Βοήθεια για αγορά pc

Χεχε αφού όλη μέρα μ αυτά ασχολούμαι, έχω λιώσει αυτούς τους δυο μήνες…
Από τους φτηνούς οι Patriot είναι μια χαρά για παλιά λάπτοπ, γενικά γύρω στα 20 για 128gb ή 30 για 240gb και είσαι έτοιμος. Για το δικό σου Laptop τώρα, τι SSd έχει? Sata ή μήπως M.2?

1 Like

Εχω καβάτζα τον παλιό μου + ένα λαπτοπάκι + το PC της κοπέλας μου που για λίγο καιρό έχει μετακομίσει στο γραφείο μου. Ούτως ή άλλως θα περιμένω να χαλαρώσουν λίγο τα μέτρα, για να μπορέσει να έρθει φίλος που το κατέχει το άθλημα για να με βοηθήσει στο στήσιμο. Από υπομονή άλλο τίποτα, τόσο καιρό περίμενα, τι είναι 1-2 μήνες ακόμα…

1 Like

Έχω αυτό το laptop και έχει αυτόν τον SSD ήδη επάνω. Μου πέφτει μικρή η χωρητικότητα και θέλω να την αναβαθμίσω.

Θα μου πεις, πάρτον αυτόν και βάλτον στο άλλο λάπτοπ που θέλεις, το πολύ παλιό, και αγόρασε έναν καινούργιο για το δικό σου. Ε για 20€ τώρα δεν πειράζει, ας τον κρατήσω κι αυτόν με το λειτουργικό του ως backup, δεν έγινε και τίποτα.

Σωστή η σκέψη για το backup, you never know. Για SSD με 35 / 55 παίρνεις Crucial MX500 250gb / 500gb , ο αντίστοιχος Samsung έχει περίπου 5 /10 ευρώ παραπάνω, no reason… με 5/5 λιγότερα παίρνεις άλλες μάρκες αλλά Samsung ή Crucial MX500 έχουν 5 χρόνια εγγύηση…ταχύτητες κλπ όλα τα ίδια είναι, κλάιν…

1 Like

Έλα ρε, 5 χρόνια εγγύηση; Μάλιστα, είναι λόγος να πάω εκεί, thanks :wink:

Αν και τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά της Corsair (τα RMx) φεύγουν σαν ζεστά ψωμάκια (για λίγο δεν πρόλαβα την τελευταία βδομάδα που εμφανίστηκαν), είδα σήμερα πως είχε και η Cosmodata ένα (750αρι) “κατόπιν παραγγελίας” σε καλή τιμή και έστειλα μια παραγγελία και ότι βγει, μακάρι να μου το φέρουν εντός μήνα και εγώ θα είμαι κομπλέ.

Κουτί (πήγα στην δεύτερη επιλογή μου και αρχική πρόταση του @g0dslayer και επέλεξα το NZXT H510, γιατί το Be Quiet που ήθελα ξέφευγε πολύ με μεταφορικά ή το είχαν φθηνά κάποια μαγαζιά που δεν μου γέμιζαν το μάτι), SSD, CPU, motherboard έχουν φτάσει, εντός εβδομάδας μάλλον περιμένω και τον HDD και την RAM.

Με έχει κουράσει αφόρητα η κατάσταση με τις κάρτες, περιμένω καρτερικά πότε θα εμφανιστούν ξανά στα μαγαζιά σε κάπως λογικές τιμές για να τελειώνω επιτέλους και να το φτιάξω το ρημάδι. Ο υπολογιστής που έχω είναι 11-12 χρονών, καταλαβαίνετε πόσο γιγάντιο άλμα κάνω τώρα.

3 Likes

Σε καταλαβαινω ετσι ημουν και εγω ωσπου το 2019 εφτιαξα νεο pc μετα απο 10 χρονια
Αν και εχω κρατησει ακομα και το παλιο

1 Like

Τι θα έπαιρνες αν ήταν όλες διαθέσιμες σε οκ τιμές; Εχεις κάνει πλάνο ή θα πυροβολήσεις ότι πεταχτεί πρώτο;

Την 3070 έχω στοχεύσει. Δεν θα με χάλαγε και κάποια από τις 2000 (κυρίως 2070/2080) αν υπήρχαν και αν υπήρχαν και σε λογικές τιμές αλλά αφού έχουν εξαφανιστεί και αυτές (και όσο ήταν in stock είχαν γελοίες τιμές), θα κοιτάξω τις καινούριες. Και βασικά και λογική τιμή να μην δω, έχω δυνατότητα να “γλιτώσω” το ΦΠΑ, άρα και στο 700αρι ξερωγώ μπορεί να την χτυπήσω την 3070 και να την πάρω και σε κομπλέ τιμή. Και η 3060 Ti μου γυάλισε, αλλά αφού θα τα σκάσω που θα τα σκάσω, ας δώσω το κάτι παραπάνω για την 3070, δεν έχουν μεγάλες διαφορές οικονομικά. Τουλάχιστον αυτό είναι το σκεπτικό μου.

2 Likes

Ετσιμπήθη χτες ο 500άρης. Τώρα πάμε στο έτερο (και μεγαλύτερο) ερώτημα. Πετάω με κατάλληλο software τα 7 που έχω τώρα όπως είναι στον καινούργιο, ή βάζω 10 και φτου κι απ’ την αρχή; Το βασικότερό μου πρόβλημα είναι όλα τα προγράμματα που έχω εγκατεστημένα και λειτουργούνε με τον τρόπο που θέλω και έχω ρυθμίσει και που φοβάμαι ότι στα 10 είτε θα φάω πάρα πολύ χρόνο για να ρυθμίσω, είτε δε θα δουλεύουν καν. Τι προτείνετε; Προσοχή, το “βάλε Windows 8” δε μετράει για πρόταση, αλλά για αστείο :stuck_out_tongue:

Μπορείς να κάνεις clone τα 7 στον καινούργιο και μετά να βάλεις τα 10 πάνω από τα 7 σαν αναβάθμιση και τα περισσότερα προγράμματα αν όχι όλα θα στα κρατήσουν, ότι σου πετάξει έξω θα στο πεί. Κάνε εσύ μια το clone όπως και να χει και στείλε στο viber από αύριο να σ πω ακριβώς για το update από 7 σε 10 αν δεν βγάλεις άκρη μόνος σου.

1 Like

Τι αύριο, από Φλεβάρη λογικά :joy:, θα σου στείλω πάντως!

Αχαχα γιατί ρε τόσο πολύ? Δουλειά πολύ?

1 Like

Και λογω δουλειας, αλλα και λογω του οτι ειναι κατι που λογικα θα χρειαστει αρκετες ωρες. Ας το κανω με αρκετο χρονο μπροστα μου και με αδειο κεφαλι, δε βιαζομαι ετσι κι αλλιως.

Το clone πώς θα το κάνεις? Εκεί θα φας ώρα αν το κάνεις με εξωτερική θήκη usb που θα πρέπει να μπει ο Crucial, αν τους βάλεις και τους δύο όμως σε ένα κανονικό PC κανενός φίλου πχ θα γίνει αρκετά γρήγορα, κάνα μισάωρο δλδ. Με το usb αν είναι USB3 μπορεί να φάει πάνω από ώρα. Μετά, το update από 7 σε 10 θέλει καμιά ώρα το κατέβασμα των win10 και ο έλεγχος που θα κάνουν και κάνα μισάωρο με καμιά ώρα η εγκατάσταση.

Εκει στο πρωτο βημα θα φαμε την πολλη την ωρα :grin:, με κουτι σκοπευω να το κανω. Αν οντως γινει στο μισαωρο απο πισι ομως, να το ψαξω, αξιζει τον κοπο.

Κάπου εδώ να πω πως έφτιαξα (πριν καμιά βδομάδα) το νέο μου PC! Τελευταίο κομμάτι ήρθε μέσα Μαρτίου, περίμενα ένα μήνα να ανοίξουν οι μετακινήσεις για να έρθει να το φτιάξει ένας γνωστός, τελικά μου έριξε πιστόλι και στρώθηκα μαζί με την κοπέλα μου και τον συναρμολογήσαμε (επιτυχώς!).

Η μόνη παραλλαγή στο αρχικό πλάνο είναι πως έβαλα την 3060 ti αντί της 3070 αλλά λίγο πριν εκτροχιαστούν οριστικά οι τιμές (πρέπει να ήταν τέλη Φλεβάρη) την πέτυχα σε καλή τιμή (τηρουμένων των αναλογιών, σίγουρα η καλύτερη που την έχω δει τους τελευταίους 2-2.5 μήνες) και αφού την πρόλαβα και μπορούσα να τα σκάσω, ε δεν το σκέφτηκα πολύ (ειδάλλως δεν ξέρω πότε θα είχα την δυνατότητα να βρω κάρτα, προσωπικά και αδυνατώ και δεν θέλω να σκάσω τετραψήφια νούμερα, είναι κοροϊδία).

Τέλος καλό όλα καλά, το απολαμβάνω δεόντως, εννοείται πως έχω άγχος μήπως έκανα κάτι λάθος γιατί είμαι νουμπάς στο χτίσιμο υπολογιστή αλλά απ’ότι φαίνεται πάει ρολόι και δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα. Στο κοντινό μέλλον (καλοκαιράκι μάλλον) σκέφτομαι να αλλάξω ψύχτρα επεξεργαστή γιατί η stock του 5 3600 δεν είναι και η καλύτερη και μάλλον θα επενδύσω σε οθόνη για 1440p.

3 Likes

καλησπέρα. Λόγω του οτι το pc μου αργοπεθαίνει σκεφτομαι να στήσω ενα καινούριο καθώς το δικό μου έχει κλεισει 10ετία.
Παίζω όχι απαιτητικά παιχνιδια, στυλ wow και κανα rpg τύπου original sin,pathfinder και τέτοια φάση γενικότερα.
η βασική του χρήση ειναι μουσική και λίγο σερφάρισμα.
λεφτά πολλά δεν παίζουν και με τις τιμές που έχουν πάει οι καρτες γραφικών δεν το συζητάω καν…οπόε σκέφτομαι την λύση να τσιμπήσω κανα καλο επεηξεργαστή με ενσωματωμενα γραφικα ετσι ωστε να κάνω την βασική μου δουλειά και αν χρειαστεί να παίξω κανα game όπως αυτά που ανέφερα παραπάνω να μπορώ σχετικά άνετα.
το βασικό gaming το κάνω με ps4.
καμια συμβουλή?

Το χρέπι που έχω το έστησα ανοίγοντας thread στο φόρουμ του adsl.gr το 2011 και μάλλον ήρθε και η δίκη μου ώρα για καινούριο… ρώτησε εκεί που το κατέχουν καλύτερα ή εναλλακτικά στους κάγκουρες του insomnia άμα δεν σε τραβάει στιλιστικά το adsl.gr.

Όλα ξεκινούν με το budget σας… πείτε ένα ποσό και φτιάχνουμε το καλύτερο δυνατό για τις ανάγκες σας