Premier League

Εγώ πάντως την ομάδα μου κάθε σ/κ την βλέπω και με στατιστικά το θεωρούσα πάντα άσκοπο να κάνω κουβέντα, ενώ το πρωτάθλημα πάντα το παρακολουθώ πολύ στενά. Επίσης, ξέρω τα χάλια της ομάδας μου και επίσης γνωρίζω πως αν οι ρόλοι σήμερα ήταν αντίστροφοι, δεν θα ήθελα η ομάδα μου να βάλει 2 γκολ με 1.5 φάση και μετά να γυρίσει να παίξει άμυνα. Δεν λέω πως θα έπαιζα φουλ επίθεση, αλλά όταν σε ντέρμπυ έχεις τον αντίπαλο σε all time low κατάσταση, τον χτυπάς, δεν κάνεις διωξίματα στο πουθενά κοιτώντας το ρολόι.

Έτσι το βλέπω γενικά, όπως είπε ο Παντελής για Μουρίνιο είναι ένας προπονητής που έχει το know how αλλά ένας προπονητής που δεν θα ήθελα στην ομάδα μου. Θα συμπληρώσω πως δεν ξέρει να χάνει, κάτι που θεωρώ μέγιστο μείον σε κάποιον επαγγελματία και δη σε κάποιον σε αυτό το επίπεδο (αναλόγως με Πεπ που εκεί είναι χειρότερα τα πράγματα γιατί γκρινιάζει αφόρητα και φτάνει στα όρια του γελοίου).

1 Like

Ναι, είναι πολύ εύκολο να πάρει πρωτάθλημα η Τότεναμ, μόνο 60 χρόνια έχουν περάσει απ’την τελευταία φορά.

Γιατί για την Τότεναμ δεν είναι μία μη φυσιολογική χρονιά? Το σκέφτηκα τον τελευταίο καιρό, και κατέληξα πως κανείς δε σκέφτεται ότι Liverpool και City πιάσανε το peak τους. Ήταν πολύ καλές, αλλά ίσως φέτος να μην είναι τόσο καλές και σε αυτό συμβάλλουν πάρα πολλά πράγματα. Η City πέρσι σε νορμάλ χρονιά έφτασε τους 80 βαθμούς, δεν έφταιγε η πανδημία. Με πολύ μεγάλη ασφάλεια μπορείς να υποθέσεις πως και η Λίβερπουλ θα είχε πτώση φέτος ή του χρόνου, κάποια στιγμή θα σταματούσε να κερδίζει συνέχεια.

Δεν είναι πολύ μακριά οι εποχές που δεν υπήρχε ο Virgil, ο Alisson και ο Fabinho. Όταν δώσει η τότεναμ75εκ λίρες για κεντρικό αμυντικό ( ρεκόρ αμυντικού ) και άλλες 60 για τέρμα, τότε μπορείς να ζητάς τα ρέστα γιατί παίζει με σκληράδα και όχι με ποιότητα. Η Τότεναμ παίζει αμυντικά γιατί δεν έχει καλή άμυνα, όχι γιατί δεν της βγαίνει η επίθεση. Τι να το κάνεις το να βάζεις 3 γκολ όταν μπορείς να φας 4? Όταν έχεις ταλέντο που μπροστά τις 3 φάσεις θα τις κάνουν 2 γκολ, ε η λογική λέει πως μάλλον πρέπει να φυλάξεις τον κώλο σου. Και πέρσι πάντως, η Liverpool δεν ήταν και χάρμα οφθαλμών, τι έκανες έκλεινες την τηλεόραση ή περίμενες το Salah να κάνει κανά μαγικό?

Σεβασμός στον αντίπαλο, 2-0 είναι η ίδια νίκη με 7-0, γιατί να χαλάσεις ενέργεια να βάλεις 5 γκολ όταν έρχεται το χριστογεννιάτικο καλεντάρι? Όσες επιθέσεις και να έκανε η Άρσεναλ, γκολ δε θα έβαζε σήμερα, γιατί να επιτεθείς? Χαλαρή, πειστική καθαρή νίκη απέναντι σε έναν χειρότερο αντίπαλο, αν την έβγαζε καλά ο Kane στο τέλος θα έμπαινε και το τρίτο.

Κρίμα, αν τον είχε πάρει αντί του Μπενίτεθ η Λίβερπουλ δε θα έκανε 30 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα, αλλά μετά τι καριέρα θα έκανε ο Θέμης??

1 Like

Και από της Λέστερ είχαν περάσει 132. Είπα, φέτος.

Πολύ πιθανό, δε θα το μάθουμε ποτέ.

Τις 186 εκ. λίρες πού τις έχει επενδύσει στις τελευταίες 4 μεταγραφικές περιόδους; Να μην πούμε για το net spending της Λίβερπουλ, που είναι το μικρότερο από όλες τις κορυφαίες ομάδες. Τα 85 και τα 60 τα έδωσε αφού τα πήρε από τη Μπαρτσελόνα για τον Κοουτίνιο.

Τότε ο Ζοσέ ήταν στα χάϊ του και πήγε στις κάνουλες του Αμπράμοβιτς που δεν έκλειναν ποτέ, σιγά μην κοιτούσε την καημένη Λίβερπουλ. Ευτυχώς έφαγε καλά με το ghost goal στον ημιτελικό :stuck_out_tongue:

1 Like

Κάτσε ρε συ, δεν πας απο το 2-0 στο 7-0 ούτε μίλησα για ταπεινώσεις. Να βγάλεις 2 φάσεις λέω, να βγεις λίγο μπροστά. Πάνω απο 3 πάσες δεν άλλαξες για 50 λεπτά. Σεβαστή και σωστή, εκ των πραγμάτων, η επιλογή του Μουρίνιο, απλά εγώ βλέπω αλλιώς το άθλημα.

Θα συμφωνήσω σε αυτό που λες πάντως περί City και Liverpool. Εκτιμώ πως σε μεγάλο βαθμό έφτασαν στο peak τους και ειδικά η City σταδιακά παρουσιάζει μια κάμψη. Η Liverpool είναι το φαβορί για φέτος κατ’εμέ, σίγουρα όμως θα επηρεαστεί απο τους τραυματισμούς και σίγουρα δεν θα φτάσει τα πέρσινα επίπεδα που υπήρχαν περίοδοι που έμοιαζε άτρωτη. Δύσκολα ή εύκολα, εκτιμώ πως θα το πάρει και φέτος.

Σε γενικότερο πλαίσιο όμως, το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα αίνιγμα. Αν ο πρωταθλητής δεν μοιάζει σίγουρος, τότε η τετράδα είναι πραγματικός γρίφος και όλα παίζουν. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο νομίζω το αν θα καταφέρει κάποια ομάδα να πετύχει ένα πραγματικά καλό σερί, δηλαδή 4-5 ματς χωρίς ήττα (1, άντε 2 μαξ ισοπαλίες) μπορούν να δώσουν ισχυρή ώθηση στον οποιονδήποτε και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Κάθε αγωνιστική τα πάντα μου μοιάζουν ανοιχτά, φαβορί θεωρητικά υπάρχουν, διάφορες ομάδες έχουν δείξει τα δόντια τους και τις διαθέσεις τους, αλλά, προσωπικά, στα περισσότερα ματς κάθε σ/κ δεν θα μπορούσα να ποντάρω νικητή με ευκολία.

Εκτός από το ότι οι ομάδες είναι πολύ πιο δύσκολο να βρούνε ρυθμό, ρόλο φέτος θα παίξουν οι τραυματισμοί, μιας και οι ποδοσφαιστές ΚΑΙ πάρα πολλά παιχνίδια παίζουν, ΚΑΙ τον “κύκλο” τους έχουν αλλάξει λόγω του αναστατωμένου περσινού προγράμματος. Δεν έγινε Euro, σταματήσανε όλα για μήνες, παίζανε Ιούλιο και Αύγουστο, δεν κάνανε προετοιμασία, έχουν εμβόλιμα ματς με Εθνικές, γενικώς το πρόγραμμα είναι ένας αχταρμάς. Επίσης, ρόλο θα παίξει μάλλον και ο κορονοϊός, μιας και όποιος βρίσκεται θετικός απέχει από τα παιχνίδια.

Εστίασες στα χρόνια και όχι στο δε θα αλλάξει πολλά πράγματα. Για δες λίγο το πως πήγαινε η Leicester πριν και πως πάει μετάτο πρωτάθλημα. Αλλάζει λίγο το trajectory ένας τίτλος, δε νομίζεις?

Πως δε θα το μάθουμε ποτέ?? Αφού λες ότι η Τότεναμ έχει καλές πιθανότητες να το πάρει, αυτό είτε σημαίνει πως θα κοντράρει τη Λίβερπουλ στους 90+ βαθμούς είτε θα πέσει η Λίβερπουλ. Από το vibe των συζητήσεων, προς το δεύτερο καταλαβαίνω ότι κλίνεις, άρα συμφωνείς πως φέτος θα το μάθουμε και θα το δούμε ότι θα πέσει.

Κλάμα, τις 4 τελευταίες μεταγραφικές περιόδους λέει :stuck_out_tongue: Εγώ λέω να βάλεις μεταξύ Ιούλιο 2019 και Μάρτιο 2020 για να βγει καλύτερο το point σου. Τι συγκρίνει δηλαδή, μια έτοιμη ομάδα που θέλει πινελιές και φρεσκαρίσματα με μια ομάδα που έχει εμφανείς ελλείψεις? Δεν πρέπει να ξοδέψει για να γίνει ανταγωνιστική η 2η?

Άντε πάλι με το net spending… Λέω να ακούσεις τον Παντελή του 2018 τι έχει να πει μετά τη μεταγραφή του Κουτίνιο και του Βαν Ντάικ

Ε κοίτα, δεν μπορείς να θες και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Αποφάσισε, σ’αρέσει η όχι το ποδόσφαιρο όπως είναι? Αν δε σ’αρέσει όπως λες, δεν μπορείς να λες net spending καλό, άρα είμαι καλυμμένος και ταυτόχρονα να τη λες επειδή άλλοι δεν έχουν καλό net spending. Πρέπει να σ’ενοχλεί ότι γίνονται ακριβές μεταγραφές γενικά, και όχι με αστερίσκους γιατί όλοι παίζουν με το ίδιο σύστημα άσχετα με το αν κάποιοι μπορεί να κάνουν καλύτερη διαχείριση. Γιατί το να απολαμβάνεις τον Κλοπ και τον Βαν Ντάικ, δε θες το net spending να τείνει στο 0 μόνο, αλλά και το transfer spending να είναι στα επίπεδα των 75m για τους κορυφαίους. Και η Barnet μπορεί να έχει net spending 0, αλλά δεν παίρνει πρέμιερ ούτε βλέπω οπαδούς της σε άλλη χώρα. Ή σε κάποιο πιο κοντινό σου παράδειγμα, ο Torres και ο Carrol την ίδια τιμή πέτυχαν στο ίδιο market με διαφορά λίγων ημερών. Λίγο περίεργη οπτική που έχεις για τα χρήματα στην μπάλα ανάλογα με το πόσο καλά πάει η Λίβερπουλ :stuck_out_tongue:

H Liverpool αποφάσισε πως δεν ήθελε το Μουρίνιο, όχι απ’την ανάποδη.

Η Τότεναμ έχει σερί 10 αγώνων αήττητο :P. Το μόνο ματς πέραν της πρεμιέρας που δεν άξιζε να κερδίσει ήταν με την Τσέλσι που το φοβήθηκαν και οι 2. Με τη West Ham, έγινε η μαλακία και το 3-0 έγινε 3-3 στο τελευταίο δεκάλεπτο που νομίζω έκανε περισσότερο καλό απ’ότι κακό, αλλά το 1-1 με τη Newcastle ήταν κλεψιά. Η Τότεναμ, μπορούσε να έχει 9-1-1 τώρα. Έχει 7 βαθμούς με 4-0 τέρματα σε τρία σερί ντέρμπι, έχει κερδίσει δύσκολες έδρες, γενικά μετά από αυτή την τριάδα αγώνων με City, Chelsea, Arsenal είμαι πολύ πιο αισιόδοξος απ’ότι ήμουν τις προηγούμενες φορές που πόσταρα.

Δυστυχώς νομίζω πως με τη Liverpool το ματς θα γράψει, γιατί πάντα ματσάρει σωστά μαζί μας σε αντίθεση με τη City που την παίζουμε καλύτερα. Παρ’όλαυτά ίσως να είναι και καλύτερα μια ήττα από τη Liverpool με 4/5-0 γιατί όλοι θα πουν “αυτή είναι η διεκδικήτρια, πλάκα θα της κάνουν πάλι” και να παίξει χωρίς άγχος αφού θα έχει πάρει αποτελέσματα παντού.

Τετράδα έλεγα City, Liverpool, Arsenal, Chelsea αν δεις τα παραπάνω, αλλά ανεξήγητα έχει πέσει πολύ η Arsenal από τα πρώτα ματς που έβλεπα. Chelsea ακόμη νομίζω πως θα έχουν πρόβλημα. Είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά θα κολλήσει πιστεύω κάποια στιγμή για αρκετά ματς και θα βγάλει προβλήματα.

Για το status του Μουρίνιο εννοούσα.

Δε θα το μάθουμε λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν φέτος, τα είπαμε. Πιθανότατα έτσι θα γινόταν πάντως.

Συμβιβάζομαι. Δε μου αρέσουν αυτοί που αγοράζουν τις ομάδες τους, δεν πιστεύω να έλεγα και πολύ διαφορετικά πράγματα τότε, ορισμένα επιλεκτικά quotes δε λένε και πολλά.

Σε εσένα απαντούσα.

Με ενοχλεί γενικά, θεωρώ απίστευτα εξωφρενικά τα ποσά που δαπανούνται. Η εναλλακτική μου είναι να μην παρακολουθώ ποδόσφαιρο, δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο :stuck_out_tongue:.

Αυτό μου ακούγεται το καλύτερο που μπορεί να πετύχει κάποιος με τα σημερινά δεδομένα.

Και ο Σουάρες τα μισά από τον Κάρολ, δε λέει κάτι αυτό :stuck_out_tongue: (ο Τόρρες νομίζω είχε πάει 50, ο Σουάρες 20, ο Κάρολ 38)

Δε νομίζω.

Βλέπω έχεις πάρει μαθήματα από Ζοσέ :stuck_out_tongue:, σιγά μην έρθει και 10-0, το 0 γενικώς είναι πάρα πολύ δύσκολο φέτος για τη Λίβερπουλ πίσω.

Ε ακόμη καλύτερα, το να πάρει πρωτάθλημα με την Τότεναμ, θα είναι απίστευτο κατόρθωμα.

Οι Αμερικάνοι δεν αγόρασαν την ομάδα? Δε έχουν σκοπό το κέρδος? Το net spending δε λέει όλη την οικονομική πληροφορία, μια διαφορά είναι.

Αν θέλει να κάνει πρωταθλητισμό*. Αν δε σ’αρέσει αυτό μπορείς να βλέπεις League 1/2, Conference και Β’ ΕΠΣΑ. Και εκεί ποδόσφαιρο παίζουν, αλλά θες να βλέπεις το Salah και το Mane. Εντωμεταξύ η Liverpool είναι από τις ιστορικότερες ομάδες, δεν είναι κόντρα στο κατεστημένο να υποστηρίζεις Liverpool και against modern football, μέρος του προβλήματος είναι κι ας έχουν 0 net spending για πάντα. Και η Amazon δεν πληρώνει φόρους, R&D κάνει.

Η Liverpool σαν ομάδα είναι αυτή που απ’όσο θυμάμαι πάντα την έχει χαλαρά την Τότεναμ τα τελευταία χρόνια, γι’αυτό λέω καλή ήττα. Δεν έχει να κάνει με μαθήματα απ’το Ζοσέ, αν μου έλεγες να παίξει η Liverpool όπως παίζει η Tottenham θα έλεγα ναι, δεν παίζει όπως μπορεί η Liverpool, είναι καλύτερη ομάδα και μπορεί να μπει και να ρίξει 3 γκολ με μια καλή εμφάνιση στο ματς. Head to head τώρα, Liverpool και City είναι καλύτερες απ’την Tottenham, θέλει συνδυασμό πραγμάτων για να τις περάσει στη βαθμολογία.

Καλό θα είναι, όχι όσο καλό θα ήταν σε μια νορμάλ χρονιά, είδωμεν.

Δεν πιάνω το point σου. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε, αν οι σύλλογοι είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί; Τα έχουμε λύσει αυτά, σε όποιον δεν αρέσει βλέπει ερασιτεχνικό. Ο καθένας πάντως πορεύεται με διαφορετικό τρόπο μέσα στον επαγγελματισμό.

Αν δε μ’ αρέσει αυτό, μπορώ να μη μ’ αρέσει και να βλέπω Liverpool. Σιγά μη νομίζω ότι είμαι και κόντρα στο κατεστημένο :joy:, λες ότι πιστεύω ότι υποστηρίζω κάποια ιδέα; Έναν σύλλογο υποστηρίζω, ο οποίος αυτή την περίοδο μου “βγάζει” υγεία και καλό ποδόσφαιρο, θα το ευχαριστηθώ όσο κρατήσει, γιατί δεν είναι δεδομένο για πάντα. Δε με ενδιαφέρει να γίνω απολογητής των ιδιοκτητών, αν διοικούν καλά/σωστά προφανώς θα μου αρέσει, αν δε διοικούν καλά/σωστά προφανώς δε θα μου αρέσει (παράδειγμα, η μαλακία που κάνανε με τους υπαλλήλους στο πρώτο lockdown). Οι παίχτες και ο προπονητής με ενδιαφέρουν κυρίως και αυτοί με “φτιάχνουν” πάρα πολύ, τι να κάνουμε τώρα.

Α, νόμιζα ότι “έπιασε το peak της” και ότι “φέτος θα έχει πτώση”, τι ισχύει τελικά :stuck_out_tongue:; Βολεύει να “είναι” καλύτερη πάντως, κερδίσεις-χάσεις υπάρχει δικαιολογία, δε λέω :stuck_out_tongue:.

Ντέρμπι είναι, η αλήθεια είναι ότι δεν πολυχωράνε προγνωστικά, μη σου πω ότι βάσει φόρμας μια χαρά πολύ καλές πιθανότητες έχει η Τότεναμ. Παρεμπιπτόντως, ο Άλισον είναι αμφίβολος, οπότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην παίζουν ούτε οι 75, ούτε οι 60 :stuck_out_tongue:

Περαν του οτι ειναι υπερβολικα τρελη η θεωρηση πως μια επαγγελματικη ομαδα ποδοσφαιρου που αποτελειται απο επαγγελματιες αθλητες επηρεαζεται σε τοσο μεγαλο βαθμο απο την ελαφρως καθυστερυμενη εναρξη του πρωταθληματος, καλως ή κακως το προγραμμα ειναι για ολες τις ομαδες το ΙΔΙΟ. Και αρα δεν μπορεις να λες οτι επηρεασε την ομαδα Α ή την Β περισσοτερο απο καποια αλλη. Εκτος αυτου, οταν οι ποδοσφαιριστες παιζουν ενα σωρο ματς συνεχομενα, μια χαρα βρισκουν ρυθμο. Τα εμβολιμα ματς με Εθνικες ηταν παντοτε στο προγραμμα.

Ο ασταθμητος παραγοντας του κορονοιου ειναι το ιδιο με τυχαιους τραυματισμους και κιτρινες καρτες, δεν μπορεις να ριχνεις σοβαρες ευθυνες στην εικονα καμιας ομαδας σε συνολο 40 αγωνων επειδη ελειπε ενας παικτης για 2-3 ματς, ακομα κι αν αυτος ειναι ο καλυτερος της παικτης.

'Αλλο το γεγονός ότι οι πιθανότητες είναι για όλους παρόμοιες να κολλήσουν κορονοϊό, άλλο το ποιοι θα κολλήσουν τελικά και πότε. Αυτά θα δούμε στο τέλος τι ρόλο έπαιξαν και αν έπαιξαν, αυτό που λέω εγώ είναι ότι φέτος χρειάζεται και περισσότερη τύχη από ό,τι συνήθως.

Επίσης, δεν είπα ότι οι επαγγελματίες αθλητές επηρεάζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό από την αλλαγή του προγράμματος (που δεν είναι απλώς μια “ελαφρώς καθυστερημένη έναρξη”, όπως λες, μόνο τα ματς του ΤσΛ να δεις που χώθηκαν σε δύο μπλοκ των τριών συνεχόμενων βδομάδων, καταλαβαίνεις). Είπα όμως ότι όλο αυτό θα είναι ακόμα ένας αστάθμητος παράγοντας, ο οποίος δε γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσει.

Επίσης, συγκεκριμένα η Λίβερπουλ θα παίξει τη φετινή χρονιά χωρίς τον βασικό κεντρικό αμυντικό της και σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της χωρίς τον δεύτερο κεντρικό αμυντικό της λόγω τραυματισμών, αυτό το γνωρίζουμε ήδη. Οι τραυματισμοί είναι στην ημερήσια διάταξη και νομίζω πως παρόμοια συμβάντα έχουν όλες οι ομάδες.

Όλα αυτά λοιπόν είναι εναντίον των φαβορί, που στην Πρέμιερ φέτος υπό ΚΣ θα ήταν Λίβερπουλ και Σίτυ, οπότε πέφτουν οι δικές τους πιθανότητες και ανεβαίνουν των υπολοίπων. Καλό είναι αυτό, θα δούμε και πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα (που ήδη είναι το πιο ενδιαφέρον από τα μεγάλα, με 5 διαφορετικούς πρωταθλητές την τελευταία δεκαετία).

Ξεπλυμα απο Δεκεμβριο για τον Ιουνιο προληπτικα? :stuck_out_tongue:

Διαφωνω με την λογικη αυτη παντως. Νομιζω πως αν τραυματιστει ειτε ο Σον ειτε ο Κεην της Τοτεναμ για πολλες βδομαδες, αυτο θα επηρεασει ομαδες οπως η Τοτεναμ σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απο οτι η απουσια του Βαν Νταηκ, οσο σημαντικος και να ειναι. Η Λιβερπουλ και η Σιτι εχουν την πολυτελεια να αντικαταστησουν οποιονδηποτε παικτη τους στην βασικη 11αδα και να ειναι σχεδον εξισου δυνατες ως συνολα. Η Τοτεναμ δεν το εχει.

Συμφωνω στο τελευταιο με πιθανη εξαιρεση την Ισπανια. Η Ιταλια, η Γαλλια και η Γερμανια ειναι ανεκδοτο εδω και σχεδον 10 χρονια. Η Ισπανια τουλαχιστον κραταει παντα τα ιδια 2 φαβορι και την Ατλετικο ως σφηνα. Η Αγγλια εχει πλεον αυτο το ενδιαφερον οντως.

Καλά, ο Φαν Ντάϊκ δεν αντικαθίσταται από τους υπόλοιπους παίχτες που έχει η Λίβερπουλ. Ούτε ο Άλισον, χωρίς τον οποίο αποκλείστηκε από την Ατλέτικο (με λάθος του Άντριαν, θυμίζω). Εννοείται ότι λείπει ήδη πάρα πολύ ο Φαν Ντάϊκ, είναι από τους 2-3 πιο κρίσιμους παίχτες.

Κανένα ξέπλυμα :stuck_out_tongue:, και τώρα φαβορί θεωρώ τη Λίβερπουλ σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά θεωρώ ότι η Τότεναμ έχει αρκετά καλές πιθανότητες. Έτσι όπως τη βλέπω, είναι το δεύτερο φαβορί αυτή τη στιγμή.

Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, είναι ανέκδοτα. Η Ισπανία απλώς δεν είναι ανέκδοτο, αλλά όχι ότι έχουμε και καμιά φοβερή αγωνία, ένα πρωτάθλημα έχει πάρει η Ατλέτικο νομίζω και τα άλλα τα μοιράζονται οι δύο φαγάνες.

Καλα, αμυντικος ειναι. Κι ο καλυτερος του κοσμου να ειναι, η αμυντικη λειτουργια μιας ομαδας ποτε δεν βασιζεται σε εναν παικτη. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι, οι παικτες που δημιουργουν παιχνιδι, κρατανε μπαλα, βγαζουν ασιστ και σκοραρουν ειναι πιο αναντικαταστατοι οταν ειναι απο τους καλυτερους στον κοσμο.

Ετσι ειναι, αλλα εγω εχω και για Αγγλια οση αγωνια οση εσυ για Ισπανια, δηλαδη μηδεν. Συμβαινει οταν δεν υποστηριζεις καμια ομαδα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει αγωνια, ακομα κι αν οι διεκδικητες ειναι μονο 2. Σε Ιταλια, Γαλλια και Γερμανια ΔΕΝ υπαρχει αγωνια για κανεναν.

Και οταν υποστηριζεις ακομα, χανεις το ενδιαφερον σου οταν το παιρνει καθε χρονο η δικια σου. Ειναι σαπιλα μωρε αυτο το πραγμα.

Επισης @nnnkkk να ξερεις οτι απεχθανομαι και το στοιχημα, εχει καταστρεψει σε ενα βαθμο το ποδοσφαιρο, κρατα το να μου το τριψεις στη μουρη το 2025 :stuck_out_tongue:

Για θύμισέ μου, τι γνώμη έχεις για τη Bayern του 2020 τότε? Ήταν υπερομαδάρα ή έπρεπε να περιμέναμε για μια νορμάλ χρονιά?

Μην έχεις σα λάβαρο το net spending τότε. Αν βάζεις τα λεφτά στην κουβέντα, βάλ’τα σωστά όχι όπως βολεύει το αφήγημα, “ναι δώσαμε 75εκ λίρες για τον Virgil αλλά το κάναμε μια φορά, η City όμως το κάνει κάθε χρόνο και έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο”. Να είσαι σίγουρος ότι σε 1-2 χρόνια θα θέλει άλλον ένα Van Dijk για να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο.

Που είναι το περίεργο εδώ? Η City πέρσι δεν ήταν στο peak της αλλά ήταν η 2η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μόνο στο peak της είναι καλύτερη ομάδα από την Tottenham η Liverpool, αυτό λες?

Αφού τα έχω γράψει παραπάνω, δεν εμφανίζομαι μόνο για να προβοκάρω και “τα 'λεγα εγώ” :sunglasses: Ε ρε και να γίνει το διπλό, τι έχει να γίνει.

Πέρσι ο Kane τραυματίστηκε την Πρωτοχρονιά και η ομάδα δεν είχε επιθετικό, αλλά ο Μουρίνιο φταίει που δεν την έβγαλε Τσ Λου ο άθλιος.

:open_mouth: Εγώ λέω να πάρει πίσω το Sakho, θα τον φτιάξει ο Kloppο με net spending -12εκ.

Ένα πράγμα είχα να κάνω και το έκανα λάθος γαμώτο :stuck_out_tongue: Ξέχασα να κάνω quote εκεί που λες ότι η μεταγραφή του Van Dijk ήταν πανάκριβη και έβαλα τα επόμενα δύο :stuck_out_tongue:

Δεν έχει καταστρέψει τίποτα ρε ούτε το στοίχημα ούτε το ξέπλυμα ούτε τίποτα, πάμε καλά? Μπάλα μπορείς να δεις παντού, για να δεις ποδόσφαιρο σε τέτοιο επίπεδο θες χρήμα να γυρνάει. Είναι λίγο κουλό να ζούμε όπως ζούμε και να γκρινιάζουμε για το ότι χάθηκε η ρομαντικότητα του ποδοσφαίρου. Κάποιος πρέπει να πληρώνει τους επαγγελματίες για να παίζουν, δε φταίει η μπάλα ότι τα ποσά έχουν ξεφύγει.

Πάρα πολύ καλή ομάδα. Το γεγονός ότι πήρε το ΤσΛ μόνο με νίκες άλλωστε, κάτι λέει. Η σαιζόν που πέρασε ήταν ευκαιρία για κάποιο μη-μεγαθήριο να πάρει το ΤσΛ, άλλωστε θυμίζω ότι στους προημιτελικούς είχαν προκριθεί μόνο 2 ομάδες που είχαν κατακτήσει το τρόπαιο στο παρελθόν, οι οποίες μάλιστα κληρώθηκαν μεταξύ τους. Η Μπάγερν το πήρε δίκαια.

Εσύ έβαλες τα λεφτά στην κουβέντα, όχι εγώ :stuck_out_tongue:.

Εσύ λες :stuck_out_tongue:, εγώ περιμένω να δω, δε θα μου εκμαιεύσεις κάτι αλήτη :joy:.

Μια χαρά πιθανό το διπλό. Ο Μουρίνιο, άλλωστε, μας έχει κάνει και μεγαλύτερες κηδείες.

Δεν κατηγόρησα τη μπάλα. Το στοίχημα είναι ένας σημαντικός λόγος που τα ποσά έχουν ξεφύγει, γιατί πιστεύω αποτελεί έμμεσα μεγάλο έσοδο. Άσε που όποιοι μπλέκουν με αυτό ως παίχτες, δεν μπορούν να δούνε μετά με καθαρό μυαλό και να ευχαριστηθούνε.

Τζόγος, γάμησέ τα.

Αφού δεν έγιναν διπλά παιχνίδια στους γύρους που μένουν οι καλύτερες ομάδες, γιατί λέει κάτι? Σε νορμάλ χρονιά θα το έπαιρνε μόνο με νίκες? Μήπως ήταν το αουτσάιντερ που κατάφερε και πήρε το Τσου Λου λόγω συνθηκών η Bayern?

Έβαλα τα λεφτά γιατί λέω, όταν χαλάσει 200εκ για να πάρει 3 παιχταράδες που θα κάνουν την ομάδα διεκδικήτρια πραγματικά, τότε μπορείς να του ψέξεις το “δεν παίζει μπάλα”. Τώρα με την ομάδα που είναι όπως είναι να έχει αυτά τα αποτελέσματα και να τρώει κράξιμο, ε είναι λίγο κάπως. Ο Κλοπ δεν πήγαινε καλύτερα τη Liverpool πριν ξεκινήσει να ξοδεύει σοβαρά ποσά, θυμάται κανείς μέχρι που έκανε το ξεπέταγμα ο Salah να τη λογίζουν σαν διεκδικήτρια? Trust the process και trust the process, που ήταν σωστό, αλλά σε αντίστοιχη κατάσταση ο Μουρίνιο την έχει πιο ψηλά την ομάδα απ’την αντίστοιχη του Klopp.

Και μια προσωπική άποψη, ο Κλοπ δεν είχε ποτέ ομάδα που πρέπει να κερδίσει. Είναι πολύ διαφορετική η θέση του προπονητή όταν πρέπει να αποδεικνύει συνέχεια ότι η ομάδα του είναι η καλύτερη και φέτος είναι η πρώτη του χρονιά που είναι έτσι. Δεν έχει δείξει δείγματα ότι μπορεί να το καταφέρει και αν για τη Dortmund είχε επαρκή δικαιολογία, τώρα με τη Liverpool είναι διαφορετικά τα πράγματα. Pep, Mourinho και Ancelotti είναι οι μόνοι 3 προπονητές στην Πρέμιερ που έχουν εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις, ο Klopp πρέπει να το αποδείξει ότι μπορεί.

Ούτε ισοπαλία δεν έφερε, γι’ αυτό λέει κάτι, χώρια την 8άρα. Πιθανότατα όχι, αλλά μάλλον αυτή θα το έπαιρνε έτσι κι αλλιώς. Όχι, δεν ήταν το αουτσάϊντερ, πήγε τραίνο όλη τη χρονιά και ήταν από τα φαβορί, όπως είναι κάθε χρόνο, άλλωστε.

Περιπτώσεις σαν την περσινή είναι καλές για τα αουτσάϊντερ, όχι για τα φαβορί. Οι εκπλήξεις είναι πιο πιθανές. Δεν τα κατάφερε κάποιος, δεν έγινε και κάτι.

Για να δώσει 200 εκατομμύρια για 3 παίχτες, πούλησε ΕΝΑΝ παίχτη με 150. Αυτά είναι τα δεδομένα. Το τι θα έκανε αν δεν είχε πουλήσει τον Κοουτίνιο, δεν το ξέρουμε. Ο Μουρίνιο από μένα τρώει κράξιμο γιατί δεν μπορώ να βλέπω τη μπάλα που παίζουν οι ομάδες του, με απωθεί ως θεατή, δεν έχω προσωπικά μαζί του. Τον θεωρώ προπονητή που πάει πλέον ευκαιριακά σε μια ομάδα για να κάνει ό,τι είναι να κάνει σε 2-3 χρόνια και μετά να φύγει (ή να τον φύγουν) με ελαφρά, όλες του οι τελευταίες δουλειές έτσι είναι. Αν εσένα σου κάνει, με 'γεια σου και με χαρά σου, εγώ όπως ξανάπα στην ομάδα μου δε θα τον ήθελα.

Έχεις δίκιο σε αυτό και συμφωνώ κι εγώ, θα δούμε πώς θα τα πάει ο Κλοπ και υπό μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με αυτή που είχε οπουδήποτε αλλού. Άλλο κλαμπ, άλλη θέση (πλέον υπερασπίζεται τα σκήπτρα του και δεν έχει απέναντί του κάποια Μπάγερν που είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τη Ντόρτμουντ), θα δούμε πώς θα τα πάει.

Πως να φέρει ισοπαλία σε μονό αγώνα? Κάποιος πρέπει να κερδίσει. :eye: :eye:

Οκ κατάλαβα, η Bayern το πήρε το 20 γιατί είναι υπερομάδα, η Liverpool αν το πάρει το φετινό θα το πάρει γιατί είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά αν το πάρει η Τότεναμ, ε ντάξει περίεργη χρονιά δεν έγινε και κάτι και η Λέστερ το πήρε κάποτε, σιγά το Μουρίνιο πόσα XGoals έχει, αν δεν έκανε φοβερή χρονιά ο Kane και ο Son οπως και ο De Gea κάποτε θα ήταν για υποβιβασμό.

Και γιατί δεν τα κράτησε τα λεφτά ρε παιδί μου να επενδύσει στις ακαδημίες? Γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραδεχθείς πως ξόδεψε πολύ η Liverpool για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο? Τα ίδια ξεπλυμένα λεφτά χρησιμοποίησε, απλά είχε ενδιάμεσο την Barcelona. Αν θέλει να μείνει στην κορυφή θα δώσει πάλι ένα σκασμό λεφτά, για να δούμε πως θα τα βρει.

Αυτό θα συμφωνούσα, αν το κόβατε γενικά εκεί. Ε χαίρω πολύ, και εγώ προσωπικά προτιμώ το ποδόσφαιρο του Πεπ και του Κλοπ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει παίξει μπαλάρα και ο Μουρίνιο με τις ομάδες του. Κανείς δε φτάνει τη Μπάρτσα του 08-12, αλλά δε το ζητάει και κανείς, πάει τελειώσε. Το να τρώει κράξιμο όμως ενώ πετυχαίνει, επειδή δε σ’αρέσει η μπάλα που παίζει ε είναι αντιφατικό. Πολύ περισσότερα έχει πετύχει σίγουρα απ’τον Κλοπ και μπορεί και απ’τον Πεπ.

Σε προκαλώ να μου βρεις κάποιον προπονητή που κάθεται στους καλύτερους πάγκους ( που ζητάνε αποτελέσματα και υπάρχει 0 πίστωση χρόνου, μη μου πεις τον Γκι Ρου ) πάνω από 3 χρόνια. Μόνο ο τσαρλατάνος το έχει καταφέρει να δουλέυει όπου και όπως θέλει για όσο θέλει. Και ο Μουρίνιο στην ίδια κατηγορία θα’ταν, αλλά αν δεις η μακροβιότερη δουλειά του ( ως προπονητής, όχι μεταφραστής ) ήταν 3smth χρόνια, δε λες ότι το κάνει ευκαιριακά στις τελευταίες του δουλειές.