Pink Floyd

Άκουσα το The Wall που με είπες, αλλά δεν μπορώ να πω ότι βρήκα μεγάλη διαφορά! :-k

Για πες για το FLAC player, τι/πώς/πού/πόσο κλπ.! :slight_smile:

από περιέργεια, ποιο είναι το καλύτερο βινυλ ριπ του “the piper at the gates of dawn” που κυκλοφορεί?

[SPOILER]και τώρα περιμένω [COLOR=“White”]awake[/COLOR]! :country:[/SPOILER]

pm’ed 8)

ειμαι ο μοναδικος εδω μεσα που το αγαπημενο του απο φλουντ ειναι το σωσερφουλ οφ σηκρετς;:stuck_out_tongue:

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΕΜΕ!

:thumbup::country:

δεν είσαι μόνος…
βασικά πρώτα piper και μετά saucerful για μένα. 60’s… :hippy:

+1.

Πω. Κάποιος να μου απαγορεύσει την είσοδο σε δισκοπωλεία το Σεπτέμβρη.

Εν τω μεταξύ στο Amazon UK τα βγάζουν και στα γενέθλιά μου,26 του Σεπτέμβρη!

Μαμά,Μπαμπά ξέρετε εσείς ε:roll:

Ναι, ναι… ταπ ταπ :stuck_out_tongue:

Ερώτησης:
Πέρα από τα επιπλέον καλούδια, τους επιπλέον δίσκους κλπ, ο καθαυτός δίσκος τι διαφορά θα έχει σε σχέση με [B][U]αυτό[/U][/B] π.χ. ???
Μόνο το ποιο καινούριο remaster ? ή και τπτ άλλο ?
(όχι πως δεν είναι ήδη δελεαστικά:p)

Κάνω ήδη χώρο στη δισκοθήκη μου για τα immersion box sets…Φετίχ εις την ν…

Τι ωραία…

Πάντως ακόμα κι αν κάποιοι γουστάρουν τα βινυλ ριπζ έναντι των remastered κτλ,υποθέτω πως η εμπειρία του 5.1 είναι κάτι που δεν αναπαράγεται με το κατέβασμα(αν κάνω λάθος πείτε…) και απ οσα SACD έχω μπορώ να πω ότι έχω μείνει υπερικανοποιημένος απ την ποιότητα.

Ψιλο-οφφ τόπικ, αλλά ΑΣΕ ΜΑΣ ΠΙΑ ΡΕ AWAKE Μ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΝΥΛ ΡΙΠΣ ΣΟΥ.
Μακράν το πιο υπερτιμημένο μουσικό φορμάτ.
Ήχος στην καλύτερη περίπτωση εφάμιλλος ενός 320ριού (και καμιά φορά ούτε καν αυτό αλλά ενός 256 ή ενός 192) και πιάνει και την τριπλάσια χωρητικότητα.

Δεν άντεξα, έπρεπε να το πω κάποτε.

Όπως είπα, δεν μπορώ να καταλάβω πώς υπερτερεί το rip ενός βινυλίου ενάντια στο rip ενός CD, μια και το πλεονέκτημα αναλογικού-ψηφιακού ήχου έχει χαθεί από τη μετατροπή του αναλογικού (βινύλιο) σε ψηφιακή μορφή (FLAC/MP3).

Η μόνη διαφορά που μπορώ να καταλάβω είναι στο mastering, μια και τα περισσότερα remaster στις μέρες μας τείνουν να γίνουν όλο και πιο δυνατά, με αποτέλεσμα την αλλοίωση του ήχου (βλ. loudness war, etc.). Βέβαια, τα remaster των Floyd είναι από τα πιο προσεγμένα που κυκλοφορούν, κι αυτό οφείλεται στους James Guthrie και Doug Sax - τουλάχιστον μέχρι πριν την επικείμενη επανακυκλοφορία του Σεπετεμβρίου.

Χωρίς να κατηγορώ τον awake, θα ήθελα να μας αραδιάσει καμιά σκέψη του εδώ, να καταλάβουμε κι εμείς ρε παιδί μου, κουβέντα να γίνεται! :slight_smile:

Ψυχολογικό είναι το θέμα, απλά βλέπει ένα 24/96 και χαίρεται.
Άμα του κλείσεις τα μάτια και του βάλεις να παίξει ένα flac/320 από cd δεν πρόκειται να καταλάβει την διαφορά.

Βέβαια ο ίδιος θα ισχυριστεί το αντίθετο :stuck_out_tongue:

αρχηγε , οπως εγω δεν μιλαω για τζουντας πριστ μιας κ δεν κατεχω το θεμα, ετσι κ εσυ δεν πρεπει μπλα μπλα μπλα

δε σχολιαζω αλλα γιατι φαινεται οτι δεν κατεχεις το θεμα κ βαριεμαι να αναλυω τα ιδια

κραταω τα ευχαριστω των οσων κατεβασαν ,ακουσαν, καταλαβαν :wink:

και το πιο υπερτιμημενο μουσικο φορματ αμα θες να ξερεις ειναι τα SACD :wink:

Μιας και είδα ότι ο αναφέρθηκε,ο Guthrie είναι όντως εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο των Pink Floyd.Ξεκίνησε να συνεργάζεται σχετικά αργά μαζί τους,δηλαδή στο The Wall,αλλά η δουλειά και η συνεισφορά του μνημονεύεται από όλους.
Μην ξεχνάμε επίσης πόσο μεγάλος μάστορας είναι και στον “live ήχο”,εξάλλου συνεργάστηκε και με τους Pink Floyd στα live το The Wall,και από τότε συνεχώς μαζί τους ή και με τον καθένα ξεχωριστά,είτε στο στούντιο είτε στο live.

Ισχύει αυτό που λέει ο Raziel ότι στον Guthrie οφείλονται πάρα πάρα πολλά.

Όποιος έχει ένα…κολληματάκι με αυτό το συγκρότημα γνωρίζει πως έχουν την ιδιαιτερότητα να θέλουν τον καλύτερο δυνατό ήχο.Και μπορεί ο Waters να είναι αυτός που γενικά δεν πολύ πειράζει τον ήχο του και τον προτιμά συγκεκριμένο(δεν ξέρει άλλωστε,τον έκανε μάγκα ο Γκίλμορ από παλιά:p)αλλά ο David Gilmour είναι από τους ανθρώπους που έχουν ένα τέλειο μουσικό αυτί και γενικά ο ήχος του πάντα είναι κρύσταλλο.Ε δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο James Guthrie συνεργάστηκε και μετά την Waters-era με τους Pink Floyd,ούτε ότι μετά ο καθένας στην σόλο καριέρα του τον εμπιστεύτηκε με κλειστά τα μάτια.
Ακόμα και στην ομάδα του Live-8 ήταν.(Είναι ακόμα και στην περιοδεία του Roger που θα περάσει και από τα μέρη μας!)

Ότι κυκλοφορία και επανακυκλοφορία έχει υπάρξει για τους Pink Floyd από το 1978 έχει περάσει από τα χέρια του James Guthrie.
Επίσης μιας και αυτό αναφέρθηκε,το ίδιο το συγκρότημα τον επέλεξε το 2003(εποχές όπου οι Gilmour-Waters μιλούσαν με…σημειώματα,καθώς δεν αντάλλασσαν κουβέντα)για να κάνει τη SACD του The Dark Side Of The Moon.Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι όλος ο χώρος της παραγωγής και οι μηχανικοί έμειναν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και επαινούσαν αυτήν την προσπάθεια.
Σε πολλούς δεν άρεσε αυτό το αποτέλεσμα,δεκτό,αλλά καλό θα ήταν να έχουμε ακούσει “σωστά” τον δίσκο και όχι με ακουστικά κτλ,όπως συνηθίζεται σήμερα:roll:
Τέλος,όπως (ξανά)γράφει ο Raziel,μεγάλη μορφή είναι και ο Doug Sax.

Εσύ δηλαδή το κατέχεις το θέμα του βινυλ ριπ?

Πραγματικά θα ήθελα να μάθω όσοι κατέβασαν αυτά τα μαγικά βινυλ ριπ με τι εξοπλισμό τα ακούνε (κάρτα ήχου/ακουστικά αν πρόκειται για υπολογιστή ή mp3 player/ακουστικά) και το πόσο το “κατάλαβαν”

Επίσης άνοιξε σε παρακαλώ ένα topic και μίλησε μας (με την εμπειρία που έχεις) γιατί είναι υπερτιμημένο το super audio cd.

BTW θα σε παραδεχόμουν άμα έλεγες οτι προτιμάς ένα eac rip από cd και μετατροπή σε κάποιο lossless format (flac,ape,wavpack κτλ) σε σύγκριση με τα χάλια mp3 που κυκλοφορούν στο internet, αλλά δεν σε κόβει και τόσο.

Μα τί μου λες τώρα; Τί θα πει “δεν το κατέχω”; Με είχες βάλει στη διαδικασία να κατεβάσω κάμποσα βίνυλ ριπς πριν από λίγο καιρό, και πριν τα ακούσω είχα μεγάλες προσδοκίες, έλεγα πω θα στενάξουν τα πατώματα κτλ., και στο τέλος έμεινα με μια απογοήτευση, γιατί πολύ απλά δεν άκουγα καμία διαφορά ανάμεσα σ’ ένα τυπικό cd rip. Με άλλα λόγια ξέρω τί ακούω. Έχεις να μου μάθεις κάτι παραπάνω; Να μου πεις, ρε συ Γράκχε ναι αλλά μήπως τ’ ακούς “έτσι”, που δεν έχει νόημα γιατί όντως ακούγεται το ίδιο ενώ αν τ’ ακούσεις “έτσι” θα δεις τη διαφορά (υποθέτω τώρα, δεν ξέρω).
Ελπίζω να μην είναι καμιά απόκρυφη γνώση αυτό το πράγμα δηλαδή.

α οκ πασο , αμα τα ακουσες κ δεν σου ειπαν κατι δεκτο.

εγω ακουω διαφορες παντως κ δεν ειμαι νυχτεριδα

ξερω γω , μπορει να χουμε αλλα γουστα εγω συνηθως τα ακουω σε flac με καλα ακουστικα (>200 ευρω)

δε ξερω , κριμα που δεν ακουσες καποια διαφορα

peace.

ρε μην εισαι εμπαθης , φαινεσαι βλακας κ ‘μαυρος’ αντε μπραβο :wink:

σορρυ δλδ που ακουω μονο flac εδω κ μερικα χρονια και μολις εστειλα ολη την επιχειρηματολογια σου στα σκουπιδια, αλλα οκ ουτε ο πρωτος εισαι ουτε ο τελευταιος που παει να μου την πει και παει για μαλλι κ βγαινει κουρεμενος

αλλη σοβαρη ερωτηση για τα βινυλ ριπς εχεις η θα μαλακιστουμε με κουβεντα δημοτικου και χαρακτηρισμους μαιμουδων ?