Ναι ρε, για το δεκαρι το εβαλα, Χριστο δεν καταλαβαινω Γερμανικα
για το γρακχο που αψηφα την τεχνολογια του γκουγκλ (παλι καλα που ειμαι λαρισα και ειναι ο πατερας μου εδω, γιατι το κειμενο ειναι πουτσα, δυσκολα το βγαζα μονος)
Τα τελευταια χρονια ηταν πραγματικα πολυ πετυχημενα για τους primordial. Με το τελευταιο τους αλμπουμ to the nameless dead μπορεσαν τελικα και αξια να φτιαξουν ενα μεγαλυτερο fanbase και στη συνεχεια να παιξουν σε τουρς και φεστιβαλς. Ολο αυτο δεν περασε χωρις να αφησει ιχνη, ο τελευταιος χρονος εφερε ενα μεγαλο χτυπημα με την απολυση του ντραμερ simon olahoafhkjh μετα απο μια αποτυχημενη συναυλια στην αθηνα. Ομως, εντωμεταξυ ο ντραμερ ειναι παλι στην μπαντα και με το καινουργιο επος redemption at the puritan’s hand υπαρχουν παντως μονο θετικα για να πουμε.
Το επιπεδο βρισκεται πχ με τα υπεροχα θεικα αλμπουμς TTND, TGW πολυ ψηλα, τοσο διαολεμενα ψηλα, που ακομα και για τους ιδιους τους πριμορντιαλ δεν θα ηταν ευκολο ακομα και για τα δικα τους στανταρ να το φτασουν (αυτο εννοει εδω, η κυριολεκτικη μεταφραση ειναι πολυ ο,τι να ναι). Ομως ακομα και μετα την διαφαινομενη καθιζηση του τελευταιο χρονου φαινεται πως η μπανατα αναγεννηθηκε απο τις σταχτες τις γυρω απο τον στιχουργο και τραγουδιστη alan και φερνουν ενα πραγματικα καινουργιο θριαμβευτικο επος.
Επισης η 7η δουλεια των primordial ειναι εμπνευσμενη απο την επικη τραγωδια και παθος, αυτην την ιδιαιτερως εντονη ατμοσφαιρα, αυτο το ιδιαιτερο, μοναδικο στυλ που γνωριζουμε και αγαπαμε απο τα αλμπουμς των ιρλανδων. Ειναι αυτα τα απλα αλλα εξαιρετικα αποτελεσματικα, πολυ δυνατα-που κοβουν την ανασα riffs, με τις μεγαλειωδεις μελωδιες που πρωτα μαγευουν και αμεσως μετα ερχεται το συναισθηματικο- ψωριαρικο (ανοιξα λεξικο για αυτο räudig δεν εχω ιδεα τι σημαινει)-πασχον τραγουδι του αλαν που ανερχεται ολοκληρωτικα στον ολοκληρωτικο του κοσμο και οι στιχοι του που αναφερονται στο θανατο.Η αφοσιωση με την οποια με την οποια ο αλαν τραγουδαει την καθε λεξη, την καθε συλλαβη ειναι συνεχως αξιοπροσεκτη και αισθητη. Η ιδια αφοσιωση βρισκεται επισης στο καθε οργανο, το καθεr dumbeat εχει τη δικη του συγκεκριμενη θεση και ομως ολα ειναι ζωντανα και αυθεντικα.
Αυτη η αυθεντικοτητα ανηκει επισης στον οργανικο ηχο που θυμιζει παραγωγη του 70, heavy, δυναμικος, ακομα και λιγο ξεφτισμενος και χωρις πολλη πιεση. Οχι χιλιοπαιγμενος ,αλλα φυσικος, σαν να παρουσιαζε live η μπαντα το νεο της αλμπουμ στο καθιστικο μου σημερα το βραδυ-αυτο θα ηταν κατι! (λολ)
Το RATPH ακουγεται πιο σκοτεινο και πιο ωμο απο το ΤΤΝD και η ηδη πολυ ιδιαιτερη φωνητικη αποδοση εχει ακομα μια φορα ανεβει αποδοση. Το να αναδειξω μεμονωμενα τα επικα, ελεγειακα διαμαντια ειναι δυσκολο, επειδη ολα τα κομματια ειναι της υψηλοτερης ποιοτητας, αλλα πολυ ιδιαιτερα μου εντυπωσιασαν το ‘lain with the wolf’ που αρχιζει με ατμοσφαιρικες, καθαρες κιθαρες, με την τυπικη σκοτεινη επικιλα, δυνατα ντραμινγκ και ριφς, το ‘bloodied yet unbowed’ στο οποιο ξεπεταγεται το μπλακ μεταλ και το μπαλαντωειδες, μελαγχολικο ‘mouth of judas’. Αξιο αναφορας ειναι επισης το ομορφο tribal-drumming και το δυνατο σολο στο εντονο ‘gods old snake’ η στο ασυνηθιστα γρηγορο, πολυ ενεργητικο ‘the black hundred’.
Επικο, μαζικο, εντονο, σκοτεινο, τραγικο, ωμο και ατμοσφαιρικο, μελαγχολικο παθος: το RATPH ειναι ολα αυτα. Οι primordial ειναι ξανα σε κορυφαια φορμα και η ποιοτητα παραμενει συνεχως ψηλη (στο περιπου). Καταπληκτικο εργο, βαζω το μεγαλυτερο βαθμο.
είναι τρελός ο λαρισαίος :dance::dance:
Μπράβο ρε Χαλισέκε! :D:D:D
Ντάξει καύλωσα απλά. Πόσες μέρες ακόμα είπαμε;
Εν τω μεταξύ ο Simon με τις περσινές μαλακίες του έγινε τελικά βούκινο σε όλη την Ευρώπη. :lol:
άντε ρε λαρισα.!
*και που να ακούσουμε τον δίσκο
Ομολογώ πως δεν είχα ακούσει καθόλου τις προηγούμενες δουλειές τους, αν και σίγουρα θα το κάνω μετά από πολλαπλες ακροάσεις του δίσκου. Απίστευτο συναίσθημα, νομίζω όλα τα λεφτά είναι οι ερμηνείες, αλλά φυσικά και τα riffs είναι φοβερά.
Παρατηρήσατε ότι εμείς τόσες μέρες τρίβουμε τις κλειτορίδες μας με το No Grave Deep Enough και ο τύπος δεν το αναφέρει καν; Δηλαδή πόσο καλύτερα είναι τα υπόλοιπα; 8O8O8O
Μαλάκα ναι. :-s
φανταζομαι οταν ακουσουμε ολο τον δισκο τι θα τριβουμε!
Και στα δυο κομματια που εχουν κυκλοφορησει, υπαρχουν μεσα ΤΡΕΛΟΙ ΡΥΘΜΟΙ.
Φετος η χρονια ΕΙΝΑΙ το επικο μεταλ, με [B]Doomsword[/B] και [B]Primordial[/B] να δειχνουν τι σημαινει αντρικεια μουσικη βγαλμενη απο την ψυχη.
Ψιλοάκυρος ο συνειρμός με Doomsword, but I’ll pass.
Ανατριχίλες γαμώτο, μόνο αυτό.
Φαντάζομαι τι μας περιμένει όταν κυκλοφορήσει ολόκληρος ο δίσκος.
Παρτε δω υπερκαβλωτικο ριβιου…
βλέπω πολλά βρακιά να λερώνουν…
*και δεν περνάνε και οι μέρες…
The Irish economic catastrophe could not have passed without the band marking it. ?Death Of The Gods? does what it says on the tin, proclaiming the death of the very Republic itself via Primordial?s now familiar fascination with all things Rome.
It?s also a rather cheeky update on Yeats? ?Easter 1916′, supplanting Collins and Parnell for the original?s McDonagh and McBride. The ?beware? oration at the end seems also somehow prescient: who, after all, knows what?s coming this year or next.
Με φτιάχνουν όλο και περισσότερο ρε πούστη μου.
Το “The Mouth of Judas” αγαπημένε θα σε φτιάξει κι άλλο…
Σου έχω πει ότι αυτό που κάνεις είναι σαδισμός.
Μη.
Your order for Redemption At The Puritan’s Hand - Primordial has been posted.
Please note PLAY.COM will show on your statement.
Please allow 3-5 days delivery.
Άκουσα το The Mouth of Judas.Εντάξει παιδιά θα πέσει πολύ κλάμα με το δίσκο…