Pink Floyd - Aγαπημένα Άλμπουμς

Ανεβαζω αυτο εδω,αν κ υπαρχει παρεμφερες τοπικ γιατι θελω ενα πολλ/τοπικ που να φαινεται ξεκαθαρα η αποδοχη του καθε αλμπουμ

Οι κανονες απλοι.Ψηφιζετε απο 1-4 αλμπουμ (οχι περισσοτερα πλιζ) κ αν θελετε γραφετε κ το γιατι ψηφισατε αυτα τα συγκεκριμενα.

Δεδομενου οτι η ψηφοφορια χωρουσε μονο 10 αλμπουμ , αναγκαστηκα να επιλεξω 9 και να βαλω εως 10η επιλογη ολα τα υπολοιπα.

Παμε να ψηφισουμε…Επιλεγω τα παρακατω 4

Dark side
Wish you were here
Animals
The wall

Με σειρά προτίμησης

  1. Atomheart
  2. Piper
  3. Animals
  4. Meddle

ψηφιζω τα:

Dark Side Of The Moon
The Wall

διοτι ειναι τα 2 μεγαλυτερα CD κατα την γνωμη μου που εχουν βγαλει.
επισης ειναι αυτα που εχω ακουσει τις περισσοτερες φορες, μου εχουν κανει την μεγαλυτερη εντυπωση σε πολλα θεματα και τελος τα εχω στην CD-βιβλιοθηκη μου. :smiley:

meddle
dark side
division bell
animals

  1. Live at Pompeii

Γιατί το συγκλονιστικό αυτό λάιβ συνοψίζει με τον καλύτερο ίσως τρόπο την απόλυτη περίοδο των πειραματισμών τους, που είναι και η αγαπημένη μου περίοδος τους.

  1. Wish You Were Here

Το αγαπημένο μου απο τα μετά Dark Side albums, δίσκος μνημειώδης απο κάθε άποψη.

Ρε δε μπορώ να επιλέξω τα επόμενα δύο. Κάθομαι και αναθεωρώ συνέχεια εδώ και δέκα λεπτά. Λατρεύω εξίσου τα Meddle, Atom Heart Mother, Dark Side of the Moon, Piper και Ummagumma.

1). ‘‘Wish you were here’’
2). ‘‘The wall’’
3). ‘‘A saucerful of secrets’’
4). ‘‘Dark side of the moon’’

Συμφωνώ με τον ellanor, όμως, ότι το ‘‘Live at Pompeii’’ τα πατάει όλα κάτω.

1. The Wall

Πάνω και μακράν απ’ ότι άλλο έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε μουσικό έργο (ναι προφανώς για μένα μιλάω). Μια ατομική αναδρομή στα γεγονότα που διαμόρφωσαν αυτό που είμαστε, τα τείχη που υψώσαμε γύρω μας και πώς αυτό σε ένα άλλο επίπεδο ανάγεται στην κοινωνία (βλ. 1o μισό της 4ης πλευράς). Το υποθετικά happy end, είναι πραγματικά δυσβάσταχτο για όποιον έχει ταυτιστεί έστω και λίγο με την ιστορία του Pink.

2. Wish You Were Here

Γιατί ποτέ άλλωτε το συναίσθημα της απώλειας δεν συμπυκνώθηκε τόσο επιτυχημένα μέσα σε 45 λεπτά μουσικής. Και γιατί το “Welcome my son, welcome to the machine” είναι ίσως η πιο ζοφερή διαπίστωση της προδιαγεγραμμένης ζωής που μας περιμένει (σχεδόν) όλους…

3. Atom Heart Mother

Καλλιτεχνικό απόγειο μιας μπάντας που έχει πλέον ξεκαθαρίσει με το line-up, όπου τα 4 μέλη μέσω του (έξοχου) More OST και του Ummagumma έχουν καθαρίσει το μυαλό τους από κάθε λογής πειραματισμούς και είναι έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο. Guess what, τα κατάφεραν και πώς όχι όταν τα 23 λεπτά του ομώνυμου μοιάζουν περισσότερο με 30 δευτερόλεπτα…

4. Saucerful Of Secrets

The last Syd days. Βασικά, το μεγάλο τους άλμα όπου ξεφεύγουν από την ποπ ψυχεδέλεια και αφήνουν κομμάτια όπως το Interstellar Overdrive και το Astronomy Domine να τους καθοδηγήσουν. Ειδικά η πρώτη πλευρά είναι το χάσιμο το ίδιο…

wish you were here
animals
dark side of the moon

  1. Animals
  2. Saucerful Of Secrets
  3. Wish You Were Here
  4. Meddle

Animals κι εγω. και ειναι ανεπιτρεπτο να βρισκεται κατω απ’το δεγουολ.

Αγαπημενα μεχρι στιμγης ειναι το Wish You Were Here και το The Dark Side of the Moon αλλα δεν νομιζω να ειμαι στην καταλληλη θεση για να απαντησω,διοτι δεν εχω ακουσει ολα τους τα αλμπουμ και πριν κανα χρονο περιπου δεν τους ειχα και σε μεγαλη εκτιμηση.Ευτυχως αναθεωρησα εξαιτιας ενος φιλου,που με επεισε να ακουσω ολοκληρο δισκο τους :stuck_out_tongue:

Τεσπα,ο λογος που ηθελα να γραψω σε αυτο το θρεντ ειναι οτι πριν λιγες μερες ανακαληψα το Wish You Were Here που ειχε ο πατερας μου σε βινυλιο,ομως ηταν με διαφορετικο εξωφυλλο απο οτι το συνηθισμενο.Θα μπορουσε καποιος να μου πει τι παιζει με αυτη την εκδοση;Ειναι απλα ενα διαφορετικο εξωφυλλο ή καποια αλλη εκδοση του δικσου; Ο δισκος ειναι ελληνικης εκδοσης του 1975 απ’οτι γραφει,δηλαδη την χρονολογια εκδοσης του ‘‘κανονικου’’ δισκου.

Ψήφισα Dark Side…,Atom Heart…,Animals.

hellooo hellooo is there anybody iin there… απιστευτος υμνος

Animals

Ψηφισα dark side of the moonπως γινεται καποιοι να ψηφισαν στο πολλ πανω απο μια επιλογη;γιατι περιεχει πολλα διαμαντια αλλα τα δυο μου αγαπημενα τραγουδια βρισκονται στο wish you were here (wish you were here,shine on you crazy diamond).Συμφωνω απολυτα με Ellanor για το live at Pompeii! :smiley: ασυλληπτο…
Ακολουθει το χαος

There is No Dark Side of the Moon, in Fact it is All Dark

Δεν γίνεται να διαλέξω…Ή τουλάχιστον,και αυτό πιστεύω ότι αφορά όλους εμάς που μας συγκινούν οι Floyd,δεν γίνεται να γράψουμε λίγα λόγια για κάποια άλμπουμ σε ένα forum.Πραγματικά ότι και να πεις είναι λίγο…

Απλά να παραθέσω κάτι που είχε πει ο David Gilmour για το Dark Side Of The Moon…
“Θα ήθελα πολύ να είχα την τύχη να ήμουν ένας απλός άνθρωπος που θα έβαζε τα ακουστικά του και θα άκουγε αυτόν τον δίσκο για πρώτη φορά…Δεν είχα ποτέ αυτήν την ευκαιρία!”

Είμαστε πολύ κωλόφαρδοι που υπήρξαν οι Pink Floyd

Dark Side Of The Moon…και το Live At Pompeii είναι μαγικό:):!:

μπορειτε να ψηφισετε μεχρι 4 αλμπουμ

όλα μπορείτε να τα ψηφίσετε, απλά ψηφίστε μέχρι 4 να μη γίνει μπάχαλο.

Την τετράδα 73-79.