μλκ, τι έκανε ο τύπος εκεί?
Πάρε και το απευθείας κόρνερ, χαχα τι γλέντι τους ρίχνουμε
άλλο πουλί αυτός…
5 γκολ πάντως βάλανε οι παίχτες μας
Ξεκαθαρο επιθετικο φαουλ αλλα δεν πειραζει…
Ο τερματοφυλακας σας παραλιγο να κανει χατ τρικ σε πασες σε αντιπαλο μεσα στην μικρη περιοχη ε.
Είναι κοινή πρακτική τα τελευταία δυο χρόνια να κάνουν σκριν και double team στον τερματοφύλακα, γιατί νομίζεις ότι η Άρσεναλ έχει βάλει 20 γκολ από κόρνερ;
Still a foul (!)
Εν τω μεταξύ η Άρσεναλ το έκανε σε 2-3 παιχνίδια αυτό, αλλά έχει ακόμα για να λιώσει η καραμέλα.
Βάλε να δεις οποιοδήποτε παιχνίδι και σε κάθε κόρνερ κάνουν φάουλ στον τέρμα
Εδώ είναι το 0-1 από κορνερ
Θες να συνεχίσω; Αν δεν γνωρίζουμε κάτι, ας κρατάμε μικρό καλάθι, λέω εγώ.
Σε κάθε ένα από αυτά τα βίντεο που έβαλες ένας παίχτης της Άρσεναλ πάει να κάνει σκριν στον τέρμα, και τελικά κάνει στον αμυντικό που προστατεύει τον τέρμα.
Αυτό συμβαίνει επειδή δεν τα δίνουν πια γενικά και έχουν φάει όλοι πολλά γκολ έτσι. Δεν είναι τυχαίο πως τα βιντεάκια σου πάνε ένα μήνα πίσω μόνο.
Πες μου ένα τυχαίο ματς όποτε θες, θα μπω ΕΟΝ στο replay tv και θα σου δώσω λεπτό που εκτελεί κόρνερ η Άρσεναλ και κάποιος παίχτης της κάνει φάουλ στον τέρμα
Α οκ, έγινε ρε. Την επόμενη φορά ελπίζω να προσπαθήσουν να βάλουν γκολ χωρίς καν να αγγίξουν καν τους αμυντικούς. Ξέρω, φοράω γυαλιά κτλ κτλ, δεν θα βγει άκρη.
Αφού μόνος σου λες ότι το έκανε 2-3 ματς εγώ λέω συνεχίζει να το κάνει, δηλαδή η διαφωνία μας δεν είναι αν ακουμπάνε τον αμυντικό ή αν κάνουν φάουλ στον τέρμα αν δεν το κατάλαβες, αλλά πόσο συχνά γίνεται
Και 3 σημερα!
Καλά κάνεις και το χαίρεσαι, όταν έρθει η ώρα να σας κόψουμε το πρωτάθλημα θα είμαστε εκεί
Ναι, θα ειστε εκει για να δουμε σε ποιον θα ανοιξετε τα ποδια για να μην πετυχει τον στοχο του καποιος αλλος, το εχουμε ξαναδει το εργο.
Ωραίος, να μη βγαίνουμε να παίζουμε για να πάρει πρωτάθλημα η Λίβερπουλ
https://youtube.com/shorts/mIPUhma5L8E?si=TIybvokzcwkBn4z4
Αυτό με την Άρσεναλ φέτος (και όχι μόνο) πάντως το έχει πει πολύς κόσμος.
Για μένα είναι λίγο αστείο να έχουμε το VAR και τις τεχνολογικές δυνατότητες που αυτό προσφέρει, και οι συζητήσεις για την διαιτησία να είναι ακριβώς όπως ήταν πάντοτε. Ακόμα σφυριζονται άκυρα γκολ ως έγκυρα (και το αντίστροφο), ακόμα η φάση με τα πέναλτι είναι απλά τραγική, ακόμα η φάση με τα χέρια είναι αστεία.
Η φαση με τους κιπερ ειναι πραγματικα παραξενη. Η περιπτωση του Σον τις προαλλες ειναι ξεκαθαρο φαουλ, δεν υπαρχει κανενα “παρενοχλησα τον τερματοφυλακα”. Αλλα στο βιντεο που εβαλες παραπανω, η συντριπτικη πλειοψηφια των παρενοχλησεων ανηκε στην κατηγορια “ειναι νομιμο, οχι ηθικο”.
Θελω να πω, τυπικα δεν υπαρχει φαουλ στον τερματοφυλακα. Ο επιθετικος εσκεμμενα μπαινει μπροστα του ή τον σπρωχνει “τοσο οσο” για να μην μπορει να κανει εξοδο ή να σηκωθει. Θα μπορουσε να συμβει σε μια κανονικη φαση οπου ο τερματοφυλακας δεν θα μπορουσε να περασει απο ενα γκρουπ παιχτων για να κανει εξοδο, συμβαινει καθε τοσο. Ε, ο αντιπαλος επιθετικος αντι να περιμενει την τυχαια συγκυρια οπου αυτο θα συμβει, φροντιζει να την δημιουργησει πριν καν η μπαλα φτασει στην περιοχη.
Οι διαιτητες μπορουν να παρουν την πρωτοβουλια για να σφυριξουν το φαουλ, ομως υπαρχουν δυο τινα:
- ειναι αδυνατον να δουν ολες τις φασεις που γινονται μεσα στην περιοχη σε μια εκτελεση φαουλ ή κορνερ, αναμεσα σε δεν-ξερω-ποσα κορμια. Αλλοτε θα δει την επαφη με τον κιπερ, τις περισσοτερες φορες οχι. Εκει υπαρχει το βαρ πια. Στο Καραμπαο Καπ δεν υπηρχε, οποτε μετρησε το γκολ “οπως παλια”.
- πρεπει η ΟΥΕΦΑ να παρει μια ξεκαθαρη σταση ή εστω η ΠΟ Αγγλιας. Τα εποπτικα οργανα πρεπει να δωσουν σαφεις εντολες, οπως π.χ. κανουν καθε τοσο για το οφσαιντ, το γκολ, το επικινδυνο φαουλ κλπ. Μονο τοτε θα υπαρχει κεντρικη αποφαση και θα βγαλει τους ρεφερι απο το αγχος του “αν το σφυριξω αυτο φαουλ, θα τους εχω στον σβερκο μου σε ολο το ματς και μεχρι να φυγω απο το γηπεδο”. Διοτι πρεπει να θυμομαστε οτι δεν ειναι μια φαση που βλεπουμε μονο στην (καθε) Πρεμιερ, αλλα σε ολες τις κατηγοριες.
Ολα τα παραπανω ειναι γραμμενα απο εναν κουβα που τυχαινει να παριστανει τον τερματοφυλακα, οποτε θα μπορουσα να εχω και καποιο bias.
Αν είχα αναφέρει το όνομα κάποιας ομάδας στο ποστ μου, αυτό το όνομα δε θα ήταν της Λίβερπουλ.