Η σημαντικότερη power metal μπάντα των 90's

ανετα blind guardian

Ααααα τι λέτεεε;; Δεν είναι αμερικάνικο power οι Iced Earth;;;
Δεν έκανε υψίφωνα εδώ και εκεί;; Ααααααα

ψιτ ε, δω ειν ελλάδα.

90ς power = iced earth.

κλειδώστε.

Ως US Power στο μυαλό μου έχω ήχο όπως των Titan Force, Riot, κλπ. Ο ήχος των Earth μου φαίνεται πιο βαρύς, και λόγω παραγωγής ίσως. Τα 2 πρώτα οκ, αλλά από Dark Saga και μετά δε θα τους χαρακτήριζα US Power…

ε κοίτα πάλι την υπογραφή μου και άσε τα πολλά-πολλά. :p:p:p

Πάσο, μίλησε ο μπλίντιν :frowning:

Απο US Power θα έλεγα Vicious Rumors όσο ζούσε ο Carl Albert (φωνάρα, RIP,1995). Και οι Iced Earth ok…

Οι Blind Guardian τη δεκαετία του '90 δεν παιζόντουσαν πιστεύω… Αυτούς ψηφίζω. Βέβαια μ’αρέσουν και οι Stratovarius και οι Rhapsody του poll, όπως και οι Iced Earth που αναφέρατε μερικοί εκτός poll… :slight_smile:

Οι τετραδες των Rays (Ηeading for Tomorrow,Land of The Free,Somewhere Out In Space,Powerplant) και Guardian(Tales from the Twilight World,Somewhere Far Beyond,Imaginations from the Other Side,Nightfall in Middle-Earth) κυριαρχουν στα 90’s και σαν συνολο δε τα αγγιζει καμια αλλη μπαντα στο euro power.

Επη τα Holy Land,Angels Cry,πολυ καλο το Firework αλλα απο θεμα συνδυασμου ποιοτητας+ποσοτητας Rays και Guardian ειναι ενα κλικ πιο πανω,2 μπαντες που χαρακτηριζουν την ευρωπαικη power metal σκηνη των 90s,χρονια κατα τα οποια μεσουρανουν.Εξαλλου για τους Angra θα μπορουσε να ειπωθει οτι δεν ειναι και τοσο παραδοσιακο ευρωπαικο power αυτο που παιξαν οποτε κι απο αυτη την αποψη δε θα διαλεγα αυτους για το συγκεκριμενο poll.Οχι οτι τα 2 πρωτα δε σβηνουν δισκογραφιες,αλλα με πιανετε.

Οι υπολοιποι του poll(βγαζω εκτος τους Conception που δεν εχουν θεση σ’αυτο το δημοψηφισμα)δεν ειναι σε καμια περιπτωση στην ιδια λιγκα με τους 3 που ανεφερα.

Θα λεγα και για Heaven’s Gate αλλα το πρωτιο studio album τους ειναι το 89 και θα μπλεχτουμε αμα βαλουμε και τετοιες μπαντες στο παιχνιδι.

Τωρα αναμεσα σε Rays και Guardian δυσκολη η επιλογη αλλα λογω Kai,εχω ψηφισει Rays.

σε αυτό το poll νομιζω οτι οι conception ειναι εκτος συναγωνισμού.

Τα τελευταία χρόνια το power πραγματικά δεν ακούγεται και έχω ξεκόψει σε μεγάλο βαθμό. Τα 90’s όμως έχω αρκετά cd του είδους.

Angra…Ισως οι πρώτοι που καθιέρωσαν τις κλασικές ενορχηστρώσεις τουλάχιστον στο power με αποκορύφωμα το κορυφαίο Holy Land, το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απο τον όρο power και μόνο.

Μετά ακολούθησαν οι Rhapsody που έκαναν σε υπερθετικό βαθμό αυτά που ξεκίνησαν οι Angra.Και οι δυο είχαν αρκετά πτωτική πορεία ιδιαίτερα οι Rhapsody. Απο αυτούς μόνο τα δυο πρώτα αξίζουν.

Blind Guardian… αυτοί ξεκίνησαν απο το '88 οπότε ίσως να μην ανήκουν στο δημοψήφισμα. Πάντως στα 90’s κυκλοφόρησαν τα κορυφαία αλμπουμ τους με αποκορύφωμα το Nighfall.

Stratovarius
Εξαρχής υπερτιμημένοι. Οτι παίζουν το έχουν παίξει οι Malmsteen/Helloween πολύ καλύτερα. Παρολα αυτά τα Episode-Visions ακούγονται ευχάριστα.

Edguy
Είχα αγοράσει το Vain Glory Opera οταν κυκλοφόρησε και το πούλησα μετά απο λίγο καιρό. Καμμία πρωτοτυπία και προσωπικότητα.Η μετέπειτα πορεία τους ήταν ακόμη χειρότερη και έφτασαν στο σημείο να παίζουν glam-metal εν ετει 2009.

Hammerfall
Απο αυτούς είχα αγοράσει το πρώτο τους λόγω της προώθησης που είχαν τότε απο τα ΜΜΕ (M. Hammer, M. Invader). Αξιόλογοι αλλά ως εκεί. Το μόνο θετικό ήταν οτι δημιουργήθηκε μια μινι αναβίωση με το κλασικό heavy και ακούστηκαν πάλι συγκροτήματα τύπου Warlord.
Οπότε βάζω στα + των Hammerfall την κυκλοφορία του Rising out of the Ashes απο τους Warlord :lol:

Conception
Εχουν ειπωθεί απο τους προλαλήσαντες πολλά με τα οποία συμφωνω. Power-Prog ποιότητας αλλά έμειναν δυστυχώς στην αφάνεια.

Labyrinth
Το Return to heaven Denied έκανε αίσθηση οταν κυκλοφόρησε και είναι ένα πολύ καλό αλμπουμ. Στην πορεία οι πολλές αλλαγές μελών τους αποπροσανατόλισαν. Κυκλοφόρησαν κάποια αξιόλογα αλμπουμ μετέπειτα στα 00’s.

Gamma Ray
Στα 90’s ήταν σταθερή αξία μέχρι και το Powerplant. Επειτα το χάος 8)

Royal Hunt
To Paradox και το Fear είναι απο τα κορυφαία τους… και αυτά βγήκαν στα 90΄s!

Εφόσον βάλαμε στο δημοψήφισμα τους Conception γιατί όχι και τους Symphony X?
Twilight in Olympus, V και Divine Winds of Destiny είναι στα κορυφαία αλμπουμ των 90’s.

Iced Earth
Δεν είμαι πολύ φαν τους, αλλά το Something Wicked και το Dark Saga είναι πολύ καλά αλμπουμ.

Εβαλα γκαρντιαν μονο και μονο γτ στα 90ς τους ακουγε ισως ο περισσοτερος κοσμος απ’οτι τις αλλες μπαντες…

Συμφωνω απολυτα!

Απλα, οπου ‘‘Heading For Tomorrow’’ βαλε ‘‘No World Order’’. :wink:

Το power τα τελευταία χρόνια έχει ανακάμψει σημαντικά, βγαίνουν απίστευτες κυκλοφορίες και μπάντες.

Eτσι ακριβως.
Οποιος ασχολειται με το αθλημα, ξερει οτι και αυτη τη δεκαετια εχουν βγει πολλα και απιστευτα διαμαντια.

το no world order δε βγήκε στα 90s ρε :stuck_out_tongue:

και όχι, μόνο και μόνο που στο heading υπάρχει το απίστευτο ομώνυμο, το lust for life και το υπερέπος the silence, δε χάνει απ το no world order.

οι guardian τους έχουν τους rays πιστεύω.

Γενικά μιλώντας, ο Κai είναι χαλαρά μέσα στις μεγαλύτερες μορφές του μέταλ την τελευταία εικοσαετία στην Ευρώπη. Απλά οι Conception, από τη στιγμή που είναι μέσα, καλώς ή κακώς, έχουν την ψήφο μου.

Theater Of Salvation, Vain Glory Opera Kingdom of Madness Savvage Poetry

Tales from the Twilight World,Somewhere Far Beyond,Imaginations from the Other Side,Nightfall in Middle-Earth

Ηeading for Tomorrow,Land of The Free,Somewhere Out In Space,Powerplant,Insanity and Genius

Έχουμε αυτά το κορυφαία για μένα Albums.
Εκτός από Gamma Ray που μπορώ να πω πως το Powerplant μου αρέσει λίγο καλύτερο από το Land Of The Free, από Edguy και Blind Guardian δεν μπορώ να ξεχωρίσω.
Αυτά με έβαλαν στο χώρο του power metal και γενικά στο χώρο του metal.

Και νομίζω στα '90 ήταν και από τα τελευταία συγκροτήματα που έβγαλαν κάτι καλό.Και καλός ή κακώς εκεί έμεινα κιόλας, γιατί ακούγοντας ορισμένα άλλα συγκροτήματα δεν με έκαναν αίσθηση.Μόνο εδώ και ένα χρόνο άρχισα πάλι να το ψάχνω ελάχιστα.Hibria και Sabbaton είναι 2 ονόματα από αυτά.

Επίσης και τα 2 πρώτα των Rhapsody που ανήκουν στα '90 είναι άριστα για μένα.Τους αγάπησα και τους λάτρεψα.

Και για Stratovarius απλά δεν μου αρέσουν καθόλου.Μπορεί να έχουν ορισμένα ωραία κομμάτια αλλά μέχρι εκεί.

Τώρα για Iced Earth ποτέ δεν τους θεώρησα power metal, αλλά ως heavy metal, οπότε δεν λέω τίποτα γι αυτούς εδώ.

ΥΓ.Night*Sky και pumpkin αν μπορούσατε(και όχι και μόνο εσείς) να μου πείτε 5 πάντες ο καθένας ώστε να αρχίσω να ακούω, για να μπω και πάλι στο κλίμα λίγο.

Now playing: Three Days Grace - Bitter Taste
via FoxyTunes

η αλήθεια είναι πως τα συγκροτήματα που αναφέρονται είναι europower ως επί το πλείστον. θες τέτοια ή και u.s. power?