Primordial live in Athens An Club 24th November 2012!

…εκεί που νέοι έλληνες φεύγουν όπου…μπορούν εις την αλλοδαπήν, εκείνοι επιστρέφουν!!! [B]Ε να μη δώσουμε τα ΕΥΓΕ;;;; [/B]:wink:

μπράβο παιδια. πολύ χαίρομαι για σας…

[SPOILER]για μένα δεν ξέρω τι κάνω…
[/SPOILER]

[B]Μη χολοσκάς[/B]. Δεν διάβασες; Τίγκα το κλαμπ και ο [I]“μεγάλος”[/I] γλυκάθηκε ([I]όπως σίγουρα και οι άλλοι[/I]!) που όλοι στο moshpit ([I]and not only [/I]:roll: ) παραληλούσαν/μαγευονταν κάθε φορά που ύψωνε ψηλά τις χερούκλες του κατεδαφίζοντας το μαγαζί!!! Ε, δεν μπορεί, θα ξαναπούν ένα ιρλανδικό yeap και θα μας ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ…:wink:

Εκτός κάθε λογικής η απόδοση PRIMORDIAL και AGATUS. Ειδικά οι πρώτοι, στην 4η εμφάνισή τους που παρακολουθώ (έχοντας χάσει αυτή με SEPTIC FLESH μόνο) ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Εγώ προσωπικά διαβάζοντας τα περί σπέσιαλ σετ περίμενα μάλλον διαφορετικό σετλιστ και όχι 12/17 κομμάτια από τα τρία τελευταία. Ας πούμε ότι ανταμείφθηκα με τα “Journey’s End” και “The Soul Must Sleep” αλλά όλα τα υπόλοιπα τα είχα ξανακούσει.

Παρολαυτά το τι ήθελα εγώ δε μετράει, αφού η ανταπόκριση του κόσμου έκανε το λάηβ να περάσει στη σφαίρα των ιστορικών.

“God’s To The Godless” μακράν η κορυφαία στιγμή χτες.

+1000000000

Πέθανα!

πόλεμος χθες, ωραία πράγματα 8)

\m/

εκπληκτικοί οι Primordial χτες, ίσως η κορυφαία φορά από τις 6 που τους έχω δει.

φοβερή απόδοση και οι ίδιοι, αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου - το Αν δεν τους χωράει άλλο

κακός χαμός σε gods to the godless, sons of the morrigan, coffin ships και γούσταρα πολύ που παίξανε ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, το golden spiral

hails σε Morogth, Dargaard79 και Therion που τον είδα μετά από χρόνια :smiley:

Πραγματικά δεν το μετάνιωσα που πήγα ούτε για μια στιγμή. Θεϊκό λάιβ, ας πω όμως δυο πράγματα. Daylight Misery πρόλαβ λίγο στο τέλος, ωραίο γκρουβ αλλά δεν μου είπανε πολλά. Agatus πραγματικά περίμενα να ακούσω old-school black, αλλά αντίθετα πήραμε epic/heavy metal μπλεγμένο με black φωνητικά και περάσματα και γουστάραμε. Αν δεν υπήρχαν οι Primordial θα μιλούσαμε για έκπληξη της βραδιάς(και ο κιθαρίστας/φρόντμαν total look πειρατή :lol:). Primordial θα ομολογήσω ότι αρκετά παλιότερα κομμάτια τα ήξερα με το ζόρι ή και καθόλου, αλλά μέσα στον ΠΑΝΙΚΟ που γινόταν σε κάθε κίνηση του Alan δεν μπορούσες να μην πορωθείς. Η τριάδα Sons of the Morrigan-Coffin Ships-Heathen Tribes έφτανε και με το παραπάνω, αλλά κάθε κομμάτι ήταν ευπρόσδεκτο(και γαμάτο). Εξαντλητικό από άποψη διάρκειας λάιβ(οι Primordial έπαιξαν πάνω από δίωρο).

Ξεχωριστή μνεια να κάνω και στον φορουμόκοσμο, από τους οποίους σε κάποιους μίλησα και τώρα δεν τους θυμάμαι(συν ότι τα αυτιά μου ήταν νοκ-άουτ για ένα διάστημα μετά το λάιβ, σόρρυ :-s) άλλους τους είδα και δεν προέκυψε να μιλήσω. Αλλά όπως και να έχει, cheers σε όλους και περισσότερο σε όσους έκαναν την αποκοτιά να έρθουν από εκτός Αττικής.

[SPOILER]τυρίπιτα[/SPOILER]

κυριως πηγα για Agatus αλλα ηταν ισοπεδωτικο live ειδικα απο Agatus και Primordial…απλα respect στους 2ους που παιξανε 2ωρες+ για αποζημειωση του προπερσινου live…αυτα να τα βλεπουν κατι WASP :stuck_out_tongue: Daylight Misery ενω παιξανε καλα δεν ειναι καθολου η φαση μου…

Λίγο πολύ τα είπατε όλα… Η τριπλετα coffin ships, sons of the morrigan, gods to the godless ήταν λυτρωτική… Παρέδωσα σώμα και πνεύμα!! Η απόδοση της μπάντας ήταν καταπληκτική, ο Άλαν συγκλονιστικός!! Ο ήχος είχε ένα θέμα αλλά Κλάιν, αυτό είναι πταίσμα μπροστά σ’αυτή την απόδοση!!!

Cheerz στους συμπολεμιστές φορουμιτες!!! :slight_smile:

τέλος ένα μεγάλο άντε ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ σ’αυτούς που ευθύνονται για το μερτς των primordial!!!

Τι παιχτηκε με το μερτς για εμας που μας εκλασε ο θεος και δεν ηρθαμε?

Δε ξερΩ τι παιχτηκε, αλλά είχαν ένα χαρτάκι που έγραφε ότι χάθηκαν στο αεροδρόμιο και υπήρχε περίπτωση να ήταν στο χώρο μετά τις 11, αλλά αρχιδια!!!

*επισης θα ήθελα ν’ακούσω τα heretics age και burning season όπου το τελευταίο ηΜουν σίγουρος ότι θα το παίζανε, αλλά τελικά δεν κάνανε ενκορ κ έμεινα με το πουλί στο χέρι…
τέλος πάντων, την επόμενη θα ήθελα να τους δω στο κύτταρο!!

Ειπε και σε καποια φαση ο Αλαν “το επομενο κομματι το αφιερωνουμε στην Lufthansa που εχασε το merch μας” :stuck_out_tongue:

Πάντως κάτι είπε ο Alan για έκπτωση στο merch ειδικά για τους Έλληνες ως αποζημίωση. Όποιος θυμάται περισσότερα ας πει.

ισχυει κατι ειπε οτι θα στοιχιζουν(τα μπλουζακια λογικα) 12 ευρω.

:lol::lol::lol:
Βραδινιάτικες-μετασυναυλιακές φιλοσοφικές αναζητήσεις by pumpkin.

…Τι κολασμένο live ήταν αυτό? Τα μυαλά στα χέρια μας έδωσε ο Alan, τι frontman…! Και τι βλέμμα, καθηλωτικό και δολοφονικό, μαρμάρωνες όταν σε κοίταγε. Φοβερή μπαντάρα, φοβερό κοινό, φοβερή πολεμική ατμόσφαιρα, φοβερά όλα. Ο ήχος μας την έκανε λίγο βέβαια, αλλά οκ, An. Μικρό παράπονο το σετ και η τόση έμφαση στον τελευταίο δίσκο, ψιλά γράμματα όμως (αυτό το awaiting the dawn ρε μπούστη θα μείνει απωθημένο). [SIZE=“4”]Sons of the Morrigan[/SIZE] και [SIZE=“4”]Gods to the Godless[/SIZE], ω ρε.

πι.ες.1: ωραίοι οι πρώτοι για ζέσταμα, αν και τίποτα το σπέσιαλ. Agatus είχα ακούσει ελάχιστα πριν το live, μόνο και μόνο για μην είμαι φουλ απροετοίμαστη δηλ, αλλά ήταν άψογοι. Θα ασχοληθώ πάραυτα!

πι.ες.2: αυτιά για πέταμα, φωνή νταλικέρη και αυχένας που δεν μπορεί να κουνηθεί ούτε ίντσα. Πάντα τέτοια!

πι.ες.3: cheers στη ροκιν κοινότητα, χάρηκα για τη γνωριμία!

[SPOILER]άντε την επόμενη φορά “μια φωτιά στην άμμο” αντί να περιφερόμαστε σαν τις άδικες κατάρες. :p[/SPOILER]

:slight_smile: Συμφωνώ ! Μήπως πήγε κανεις το προηγούμενο βράδυ στο μαγαζί που θα έπαιζε dj o Αλαν ; Το έμαθα εκ των υστέρων κ έχασα ευκαιρία προσωπικής γνωριμίας μαζι του! φαντάζομαι θα ήταν κ γαμώ

Εγώ τον περίμενα έξω από το ΑΝ πάντως, μετά το τέλος του λάηβ και του έδωσα να υπογράψει το μοναδικό BLOOD REVOLT της βραδιάς.

Η Lufthansa τους έχασε κάπου 250 μπλούζες λέει.

Επίσης μαλάκια λίγο που ο περισσότερος κόσμος που περίμενε εκείνη την ώρα, πήγε μόνο στον Άλαν ενώ δίπλα ήταν κι ο Κιάραν, ο οποίος -ας το ξαναπούμε- είναι ο βασικός υπεύθυνος για τις συνθέσεις των Ιρλανδών.

Νομίζω ότι το live δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο!Εντάξει ,όντως είχε λίγο θεματάκι ο ήχος στους Primordial αλλά με το ΜΥΛΟ που γινόταν εκεί μέσα,μικρό το κακό!Τους είχα δει και πέρυσι στο Hellfest και εκεί ους πήδηξε ο ηχολήπτης.Όσο για Agatus…μέχρι χθες είχα μόνο το 7’’ Gilgamesh στην κατοχή μου και με το χθεσινό live με ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ να σκάσω 80 ευρώ για να πάρω τα 2 LP και το Rite of Metamorphosis!! :lol: Αυτά!

Έσπασε η κατάρα! Μπόρεσα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να τους δω λαιβ έτσι όπως πρέπει και ήταν ανεπανάληπτα! Αν έπαιζαν περισσότερα παλιά θα έβαζα 11/10, αλλά δεν πειράζει ας αφήσουμε και τίποτα για την επόμενη φορά.:stuck_out_tongue: Τουλάχιστον τα burning season, cast to the pyre, enter pagan και song of the tomb για κάποιο λόγο πίστευα ότι θα τα ακούσουμε… αλλά η ζυγαριά έγειρε στα 2 τελευταία. 2 ώρες + ο πανικός ο ίδιος!!! Ειδικά κεντρικά μέχρι και τη μέση του λαιβ ήταν ασφυκτικά, ούτε να κουνηθούμε μπορούσαμε ούτε να χτυπηθούμε, από ένα σημείο και έπειτα όμως “αραιώσαμε” κάπως και ήταν πιο παλέψιμα. Πιστεύω ότι για Primordial ο χώρος είναι μικρός και είναι πραγματικά τόσο κρίμα να πέφτει η απόδοση ενός τέτοιου ανατριχιαστικού λάιβ που είναι κατάθεση ψυχής λόγω προβλημάτων στον ήχο. Σε κάποια κομμάτια ήταν δυστυχώς κάτι παραπάνω από απαράδεκτος.
Εκτός από τα παραπάνω μελανά σημεία ήταν καταπληκτική βραδιά από όλες τις απόψεις και ο κόσμος τόσο θερμός! Hail στους συμφορουμίτες που έδωσαν το παρόν, παλιές και νέες φάτσες! Με το καλό να μας ξανάρθουν!

Oldteller ήσουν ο ψηλός με τη μπλουζάρα Wintersun?

Δαίμονας…και η απόλυτη αντίθεση να τον βλέπεις κάθε Σάββατο στο Brussels (Δουβλίνο) να παίζει wasp, whitesnake & guns n roses και λοιπές glam-ουριές…