομμάτι για να δείς και τιμή και μετά τα επιλέγεις στο builder

1 Like

Καλημερες. @Death.Eternal σορι που δεν διαβασα σωστα το ποστ σου προχθες σε ο,τι αφορα στα χρηματα, ενω οσον αφορα στην ερωτηση για “αναγκες”, εννοουσα τι αλλη χρηση εκτος του Gaming θα γινει. Ολα καλα ομως, μπηκαν τα κομαντα στο νημα και βοηθησαν πολυ. Μπραβο παιδες!

Μακαρι να ειχα χρονο, θα σου εκανα συναρμολογηση, δεν ειναι κατι φοβερο. Ή εστω ενα περασμα του software, αυτο κι αν ειναι ευκολο. Στη γειτονια σου παντως λογικα θα βρεις πανω απο ενα καταστημα που θα σου κανει (επι πληρωμη φυσικα) αυτες τις δυο εργασιες, συνεπως κανε μια γυρα και παρε τιμες απο 2-3. Ενα 50αρικο ηταν παλιοτερα το στησιμο, 30-50 το λογισμικο. Αλλα περασαν χρονια, λογικα θα εχουν ανεβει οι τιμες.

Συμφωνω απολυτα με την επιλογη του msystems.gr, η προταση του @matia ειναι τελεια. Παρακολουθω τη συζητηση και το νημα, αν χρειαστειτε κατι θα ειμαι εδω.

1 Like

Μπορουμε να κανουμε και διαφορετικα builds αλλα θα σου προτεινα να βρεις κανα φιλο σου να σε βοηθησει με το build γιατι οπως ειπα δεν αξιζει ετοιμο πισι η να πας σε μαγαζι να στο φτιαξουν… πεταμενα λεφτα…Θα κοιταξω και ενα για 1400 οπως ζητησες

1 Like

Εγώ από την άλλη δεν κατάλαβα αρχικά τι εννοούσες με τις “ανάγκες”, ωραίος για τη διευκρίνηση. Είμαι μουσικός οπότε τα 2 βασικά είναι η επεξεργασία ήχου -παραγωγή και ηχογράφηση, light πράματα γενικά όμως, όχι πολύ απαιτητικά, καθώς η διδασκαλία είναι η βασική δουλειά μου- και το gaming.

Με τα software δεν έχω πρόβλημα, τα hardware με δυσκολεύουν γιατί δεν έχω ιδιαίτερη επαφή, τι ταιριάζει με τι, τι είναι συμβατό με τι και τέτοια διάφορα. Το τελευταίο που λες για τη συναρμολόγηση σε κατάστημα είναι μάλλον μονόδρομος.

Ωραίος! Δυστυχώς η πλειοψηφία των φίλων μου είναι της κονσόλας, οπότε δεν ασχολούνται με gaming στο pc. Ό,τι μαθαίνω για αυτό το ζήτημα είναι μέσω προσωπικής αναζήτησης. Πειραματίζομαι με διάφορα builds στο Msystems, έκανα πχ το παρακάτω. Αν θέλετε σχολιάστε το.

1 Like