Καλύτερος Post-Punk δίσκος

Δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο για να αποθεώσω τα συγκεκριμένα άλμπουμ οπότε θα το κάνω κάποια άλλη στιγμή. Προς το παρόν απλώς βάζω το δημοψήφισμα, και τα λέμε. Έχω αφήσει άπειρα έξω, το ξέρω αλλά τι να κάνω. Εγώ εννοείται ότι δεν τολμώ να διαλέξω κάποιο (προς το παρόν). Α! απλώς να πω ότι επικεντρώθηκα στην περιόδο 79-82, με εξαιρέσεις βέβαια, πχ δεν μπορούσα να αφήσω έξω το Marquee Moon του 77 που γέννησε τα πάντα όλα, ή το Ghost Of Cain του 86.

Μόνο το killing joke έχω ακούσει, πάρα μα πάρα πολύ καλό.
edit
αλλά δεν είμαι αυτός που το ψήφισα :stuck_out_tongue:

Ωραιος ο Πανος,μας εφτιαξε βραδιατικα…χμ,θα παρει σκεψη αυτο και θα επανελθω μαλλον λιγο πιο μετα…

Καποια δεν μ αρεσουν τοσο, αλλα μ αρεσουν αλλα δεν τα λες αγαπημενα, αλλα μακραν ολων στα γουστα μου ειναι οι new model army οποτε εκει παει κι η ψηφος!!!

Για να θυμηθούμε μερικά μπας και αποασίσουμε οι αναποφάσιστοι

killing joke - the wait το κομμάτι που μετά από χρόοοονια διασκευάστηκε από τους Metallica

New Model Army - The Hunt το κομμάτι που εκλεβε την παράσταση στο Chaos AD των Seps ήταν διασκευή και που μας ανάγκασε να ψάχνουμε για αυτόυς τους ΝΜΑ.

Television - Elevation ίσως το πιο συναισθηματικό κομμάτι από έναν από τους πιο σημαντικούς ροκ δίσκους έβερ σύμφωνα με το Rolling Stone.

Magazine - Shot By Both Sides Ένα από τα πιο συνταρακτικά singles, ο ορισμός του κινήματος από έναν από τους insιders του δεύτερου συνθετικού της post punk…τι να λέμε… μάθετε μπαλίτσα :stuck_out_tongue:

Public Image ltd - Swan Lake o πάλαι ποτέ Johnny Rotten, σε μια από τις στιγμές που άλλαζε (για δεύτερη φορά, αν και με πιο διακριτικο τρόπο τώρα) τον ρου της ροκ μουσικής εν γένει… αυτή τη φορά σε πιο σκατόψυχα μονοπάτια βέβαια.

Gang Of Four - Damaged Goods βασικά είναι η αφορμή του συγκεκριμένου πολλ, μιας και το ξέθαψα πρόσφατα. Όσοι αναρωτιούνται τι τους θυμίζει…ας ψάξουν κάπου σε Λονδίνο, Άμστερνταμ και Βερολίνο… κάτι θα βρουν :wink:

The Cure - Fire In Cairo, ε εντάξει Cure. έτσι απλά.

Joy Division - She’s Lost Control ένα ηχητικό φακ οφφ.

The Sound - Winning από το άλμπουμ που θεωρείται ως αυτό που κοντράρεται στα ίσα με το ντεμπούτο των Joy Division.

wire - practice makes perfect, το άλμπουμ που απομάκρυνε τους Wire από τα πανκ ροκ μονοπάτια, ξεκινά με μία από τις πιο εφιαλτικές συνθέσεις τους. καταπληκτικό.

Ωραίο πολ. Ξέρω 6/10 αλλά κι από αυτά που έχω ακούσει παίζει τρελή δυσκολία. Υπόσχομαι να επανέλθω.

Συναισθηματικά και μόνο, το Unknown Pleasures είναι μίλια μακριά από τα υπόλοιπα.
Και το New Dawn Fades το κορυφαίο κομμάτι όλης της σκηνής…

μονο το ghost of cain εχω ακουσει και αυτο δεν με τρελανε:oops:

Joy Division και Unknown Pleasures!!
Τι θα πει γιατί??
Γιατί είναι το Unknown Pleasures!!

Αν το εξαιρούσαμε από το poll θα δυσκολευόμουν αφάνταστα να ψηφίσω μεταξύ των Sound και των Television…

Είναι ωραίο να βλέπεις τέτοια όμορφα πολλ στο φόρουμ, με τόσες ωραίες επιλογές.

Είναι ΚΑΚΟ να βλέπεις τέτοια πολλ, στα οποία η ψήφος είναι σχεδόν αδύνατη! :stuck_out_tongue:

Λοιπόν, τρία απο τα συγκροτήματα δεν τα έχω ακούσει ακόμα. Wire, Public Image ltd και Magazine. Ακουσα τώρα Magazine απο το λινκ, το τραγούδι μου άρεσε! Public Image ltd πάλι δε μου έκανε κάτι με το πρώτο άκουσμα.

Sound έχω ακούσει δύο άλμπουμ, όχι εκείνο της λίστας. Δεν έχω εντρυφήσει ιδιαίτερα ακόμα.

Το Damaged Goods απο Gang of Four παίζει να ναι ένα απο τα καλύτερα post punk κομμάτια όλων των εποχών. Περιττό να πω πως αν όλο το άλμπουμ είχε τραγούδια σαν αυτό θα έπαιρνε άνετα την ψήφο μου.

To Marquee Moon είναι δισκάρα, στο σύνολο της, και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη θέση. Κομμάτια όπως το ομότιτλο απλά δε γράφονται συχνά.

Cure, εντάξει, είναι γνωστό πόσο μου αρέσουν. Ο πρώτος τους δίσκος είναι μοναδικός στο στυλ σε σχέση με όσους έχουν κάνει, τον αγαπώ πολύ, αλλά θα κρατηθώ να μη ψηφίσω αυτό μόνο και μόνο επειδή τους αγαπώ ως συγκρότημα. Εξάλλου, θα έμεναν περισσότερο για τα επόμενα άλμπουμ τους, όχι για τις post punk αρχές τους.

Joy Division, ok. Μάλλον το φαβορί (ελπίζω τουλάχιστον όσοι τους ψηφίζουν να έχουν ακούσει κάποια και απο τα υπόλοιπα άλμπουμ). Το Uknown Pleasures μου άρεσε εξάλλου πάντα περισσότερο απο το Closer. Είναι και το πιο αναγνωρίσιμο post punk όνομα, χαλαρά το φαβορί της λίστας λοιπόν. Γι’ αυτό και μόνο δε θα τους ψηφίσω.

Killing Joke δισκάρα, απλά. Πολύ, πολύ πιθανό να πάρει αυτό την ψήφο μου τελικά (και απ’ ότι βλέπω δεν θα μαι ο μόνος).

Αλλά υπάρχουν και οι New Model Army να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την επιλογή! Μαζί με Cure, είναι τα δύο αγαπημένα μου συγκροτήματα της λίστας, για το σύνολο της δισκογραφίας τους όμως, όχι για έναν μεμονωμένο δίσκο. Προσωπικά, απο New Model Army προτιμώ τους πρώτους δύο δίσκους και το Thunder and Consolation, σε σχέση με το The Ghost of Cain. Αν ήταν στο πολλ κάποιο απο αυτά, πολύ πιθανό να έπαιρνε εκείνο την ψήφο μου τελικά.

Για την ώρα, δηλώνω αποχή. :stuck_out_tongue:

οι talking heads ειναι ποστ πανκ? αν ναι, τοτε το remain in light

Καταρχας,σχετικα με τα απο πανω συγκροτηματα,μονο WIRE και Public image μου διαφευγουν…ο Ελλανορ τα ειπε μια χαρα,δεν χρειαζεται να πω και γω τα ιδια με δικα μου λογια(γκοντ νταμν ελλανορ:p,και ειχα ψηθει να γραψω κατεβατο:p:D)

…Oπωτε με 2 λεκσεις,Μarquee moon ανεπαναληπτη δισκαρα,New Model Army δεν εχω λογια,θα τους δω και λαιβ εδω σε κανα μηνα και κατι,το entertainment το αγορασα και προχτες αυθεντικο επιτελους και το εχω λιωσει ξανα,μετα απο πολυ καιρο,jeopardy και λιονταρια απο Sound γ@μ@νε και τα δυο-δεν μπορω να διαλεξω ενα απο τα δυο- και Killing joke,οπως ειπαν και παραπανω,δισκαρα,τελος…Cure ειναι μια ιδιαιτερη μου αδυναμια,απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα στο χωρο και οχι μονο,οπωτε ευκολα θα τους ψηφιζα υπο αλλες συνθηκες…

ομως,καλως ή κακως,το UNKΝOWN PLEASURES ειναι η πεμπτουσια αυτης της μουσικης…στιχοι,ατμοσφαιρα,φωνη,συνθεσεις…πραγματικα αγαπαω αυτο το δισκο,με εμπασε σε ενα μουσικο μονοπατι διχως γυρισμο και με εκανε να θελω να χαθω μεσα του(οσο νγκαιη και αν ακουγετε)…πιστευω πως ειναι το καλυτερο απο τη λιστα και σιγουρα εχει την ψηφο μου με κλειστα ματια…

Βεβαια,εδω μπαινει και ενα ακομα θεμα βεβαια…

αμα αυτο υπηρχε στη λιστα,δεν ξερω αν θα ψηφιζα joy…in the night,απο τους υμνους του ποστ πανκ και γενικα,δισκος ανευ κριτικης…(αμφιταλαντευτηκα μεταξυ αυτουνου και του πρωτου τους,αλλα in the night και third uncle ειναι αυτα,ας χωσω το sky ειπα,κ ας με καιει)…
επισης,νομιζω οτι καλλιστα θα μπορουσε να υπαρχει και ενα απο τα δυο πρωτα των siouxsie and the banshees στη λιστα…

παντως γενικα,επικο πολλ!!!

Το poll δεν βγαίνει μόνο με αυτά, αλλα νταξει αφου ψηφίζουμε άλμπουμ κάπου θα ρίξω και εγώ την ψήφο μου. Αν μιλάγαμε συνόλικα για τα γκρουπ τότε νομίζω πως θα έπρεπε να υπάρχουν αρκετά ακόμα. Ας μην βάλουμε τους Sonic Youth, τους Chameleons ή τους Smiths αφού υπάρχει ορισμένη χρονική περίοδος, αλλα Siouxsie & the Banshees, XTC, The Fall, The Jam, Birthday Party, Echo & the Bunnymen θα έπρεπε να υπάρχουν.
Και ναι οι Talking Heads είναι ποστ πανκ, και ναι θα κέρδιζαν μάλλον το poll. Αν λοιπόν θα πρέπει να ψηφίσω απο τα παραπάνω τότε θα πω τη μπάντα που στα αυτιά μου ακόμα ηχεί πιο ευχάριστα από ότιδήποτε άλλο, τους Cure αλλα στην αμερικάνικη έκδοση του Imaginary boys που έχει μέσα και τα Killing an Arab, Boys Don’t Cry αλλά και το καλύτερο τους κομμάτι, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη σχέση του γκρουπ με το Post Punk. Μιλάω φυσικά για το ανυπέρβλητο Jumping Someone Else’s Train. Οπότε έστω και πλαγίως Cure…

Πωωω θεματαρα…Τις προηγουμενες μερες ψαχουλευα το θρεντ για ποστ πανκ κυκλοφοριες και εψαχνα ομορφα δισκια:)

Απο τα του πολλ δεν εχω ακουσει ουτε τα μισα αλλα θα πω sound(αβαταρ:D)…Ο δισκος ειναι εκπληκτικος…Ο borland βγαζει τεραστιο συναισθημα…Οι συνθεσεις ειναι παεξυπνες…Judgement,fatal flaw,winning και ειδικα αυτο υπερ-αιθεριο silent air(δεν υπαρχει στο τουμπ η στουντιο εκδοση γαμωτο…)…Παντως γενικως οι δισκοι του σχηματος αξιζουν παρα πολυ εστω και ανε οι μετεπειτα δεν ειναι ποστ πανκ πλεον.

Φυσικα γουσταρω παρα πολυ three imaginary boys και γενικα cure και fire in cairo,killing an arab,jumping on someone’s elses train ειναι θεμελιωδη…

Απο pil εχω δει καποια κλιπς τα οποια δεν μ αρεσαν ομως πρεπει να ακουσω τον δισκο…Και γενικα πρεπει να ακουσω πολλα πραγματα…

Συμφωνώ με όσα λέτε για αυτά που μείναν απέξω φίλοι. Απλώς να πω ότι δεν έβαλα πχ Bauhaus και Siouxsie για παραδειγμα καθώς θα πήγαινα σε πιο goth μονοπάτια. Oι Βαuhaus βέβαια τώρα που το σκέφτομαι άνετα θα μπορούσαν να βγουν πρώτοι σε οποιαδήποτε* λίστα με άλμπουμς της περιόδου τέλη 70’ς - αρχές 80’ς… Ας πω κ την ενστασή μου για τους Talking Heads απλώς. Το Remain in Light είναι ένας πολύ καλός δίσκος, απλώς ξεφεύγει νομίζω από τα όρια του ποστ πανκ, λίγο πιο αναάλφρος αν θέλετε ή λίγο πιο “ποπ” θα το έλεγα. Όπως και να 'χει, είναι ενδεικτική η λίστα και ανέφερα και εγώ ότι άφησα πολλά εξω.

Α! να πω ότι το entertainment των Gang Of Four δεν έχει μόνο τον δυναμίτη Damaged Goods. Πχ το Anthrax είναι ένα τραγούδι που έχει διασκευαστεί ακόμα και από NIN… μπορεί με την πρώτη να μην σου κάνει για το χιτ του δίσκου, αλλά είναι κομμάτι που μεγαλώνει μέσα σου σιγα - σιγά και τελικά γίνεται εξάρτηση!

*:[SPOILER] off topic:

οποιαδήποτε λίστα χωρίς το fresh fruits for rotting vegetables

fanboy mode off

:p[/SPOILER]

ψήφισα το from the lions mouth φυσικά, γιατι μου αρέσει περισσότερο από τα άλλα της λίστας. Ολα γαμανε βασικα

Γενικότερα το πολλ ειναι χωρις νόημα, γιατι δεν ειναι δυνατον να επιλεγεί 1 δίσκος απο μια μουσικη σκήνη με δεκαδες απίστευτα συγκροτηματα και δίσκους.

και τι σημαινει ποστ-πανκ, τι σημαινει νταρκ γουεηβ ?? χαχαχ η ταμπελοποιηση θα σας φαει

παρτε και τον απολυτο ποστ-πανκ (η νταρκ γουεηβ??) ύμνο :

Το post-punk είναι ίσως από τις πιο επιτυχημένες ταμπέλες που έχουν εφευρεθεί, καθότι περιλαμβάνει μπάντες που ξεπήδησαν από τη late-70’s πανκ σκηνή της Βρετανίας, οι οποίες ξέφυγαν από το χύμα fuck-society πανκ των Sex Pistols και είχαν έναν πιο μινιμαλιστικό-“εσωτερικό” ήχο.

Από και και πέρα άλλοι τράβηξαν προς το goth (Bauhaus, Siouxsie) και άλλοι προς το darkwave (Clan Of Xymox).

Και όχι μόνο προς αυτά… :wink:

Τους Clan of Xymox φαντάζομαι τους αναφέρεις ενδεικτικά, δεν υπήρξαν ποτέ post punk μπάντα.

darkwave oi Clan Οφ Ζαημοξ? λολ

γκοθ οι Μπαουχαους και η Σουζι?

αφου μας δείχνεις οτι ξερεις τι ειναι το ποστ πανκ, γιατι μπερδευεις τοσο πολυ τα αλλα? :stuck_out_tongue:

Όπα. Οι Bauhaus ήταν οι παππούδες του goth. Και ας μην λέγονταν οι ίδιοι “gothic” την εποχή αυτή. Η Siouxsie επίσης υπήρξε ιέρεια του κινήματος, τότε, στις μέρες του Batcave.

Kαι οι Clan of Xymox ασφαλώς και υπήρξαν darkwave/gothic σχήμα.