εισαι το καλυτερο παιδι εδω μεσα ε να το ξερεις
(κριμα που χεις κοπελλα , εχω φιλο που ειναι υπευθυνος casting σε διαφημιστικη και ολο περνανε μοντελες απο τα γραφεια του για photo shoot θα σου εκανα τρελο κοννε :p)
εισαι το καλυτερο παιδι εδω μεσα ε να το ξερεις
(κριμα που χεις κοπελλα , εχω φιλο που ειναι υπευθυνος casting σε διαφημιστικη και ολο περνανε μοντελες απο τα γραφεια του για photo shoot θα σου εκανα τρελο κοννε :p)
Pink Floyd δεν υπάρχουν χωρίς τον Wright και τον Gilmour,κυρίως για εμένα.
Σίγουρα ο Waters έγραφε του στίχους,που προσωπικά είναι οι καλύτεροι για εμένα,αλλά όσο αναφορά την μουσική Gilmour και Wright…Ειδικά ο Gilmour παίζει μέχρι και μπάσο στα μισά κομμάτια.Ο κινητήριος μοχλός,όπως έχει πει και ο David,ήταν ο Waters αλλά για την μουσική κύριοι υπεύθυνοι είναι ο David και ο Rick.
Ο Waters από το Animals και μετά άρχισε και γινόταν εγωπαθής και ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο.Σίγουρα το The Wall είναι δικό του αλλά έχει γράψει και ο Gilmour τα τρία καλύτερα κομμάτια του δίσκου,μεταξύ άλλων,αλλά επίσης δεν έχει τον ήχο των Floyd,χωρίς να είναι κακό αυτό.
Τώρα που το σκέφτομαι Pink Floyd δεν υπάρχουν χωρίς τον Wright…
Κι όμως, ακόμα έχω μια ελπίδα μήπως οι εναπομείναντες επανενωθούν για τίποτα λαιβάκια καμιά στιγμή…
Κατα τ’ άλλα μη ζορίζεστε. Ο μαγικός συνδιασμός των μελών τους ήταν οι Floyd, εκεί που το Όλο είναι κάτι παραπάνω απο τα μέρη του.
αυτο
επιπλεον,κατα βαθος ξερουμε οτι φλουντ διχως Μπαρετ δεν ειναι σωστοι και αντε γεια:p
Να το πάλι!
Pink Floyd δεν υπάρχουν χωρίς τον Wright,τέλος!
Αυτός ήταν για μένα η βάση τους.Χωρίς το άγγιγμα του στα πλήκτρα και την φοβερή φωνή του δεν μπορούν να υπάρξουν οι Floyd.Πέθανε και τους πήρε μαζί του Shine On You Crazy Diamond,Echoes,όλο το Dark Side…Ακόμα και για το εξώφυλλο με το πρίσμα αυτός ήταν υπεύθυνος…
Πάντα πίστευα πως ότι καλύτερο έχω ακούσει από άποψη φωνητικών είναι όταν ο Wright βγαίνει πιο μπροστά και τον ακολουθεί ο Gilmour με την τρυφερή και ζεστή φωνή που έχει…
Πάντως και οι 4 ήταν οι Pink Floyd.Όσο λείπει κάποιος,χάνει και από κάτι το συγκρότημα.
Οι Φλόιντ υπάρχουν χωρίς τον Ράιτ και αυτό φαίνεται στα αριστουργηματικά Animals και The Wall.
Εννοείται ότι μας λείπει αλλά για μένα ο ακρογωνιαίος λίθος των Φλόιντ είναι ο Γουότερς. Τα πάντα όλα ο τύπος και τον περιμένουμε του χρόνου να μας γαμήσει τα μυαλά.
Nαι σίγουρα αλλά και πάλι ο ήχος δεν ήταν αυτός που υπήρχε πιο παλιά…
Τέλος πάντων όποιος θέλει ας ακούσει το Echoes ή το Shine On You Crazy Diamond για να δει ποιος ήταν ο ήχος των Floyd και ποιος είναι υπεύθυνος:p:p:p:p
Εντάξει πλάκα κάνω μωρέ:D:D
Και οι 4 μαζί,ή τίποτα
Άντε και χωρίς Waters…PULSE
παιδια μην λεμε οτι μας κατεβει στην κεφαλα μας σας παρακαλω
οποιος λεει σοβαρα εδω μεσα οτι 'νταξ μωρε και χωρις τον waters oι floyd ηταν floyd ’ προφανως δεν εχει καταλαβει τι ηταν οι floyd αλλιως δεν θα τα ελεγε
οι floyd πεθαναν ως floyd (αλλα συνεχισαν σαν brand name) εκει στις αρχες των 80s που πλακωθηκαν waters με gilmour και τα σπασανε
μπορω να δεχθω ακομα κ την αποψη οτι οι floyd του wall/final cut ηταν πιο πολυ α roger waters project (δεν συμφωνω αλλα καταλαβαινω γιατι καποιος να πει κατι τετοιο)
αλλα να λεμε οτι οι floyd διχως waters ηταν μια χαρα floyd , οκ προφανως παραμυθιαζομαστε
το μονο που εμεινε ειναι να πει καποιος οτι το division bell ειναι οτι καλυτερο εβγαλαν οι ‘floyd’
ελεος δλδ
Με την ίδια λογική Pink Floyd είναι μέχρι τον Barrett. Μετά πήραν τον gilmour και έγιναν μια άλλη μπάντα που απλά είχε το ίδιο όνομα πάνω στους δίσκους.
Eμ,μα ετσι ειναι8)
νομιζω οτι τελικα οι αποψεις για το τι ειναι floyd ειναι 3 , οσα κ τα lineups τους
1.floyd με barrett (67-68 )
floyd διχως barrett,αλλα με gilmour και waters (68-83)
floyd διχως waters (87-95)
για μενα προσωπικα, αν με ρωτησεις τι θεωρω floyd πιο πολυ θα ελεγα την παρακατω σειρα
2>1>3
καποιοι μπορει να θεωρουν οτι
2>3>1 (χλωμο)
παντως νομιζω οτι το 99,9% οσων ακουνε floyd θεωρουν ως floyd πιο πολυ απο καθε lineup το 2
αν εισαι τωρα στο 0,01 και επειλεγεις το 1 που εβγαλε 1 μονον δισκο εγω ειμαι cool.μπορει να εχεις δικιο κ να εχεις δει αυτο που 999/1000 δεν το εχουν δει
στατιστικα παντως θα παρω το 99,9% 8)
Έλα ρε Awake cool bro8)8)8)
Γουστάρω τρελά Roger Waters και πάνω από όλα την αντίληψή του.Τέλος πάντων ήταν η κινητήρια δύναμη των Pink Floyd.Δεν θα κάτσω να το παίξω φανμποϊ των Floyd (είπε ο Floydized και κίνησε κατά το δάσος:p:p).Οι Floyd η μουσική τους,όλα όσα εκφράζουν για μένα είναι κάτι τελείως προσωπικά,όπως και για πολλούς άλλωστε.
Αλλά όχι και brandname μετά το Final Cut οι Floyd…Ο Waters δεν φέρθηκε σωστά μέσα στα 80s.Kαι στην τελική ήθελε επειδή νόμισε πως τελείωσε η προσφορά του στο group να τελειώσει και όλο το συγκρότημα.Εδώ ήθελε ο Wright να δει την οικογένειά του στην Ελλάδα,που είχε να την δει ένα τεράστιο χρονικό διάστημα,και δεν τον άφηνε επειδή ήθελε να ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις για το The Wall πιο νωρίς από ότι είχαν κανονίσει,για παράδειγμα.
Όποιος θέλει μπορεί να ψάξει να δει ποιος ήταν πίσω από τον ήχο των Floyd μέσα στα 70s.Εδώ ο Waters έβγαινε και έλεγε στον Clapton ότι ο Wright και ο Gilmour του βάζανε χέρι όσο αναφορά την μουσική!Πράγμα που σε κάποιο βαθμό αληθεύει.
Ο ίδιος ο Waters είχε πει πως πίστευε πως καθώς έβλεπε ότι ο Barrett βυθιζόταν μέσα στις ουσίες ότι το συγκρότημα δεν θα είχε μέλλον καθώς δεν υπήρχε άνθρωπος να γράψει…Και ο Mason είχε πει πως ήταν τυχεροί που ήρθε ο Gilmour.
Όλοι τους έχουν την ίδια αξία.Δεν είναι κανένας παραπάνω από τον άλλον.Και ο Gilmour είχε πει πως δεν του ήταν εύκολο να συνεχίσει και να πει σε έναν “έλα παίξε μπάσο”.Για αυτό και ήθελε τον Roger πίσω.Μέχρι και να παίξουν το Dark Side του είχε πει μέσα στα 90s αλλά αυτός δεν ήθελε.
Μπορεί να δει όποιος θέλει και την πορεία του καθένα μετά τους Floyd.
Τέλος πάντων είναι ατελείωτη η κουβέντα:D:D:D
Θα γούσταρα να βγαίναμε να την κάναμε έξω επειδή μέσα σε ένα forum είναι κάπως δύσκολο:)
Edit:Σχετικά με τον Barrett…Ήταν ο άνθρωπος που επηρέασε και κατά κάποιον τρόπο οδήγησε τους Floyd.Μέχρι και στον Gilmour κιθάρα του μάθαινε.Είναι μουσικό σύμβολο,όχι μόνο μέλος των Floyd
Πάντως έχει ενδιαφέρον να επικαλείσαι και να έχεις ως επιχείρημα μια στατιστική, παντελώς αστήρικτη, που εσύ ο ίδιος δημιούργησες.
Ωραία σοφιστεία!!:lol:
Ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της ροκ και της μουσικής γενικότερα. Για ποιο λόγο όμως δεν θεωρούνται progressive όταν έχουν δίσκους όπως το animals και το wish you were here πχ. ? :-k
Βασικά από τους ίδιους τους Floyd ξεκινά αυτό.
Δεν ήταν λίγες οι φορές όπου οι ίδιοι αποκαλούνταν “blues rock band”.Tέλος πάντων για εμένα ήταν απλά οι Pink Floyd.Όχι κάτι το progressive.Aπλά η μουσική τους και ο τρόπους που τον εξέφραζαν ήταν πολύ πολύ μπροστά.Ο Gilmour είχε δηλώσει ότι ποτέ δεν ήταν μέσα σε αυτό που αποκαλούταν Prog Rock,για Waters δεν το συζητάω.
Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι τα Atom heart mother και Meddle είναι καθαρό prog rock. Μετά όντως έγιναν μπάντα πάνω από ταμπέλες. Πάντως το δεν είναι τυχαίο ότι το atom heart mother το έχουν ψιλοαποκυρήξει οι ίδιοι, με δηλώσεις τους
Κουβέντα να γίνετε…
με τετοιο επος σαν το animals στο βιογραφικο τους
χεστηκαν κ για ταμπελες κ για βουζουβελες κ για ολα
οι τυποι εγραψαν 4 υπερδισκαρες μεσα σε 6 χρονια
τι να λεμε τωρα 8O
Σωστός ο Deckard!!
Σίγουρα εκείνη την εποχή,όπως έχω ξαναπεί,μπορούν να χαρακτηριστούν pregressive rock από κάποιον,αν και εγώ συνηθίζω να τους αποκαλώ “πειραματικούς”
Ναι το Atom Heart Mother το έχουν ξεγράψει τελείως,με τον Roger Waters να λέει πως"Και 1 εκατομμύριο να μου δίνανε,δεν το έπαιζα αυτό το σκουπίδι".Κλασικός Waters:lol:
Θυμάμαι ότι έλεγαν πως καθόντουσαν σε ένα δωμάτιο και προσπαθούσαν όλη την ημέρα να δημιουργήσουν ήχους με διάφορα αντικείμενα,ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας,προκειμένου να μοιάζουν με κανονικά όργανα.Μέχρι που φτάσανε σε ένα σημείο και είπανε “Roger,είναι τρελό αυτό!”:lol:
αν είχα γράψει μισό λεπτό του atom heart mother θα έπρήζα τον πλανήτη για το πόσο γαμάτος είμαι και ο άλλος λέει “Και 1 εκατομμύριο να μου δίνανε,δεν το έπαιζα αυτό το σκουπίδι”. Κάτι τέτοια σε κάνουν να νιώθεις απειροελάχιστος