Pink Floyd

If I were a good man i’d talk to you more often than I do…

Αυτός ο στιχος πάντα μου φαινόταν μια πρώιμη αναφορά στο κονσεπτ του Wall.

1 Like

Χμμ, γιατί άραγε; Δεν κάνω την σύνδεση

μήπως είναι και animals;;

που παραπέμπει και το εξώφυλλο :stuck_out_tongue:

2 Likes

Η έλλειψη επικοινωνίας με την ειρωνια στην φωνή; Δεν ξέρω. Σαν πρίκουελ του One of my turns είναι!

1 Like

φυσικά θα μπορούσε, αλλά μου έβγαλε σαν την άλλη όψη του Pigs on the wing.

Ρότζερ είναι αυτός πολλά θα μπορούσε να σημαίνει!

Εξακολουθώ να το βρίσκω τραβηγμένο, αλλά εντάξει, είναι καμιά φορά η διορατικότητα του ακροατή να κάνει συνδέσεις που δεν εξηγούνται/αποδεικνύονται εύκολα!

πάντως μου θυμίσατε πως δεν τον έχω τον δίσκο οπότε θα βάλω μια παραγγελία το απόγευμα

4 Likes

Μάλλον “απολογητικό” το βρίσκω το “If”, δεν κάνω και εγώ κάποια σύνδεση να πω την αλήθεια.
Νομίζω ότι το “κόνσεπτ” του “The Wall” ξεκινάει κάπου στο “Brain Damage/Eclipse”.

Και εγώ το εκτιμώ πάρα πολύ το “Atom Heart…”, μάλλον περισσότερο από το “Meddle” μάλιστα.

Οκ, πλήν του “…Pyschedelic Breakfast” που είμαι οριακά στο σκιπ (δεν κάνω ποτέ σκιπ γενικά).

2 Likes

Ευτυχώς ο Mason έκανε το πέρασμά του πριν 2-3 χρόνια στην Τεχνόπολη. Τεράστιος δίσκος για μένα. Μάλλον συνεχίζει να είναι το αγαπημένο μου.

3 Likes

Αγαπημένο όχι (νομίζω τίποτα δεν θα ξεπεράσει το The Wall), αλλά έχει ξεχωριστή θέση

Θα πείτε κάποιος και σε μένα τον ασχετο, γιατι τον έχουν αποκηρύξει?

unpopular opinion: το Wall είναι από τα λιγότερα αγαπημένα μου άλμπουμ (με εξαίρεση μεμονωμένα κομμάτι-α) των Pink Floyd για δεκαετίας 60-70

4 Likes

Η αλήθεια πάντως είναι πως θα δυσκολευόμουν πολύ να κατατάξω τους δίσκους των Floyd. Ειδικά λόγω των τριών-τεσσάρων περιόδων τους, θέλει άπειρη σκέψη.

1 Like

Το θεωρούν μάλλον άγουρο και αποπροσανατολισμένο. Καλή ιδέα, κακή εκτέλεση. Να συνυπολογίσουμε ότι πρέπει να επηρεάζει και τη γνώμη τους η γενικότερη ατμόσφαιρα την περίοδο της σύνθεσής του

Κάποια σχόλια του Gilmour:

Atom Heart Mother was a good idea but it was dreadful. I listened to that album recently: God, it’s shit, possibly our lowest point artistically. It sounds like we didn’t have any idea between us, but we became much more prolific after it."

“I think Atom Heart Mother was a good thing to have attempted, but I don’t really think the attempt comes off that well.” - Himself on Atom Heart Mother

για τον Roger Waters:

3 Likes

Δεν είναι unpopular opinion, ούτε κάποια τρομερή “ατασθαλία”, εξαρτάται αν θα αντιμετωπιστεί ως καθαρά μουσικό έργο ή ως ένα μια υποδηλούμενη conceptual παράσταση.

1 Like

Για μένα και στις δύο περιπτώσεις παραμένει απίστευτο, δεν ξέρω τι λέτε

Κυκλοφορεί μια πρόσφατη έκδοση που έχει σαν bonus το ομώνυμο σε live από την Ιαπωνία. Just sayin’…

1 Like

Ούτε στο top-5 τους :stuck_out_tongue:

4 Likes

Eγώ θέλω full show ή την ταινία. Και μεμονωμένα κομμάτια βέβαια. Ακόμα θυμάμαι με κάποιο δέος το In the Flesh όταν ήρθε ο Waters (να παίξει όλο το Dark Side + best of set) και τις φωτιές να πετάγονται.

Αλλά αν βάλω να ακούσω τον δίσκο, σε πολλά σημεία με χάνει. Θέλω οπτικοακουστική εμπειρία.

Top 5, σταθερό μόνο το πρώτο:

1. The Wall
    Wish You Were Here
    Animals
    Dark Side of the Moon
    Atom Heart Mother Suite

Next Up, 9/10 - No order

Saucerful of Secrets
Meddle
The Division Bell
The Final Cut

Συχνά ξεχνάω ότι υπάρχουν