Διαβασα οχι αλλα εχω 1050ti οποτε χρησιμοποιω δωι που πιανει τα 144hz
Αυτή του Πλαισίου στα 200 είναι μια χαρά, φτηνή απομίμηση των Ergo Human που έχουν 550-600. Αν δεν είσαι υπέρβαρος και της φερθείς καλά θα σε ανταμείψει…αλλιώς κοίτα και τις παρακάτω που είναι στα ίδια λεφτά πάνω κάτω και είναι πιο ποιοτικές και αξιόλογες απλά η @Work αντιγράφει αρκετά καλά τις Ergo Human και είναι αρκετά άνετη λόγω και του mesh.
https://www.skroutz.gr/s/16838981/Anda-Seat-AD12-Black.html
Για την οθόνη, αν είναι πολύ φίλος σου οκ κάντου την χάρη, αλλιώς με 160 παίρνεις καινούργια οθόνη 24ρα Tn 144hz με εγγύηση ή και VA/IPS με τα ίδια ή λίγα παραπάνω λεφτά.
Ήδη το 210 ειναι μεγαλο stretch για μενα γιατι σκεφτομουν να παρω αυτη που πηρε ο φιλος μου με τα 100 ευρω που ειναι παρομοια
Για την οθονη οι φτηνοτερες δεν μου γεμιζουν το ματι και για να παω σε benq παει 210 οποτε παλι stretch
Πάμε πάλι λοιπόν, πιο επίσημα, καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου χρειάζομαι PC.
Πριν 1-2 μήνες, ο @g0dslayer μου είχε κάνει την εξής πρόταση:
Κουτί : NZXT H510 midi tower
Τροφοδοτικό : Corsair RM750x
Μητρική : MSI MAG B550M Mortar
CPU : Ryzen 5 3600
RAM : 2x8gb 3200c16
SSD : Samsung 970 Evo Plus 500gb
GPU : RTX 2070… αλλά εδώ τώρα θέλει κουβέντα… γιατί σε λίγο καιρό θα μάθουμε που θα κινηθούν στις τιμές και οι καινούργιες RTX 3070 και 3060, οι οποίες θα είναι πολύ καλύτερη αγορά (αν υπάρχει διαθεσιμότητα) από την 2070 που σου έβαλα
Έχουμε και λέμε, μετά από μια ψακτική μου. Τροφοδοτικό μου κάνει, κατέληξα και εγώ εκεί. Για CPU και RAM επίσης.
Τα βασικά μου θέματα είναι προς το παρόν τα εξής:
Μητρική: Είμαι μεταξύ MSI MAG B550 Tomahawk/MSI MAG B550 Mortar/Gigabyte x570 Aorus Elite, κυρίως μεταξύ των δύο πρώτων όμως. Any thoughts?
Καρτά γραφικών: Το μεγάλο ερώτημα είναι εδώ…Έχω δει αναλυτικά και τις nvidia και τις amd, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω. Επειδή ρωτήθηκα πριν, μιλάμε για 1080p προς το παρόν, αλλά στο μέλλον δεν το αποκλείω να πάρω καλύτερη οθόνη. Θέλω τα φώτα σας.
Μιλάμε για ένα μπάτζετ στα 1200 (αφήνουμε ένα περιθώριο 100 συν/πλην) υπενθυμίζω.
Edit: ΕΠΙΣΗΣ, έχω μια ιδιαίτερη απαίτηση. Το κουτί μου θέλω να παίρνει cd. Ξέρω πως είναι δύσκολο τη σήμερον ημέρα, αλλά αν είναι εφικτό, έχει καλώς.
Για κουτί είναι το μόνο που δεν έχω άποψη. Και για μητρική.
ροφοδοτικό με gold πιστοποίηση, άψογος, Ryzen με μνήμες RAM 3200mhz άψογος.
Δεν θα έπαιρνα RTX20-- τώρα. Περίμενε λίγο και οποιαδήποτε κάρτα της νέας σειράς θα είναι ό, τι καλύτερο. Εγώ στην θέση σου θα εξέταζα και τις νέες κάρτες της AMD.
Επίσης, αν θες να πας για futureproofing, σχετικά σύντομα θα βγει και η νέα σειρά επεξεργαστών Ryzen 5000.
Οπότε στην τελική εξαρτώνται όλα από το πόσο θες να περιμένεις. Αν αντέχεις να ψωνίσεις Γενάρη, θα σου βγει σε καλό νομίζω.
Γενικά πολύ κακή περίοδος για αγορά hardware…
Οι νέες κυκλοφορίες είτε είναι δυσανάλογα ακριβές είτε δεν έχουν κυκλοφορήσει καθόλου.
Δεν βρίσκεις κάρτες ούτε με σφαίρες (ούτε nvidia 3xxx, ούτε amd 6xxx), εκτός αν το πάρεις απόφαση να πληρώσεις 200 και 300€ πάνω από την φυσιολογική τιμή τους.
Για την μητρική, με βάση την εμπειρία μου και γνώμες και από άλλους, μην προτιμήσεις φθηνή υλοποίηση της gigabyte σε x570. Πιστεύω ότι οι επιλογές σου είναι Tomahawk είτε σε b550 είτε σε x570… ανάλογα τα χρήματα που αποφασίσεις να δώσεις… ψηφίζω b550
Για κάρτα γραφικών είναι πονεμένη ιστορία… Αν θες ντε και καλά τώρα πρέπει ίσως να ψαχτείς για μεταχειρισμένη 2070 ή οτιδήποτε άλλο ανάλογα τις τιμές που μπορείς να πετύχεις. Πιστεύω ότι αξίζει να περιμένεις με το σκεπτικό ότι σε κανα μήνα το πολύ θα μπορείς να βρεις κάποια από τις καινούριες (για τιμή δεν ξέρω)
Ίσως πάρω τα πάντα και αφήσω τις κάρτες για λίγο αργότερα, να δω πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση από Γενάρη. Ευχαριστώ και τους δύο σας!
Tomahawk μια χαρά είναι, μικρή η διαφορά από την mortar, στην ουσία μόνο αν θες micro atx πας σε mortar, αλλιώς tomahawk. Μνήμες 3200c14 ή 3600c16, είναι το optimal για ryzen 3000, περίπου 100-120 τις βρίσκεις πάνω κάτω. Για κουτί μην τα λυπηθείς τα λεφτά, είναι κρίμα τέτοιο σύστημα να μπεί σε φτηνοκούτι και επίσης θα πάρεις όποιο κουτί γουστάρεις χωρίς να σκεφτείς αν έχει θέση DVD γιατί θα περιοριστείς πάρα πολύ χωρίς λόγο. Αν θες DVD θα πάρεις ένα USB εξωτερικό όπως αυτό πχ https://www.skroutz.gr/s/5760836/LG-GP57EB40-Black.html , πλέον τα περισσότερα είναι με slim design και είναι ψιλοφτηνά γύρω στα 30-35 ευρώ.
Για κάρτα τώρα έχει ψωμί ακόμη αλλά για 1080 οθόνη που έχειςαν δεν θες να περιμένεις πολύ μπορείς να βολευτείς με καμιά 1650 Super ή 5500xt στα 200 ευρώ προσωρινά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και μετά αγοράζεις κάρτα με ιπποδύναμη για 1440. Μετά πουλάς και την κάρτα κανα 150ρι εύκολα γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στις φτηνές κάρτες. Α και πάρε και κανα extra hdd σκληρό 1-2tb για games κλπ ή έναν 1tb φτηνό sata ssd.
Γενικά με ένα πρόχειρο υπολογισμό θα πάς γύρω στα 750-800 χωρίς κάρτα γραφικών, μια χαρά είσαι.
Ρε τι μαγεία είναι αυτό με το εξωτερικό dvd drive, δεν είχα ιδέα! Μου έλυσε τα χέρια.
Για GPU αποφάσισα να περιμένω να ξεκαθαρίσει το τοπίο, κοίταξα τιμές και διαθεσιμότητα και είναι πράγματι ψιλομπουρδέλο η φάση τώρα.
Κοίτα να δείς, η ζήτηση είναι πολύ ψηλά και η διαθεσιμότητα χαμηλή, μπορεί και να το κάνουν επίτηδες ώστε να διατηρηθούν οι υψηλές τιμές και μέσα στα χριστούγεννα όπου και θα γίνει το έλα να δείς οπότε θεωρώ ότι οι υποτιθέμενες τιμές λιανικής που θα έχει η 3060-Ti που μόλις κυκλοφόρησε θα είναι πολύ πάνω από τα 400 που υποτίθεται ότι θα έχει. Αναλόγως και η 3070 που από τα 500 ευρώ που θα έπρεπε να έχει είναι πάνω από 650-700… Πέρα από θεωρίες βέβαια, όλο αυτό γίνεται για να ξεστοκάρουν τις προηγούμενες γενιές στις τωρινές τιμές γιατί συγκριτικά αν η 3060-Ti έπρεπε να έχει 400 και κάτι ευρώ τότε η 5700xt θα έπρεπε να πάει στα 250 στην καλύτερη από τα 400-450 που τις πουλάνε τώρα όπως και η 2070 Super θα έπρεπε να κατέβει στα 300-350 από τα 700 που έχει τώρα, κοινώς τα έχει κάνει σκατά η Nvidia γιατί στην ουσία έχει κρεμάσει όλους τους προμηθευτές που στόκαραν όλες αυτές τις κάρτες της προηγούμενης γενιάς και τώρα όλοι αυτοί ή θα πρέπει να ρίξουν τις τιμές ΠΟΛΥ κάτω τους κόστους ή θα τις βάλουν στον πάτο τους Και επειδή δεν θα γίνει τίποτα από τα δύο, το πιθανότερο είναι να μην φτάσουν ποτέ οι νέες κάρτες στους καταναλωτές σε νορμάλ τιμές πριν ξεπουλήσουν τις παλιές, οπότε μιλάμε για άνοιξη, όπως και να χει τα χριστούγεννα θα φανεί τι θα γίνει…
Γαμώ το σπιτάκι της Nvidia κοινώς, ένα PC είπα να φτιάξω 10+ χρόνια μετά και γίνεται ο κακός χαμός.
Να δούμε και τι θα γίνει με τις νέες AMD από την άλλη, αν έχω καταλάβει καλά μέσα στο μήνα πιθανώς θα τις δούμε και εδώ κάτω.
Ακόμα καλύτερα να πάρεις κάνα bluray με λίγο περισσότερα λεφτά.
Μιας και διαβάζω θετικότατα σχόλια για την RTX 3060 Ti (η οποία υποφέρει και αυτή απο κάκιστο launch όμως), θέλω να μου λύσετε μια απορία. Οι κάρτες γραφικών είναι πάντα τόσο ακριβές στην Ελλάδα ή είναι πανάκριβες (100-200-300 ευρώ πάνω) τώρα λόγω των καινούριων GPU και του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την διαθεσιμότητα; Και αν είναι πάντα τόσο ακριβές, αξίζει να ψαχτώ με αγορά από το εξωτερικό; Έχω έναν δισταγμό να παραγγείλω απέξω τόσο ακριβά και “ευαίσθητα” προϊόντα και φοβάμαι την μεταφορά, το packaging, γενικά κολλάω λίγο.
Έχω PS4 για bluray!

Έχω PS4 για bluray!
Σύμφωνοι. Απλώς αν είναι να πάρεις USB οπτικό μέσο, κοίτα και κάποια τέτοια λύση:
https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43848894
ώστε να έχεις και bluray recorder (εκτός αν το κάνει το PS4, δεν έχω ιδέα ). Εμένα μου έχει χρησιμεύσει.
Επανήλθα! Σχεδόν έτοιμο το PC μου, θα περιμένω λίγο για την κάρτα, αλλά μέσα στο Γενάρη θα γίνει η παραγγελία. Λογικά πάω για την 3070.
Εχουμε και λέμε:
Κουτι: Be Quiet! Pure Base 500DX Black
Τροφοδοτικό: Corsair RM850x
Μητρικη: MSI MAG B550 Tomahawk
CPU: Ryzen 5 3600
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200MHz (CMK16GX4M2B3200C16)
HDD: WESTERN DIGITAL CAVIAR HDD BLUE 3.5″ 1TB
SSD: Samsung 860 Pro 256GB
Αυτά και όπως είπα μάλλον μια 3070 σε κανά μήνα και σκέψεις για μεγαλύτερο μόνιτορ από το καλοκαίρι ώστε να ανέβω στα 1440p.
Έβαλα ακόμα δυνατότερο τροφοδοτικό από το 750αρι που σκεφτόμουν αρχικά, ένα 10άρικο παραπάνω το βρήκα άρα λέω γιατί όχι.
Γιατί όχι έναν Sansung 970 evo plus 250gb;
Φαντάζομαι τον έχει καβάντζα από πρίν τον SSD, γενικά πάντως με 50-60 ευρώ αν βάλεις έναν Kingston A2000 500gb NVME θα δείς ακόμη μεγαλύτερη διαφορά σε απόκριση κλπ από τον 960. Όπως και να χεί μια χαρά είναι αρκεί να μην χρυσοπληρώσεις τον 3600 που μερικοί τον ανέβασαν στα 250 ευρώ, λαμόγια πολυτελείας…το τροφοδοτικό αφού δεν έχεις περιορισμό στο μπάτζετ μια χαρά είναι, για την 3070 με 650W είσαι μια χαρά αλλά δεν πειράζει και το παραπάνω.
Εδώ κατέληξα τελικά όσον αφορά ssd με δεύτερη ματιά.
@matia Τον 3600 θα τον πληρωσω παραπανω απο οτι πρεπει (230, 250 δεν θα το δεχομουν) αλλα θα κανω τα στραβα ματια (θυμαμαι σιγουρα 10-15 ευρω πιο κατω η τιμη του κανα μηνα πριν).
@matia εχεις να προτεινεις καποιον ικανοποιητικο (δηλαδη, οχι σαπιο) SSD για να κανω αναβαθμιση σε παλιο λαπτοπ; Η χωρητικοτητα δε με νοιαζει. Επισης, αν εχεις και καποιον καλο για αναβαθμιση στο δικο μου λαπτοπ, ριχτονα. Εκει με νοιαζει η χωρητικοτητα, θελω τουλαχιστον 256, αν ειναι και 512 ακομα καλυτερα.
EDIT: πρωτη-δευτερα το πας το θρεντ, δικο σου εχει γινει

Επανήλθα! Σχεδόν έτοιμο το PC μου, θα περιμένω λίγο για την κάρτα, αλλά μέσα στο Γενάρη θα γίνει η παραγγελία. Λογικά πάω για την 3070.
Εχουμε και λέμε:
Κουτι: Be Quiet! Pure Base 500DX Black
Τροφοδοτικό: Corsair RM850x
Μητρικη: MSI MAG B550 Tomahawk
CPU: Ryzen 5 3600
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200MHz (CMK16GX4M2B3200C16)
HDD: WESTERN DIGITAL CAVIAR HDD BLUE 3.5″ 1TB
SSD: Samsung 860 Pro 256GBΑυτά και όπως είπα μάλλον μια 3070 σε κανά μήνα και σκέψεις για μεγαλύτερο μόνιτορ από το καλοκαίρι ώστε να ανέβω στα 1440p.
Έβαλα ακόμα δυνατότερο τροφοδοτικό από το 750αρι που σκεφτόμουν αρχικά, ένα 10άρικο παραπάνω το βρήκα άρα λέω γιατί όχι.
Jet σε βλέπω, όμως ο Ryzen 3600 δεν έχει integrated graphics, τι θα κάνεις μέχρι να έρθει η κάρτα;