OK. den einai mia epiroh pou “akougetai” sth mousikh tou, alla prokeitai gia diskara kai tha htan poly kalo me aformh ayth th dhlwsh osoi/oses apo edw den to exete akousei na to kanete! 8)
Δεν είπα γενικά Β’ διαλογής, είπα Β’ διαλογής για τις δυνατότητες του Wilson. Δηλαδή μια χαρά αξιόλογα άλμπουμ αλλά όχι αριστουργήματα (το “Halo” π.χ. δεν, χμμμ, πολυμοιάζει για πόνημα του Steven…). Και, σαφώς, σαφέστατα, κανένα δεν είναι απογοητευτικό. Κανένα. Συμφωνώ για το Fear, μου άρεσε πάρα πολύ το εστιασμένο concept του δίσκου, τον έκανε πιο δυναμικο και δεμένο και με ενθουσίασε μετά το, χμμμμ, χλιαρό θα έλεγα Deadwing. Είθε η νέα δουλειά να έχει ανάλογη κατεύθυνση και να μην μεταλλίζει. Μακάρι
Την ίδια απορία έχω κι εγώ χρόνια… :roll: Και, σημειωτέον, τα κάνει και όλα μόνος του στίχους, μίξη, παραγωγή… Πάνω από 5 ώρες την ημέρα δεν παίζει να κοιμάται… :roll:
Βασικά μάλλον βρήκα πως το κάνει. Μήπως θυμάσαι μια ηλίθια ταινία με τον Michael Keiton που είχε κλωνοποιήσει τον εαυτό του για να τα κάνουν όλα οι κλώνοι του και αυτός να έχει χρόνο για τη γκόμενα? Μάλλον αυτό κάνει:lol: .
Πάντως και το Deadwing το βρήκα εξαιρετικό παρόλο που από αυτή την περίοδο είναι μάλλον το λιγότερο καλό. Είναι λίγο ύπουλο Album μιας και είναι πολύ “εμπορικό”, ροκάρει πολύ για τα δεδομένα τους και εκεί που δε σου δίνει την εντύπωση ότι με επιπλέον ακούσματα θα καταλάβεις διαφορά, χωρίς να καταλάβεις το πότε και πως, έχει “μεγαλώσει” μέσα σου. Τουλάχιστον με εμένα αυτό συνέβη.
Παιδες το Deadwing ειναι εξαιρετικο αλμπουμ,δεν θα το ελεγα εμπορικο απλως “διαφορετικο”
Οσο ομορφα ειναι τα αλμπουμ της πρωτης περιοδου τοσο ομορφα αλλα απο οπτικη γωνια ειναι και τα τελευταια!
Αυτο το Lazarus τι απιστευτο κομματι?
Personal Favorites: In Absentia,Fear Of A Blank Planet +Deadwing
Βασικά μάλλον παρεξήγησες το πως το εννοούσα το εμπορικό. Καμιά σχέση με εύπεπτη μουσική, απλά είναι πιο catchy από τις παλιότερες δουλειές τους και δε σου ρίχνει δέκα τόνους κατάθλιψη από τα πρώτα 2-3 τραγούδια να σε πάρει από τα μούτρα αλλά στα κρατάει για το δεύτερο μισό του Album(δεν το γλιτώνεις, αυτό είναι σίγουρο). Κατά τ’άλλα ναι και εγώ συμφωνώ ότι είναι εξαιρετικό, απλά ελαφρώς κατώτερο από τον προκάτοχο και το διάδοχο του.
Χμ ναι,σωστες αποψεις,θα ελεγα οτι περισσοτερο straightforward απο τα υπολοιπα και πιο “ηλεκτρισμενο” ισως!
Ενιγουει τα λατρευω ολα ετσι και αλλιως:)
Signify από εμένα.
Deadwing, για τις τόσες αναμνήσεις… Τον είχα αγοράσει Λονδίνο και ταίριαζε απίστευτα με το γύρω σκηνικό…
Μ. σ’αγαπώ…
Μίλησες ωραία εδώ.
Signify
porcupine tree σημαινει καλλιτεχνικη ποιοτητα , τα πρωτα ειναι λιγο μαστουριαρικα κ οι στιχοι ειναι καπως παραξενοι ( i feel no pain 'cause i’m an island ,βγαλε ακρη )
ψηφισα το Voyage μιας κ οι στιχοι κ η μουσικη ειναι πληρως παρανοϊκά…
αλλα τα περισσοτερα του Wilson ειναι να τα προσκυνας…
το πρωτο blackfield επισης πολυ σκοτεινο κ λιωμενο- υπερπαιγμενο δισκιο…
πώς κ δεν είχαν ψηφίσει εδώ? Τhe Sky Moves Sideways από μένα γιατί γουστάρουμε ψυχεδελεια, ambient, και pink floyd - ίλα!
Ναι, καλά, άντε να ξεχωρίσω από όλα τα υπεραγαπημένα μου το πιο αγαπημένο… Αδύνατο!
Το πρώτο που άκουσα απο τους Porcupine Tree είναι το Sky Moves Sideways και πιο συγκεκριμένα το Moonloop (αχ, ξαδερφούλα συνονόματη, σε ευχαριστώ!!!) και ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ!!! Απο εκεί και πέρα η καψούρα συνεχίστηκε ακάθεκτη… Όλα είναι ένα κι ένα, αν κι έχω μια μικρήηηηηη αδυναμία στο Lightbulb Sun για τελείως προσωπικούς λόγους και γιατί έχει τους ύμνους Shesmovedon και Russia on Ice…
Δεν μπορώ να ψηφίσω. Ψηφίζοντας ένα θα αδικήσω τα υπόλοιπα. Αν δεν έχετε ακούσει τπτ από PT μπορείτε να ξεκινήσετε εύκολα με το αριστούργημα Stupid Dream και να κινηθείτε και προς τα παλιότερα και προς τα νεότερα άλμπουμ…
Steven Wilson leads our way… :respect:
Σοφά μίλησε η Rope. Δεν υπάρχει κακός PT δίσκος. Αγαπώ τόσο την ψυχεδέλεια ενός Voyage, το μεγαλείο ενός Sky Moves Sideways, το συναίσθημα που πηγάζει απο ένα Lightbulb Sun, αλλά και τις περισσότερο δυνατές διαθέσεις ενός In Absentia ή ενός Deadwing.
Και μένα μικρή μου αδυναμία είναι ίσως το Lightbulb Sun πάντως…
Ακούστε Porcupine Tree και μάθετε πως στη μουσική δεν υπάρχουν όρια! Και μετά ακούστε (ξανά) Floyd! Και εκτοξευτείτε στην στρατόσφαιρα… (θα έλεγα και για Tangerine Dream αλλά οκ, για ένα ταξιδάκι στο διάστημα με εισιτήριο επιστροφής τα πρώτα δύο αρκούν!)
Ψαχνωντας παρατηρησα οτι δεν υπαρχει καποιο γενικο τοπικ στη κατηγορια Artists. Anyway, κι εδω καλα ειναι
Οι φημες φερουν τη μπαντα να απεχει για καποιο διαστημα απο περιοδειες. Εαν ισχυουν, ε, θα περιμενουμε τουλαχιστον κανα χρονο μεχρι να τους δουμε εδω…
Οτι και καλα αλλιως θα ρχονταν …Παντως αν μετραει καθολου αυτο …απο μειλ στο eventfull ειδα οτι εχουν υπογραψει μονο 500 κατι ατομα…
Ήμουν ένας από αυτούς και κλαίγομαι γιαυτό.
Σηκωθείτε από Ντιβάνια, πολυθρόνες, καναπέδες, τρακτέρ, νταλίκες, και πηγαίντε να υπογράψτε τώρα ρεεεεεεε.
Bασικά φιλε μου δε ξερω αν εχει σημασια… και με τους AC/DC που υπογραφουμε μια τετραετια τί καταλάβαμε?
Το θεμα ειναι να ξεκολλησουν το κεφαλι τους οι promoters…στην κωλοχώρα…
Πολύ μπροστά.Εκαναν την διαφορά καιρός να αποσυρθούν.
Το ξεθάβω μιας και αυτές τις μέρες λιώνω το In Absentia και κυρίως το wedding nails, το οποίο βρίσκω υπέροχο
Σιγουρα είναι μια πολύ αξιόλογη μπάντα, που ίσως θα έπρεπε να έχω προσέξει νωρίτερα.
αυτό το “άδειο” μάτι στο εξώφυλλο του in absentia με ανατριχιάζει ολιγον τι:-s