Μια χαρά ήταν ο ήχος για εκεί που ήμουνα. Τρομερή εμφάνιση Primordial 2 ώρες και 5 λεπτά παίξανε περίπου.
Γάμησαν για ακόμη μια φορά. Η ανατριχίλα και η πόρωση που βγάζουν ορισμένα κομμάτια όταν ακούγονται ζωντανά (π.χ. Song of the Tomb ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, As Rome Burns, Heathen Tribes) απογείωσαν το live. Και η ερμηνεία του Alan είχε τόσο πάθος και ενέργεια, που και να του ξέφυγε και ένας στίχος, δεν πολυδίνεις σημασία. Και ακούσαμε και ένα κομμάτι από το Imrama, κρίμα για όσους το έχασαν, ας πρόσεχαν.
Οι Mordha στα δυνατά τους σημεία έβγαζαν μια τρομερή επικούρα, αλλά και κάργα συναίσθημα στα αργά. Ήταν σαν η ίδια η Ιρλανδία να είχε ενσαρκωθεί σε συγκρότημα και να έπαιζε μπροστά σου. Άξιοι και πολύ καλή επιλογή σαν support, θα τσεκάρω σύντομα όλους τους δίσκους, καθώς έχω δώσει βάση μόνο στον πρώτο.
Τώρα για την καθυστέρηση, τα παιδιά παραπάνω έχουν απόλυτο δίκιο. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς, καθώς ένας φίλος με αυτοκίνητο με πέταξε μέχρι το Φιξ και πρόλαβα το μετρό για ένα λεπτό (!). Αλλά το να μην μπορεί ο κόσμος να γυρίσει με μετρό τη μέρα που αυτό λειτουργεί μέχρι αργά, αυτό καταντάει πια μαλακία. Οκ, είπαμε, αλλά όχι κ έτσι! Αν θέλει ο άλλος να βάλει περισσότερα support, ας ξεκινίσει το live πιο νωρίς. Και τουλάχιστον, ας βάλει κ κάνα συγκρότημα της προκοπής, γιατί εγώ κάτι γατάκια πρόλαβα σε 3 κομμάτια!
Τεσπα, ελπίζω η κατάσταση να είναι καλύτερη στους Graveyard.
Ντάξει, το σετλιστ υπέροχο, ο ήχος αρκετά καλός, ο άλαν σεληνιασμένος αλλά αυτό με την ώρα , τι να πω δλδ… Απλά πληρώσαμε ταξί 17 ευρώ, ένα εισητήριο εξτρα δλδ, και ακομα δεν μπορω να το χωνέψω. Τεσπά, το live ήταν μοναδικό! Δεν τους είχα ξαναδεί αλλά αν ξαναρθουν με τα χίλια μέσα
Οι MAEL είχαν μία κιθάρα και τα δικά τους όργανα.
Όχι και επιτέλους, το 2008 μια χαρά είχε παιχτεί (ή ήταν το 2005? Μπορεί και στα δύο).
Το χειρότερο με το κοινό δεν ήταν η όποια συμμετοχή, ούτε εγώ πολυσυμμετείχα. Ήταν τα πηγαδάκια ανάμεσα στα κομμάτια, κουβέντες, μπάφοι, βλακώδη χαχανητά.
Ψόφος κακός στο νεόκοπο μέταλ καγκουριλίκι.
Το σέτλιστ ήταν το ίδιο με πέρσι, μείον τα [I]“Mouth Of Judas”[/I] και [I]“Death Of The Gods”[/I] με δύο αλλαγές ([I]“Let The Sun Set On Life Forever”[/I] αντί [I]“Journey’s End”[/I] και [I]“Song Of The Tomb”[/I] αντί [I]“Golden Spiral”[/I].
Ντάξει, αν μιλούσαμε απομονωμένα για το σέτλιστ θα μπορούσε να γκρινιάξει κανείς γιατί τέτοια ομοιότητα με το περσινό, ακόμα και στα κομμάτια του [B]“Nameless…”[/B] (παίξτε ρε άνθρωποι ένα [I]“No Nation On This Earth”[/I]!).
H απόδοση ομως στο [I]“Traitor’s Gate”[/I] χτες ήταν απίστευτη, δεν θα το άλλαζα με τίποτα.
Ναι μωρε, λογικο και κατανοητο, αλλωστε συμφωνω οτι ηταν ο καλυτερος ηχος σε συναυλια Primordial στην Ελλαδα, απλα μου εκανε πολυ θετικη εντυπωση στους Mael, εξαιρετικος ηχος πραγματικα.
Τι παιχτηκε ακριβως με τα οργανα εντωμεταξυ? Μαλακια στο αεροδρομιο?
Παντως το πειραμα μεγαλος χωρος-φτηνο εισητηριο μαλλον πετυχε, ειχε κανα πεντακοσαρι ατομα και ηταν μια χαρα ανθρωπινες συνθηκες, ουτε τρελο στριμωξιδι ουτε τιποτα, μακαρι να ξαναγινει σε παρομοιο χωρο γιατι νομιζω οτι εχουν μεγαλωσει πολυ στην Ελλαδα για να παιζουν στο Αν πλεον.
SATURDAY 23NOV
20.ΟΟ DOORS OPEN
20.15 AENAON
21.00 MAEL MORDHA
22.00 P R I M O R D I A L
(ας ελπίσουμε να τηρηθεί το πρόγραμμα και να έχει τελειωσει η συναυλία γυρω στις 00:30)
Το κομμάτι απο Imrama ποιό ήταν;
Ομορφα ομορφα, θαμαι κ γω σημερα στο 8μπολ.
Βτγ,ποσο καιρο εχω να μπω κ εγινε ετσι το φλορουμ
Διάβασε το ποστ μου ρε ΧΑΚΟΜΠΟ :!:
Song of the tomb επιτελους!!!Πανικος σημερα ρε!!!
Μια χαρά χθές, περίμενα πολύ χειρότερα τα πράγματα λόγω Fuzz. Ήχος καλός, η απόδοση των Primordial σε υψηλά επίπεδα, τα λαθάκια του Alan μικρή σημασία είχαν, καθώς το πάθος του και η σκηνική του παρουσία κάνουν τέτοιες καταστάσεις να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ο κόσμος πολύ υποτονικός, ειδικά αν συγκριθεί με το περσινό live στο οποίο επικρατούσαν συνθήκες πολέμου, αν και νομίζω πως αυτό είχε να κάνει κυρίως με την άπλα που υπήρχε, καθώς είμασταν αρκετά διασκορπισμένοι. Ένα Κύτταρο θα ήταν ιδανικό. Πιστοί πάντως στην παράδοση που θέλει κάθε live τους στην Αθήνα να είναι και μια περιπέτεια, τέτοια γκαντεμιά πια. Mael Mordha πολύ καλοί, το γεγονός της καθυστέρησης απαράδεκτο, δεν είναι μόνο πως χάσαμε το μετρό και πληρώσαμε χρήματα που δεν είχαμε υπολογίσει, είναι πως και τις μέρες πριν δεν είχε έστω ανακοινωθεί κάποιο πρόγραμμα για να ξέρουμε πότε περίπου θα βγούν οι Primodial ωστέ να μην περιμένουμε τόση ώρα άσκοπα. Τέλος πάντων, καλά περάσαμε, να ακούγαμε και ένα Dark Song και θα έφευγα τρισευτυχισμένος.
Αν δεν το παιξουνε σημερα…θα το καψω το οχταμπαλλο!!
Παρακάλα να σας παίξουν μόνο αυτό από το Storm, γιατί αλλιώς θα ξαμολήσω ναπάλμ και ό,τι βλέπεις από Πανόραμα μέχρι κάτω Παραλία, θα το κάνω ίσωμα να νοικιάζετε ξαπλώστρες.
O RLY?
Εγώ φταίω που ο Nameless έκανε αμπαλοσύνη και έγραψε And και όχι Let;
Το δικό σου το πέρασα στα ψιλά φίλος, παίζει πρόβλημα;
[SPOILER]Και εδώ που τα λέμε ο άλλος έχει και nickname Primordialίστικο,ποιον να πιστέψω πια;[/SPOILER]
To “And…” είναι μια επανηχογράφηση του “Let…” με μεγαλύτερη διάρκεια, ουσιαστικά αυτό έπαιξαν (αν και ο Άλαν το προλόγισε ως “Let…”) αλλά το κομμάτι του “Imrama” θεωρείται ότι είναι.
ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΚΑΙ ΘΕΡΙΣΑΝ!!!Αυτος ο ΥΠΕΡ ΦΡΟΝΤΜΑΝ Ο ΑΛΑΝ ρε μαγκες και τον πιο αχαρο ανθρωπο που παει σε συναυλιες και απλα κοιταει, μπορει να τον κανει να χτυπιεται ανελεητα.Φοβερη ανταποοκριση κοινου με μπαντα και ασταματητο stage diving.
Δυστυχως (για μενα) δεν επαιξαν το song of the tomb.Η μονη διαφορα αν δεν κανω λαθος με την Αθηνα ηταν το mouth of judas.
YΓ. Οι Mael πολυ καλοι ισως καλυτεροι απο την 1η τους φορα.
Υ.Γ1. Μεκανε εντυπωση οτι ειχε αρκετες γυναικες δεν το περιμενα.
Πολυ καλο λαιβ
Θαρρώ πως μετά το ισοπεδωτικό live των Primordial στην πόλη μας πρέπει να αναθεωρηθεί μεταξύ άλλων η έννοια του ιδανικού ερμηνευτή-frontman…ένας τέτοιος είναι ο Alan, ένας απόλυτα θεατρικός, ξεσηκωτικός, παθιασμένος, πειστικός, ακαταπόνητος σε φωνή και κίνηση ηγέτης group, που σε μια δίκαιη λίστα με τους κορυφαίους της μουσικής που αγαπάμε θα έπρεπε να φιγουράρει πολύ ψηλά…ολόκληρη η Ιρλανδική μηχανή έσπειρε σήμερα, ισοπέδωσε τα πάντα με έναν ήχο ιδανικό και ένα κοινό εξαιρετικά συμμετοχικό και ενθουσιώδες…το τελικό συμπέρασμα είναι: οι Ιρλανδοί δε σε απογοητέυουν ποτέ…Hail to the emerald island…
Mouth of Judas ε? Τον παιρνετε.
μου εφυγε η ορεξη για σεξ μετα το σημερινο live.