Φίλε bluezlick μάλλον παρερμήνευσες το κείμενο. Ποιος μίλησε για πρωτιά (δεν ισχύει κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως);
Ο Manos87 έγραψε “Ναι θα μου πεις οι King Crimson ήταν ΟΙ πρωτοπόροι του progressive rock. Όχι όμως και οι Van der graaf”
Οι King Crimson δεν είχαν την αποκλειστικότητα στην (prog) πρωτοπορία λοιπόν. Αυτό είπα. Εάν επιμένεις ευχαρίστως να το συζητήσουμε (εάν επιτρέπεται στο συγκεκριμένο θέμα).
ChrisP, έχεις δίκιο. Το θέμα όμως, είναι ότι η μουσική ψηφιοποιήθηκε και διανέμεται (και) δωρεάν. Γιαυτό το λόγο αυτά τα φαινόμενα παρατηρούνται πολύ πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Άλλο να σκας όλο το χαρτζιλίκι σου για να πάρεις ένα δίσκο που ξέρεις ότι δε σου αρέσει (και το αγοράζεις απλά για να κάνεις το κομμάτι σου) και άλλο να αντιγράφεις μερικά mp3 στο ipod σου, έτσι για να λες ότι ακούς ένα όνομα.
Χμ, δεν ξερω.
Τοτε σκαγαμε ολα τα λεφτα μας σε 2-3 βινυλια και αντιγραφαμε καμια 20αρια κασετες απο φιλους.
Τωρα σκαμε ολα τα λεφτα μας σε 2-3 cd και αντιγραφουμε καμια 100στη mp3 απο φιλους/νετ.
Δε βλεπω τρομερη διαφορα. Το οτι ο κοσμος δεν ξερει τους Van Der Graaf Generator και ξερει τους Porcupine μην το παιρνεις, οτι ο κοσμος ειναι αμουσος. Απλα ζει στην εποχη του. Στα 70’ς πολλοι ηξεραν τους Van Der Graaf και αγνοουσαν πχ. 102 Blues καλλιτεχνες των 30’ς/40’ς που τους επηρεασαν…
Τι να πω, ίσως τα βλέπω υπερβολικά. Το ‘αμουσος’ πήγαινε συγκεκριμένα στο περιστατικό με τη συναυλία. Λογικό είναι ο κόσμος να μην γνωρίζει πάντα τι προηγήθηκε, το θέμα είναι να μην το αγνοεί για ηλίθιους λόγους.
Το θεμα με το live των Por.Tree με τους Van Der Graaf ειναι οντως βλακεια γιατι ενταξει οι μεν παιζουν 10 χρονια και οι αλλοι 30. Τι να κανουμε ομως…μετρανε οι πωλησεις!
Παντως το οτι ηρθαν ατομα μονο για τους Porcupine το καταλαβαινω καθως ρε παιδια αυτοι ειναι οι συγχρονοι…ας μην κοροιδευομαστε!! Αυτους ξερει ο 20χρονος! Το ιδιο δεν ισχυει με Rush και Dream Theater; Ειναι καλο να ξερεις απο που προηλθαν αυτα που ακους αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τα ακους και να τα λατρευεις!Προσωπικα λατρευω ολα τα γκρουπ που προανεφερα.
Υ.Γ. Συνεχιζω να πιστευω οτι ο τιτλος του Θρεντ ειναι παντελως βλακωδης!!!
το θεμα ειναι ρε παληκαρια πως ο ανθρωπος γενικα δεν “ακουει” μουσικη.δεν θελει ρε παιδι μου…πως να το κανουμε… δεν θελει να δει,να μαθει κατι καινουριο,διαφορετικο.γι αυτο κ δεν πηγε στο πρωτο μισο της συναυλιας.
το αλλο παραδειγμα με τους king Crimson k Τοοl ειναι λιγο ακυρο.
εγω δεν θα πατουσα ποδι πριν τους tool εαν παιζαν οι kinc Crimson γιατι απλα δεν αντεχω αυτα που παιζουν μετα Red εποχη.απλα δεν το αντεχω. με Tray Gun αργοτερα κατι γινεται αλλα κ παλι οχι.
τι…θα με πειτε και εμενα αμουσο? που ειμαι απο τους λιγους που οταν λεω οτι ακουω ΚC το εννοω??? το εννοω…οχι ακουω ενα 21 century…και ενα moonchild…κ το παιζω κ φαν…
οχι να το πενευτω αλλα με θεωρω εναν απο τους 5 πιο πωρωμενους με την μπαντα αυτη στην ελλαδα…για την περιοδο 69-74.
συμφωνω με τον ChrisP και τους “φαν” των KC…ετσι ειναι στην πληοψηφια.
Μπραβο…νυχοκροτημα για τα παιδια! Νομιζω οτι απο τοτε πρεπει να νιωθεις πιο ολοκληρωμενος ανθρωπος! Αυτο ειναι ο,τι πιο TROO εχω ακουσει…αυτο σημαινει να ακους ROCK/METAL! Ανωτεροτητα λεμεεε!!!