Pentagram (aka, Αποθεωστε)

ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ! :lol::lol::lol::lol:

Εγώ θα περιμένω το τόπικ του Γράκχου. :stuck_out_tongue:

:bow2::bow2::bow2::bow2::bow2:

για αρχή…

Αν ρωτήσεις κάποιον που δεν πολυσκαμπάζει από ντουμ να σου πει “ποιό ήταν το πρώτο doom metal συγκρότημα;”, μπορεί και να σου πει “οι Candlemass”. Επειδή λοιπόν υπάρχει κόσμος που το λέει αυτό και το πιστεύει, όχι δεν κάνει πλάκα, και επειδή είναι καλό να μαθαίνεις, το doom (εννοείται στη μετά-Sabbath εποχή) δημιουργήθηκε κατά βάση από 3 συγκροτήματα: τους Trouble, τους Saint Vitus και τους κύριους από δω.

Οι PENTAGRAM λοιπόν σχηματίστηκαν το 1971 (κι όμως) και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο (ή Relentless) μόλις το 1984! Η ιστορία τους μπορεί να διακριθεί σε τρεις βασικές περιόδους: η αρχική ήταν στη δεκαετία του '70, όταν έπαιζαν ένα heavy rock σε στυλ Blue Cheer και (φυσικά) Black Sabbath, με όλα τα στοιχεία της εποχής αλλά πολύ πιο βαρύ, και δημιούργησαν τεράστιους ύμνους όπως τα “When The Screams Come”, “Forever My Queen” και “Starlady”. Το τελευταίο μάλιστα το άκουσε λέει μια μέρα ο Gene Simmons των Kiss, του άνοιξε η όρεξη και τους λέει “κύριοι το αγοράζω”, για να πάρει όμως τα @@ του Bobby Leibling, ισόβιου τραγουδιστή, ιδρυτή, βασικού συνθέτη, μονίμως χαμένου στον κόσμο του και γενικώς της διαχρονικής ψυχής των Pentagram. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτός ο νόστιμος αστικός metal μύθος ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα, αλλά αν ναι, ε τότε και μετά απορούμε γιατί 13 χρόνια έπαιρναν τα @@ των δισκογραφικών ξέρω γω.

Τέλος πάντων, συνεχίζουμε. Η δεύτερη περίοδος του συγκροτήματος αρχίζει τη δεκαετία του '80 και διαρκεί μέχρι τα μέσα των 90’s. Το 1983 ο Bobby παίρνει στην κιθάρα το μέγιστο παιχταρά και συνθέτη Victor Griffin, βγάζει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ντεμπούτο που λέγαμε και εν συνεχεία άλλες δύο υπερδισκάρες, το Day of Reckoning του '87 - ίσως το αποκορύφωμά τους - και (μετά από ένα διάλλειμα λίγων χρόνων λόγω διάλυσης) το επίσης μεγιστοτιτανοτεράστιο Be Forwarned το ‘94, το οποίο μάλιστα ακούω αυτή τη στιγμή και φτιάνω το θρεντ, φακ γιέα! Ο ήχος έχει βαρύνει ακόμα περισσότερα, ορίζοντας από πολλές απόψεις αυτό που λέμε ΝΤΟΥΜ, ο Griffin ζωγραφίζει με ριφφς και σόλος από την κακιά την Κόλαση, ο Bobby στο μικρόφωνο είναι όσο κουζουλός και σατανοκαυλιάρης χρειάζεται χωρίς να καίγεται υπερβολικά απ’ αυτά και γενικά το γκρουπ είναι στα καλύτερά του και ΠΩ ΠΩ ΚΑΥΛΕΣ.

Η τρίτη περίοδος του γκρουπ ξεκινάει από την αποχώρηση του Griffin και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Χωρίς τον σπουδαίο συνεργάτη του, ο Bobby παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να παράγει γαμηστερό doom metal, για κάποια χρόνια με τη βοήθεια του άλλου ιστορικού στελέχους των Pentagram, του Joe Hasselvander, και μετά την αποχώρηση και εκείνου στρατολογώντας νέα παιδιά αλλά με τσαγανό, ταλέντο και που φυσικά τον έχουν Θεό τους (ας τολμούσαν να μην, βέβαια). Σε όλους τους δίσκους του βουτάει στο μακρινό 70’s παρελθόν του, δίνοντας κάποιες από τις συνθεσάρες που είχε γράψει σε μοντέρνες (τρόπος του λέγειν βέβαια) επανεκτελέσεις, ενώ είχε και τη φαεινή ιδέα να βγάλει τα δύο First Daze Here που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από “αρχαίο” υλικό. Δε μας χάλασε καθόλου!

Χαρακτηριστικά δείγματα της μαγείας των Pentagram:

Υ.Γ.: Όσοι δεν ξέρετε τους Pentagram, ήρθε ο καιρός να διορθώσετε αυτό το λάθος.
Υ.Γ.2: Ψηλέ προσκύνα πρώτος, έτοιμο! 8)

Ζητώ συγνώμη που προσκύνησα στο εγκάθετο θρεντ που έγινε πριν από λίγο.

:bow::bow2::bow::bow2::bow:

Εδώ θα κάνω και τάμα :stuck_out_tongue:

Πωπω ναι ναι!!! Μπράβο ρε συ για το θρεντ!!! PENTAGRAM RE MOONIAAAAAA!!!
Τιτανοτεράστια μπάντα!!! Δύσκολο να διαλέξω αγαπημένο album, αλλά το αγαπημένο μου κομμάτι, και ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του doom πιστεύω είναι ο υπερ-ύμνος Forever My Queen.

ο ποτ έπαιξε π00στιά, αλλά ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΓΚΡΑΜ ΘΡΕΝΤ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ!!!

Λοιπόν, προσκυνάμε ταπεινά, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει το λόγκο των ΠΕΝΤΑΓΚΡΑΜ είναι θεϊλα, αγιότητα, κάβλα, τελετουργία, τα πάντα όλα δηλαδής.

Αγαπάμε παράφορα relapse records που μέσα στα 00ς έβγαλε έξω πολύ ΑΓΙΟ υλικό των πένταγκραμ ενώ τόσα χρόνια όλοι οι υπόλοιποι τον ξύνανε με τσουγκράνα. Όποιος θέλει να ψαχτεί με πένταγκραμ, ας πιαάσει κάποια από τις δυο συλλογές, να προσκυνήσει σφαιρικά, και μετά προχωράει στα άλμπουμς με όποια σειρά θέλει. Πένταγκραμ είναι.

Ο Μπόμπι δυστυχώς δεν την παλεύει με την πρέζα τα τελευταία χρόνια, πάλι καλά που ζει βασικά, αλλά ναι, μεγάλο όνειρο ένα λάιβ πένταγκραμ.

Βασικά ξέρω τι θα ψηφίσω, έχω παθολογικό έρωτα με το First Daze Here. Πωπω αυτό είναι θρεντ…μου τρέχουν τα σάλια (και άλλα υγρά μαζί). :bow2::bow2::respect::respect::twisted::twisted:[-o<[-o<:rockon:

Ας ρίξω κι εγώ ένα (βιαστικό) προσκύνημα, γιατί με τον καταιγισμό των κυκλοφοριών κάπου το έχω χάσει.

Ενα μπράβο στον ντουμά θρεντ στάρτερ για την παρουσίαση επίσης!
Εσύ τώρα θέλεις και να διαλέξουμε δίσκο ε; Αμ δε! :stuck_out_tongue:

Δε μ’ αρέσει καθόλου αυτή η εξέλιξη. [-X

Αντί να κάνετε μουβ το θρεντ του Ποτ που στην τελική ήταν μια ΜΑΛΑΚΙΑ και μισή (για να μην πω ότι έπρεπε να ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ και να μείνει μόνο το ΚΑΛΟ) κάνατε μουβ το δικό μου και τώρα φαίνεται θρεντστάρτερ ο Ποτ, ενώ όλοι λένε για μένα. [-X:(

Προβοκάτορες μοντς, αμέσως να στηρίξετε τον έντιτορ! Αξιοκρατία σου λέει μετά! :frowning:

:stuck_out_tongue:

Εγώ λέω να κάνουμε ένα πολλ για τον αγαπημένο θρεντστάρτερ του θρεντ των πένταγκραμ!!!:lol::lol::lol: Ο Γράκχος έκανε κλάσεις ανώτερο εισαγωγικό ποστ, όμως το πρόβλημα είναι ότι η φωτο του Ποτ είναι καλύτερη:p

μεγαλη μπαντα οι pentagram!!!αγαπαμε ολες τις περιοδους προσκυναμε Bobby Liebling,αν τους βλεπαμε και Live θα ηταν αποκορυφωμα!!!

Βασικά, ο Γράκχος τα’πε όλα στο ΤΡΟΥ εισαγωγικό ποστ (δεν στηρίζουμε τις πουστιές του Ποτ :p) αλλά δεν έβαλε μέσα το ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΕΠΩΝ:

Αυτό για τους Kiss, το ότι είχαν έρθει στην πρόβα των Pentagram και ήθελαν να αγοράσουν το Starlady, ανάλογα με το ποιον θα ρωτήσεις θα πάρεις και διαφορετική απάντηση.

Ο Bobby Liebling σε 2 συνεντεύξεις του (η μία στο Hammer τoυ τεύχους 240 νομίζω) λέει ότι όντως είχε συμβεί αυτό.
Ο χοντρός ντράμερ πάλι,στα liner notes σε μία από τις 2 συλλογές της Relapse (δε θυμάμαι ποια) είχε γράψει ότι αυτό δεν είχε γίνει ποτέ.

Τώρα άντε βρες λύση.

Ψηφίζω Relentless γιατί είναι το πιο ΜΑΚΑΒΡΙΟ απ’ όλα τα άλμπουμς των Pentagram!

Εδώ ρε μαλάκα άλλα κι άλλα δεν έβαλα! :stuck_out_tongue:

Δεν πειράζει όμως, ούτως ή άλλως αυτό το θρεντ έτσι θα πάει, με δηλώσεις αποθέωσης και λινκ από τα τραγούδια τους, μέχρι να μην έχει μείνει πια κανένα. :lol:

έντιτ

ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΗΛ Η ΦΩΤΟ!

:expressionless:

Ε όχι το τόπικ των ΠΕΝΤΑΓΚΡΑΜ δε μπαίζει να θαφτεί από κάτι αορ-άδες που πόσταρε ο παπαρδέλας και επειδή ο awake κάβλωσε με μπίτλς απόψε.

bump λοιπόν για να το βλέπουμε πάνω-πάνω, και άλλη ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ:

GHOUL ρε αιδοία!

ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΣΑΤΑΝΙΛΑ!

Πάρε και συ στη μάπα το When The Screams Come πιο vintage από ποτέ!

Και δωράκι διασκευάρα Στόουνς λέμε!

Πάμε να γουστάρουμε


bonus:

Εντάξει, το Dead Weather τώρα το ανακάλυψα και έχω να πω οτι μαζεύω τα μυαλά μου από το πάτωμα. Έτσι ρε respect και doom παντού!!!

άσχετο : η καλύτερη έκδοση του Be Forewarned είναι στον ομώνυμο δίσκο (με διαφορά).

Πωπω, τα σπάει όντως. Και η παλιά εκδοχή του First Daze Here όμως είναι πολύ γαμιστερή, πιο ψυχεδελική. Αυτή εδώ όμως είναι πιο ντούμυ

Πάμε κι άλλο έπος μαζί με το bonus του:wink::wink::wink: