Porcupine Tree / Anathema, τον Σεπτέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Έσπειρε η συναυλία. Ο Γούιλσον είναι θεούλης. Το σετλιστ ήταν ανέλπιστα καλό. Είμαι πολύ κουρασμένος ρε γμτ.

Εγώ μόνο το ‘‘In absentia’’ είχα ακούσει (και λατρέψει) και κάποια άλλα, σκόρπια τραγούδια.

Και έμεινα καλός μαλάκας σήμερα. ΑΝΕΤΑ ένα από τα καλύτερα live που έχω δει. Από όλες τις απόψεις. Ήχος: ο ορισμός του τέλειου. Δεν έχω ξανακούσει τέτοιο ήχο σε live. Visuals μια χαρά, το κοινό να ανταποκρίνεται τέλεια και οι Porcupine απλά άψογοι σε ό,τι έπαιζαν.

Διάβαζα όλη την κουβέντα πριν το live, με τα παράπονα ότι δεν έπαιξαν αυτό, έπαιξαν καινούρια κλπ. Εγώ είχα την τύχη να μην έχω συγκεκριμένες απαιτήσεις, μιας και ό,τι και να έπαιζαν το άκουγα για πρώτη φορά (εκτός από τα κομμάτια του ‘‘In absentia’’ στα οποία έκανα τούμπες). Ε, και ρε παιδιά, τα απόλαυσα όλα. Ένα προς ένα. Άκουγες κάτι κι έλεγες ‘‘κομματάρα!’’, άκουγες το επόμενο και έλεγες ‘‘και αυτό κομματάρα!’’ και έτσι πήγε όλο το live. Δηλαδή αν ήταν αυτός ο χειρότερος δίσκος τους που να ακούσω τους παλιούς. Anyway, νομίζω δεν είμαι υπερβολικός, ήταν ένα live που μου έμεινε. Από αυτά που μετά από χρόνια λες με χαρά ‘‘είδα Porcupine Tree live’’. Και υποθέτω θα το εκτιμήσω ακόμα περισσότερο όταν τους ακούσω ολοκληρωμένα κιόλας.

Μια και μόνο λέξη για την σημερινή συναυλία.
Οι Porcupine Tree [SIZE=“6”]Ε Γ Κ Α Μ Η Σ Α Ν[/SIZE]
Από τα καλύτερα live που έχω δει.
Μπορώ να πω οτι ήξερα οτι είναι καλοί live αλλά δεν περίμενα τέτοιο πράγμα.
Ο ντράμερ όλα τα λεφτά!

Με παίρνει τηλ φίλος μου στις 22.15 που πήγε Plecebo και μου λέει τελείωσε η συναυλία!
Λέω πλάκα μου κάνει!#-o
Ούτε μια ώρα δεν παίξαν μου είπε.
Οι κλασικές αρπαχτές από συγκροτήματα που έχουν πέραση στην Ελλάδα

καλα οσοι εκλασαν πορκιουπαιν για να παν πλασεμπο ψωνισαν απο σβερκο :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Βαρεθηκες απο τις πολλες δεκαετιες που εντρυφησες στο metal και ειπες να ωριμασεις κ εσυ ε?
Οταν με το καλο ανακαλυψεις κατι υμνους σαν το Kingdom, We The Gods, και το ομωνυμο Silent Enigma (ενδεικτικα αναφερω 3 τραγουδια που σβηνουν τον νεο δισκο μονοκοντυλια) ισως αναθεωρησεις τα περι “προοδου” κλπ. “We’re here because we’re here” γελοιος τιτλος για γελοιο δισκο

Υγ οι φωτος των porcupine tree αρκετα αστειες. ψαγμενο ανεραστο εναλλακτικο “ροκ”. Ουτε καν ροκ δεν το λες, θα βγει ο Lux Interior απο τον ταφο. “Ε ρε Butthole Surfers που σας χρειαζεται”, που ειπε και μια ψυχη καποτε :lol:

Αν βρεις και βίνυλ ριπ πάνο κιάμο ρε awake, σε παντρεύω με την αδερφή μου:p

Ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για τα δώρα, αλλά θα τα κατεβάσω αύριο γιατί είμαι λιώμα:oops:

ρε ψευτη αφου εισαι μοναχοπαιδι 8)

(καλη η sister ? ακουει και πανο :stuck_out_tongue: )

Μπα, περισσότερο της indie είναι η σίστερ, οπότε δεν ξέρω αν θα υπάρξει επιτυχής συμβίωση:p. Ίσως της ρίξω miles στο γάλα κάποτε και θα δούμε:lol:

Βefore the Dawn έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Τσιφτετέλι με jazz ευαισθησίες παίζουν οι Porcupine Tree. Mην ξυπνήσουμε και τον Lux Interior και τον ενοχλούμε.

επειδη δεν φοβασαι να μπω στο σοι σας :lol::lol::lol:

ερχεται αλλο ενα τρελο ριπ απο υπερ-δισκαρα των fusion 70s

σε 3’ στο ινμποξ σου

dawn και οι floyd επηρεασμενοι απο κιαμο κ χατζηγιαννη ειναι , πες τα ρε φιλε !!!

ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΛΛΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΛΛΕΩ!

Vangelis εισαι μαλακας.-

Τα υπολοιπα αυριο γιατι βαριεμαι τωρα.

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η συναυλια!
Ηχος: Κρυσταλλινος (δεν τον συγκρινω καν με των αναθεμα προχτες που ηταν απαραδεκτος)
Διαρκεια: Ικανοποιητικοτατη (πανω απο δυο ωρες αν και δεν ειμαι σιγουρος επειδη ημουν σε εκσταση 8) )
Σκηνικη παρουσια: Φοβερη (πρωτη φορα τους βλεπω,σιγουρα οχι τελευταια)
Σετλιστ: την ανεφεραν τα παιδια νωριτερα (ειχα ανακουφιστει με αυτα που διαβασα στη συνεντευξη του SW και με την σετλιστ της αθηνας, χαρηκα ακομη περισσοτερο με τα εξτρα τραγουδακια που μας επαιξαν)
Τιμη: 20 ? (δυστυχως πηγα και γω στους αναθεμα, που απογοητευτηκα συγκρινοντας τους με το 2008 )

ο γκαβιν χαρισσον περα απο το εξωγηινο παιξιμο που εκανε, μας εκανε και ενα ταχυδακτυλουργικο στο τελος!

πολυ καλοι και οι no brain cell. πολυ καλη αποδοση των κομματιων, το μονο προβλημα οτι δεν ακουγοταν οσα ελεγε στα κενα μεταξυ των τραγουδιων.

περαστικα σε οσους προτιμησαν Πλασιμπο

Ρε γαμώτο μου ακόμα ξενερωμένος είμαι. Νιώθω λες και δεν πήγα. Ήθελα να πέσω για ύπνο την ώρα που παίζανε ξέρω γω και ήμουν και σχετικά μακριά απ’ τη σκηνή. ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑΑ

Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για ακόμα μια φορά στον Destroyer, που μου έδωσε την ευκαιρία να πάω σε αυτό το live. Σίγουρα θα το μετάνιωνα και όχι λόγο Anathema, αλλά για Porcupine Tree.

Για Anathema ότι είπαν οι υπόλοιποι περίπου, 4η φορά που τους είδα και σίγουρα η χειρότερη(ακόμα και από αυτή του 2007). Υποτονικοί και με όχι και τόσο πολύ διάθεση μάλλον φάνηκαν. Τα καινούργια κομμάτια κανείς δεν τα γνώριζε, δεν άκουσες ούτε έναν να κάνει πως τραγουδάει, βέβαια θα πω την αλήθεια μου άρεσαν τα κομμάτια live, τα ευχαριστήθηκα. Ειδικά το Summer Night Horizon. Επίσης 75 λεπτά που έπαιξαν είναι λίγα και κάνοντας προώθηση στο καινούργιο album, λογικό να παίξουν από εκεί περισσότερο. Ελπίζω την επόμενη φορά με περισσότερο πάθος, καλύτερο ήχο(αν και εκεί που ήμουν δεν ήταν τόσο χαλιά όσο λένε ότι ήταν) και ισορροπημένο setlist.

Από Porcupine Tree, έχω ακούσει In Absentia και Lightbulb Sun μόνο. Μετά το χτεσινό απέκτησαν ακόμα ένα φαν. Άκουσα σήμερα όλο το setlist και ναι τα τραγούδια ακούστηκαν καλύτερα live, όσο περίεργο και αν ακούγετε. Αψεγάδιαστος ήχος που ήταν σαφώς ένα από τα μεγαλύτερα ατού, ώστε να δούμε αυτό το καταπληκτικό live. Δεν έχω λόγια πραγματικά. Λιώσιμο δισκογραφίας της επόμενες μέρες και ελπίζω να τους ξαναδώ σύντομα.

Δηλαδη αυτο το ποστ-αλτερνατιβ πραμα που παιζουν τωρα οι Αναθεμα ειναι λιγοτερο εμπορικο απο το doom/death η τον ατμοσφαιρικο ηχο της περιοδου Eternity-Judgement ε? Οκ…

Το μισο σετλιστ απο την καινουρια παπαρια και τιποτα απο το Eternity και πισω και διεκπεραιωτικη εμφανιση (πρωτη φορα τοσα χρονια στην Ελλαδα) βλεπω, παλι καλα, και σκεφτομουν να το σκασω το 40αρι μονο για παρτη τους.

Οτι ακριβώς περίμενα.
Ενα λαηβ με κομματάρες και αψεγάδιαστες εκτελέσεις.

Mερικές παρατηρήσεις, περισσότερα αύριο.

[ul]Δεν έχω πιάσει ποτέ μπαγκέτα στην ζωή μου, αλλά σαν ύπαρξη μετά από αυτό νιώθω σκουπίδι μπροστά στον Χάρισον…[/ul]

[ul]Κατευχαριστήθηκα το 15λεπτο Evenless, και το Lazarus.[/ul]

[ul]Ξενέρα, αν και είναι υπερβολικό να το πεις με τέτοια εκτέλεση, να κόβεις το Russia on Ice εκεί που πάει να ανεβάσει στροφές.[/ul]

[ul]Ο Γουήλσον αν ήθελε άνετα έπαιζε ΜΟΝΟ από In Absentia και μετά.
Eυτυχώς δεν το κάνει, αλλά έτσι είναι η μπάντα, γαμάει και δέρνει πάντα στα λαηβ, ότι σετλιστ και να κάνει.
[/ul]

[ul]Οι Anathema, είναι μπαντούλα μπροστά στους Porcupine Tree (πλέον?).
[/ul]

[ul]
Τέλος, ακόμη ένα συναυλιακό απωθημένο τελείωσε.
Την επόμενη φορά ξανά μέσα.
[/ul]

δηλαδη εσυ πιστευεις πως το καινουριο αλμπουμ εχει η θα πουλησει περισσοτερο απο το judgement και το alternative 4?χωρις βεβαια να εννοω οτι αυτα τα 2 ηταν εμπορικα ετσι…θα πεσει φωτια να μας καψει!!!και να σου θυμισω κιολας πως οι αναθεμα ηταν για περιπου 3 χρονια χωρις εταιρια για αυτον ακριβως τον λογο…επειδη οταν ειχαν ηδη αρχισει να αλλαζουν η peaceville τους πιεζε να μην το κανουν και ειχαν ανοιξει για μια περιοδο εναν λογαριασμο στο σαιτ τους και οποιος ηθελε εβαζε οτι ηθελε ισα ισα για να βγουν οι ηχογραφησεις καποιον κομματιων…αυτοι που παρακολουθουν τους αναθεμα πολυ θα το θυμουνται!!!κοοιταξε να δεις για να μην παρεξηγουμε…ενοοιτε πως και εγω γουσταρω σαφως την εποχη eternity,alternative,judgement ετη φωτος περισσοτερο αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να αρχισω να τους κραζω επειδη κανουν κατι αλλο…αυτα!να σαι καλα φιλε!

Πάνω-κάτω, συμφωνώ με όσα γράφει ο Μάνδρακας στη κριτική του στη κεντρική σελίδα, το σετ λιστ με ενθουσίασε, ο ήχος ήταν καλός, πέρασα ωραία.

Κώστα ποιό DVD λες πως πωλούσαν στο merch booth, γιατί δεν πήγα από εκεί καθόλου; :-s

R E S P E C T. Η μπάντα είναι από άλλο πλανήτη, απλά πράγματα. Ε, όταν άρχισαν να παίζουν και το Russia on Ice τους έβγαλα και το καπέλο που δε φορούσα. Επίσης, ένα περίεργο πράγμα με τους PT: ενώ έπαιξαν το τέλειο setlist, θα ήθελα να παίξουν καναδυό ακόμη, όπως το hatesong, να γουστάρουμε Gavin λίγο παραπάνω.

To Αnesthetize με 10 ευρω μονο… και το εμαθα κατοπιν εορτης…#-o

είδα τα 3 τραγούδια που έπαιξαν θεσ/νικη και χαλάστηκα.:frowning:

αυτό το χώρια στην θεσ/νικη - μαζί στην αθήνα δεν το κατάλαβα ακόμα.