Έμενα το δικό μου χρεπι (ντεσκτοπ) είναι από το 2006.Προφανως κ έχουν αλλαχτεί όλα μέσα εκτός από την μητρική αλλά όπως κ να το κάνουμε, σέρνεται.Σκεφτομαι κ γω για κάτι καινούργιο.Ρωτησα ενα φίλο κ μου είπε ότι μπορώ να βρω μεταχειρισμένο καλύτερο απ’αυτό που θα έπαιρνα κ με λιγότερα λεφτά.Στην εμφανή απορία μου μου είπε ότι συνήθως δεν έχουν προβλημα οι μεταχειρισμένοι κ δίνουν εγγύηση ενός χρόνου.Ακούω γνώμες.Ειναι ρίσκο?
Καλησπερα εφοσον θελετε κατι νεο , αν δεν πειτε budget κανεις δεν μπορει να σας πει τιποτα παραπανω, Οποτε αναφερεται πανω κατω ποσα μπορειτε να δωσετε και τις αναγκες σας…
Γύρω στα 400 σκεφτόμουν να δώσω.Δεν είμαι gamer αλλά που κ που παίζω κανα παιχνιδάκι. Ο φίλος μου μου είπε με 200-250 μπορώ να βρω καλύτερο στα μεταχειρισμένα.
Με τέτοιο budget και να παίζεις και games έστω χαλαρά μόνο 2 λύσεις υπάρχουν.
Μεταχειρισμένο tower 250 περίπου από μαγαζί που δίνει και εγγύηση ένα ή δύο χρόνια πχ Cosmodata, Nexus Service κλπ που να έχει SSD, 8gb μνήμη και τουλάχιστον 4ης γενιάς i3 ή 3ης γενιάς i5. Βάζεις και μια κάρτα γραφικών 1030 ΜΟΝΟ με DDR5 μνήμη, δλδ γύρω στα 100-120 και είσαι κοντά στα 400.
Αλλιώς βάζεις 50 ευρώ παραπάνω να πάς στα 450 και παίρνεις καινούργιο δλδ i3 10100f ή i3 10105f, όποιον βρείς πιο φτηνό, 75 με 80 έχουν. Άλλα 85-90 για motherboard B560 και άλλα 40-45 για 8gb μνήμη και 100-120 για μια Nvidia 1030 με ddr5 μνήμη ΜΟΝΟ, 40 τροφοδοτικό Bequiet 400w-500w, 40-50 για m2 ssd 500gb και πάρε και ένα κουτί με 40-50 έχει πολύ καλά. Θές και να σου περάσει κάποιος windows τζάμπα
CPU με ενσωματωμένη κάρτα της προκοπής μόνο μια επιλογή υπάρχει, o ryzen 5600g και είναι πολύ ακριβός για το μπάτζετ σου, έχει 280, οπότε άστο.
Με ryzen 5600g πάίζεις τπτ ή δύσκολα;
Κάτι παίζεις, είναι λίγο καλύτερη η κάρτα γραφικών που έχει από την 1030.
Δες εδώ πχ Test 40 Games with Ryzen 5 5600G Vega 7 & 16GB RAM - YouTube
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή, ή o 11400f με 180-200 και μια 1030 με ddr5 μνήμη ή ο 5600G, όπως και να χει τώρα αυτό είναι το value for money με μέλλον…
Για χαλαρό gaming, το σκέφτομαι να την τσιμπήσω.
https://www.skroutz.gr/s/11885419/LG-29UM69G-B-Gaming-Monitor-29-FHD-2560x1080.html
Γνώμη;
Εαν ειναι να παρεις οθονη φετος, θα προτεινα να κοιταξεις να εχει τουλαχιστον 144Hz, ειδικα αν κοιτας για FHD και οχι για 2Κ/4Κ.
Περιμενε λιγο επισης για Black Friday / Cyber Monday deals.
Μια χαρά είναι για 170-180 ευρώ, απλά 29" είναι ultra wide ανάλυση και δεν υπάρχει με 144hz, επίσης θα σου ανεβάσει τις απαιτήσεις της κάρτα γραφικών.
Γενικά τα 144hz είναι καλό feature, αν παίζεις fps κυρίως βοηθάνε για να μπορείς να έχεις μέχρι 144 frames στα games που παίζεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις σχετικά δυνατή κάρτα γραφικών για να βγάλεις πάνω κάτω 100 frames σε κάποιο game χωρίς να έχεις τα graphics στο low.
Γενικά αναβάθμιση από FHD δλδ από 1920χ1080 θεωρείται μια 27" 2k δλδ 2560x1440 ανάλυση αλλά ανεβαίνει στο διπλάσιο το κόστος, οι απαιτήσεις από την κάρτα γραφικών αλλά και η απόλαυση
Σίγουρα άλλη η φάση με 144hz, αλλά δεν είμαι pc gamer, οταν πάίζω έχω το ps4. Άσε που δεν ειμαι φαν των fps γενικότερα.
Την θέλω για κανα rpgάκι, κανα total war και για μουσικη.
Παιδιά, τα φώτα σας. Ήρθε η ωρα να μεταπηδήσω σε μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη, αφού πλέον έχω σύστημα για να υποστηρίξω μεγαλύτερες αναλύσεις. Έχω τρεις οθόνες κατα νου, αν κάποιος έχει εμπειρία με κάποια ή έστω κάποια γνώμη, είμαι όλος αυτιά.
-
LG 27GN800-B Gaming Monitor 27". Πρώτη επιλογή. Η τιμή άκρως δελεαστική, οποιαδήποτε LG είχα (την έχω τιμήσει γενικά την εταιρεία) δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα ποτέ και γενικά, είναι ένα brand που εμπιστεύομαι. Είδα και την LG 27GL850-B, αλλά είναι αρκετά ακριβότερη ενώ η μόνη της παραλλαγή είναι η καλύτερη βάση, κάτι που δεν δικαιολογεί επαρκώς την απόκλιση τιμών μεταξύ τους. Αν κάνω κάποιο λάθος, διορθώστε με.
-
Gigabyte G27Q ή Gigabyte M27Q. H Gigabyte αν καταλαβαίνω καλά έχει κάνει καλή δουλειά με αυτά εδώ τα μόνιτορ. Διάβασα καλά λόγια, έχουν προσιτές τιμές. Για την M27Q διάβασα παράπονα για blurry text, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν και σε τι βαθμό. Δεν εργάζομαι στο PC, με gaming ασχολούμαι, χαλαρό σερφάρισμα στο ίντερνετ και καμιά ταινία. Επίσης, δεν κατανοώ γιατί η M27Q στα 170hz βρίσκεται φθηνότερα από την G27Q στα 144hz.
-
Dell S2721DGFA. Ανεβαίνει το κασέ, αλλά την καλοβλέπω και αυτή. Επίσης Dell εμπιστεύομαι πολύ, ειδικά στο service τους είναι top (μια φορά χρειάστηκα κάτι στο laptop και ήταν άψογοι), ξέρω πως εν γένει οι οθόνες τους είναι σκυλιά και αξιόπιστες και τούτη εδώ έχει πολύ καλή φήμη.
Αυτά έχω στο μυαλό μου, αν κάποιος θέλει να προσθέσει κάτι ή να δώσει κάνα άλλο recommendation, ευχαρίστως. Το budget γενικά είναι αυτό, 400αρι max, ιδανικά λίγο πιο κάτω, αλλά για κάτι που αξίζει μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί.
Η LG καλή επιλογή αν έχεις σφιχτό μπάτζετ αλλιώς dell χαλαρά λόγο αξιοπιστίας σε θέματα εγγύησης κλπ. Και η gigabyte είναι πολύ δυνατή επίσης αλλά δεν την εμπιστεύομαι σε θέματα εγγύησης. Επίσης η dell και η gigabyte έχουν και ρύθμιση καθ υψος κάτι που η lg δεν έχει.
Τι παίζει με Gigabyte και εγγύηση;
Αν μπορείς πάρε την Dell
Εχω παρει την S2721DGFA και απλα πεταει.
Ενα παρα πολυ καλο μονιτορ με υψηλα 165 Hz και 2Κ, και σε αυτη τη τιμη δυσκολα βρισκεις παρομοια σπεκς.
Συστηνω ανεπιφυλακτα. Μαλιστα θελω να τη παρω και 2η φορα για τον υπολογιστη στην Αγγλια αλλα μαλλον θα ανεβω λιγο κασε και θα παω προς AW2721D.
Μάλλον θα τα σκάσω για την Dell, ωστόσο θα περιμένω και από βδομάδα μήπως εμφανιστεί κανά deal λόγω black friday κτλ. Είναι πολύ ελκυστικό κομμάτι σε κάθε περίπτωση, με σπρώξατε και εσείς προς τα εκεί, ε δεν ήθελα και πολύ
Και περσυ ειχε πολυ καλες προσφορες το οφισιαλ της Ντελ, οποτε κοιταζε συχνα.
Φαντασου οτι τη πρωτη φορα που ειχα παραγγειλει, ειχε γινει sold out σε ολη την Ευρωπη και αργουσε πολυ οποτε ακυρωσα (και πηρα αργοτερα μεσω σκρουτζ οταν κατεβηκα Ελλαδα).
Με κλειστα ματια παντως την S2721DGFA ! Φοβερη !
Δεν ξέρω τι οθόνη έχεις τώρα, αλλά υπάρχει ένα κακό με τις οθόνες με πολλά hz… δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Μόλις την συνηθίσεις την καινούρια, οι απλές των 60hz θα σου φαίνονται χαλασμένες
Αν δεν απατώμαι (πάνε και αρκετά χρόνια που την πήρα) είναι στα 60 η τωρινή με ανάλυση FHD. Έχω τεράστια απορία για την διαφορά και το πως θα φαίνεται στο μάτι η μεγαλύτερη ανάλυση και τα 144hz, νομίζω δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοια (δηλαδή ούτε σε φίλους κτλ).
Πήρα την Dell S2721DGF (χωρίς A δηλαδή στο τέλος, ίδιες πρέπει να είναι πάνω κάτω)
πριν ένα χρόνο, και έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος. Πρώτη φορά με Dell (μετά από χρόνια LG οθόνες) και έπαθα πλάκα με διαφορά ποιότητας κυρίως. Άλλη σύγκριση δεν κάνω γιατί πρώτη φορά πήγα σε 1440p από 1080p οπότε δεν υπάρχει λόγος.
Αυτά, για τις άλλες που έβαλες δεν έχω ιδέα.