Pink Floyd

Που χάθηκες εσύ?Έτσι,σπήρε τη διχόνοια μέσα στις τάξεις των τίμιων ροκάδων:lol:

οταν λες τρελαινομαι φανταζομαι το εννοεις. εγω λεω οτι τρελαινομαι γιατο οντος τρελαινομαι με PT.
και αυτο σημαινει πως ακουω πχ το Voyage και χανομαι…απιστευτο κομματι!! αλλα για δες που το voyage ειναι Pink Floyd ξαναπαιγμενο μεσα των 90’ς…και δεν ειναι μονο αυτο. ακους και αλλου εστω και σε πολυ μικρο βαθμο την επιροη τους. τωρα για να λες οτι τρελαινεσαι με PT τοτε κατα βαθος σου αρεσουν οι Floyd αλλα δε το παραδεχεσαι για καποιο λογο.
ισως η πρωην σου τους λατρευε κ το πηρες κατακαρδα :p:p

μεγαλη μπαντα παντος. συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα του Bluezlick. οποιος ψαξει θα δει αλλες ποσες μπαντες να παιζουν πολυ ιδιαιτερα. δεν ηταν και τοσο μοναδικοι δα. απλα, πρωσοπικα, ειναι πιο ιδιαιτεροι… κ για εμενα ξεχωριζουν λογω μουσικων ιδεων και μονο. καμια καινοτομια,τπτ το καινουριο κατα τα αλλα.
επισης Animals κ Dark Side δε πιανονται απλα…μετα Wish k Meddle…kαι ολα τα αλλα απο κατω με διαφορα.

[-XΑtom heart mother:metal::smiley:

χαθηκα εχεις δικιο αλλα οποτε υπαρχει “θεμα” επιστρεφω! γιατι το κολημα ειναι κολημα! :smiley:

α) οι Pink Floyd τους εχουν ανετα όλους γτ απλα ειναι μουσικη ενω οι αλλοι ειναι ροκ σας αρεσει δεν σας αρεσει η ροκ δεν ειναι η μουσικη που την σπουδαζεις :slight_smile: αρα δεν ειναι επαγγελματικη ΚΑΙ ΑΡΑ ειναι κατι παρακατω.

β) το ονομα δεν προερχεται ουτε απο το pink το χρωμα και ουτε φυσικα το floyd απο το φλουδα. ειναι τα μικρα ονοματα τραγουδιστων… οπερας…

γ) οι Yes τα σπανε.

δ) οταν καποιοι μουσικοι εξελισσονται κατα την διαρκεια της καριερας τους χωρις να κανουν covers δεν τους λεμε progressive απαραιτητα αλλα απλα παραδεχομαστε πως ειναι rock και τιποτα αλλο.

ε) δεν θυμαμαι αν το ειπα καπου αλλα ειναι και το πρωτο γκρουπ που χρησιμοποιησε synth (συμφωνα με την εγκυκλοπαιδια LAROUSSE τουλαχιστον)

στ) βλεπω πως υποτιμας τον Ian Anderson (ιδεα μου ισως) και πως αυτο ειναι λαθος. σε αυτον υπαρχει επισης πρωτοπορεια επειδη ειναι επισης σπουδαγμενος (απο την στιγμη που παιζει φλαουτο και μαλιστα και τραγουδια του BACH)

απο την αλλη φυσικα ειναι σεβαστες ολες οι αποψεις και γι αυτο αλλωστε ειναι αποψεις και οχι νομοι. αλλα επειδη η ροκ ειναι μουσικη που ειναι υποκειμενικη μουσικη αφου απευθυνεται στο συναισθημα και οχι την νοηση δεν υπαρχει καποιο σωστο κριτιριο.

τελος, να πω πως το echoes ειναι απλα απιστευτο τραγουδι και απιστευτα δυναμικο. ισως περισσοτερο απο το Stairway to Heaven των Zeppelin :stuck_out_tongue:

Μικρή επισήμανση: δεν ήταν ονόματα τραγουδιστών όπερας, αλλα ονόματα bluesmen.

Κατά τα άλλα οι Floyd είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη μουσική. :roll:

There’s a little man in a little house
With a little pet dog and a little pet mouse
I know where he lives and I visit him
We have sunday tea, sausages and beans
I know where he lives
Cause I know where Syd Barrett lives

He was very famous once upon a time
But no one knows even if he’s alive
But I know where he lives and I visit him
In a little hut in Cambridge
I know where he lives
Cause I know where Syd Barrett lives

And the trees and the flowers are so pretty, aren’t they?

He was very famous once upon a time
And no one cares even if he’s alive (we do)
But I know where he lives and I visit him
In a little hut by the edge of the wood

γραμμενο απο τους television personalities…

μας αποστομωσες τωρα…

αμα δεν το σπουδαζεις δηλαδης δεν πιανεται; #-o

ισως εχεις δικιο λοκομοτιβ …μπορει οντως οι floyd να ειναι το πιο τιτανοτεραστιο γκρουπ στην ιστορια της μουσικης

αυτο δεν ειναι κατι που θα το κρινω εγω και εσυ αλλωστε

αλλα δε νομιζω να πεισεις κανεναν με το να μας λες οτι οι floyd ειναι οι γιοι του Γαμαω ενω ολοι οι αλλοι ειναι λιγοι

:slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

:lol::lol::lol::lol:offtopic,αλλα ειχα να το ακουσω καιρο και λυθηκα στο γελιο:lol::lol:

ενα απο τα πολυ πολυ πολυ αγαπημενα μου συγκροτηματα.Το πρωτο ροκ συγκροτημα που ακουσα,οταν ημουν 13. :smiley: τιτανομεγιστοτεραστιοι…respect απ’ολους παρακαλω πολυ :slight_smile: Ενα απο τα μεγαλυτερα συγκροτηματα ολων των εποχων.Προσκυναμε με δεος!

hey you,wish you were here,if,shine on you crazy diamond,set the controls for the heart of the sun,another brick in the wall,Vera και το αγαπημενο μου… comfortably numb

απλος Beyond Godlike…exω ξαναπει οτι κατα την γνωμη μου ειναι ο Mozart και ο Beethoven του αιωνα που μας περασε απειρη τεχνη τα παλικαρια

Πως φαινεται ο DotA-τζης… :stuck_out_tongue:

Το Division Bell ειναι μεσα στα 3 καλυτερα τους αλμπουμ. :expressionless:

animals

the wall

ο waters ειναι ο πατερας ολων μας.

Το Animals είναι κουραστικός δίσκος και αντικατοπτρίζει απόλυτα το αδιέξοδο και την κόπωση των Floyd εκείνη την περίοδο.
Το Wall στέκει ανεξάρτητα απ’ όλη την υπόλοιπη δισκογραφία τους.

οσο λαθος και αν σε βρισκω,απλα ειναι η υποκειμενικη σου αποψη η οποια πηγαζει απο την παρουσα εγκεφαλικη σου διαμορφωση και τη σεβομαι 100%

δεν στη λεω,απλα σε θεωρω οτι εισαι σε μια κατασταση οπου εχεις δει λιγοτερα κομματια απο το puzzle μεσα στο μυαλο του waters απ’οσα εγω.

το animals ισως και να ειναι οτι πιο εγκεφαλικα μεγαλοφυες γεννησε ο waters.και δεν αντικατοπτριζει την κοπωση των floyd αλλα του ιδιου του waters ο οποιος και στη συνεχεια εγραψε το wall εν μερει φρικαρισμενος και απο αυτα που βιωσε ως ροκ σταρ στη προ-wall περιοδο (βλεπε το φτυσιμο του οπαδου στη συναυλια στο μοντρεαλ το 1977)

τα 2 αυτα αλμπουμ παντως ειναι χρονια μπροστα και αν τα θεωρεις βαρετα./κουραστικα/αδιαφορα στερεις απο το εξελιγμενο μερος του εγκεφαλου σου μια απιστευτη ηχητικη(και οχι μονο) εμπειρια…ακουσε τα ξανα…καποια στιγμη οχι απαραιτητα σημερα.

επισης τα animals/wall ειναι τα λιγοτερο ‘pink floyd’ αλμπουμ των floyd και ταυτοχρονα τα περισοοτερο roger waters αλμπουμ των pf

οποτε ισως και να ειναι λαθος να τα συγκρινουμε με τα προηγουμενα pf αλμπουμ

αν επαιρνα μαζι μου παντως 2 αλμπουμ τους ατα τα 2 θα επαιρνα διχως δευτερη σκεψη…

Βασικά, αν παρατηρούσες λιγάκι τα ποστ μου, θα ήξερες ότι το Wall για μένα είναι πολύ παραπάνω από ένας φανταστικός/μεγαλοφυής/αριστουργηματικός δίσκος. Ακριβώς γι αυτό λέω ότι στέκει ανεξάρτητα από την υπόλοιπη δισκογραφία των Floyd για να μην πω και ανεξάρτητα από την παγκόσμια δισκογραφία.

Το ακούω (ή το βλέπω) σπανιότατα γιατί με αγχώνει και με τρομάζει, είναι πολύ προσωπικό το ζήτημα.

Γνωρίζω πλήρως την κατάσταση που βρισκόταν ο Waters όταν έγραφε τα Animals και Wall (αν και η κόπωση ήταν προφανής σε όλα τα μέλη εκείνη την περίοδο). Επίσης πουθενά δεν είπα ότι το Animals είναι έστω μέτριος δίσκος. Απλώς η μεγαλομανία του Waters (μεγαλομανία που επικρατούσε γενικότερα εκείνη την περίοδο) τον έκανε να ξεφύγει σε σημεία όσον αφορά την πολυπλοκότητα.

ΥΓ. Αν έκοβες κάτι ελιτίστικες μαλακίες για εγκεφαλικές καταστάσεις θα σουν μια χαρά χρήστης.

Το Animals είναι κουραστικός δίσκος

chris

ολο το σχολιο μου στηριχθηκε πανω σε αυτη τη δηλωση σου.

ελπιζω να δωσεις μια ευκαιρια στο animals.ειναι ΔΙΣΚΑΡΑ.

Μα το ότι ένας δίσκος είναι κουραστικός δεν σημαίνει ότι είναι και κακός.
Και το μπάσκετ κουραστικό είναι αλλά μ΄αρέσει.

Ευκαιρία δεν χρειάζεται να δώσω στο Animals για τον πολύ απλό λόγο ότι όλους τους δίσκους των Floyd τους ακούω ανά περιόδους.

ok

εγω πηρα τη δηλωση σου οτι κουραστκος = κακος.

και επειδη ξερω οτι ακουμε τα ιδια, απλα μου εκανε εντυπωση.

Peace.

το animals κουραστικος δισκος??? εεεε οχι ρε φιλε… το dogs κουραστικο κομματι? [-X