Placebo , 10+11 Σεπτεμβρίου , Θεσ/νίκη-Αθήνα

Από πότε το πάθος του κοινού έγινε κριτήριο για την διάρκεια μιας συναυλίας?? Μην τρελαθούμε τελείως. Όσο ήσυχος και να είναι ο κόσμος, όταν 7000-8000 έχουν πληρώσει εισιτήριο (όσο και αν κόστιζε) η μπάντα είναι υποχρεωμένη να παίξει όλο το σετλιστ που παίζει στην περιοδεία.
Και στην Βαρκελώνη που είδα εγώ τους Rammstein, με εξαίρεση τα γνωστά τραγούδια τους δεν είχε και τρελό παλμό ο κόσμος. Παρόλα αυτά κοντά 2 ώρες ήταν το live.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι αν δεν σε βοηθάει το κοινό να γουστάρεις την συναυλία μπορείς απλά να κάνεις μια τέρμα επαγγελματική εμφάνιση. Αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κόβεις 30 λεπτά επειδή δεν γουστάρεις. Στο κάτω κάτω ο κόσμος σε έφερε εκεί που είσαι και κανένας άλλος. Σεβασμός λέγετε αυτό αν δεν το ξέρουν…

Όσο για τον κόσμο που λένε πολλοί, ας μην γελιόμαστε. Οι τωρινοί έφηβοι δεν έχουν την συναυλιακή στέρηση της προηγούμενης γενιάς που κάθε live ήταν και ονείρωξη γιατί δεν ήξεραν πότε θα είναι το επόμενο… Πλέον έχουν δει την ίδια μπάντα 3 και 4 φορές και αναμενόμενο είναι να μην υπάρχει το ίδιο πάθος σε όλα τα live.

Αυτο με τα λεφτα καλα κραταει…

δεν ξανασχολιαζω τιποτα μεχρι αυριο γιατι Κοντος ψαλμος αλληλουια παιδες περιμενω να δουμε σχολια απο Αθηνα σημερα…

Respect Πραγματικα σε billiejoe

[-o< :thumbup:

πολλοι newborn δεν μαζευτηκαν εδω?

Με καλυψες απολυτα φιλε,αυτο λεω και εγω σε καποιους εριστικους εδω που προσπαθουνε να συγκρινουνε το κοινο της Θεσσαλονικης με της Αθηνας,(βλακειες) αμα θελουν να σεβουνται τον εαυτο τους θα επρεπε να παιξουν παραπανω ειτε παιζουν μπροστα σε 100 fans ειτε σε sold out συναυλια οπως ηταν χθες που δεν επεφτε καρφιτσα,και οσο για τα χαζα περι μεγαλο fan των Placebo η μικρο fan δεν το δεχομαι διοτι και η δυο το ιδιο ποσο πληρωσανε, και ενας που ακουει Ρουβα εχει καθε δικαιωμα να αντιδραει.
Πηγα Alan Parson’s Project με 300 ατομα και LA Guns με λιγοτερο και τα εδωσαν ολα για πανω απο 1:30 και εχουν πανω απο 25 χρονια στην πλατη τους αλλα σεβονται ΟΛΟΥΣ τους fan!

Placebo go to hell and Brian Molko suck my dick you motherfucker gay pussy!

yeah mothefucker

Και στο κατω κατω γιατι πρεπει να να πηδαω σαν κατσικα 37 χρονων μαντραχαλος η μηπως δεν εχω το δηκαιωμα να παω λογο ηλικιας η να βρεθω μπροστα αρενα γιατι δεν πηδαω.Καθιστε καλα μερικοι κολλημενοι , η ροκ μουσικη ουτε ηλικια εχει ουτε συνορα,μεγαλωσα στην Αμερικη και Αυστραλια και να ξερετε οτι το κοινο στην Ελλαδα ειναι πιο θερμο απο πολλες χωρες διοτι διψαμε πιο πολυ για live για’υτο δεν θελω να ακουω χαζα περι δεν ημασταν θερμοι!
Περσυ πηγα Pearl Jam στο Ahoy του Rotterdam και ηταν λες και πηγα στην Εκκλησια ομως ηταν το ιδιο καλη οπως οταν τους ειδα το 2006 στο κλειστο του OAKA που ειμασταν θερμοι,βλεπετε ο Vedder ΔΕΝ ειναι Molko!

μιλησε ο παλιος… :stuck_out_tongue:

55 λεπτά συναυλία είναι απαράδεκτη ακόμα κι αν το μπουζουκόβιο κοινό που μάζεψε η mainstream προβολή του γκρουπ σου, όχι μόνο κοιμάται σύσσωμο, αλλά ροχαλίζει κι από πάνω. Βγαίνεις παίζεις ολόκληρο το σετ σου κανονικά, λες θενκ γιου γιου αρ δε μπεστ, και την κάνεις.

Και επειδή αναφέρθηκε κάτι για την πόλη, το κοινό της Θεσσαλονίκης που ΜΕΤΡΑΕΙ συναυλιακά, γαμεί και δέρνει. Έτσι πρόχειρα (υπάρχουν και πολύ πιο hardcore παραδείγματα):

Χθες

Πριν 4 μήνες

Μερικές σκέψεις.
Λοιπόν όποιος (φανμπους θες να τον πεις) πήγε σε συναυλία που διηρκησε 55 λεπτά και δεν έχει προβλημα-παραπονο για αυτη την κατασταση ελλειψης σεβασμού ως προς το προσωπο του τοτε υπάρχει καποιο προβλημα με την παρτη του.
Για τον κόσμο,
η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω πάει ακόμη σε συναυλία που να με δυσαρεστήσει ο κόσμος,ίσως η μονη AC-DC στη Σοφια όπου κ χοροπηδουσαμε σαν τρελοι με την παρέα μου και κάτι Βουλγαροι να μας λένε καντε ησυχια,μην μας σπρωχνετε,κ να μας αγριοκοιτανε.Ε στην αρχή εκνευρίζεσαι,λες τι στον πεο?Μετά όμως λες κλαιν έγω ήρθα να παρακολουθήσω το live,στην τελική μετακινεισαι μακριά και από τυχον αχωνευτους.
Εμένα στο μυαλό μου υπάρχει αυτό,με εκνευρίζει μακραν περισσοτερο το 55 λεπτά σετλιστ παρά οι μπουζουκοβιοι διπλα μου.
Κάποιος ανεφερε πιο πριν αν το ενκορ ήταν μεγαλυτερο θα αλλαζε κάτι.
Εννοείται ρε φίλε,πας στην συναυλία για να ακούσεις οσα περισσοτερα τραγούδια γίνεται.
Ακόμη και το ένα τραγούδι κάνει την διαφορά/
Είδα μόλις το σετλιστ,και είναι κουτσουρωμενο,4 τραγούδια.
Ξερετε τι είναι 4 τραγούδια ρε?
Και για την επικοινωνία του Brian δεν ξέρω τι παίχτηκε χθες αλλά στο ροκγουειβ ενα γεια σου Αθηνα πρέπει να χει πει,pleasure το be here,δεν υπήρχε μια αμφιδρομη επικοινωνία καλλιτεχνη-κοινού.
Και όσοι φίλοι μου τους έχουν δει,ενας Σαλονικα παλιοτερα και ένας Λυκαβηττό δεν είχαν τρελαθεί με το λαιβ ακριβως λογω μηδενικής επικοινωνίας/
Δεν τ κατακρίνω αυτό,ετσι είναι το συγκροτημα αλλά παίξε φουλ σετλιστ.

Εν κατακλειδι
μπορείτε να αγανακτείτε με τον (απαιδευτο) κόσμο αλλά πειτε κ ενα ντροπή στο συγκροτημα που δεν σεβαστηκε το κοινό/εσάς.

:lol:
τι συγκρινεις μωρε και συ? Κ2Β στο 8ball με πλασιμπο στο θεατρο γης?

δεν ειναι αυτο το θεμα: ο οποιοσδηποτε εχει δικαιωμα να παει στη συναυλια, να κανει ο,τι σχολια θελει, να κατσει οσο ησυχος θελει …το εισιτηριο ειναι το ιδιο για τον ασχετο θεατη με τον ΧΑΡΚΟΡ ΤΡΟΥ ΦΑΝ ΠΛΑΣΙΜΠΟ.
στρωματα να βγαζαν 7 χιλιαδες ατομα και να ξαπλωναν, οι πλασιμπο εφοσον πληρωθηκαν ηταν υποχρεωμενοι να παιξουν, γιατι πρεπει να σεβαστουν ολους οσους πληρωσαν για να τους δουν.
γιατι οι φανς βανδη, σακη που το λετε τοσο κοροιδευτικα λες και η πλασιμπο και η ροκ γενικοτερα ειναι μουσικη σταλμενη απο το θεο, πληρωσαν εισιτηριο και αυτοι ειναι μια φορα ο λογος που η didi σας του φερνει καθε χριστουγεννα-πασχα-καλοκαιρι.
αλλα και παλι αυτο δεν εχει να κανει με τη διαρκεια που οφειλε η μπαντα να παιξει, αν ειναι δυνατον δηλαδη…τωρα αν ο αλλος λεει οκ εδωσα 40 ευρω, αλλα δεν πειραζει που επαιξαν 50’, γιατι ηταν ξενερωτο το κοινο, πραγματικα τι να σχολιασω.

[QUOTE=Radical;962040]Από πότε το πάθος του κοινού έγινε κριτήριο για την διάρκεια μιας συναυλίας?? Μην τρελαθούμε τελείως. Όσο ήσυχος και να είναι ο κόσμος, όταν 7000-8000 έχουν πληρώσει εισιτήριο (όσο και αν κόστιζε) η μπάντα είναι υποχρεωμένη να παίξει όλο το σετλιστ που παίζει στην περιοδεία.
Και στην Βαρκελώνη που είδα εγώ τους Rammstein, με εξαίρεση τα γνωστά τραγούδια τους δεν είχε και τρελό παλμό ο κόσμος. Παρόλα αυτά κοντά 2 ώρες ήταν το live.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι αν δεν σε βοηθάει το κοινό να γουστάρεις την συναυλία μπορείς απλά να κάνεις μια τέρμα επαγγελματική εμφάνιση. Αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κόβεις 30 λεπτά επειδή δεν γουστάρεις. Στο κάτω κάτω ο κόσμος σε έφερε εκεί που είσαι και κανένας άλλος. Σεβασμός λέγετε αυτό αν δεν το ξέρουν…

:thumbup: ετσι ακριβώς είναι… όσο ξενέρωτο κ να είναι το κοινό το συγκρότημα πρέπει να δείχνει σεβασμό σε όσους πλήρωσαν για να τους ακούσουν και σε όσους το διασκεδάζουν μετη ψυχή τους ακόμα και αν είναι ελάχιστοι… προφανώς δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα το τρελό παρα μόνο να είναι τουλάχιστον τυπικοί…έτσι κάνουν οι επαγγελματίες που σέβονται το κοινό τους… Βέβαια ακόμα δεν γνωρίζουμε τι έχει ακριβώς συμβεί και πολύ φοβάμαι πως την ευθύνη ίσως την έχει κυρίως η DIDI… ακόμα δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση…προφανώς θα περιμένει να γίνει και η σημερινή συναυλία…
Α, και μην ακούω χαζομάρες του τύπου οτι μπορεί να κουράστηκαν απο την πολλή ένταση!! εδώ τόσα μεγάλα, ηλικιακα,συγκροτήματα παίζουν άψογα 2 ωρα…!! και έξαλλου δεν τους είδα τους placebo να το έχουν ξανακάνει αυτό! Και ούτε είμαι ευχαριστημένος επειδή άκουσα ένα απο τα αγαπημένα μου συγκροτήματα να παίζει 55 λεπτά και ας τους έχω ξαναδεί πόσες φορές… και δεν εχει να κάνει με το encore οπως αναφερθηκε… έχει να κανει με τη διάρκεια που ήταν πολύ μικρή σε σχέση και με τα χρήματα…

Πολυ φασαρια γινεται τελικα και απορω γιατι οι πολυ μεγαλοι φαν, τους υπερασπιζονται τοσο πολυ. Και εγω γουσταρω τη μουσικη τους (ακομα και μετα το χτεσινο) αλλα η συναυλια παιδια ηταν απατη…αυτο δεν αλλαζει.
Στο κατω-κατω πως να το κανουμε οι placebo δεν ειναι και κανενα συγκροτημα που θα πας να τους δεις live για να χτυπιεσαι. Η μουσικες τους και οι στιχοι ειναι για να γουσταρεις…κουλαροντας (αν εξαιρεσεις κανα 5-6 τραγουδια οπως το bitter end π.χ.)
ΟΛΑ τα live αργουνε να ξεκινησουνε απο 10 λεπτα μεχρι 1 ωρα για τον ιδιο λογο. Δεν το κανουν οι καλλιτεχνες επειδη ειναι ψωνια, ουτε επειδη περιμενουν να κοπουν καμμια 10αρια εισητηρια ακομα, ουτε επειδη ειναι στη τουαλετα! Το κανουν ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 10-20 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ SET LIST. Αυτο δειχνει σεβασμο στο κοινο (στο οποιδηποτε κοινο…ειτε ειναι φαν τους… ειτε ειναι φαν της βανδη) Οταν η χτεσινη συναυλια ξεκιναει αντι στις 9, στις 8:58 ειναι σαν να σου λεει ο Molko…“γαμησε τους μωρε αυτους που αργησανε ή κολλησανε στην κινηση ή απλα κοβουν τωρα εισητηριο και θα τους παρει κανα 10λεπτο να μπουν στο χωρο…ας ξεκινησουμε εμεις, να τελειωνουμε, να παμε σπιτια μας γιατι δεν πολυγουσταρω και πολυ”. Ετσι ειναι, πως να το κανουμε δλδ.
Και ειναι παραλογο να λετε οτι κοψανε 30 λεπτα απο το set-list επειδη δεν πηραν το σωστο vibe απο τον κοσμο. Εφοσον πληρωνονται, ειναι επαγγελματιες και πρεπει να παιξουνε τα παντα…και με κεφι.
Εσεις τι πιστευετε δλδ…οτι ολες οι αλλες μπαντες που παιξανε στο παρελθον Θεσσαλονικη (και ειχανε καταπληκτικα live) το περιμενανε πως και πως να ερθουν εδω?..ή το κοινο οτι ηταν καλυτερο απο το χτεσινο? Φυσικα και οχι! Και εκεινες οι μπαντες μπορει να βαριοντουσαν ή να ειχαν πονοκεφαλο…αλλα απεδωσαν στα μεγιστα γιατι ετσι πρεπει! Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ “ΦΤΙΑΞΕΙ” ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΕ ΕΝΑ LIVE ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ…ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!
Οταν χτες ξεκιναει ενα live που ο καλλιτεχνης παραταει ενα τραγουδι στη μεση (every you, every me) για να κανει παρατηρηση σε εναν τεχνικο του ή σε καποιον που βγαζει φωτο και τον ενοχλει…τι να πεις.
Οσο για εσας τους ξενομανεις που σας φταινε οι “ταγαροβλαχοι” και τα “τσουτσεκια” οπως λετε παραπανω…ενταξει Βερολινο δεν ειμαστε, αλλα εχουν δωθει παμπολλες συναυλιες σε αυτη τη πολη που κανανε παταγο…το ιδιο κοινο δεν ηταν και τοτε??? ΗΤΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΙΝΟ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΤΙ…ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ LIVE!..ο Molko, δεν εδωσε…πως να το κανουμε.
Παρακατω σας δινω αλλα 2 links…Στο 1ο ειναι οι placebo μαζι με τον bowie (without you i am nothing…αληθεια αυτο γιατι δεν το τραγουδαει στα live o Molko…χωρις τον Bowie ή τον Robert Smith διπλα του δεν…μπορει?)


Το 2ο ειναι του τεραστιου Mark Bolan…τραγουδισμενο απο placebo και Devid Bowie, στα Brit awards. Οπως θα παρατηρησετε ο κοσμος καθεται σε…τραπεζακια(!) αλλα το perform ειναι καταπληκτικο. Αλλα βεβαια…εκει ειναι βραβεια και o Molko ξερει οτι τον βλεπει η μιση Βρεττανια…γι’αυτο η εμφανιση του ειναι εξαιρετη.

Υ.Γ. Βλεποντας τον Bowie με τον Molko, καταλαβαινω γιατι ο πρωτος εχει σχεδον μισο αιωνα ιστορια με αμετρητους φαν που σεβονται τη δουλεια του σαν καλλιτεχνη, ενω ο δευτερος εχει ενα συγκεκριμενο fan base (το 1/100 του πρωτου). Βλεπε καυμενε Brian τους καλλιτεχνες διπλα σου οπως ο David Bowie και ο Robert Smith μπας και μαθεις πως…ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΧΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ!
Υ.Γ. 2 Ετσι σαν εξτρα μπονους και ενα ακομα βιντεο συναυλιας με 10πλασιο κοσμο απο τον χτεσινο που απλα χειροκροταει και βγαζει καποια επιφωνηματα…αλλα τον καλλιτεχνη δεν τον πειραζει…αυτος απλα…γουσταρει!

E ναι συγκλονιστικα με τα βιντεο που παρατεθηκαν
Ωραια βαρουσαν παλαμακια και χερια ψηλα…γιατι κατι αλλο δεν ειδα στο βιντεο

Από την στιγμή που δεν κινδύνευε δα και η σωματική ακεραιότητά τους έπρεπε,αν μη τι άλλο, να παίξουν περισσότερο από 55 λεπτά!

Έστω ένας που να “νιώθει” και να χει πληρώσει το πανάκριβο εισιτήριο!

Αυτο… Α και συνχαρητηρια στα τρολλ που πεταξαν μπουκαλια :slight_smile: Στο βιντεο το ειδα, δεν ημουν εκει, αυτο ελειπε να παω σε συναυλια πλασιμπο.

εγώ σας τα λέω καιρό τώρα αλλά δε μ’ακούτε.

δεν ειπα οτι ειμαι παλιος αλλα πανω απο δεκα ατομα κανανε εδω το πρωτο τους post
τυχαιο;οχι,ειναι οι ιδιοι

In b4 “έρχεται ηλεκτρική καταιγίδα σήμερα!”