1)pain of salvation - the perfect element
2)dream theater - scenes from a memory
3)tool - lateralus
__To έχουν βγάλει (επιβαιβεωμένο από τον ίδιο τον Daniel)!
__Είναι το Scarsick… [http://en.wikipedia.org/wiki/Scarsick]
Ψήφισα Dream Theater αλλά και το Orphaned Land είναι πολύ καλό…
Καλά … έχω μείνει πάαααααααααρα πολυ πίσω… #-o
Thanks πάντως… :yahoo:
__Παρακαλώ! Α! και καλώς μας ήρθες! 8)
__Πάντως, μην ανησυχείς, δεν έχεις μείνει και τόσο πίσω. Αρχικά ο Daniel αρνούταν πως είναι το δεύτερο μέρος, μιας και δεν ήθελε να το κρίνουμε ως “το δεύτερο μέρος του έπους κλπ-κλπ” αλλά ως τον νέο δίσκο των PoS, οπότε λίγοι ήταν αυτοί που έλεγαν, “μα όχι αυτό πρέπει να είναι” και τελικά να “πιέσουν” ώστε να το παραδεχτεί μερικούς μήνες μετά (οπότε πολλοί δεν έμαθαν τελικά πως "ναι, αυτό είναι το part II).
__Respect που σκότωσε το hype και φυσικά που δεν εκμεταλεύτηκε το όνομα του πρώτου για πωλήσεις, προώθηση κλπ. Παρεμπιπτώντος, δίσκαρος το Scarsick -έχει πολύ ενδιαφέρουσες και δυνατές στιγμές μέσα… τώρα που έφυγε και δεύτερο original μέλος να δούμε τι θα βγει…
μπα, μάλλον είχε καταλάβει ότι είναι ψιλομουφίτσα το σκαρσικ και ήθελε να γλιτώσει το κράξιμο :p.
Ρε αντε γεια που ναι μουφα το Scarsick
Ούτε εμένα μου αρέσει το scarsick πέρα μερικών πολύ καλών στιγμών…Πάντοτε βέβαια συγκρινόμενο με τους προκατόχους του…
Από τα συγκεκριμένα social grace με τεράστια διαφορά απο τα άλλα.Τώρα τα δικά μου(αν και κάποια γέρνουν περισσότερο προς το power)
[ol]
[li]lethal-programmed
[/li][li]queensryche-rage for order
[/li][li]queensryche-operation mindcrime
[/li][li]fates warning-parallels
[/li][li]Vauxdvihl-to dimension logic
[/li][li]moon of steel-passions
[/li][li]psychotic waltz-a social grace
[/li][li]psychotic waltz-into the everflow
[/li][li]fates warning-awaken the guardian
[/li][li]slauter xstroyes-winter kill
[/li][/ol]
ξερει.
δισκάρα, αλλά prog? τέσπα, why not…
εδω εχει Mabool και Light of day, day of darkness το θρεντ, για να μην πω bw.park και ξεκινησουν τα φλεημς, τουλαχιστον ο ιδιος παραδεχτηκε οτι παουεριζει.
που ειναι οι σπαστικ ινκ, οι γουοτσταουερ, οι μεηφεηρ, οι σπαηραλ αρκτιτεκτ, οι μπιχολδ… δε αρκτοπους, οι τουιστιντ ιντου φορμ, τοσα πραματα παιζουν αυτου καθε αυτου ατοφιο προγκ μετσαλ!
Thnx!
Για τον Daniel νιώθω μεγάλη εκτίμηση!!! Είναι Γαμάτος!!!
Όταν είχα ακούσει το “ΒΕ” και σε σύνδεση και με το Perfect Element p.1… αναρρωτιόμουν: Πόσο πιο κορυφαίο θα είναι το Perfect Element p.2??
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα ακόμα να ακούσω το Scarsick… καθώς είμαι λίγο πιεσμένη με το πτυχίο στο πιάνο και θέλει μεγάλη συγκέντρωση στο αντικείμενο… Αλλά μόλις τελειώσω με όλα αυτά… Θα πέσω με τα μούτρα στα πράγματα που έχω αφήσει πίσω…:roll:
Δεν νομίζω ο Daniel να κυκλοφορούσε ποτέ κάτι που θα ήταν “μουφίτσα…”
Αλλά τέλος πάντων, σεβαστή η άποψη όλων…
Και πρέπει κ εγώ να το ακούσω σύντομα, για να μπορώ να πω τη δική μου γνώμη για το Scarsick… :roll:
προσωπικά best είναι κ απλά έπρεπε να προσδιορίσω περι τίνος πρόκειται…δεν πρόκειται για pure prog poll…εξάλλου κάτι spastic ink και κάτι spiral architect ποτε δεν τα είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση μιας και το ακραία τεχνικό δεν με πολυαντιπροσωπεύει…
οποτε γενικολογουμε =)
δεν γενικολογουμε…ειναι απλο…σου παραθετονται 10 αλμπουμ και διαλέγεις ένα…αν δεν σου αρέσουν, δεν σε εκφραζουν κτλ δεν ψηφίζεις…δεν άνοιξα καμμια συζητηση για prog…αν η λέξη prog είναι problem το καταλαβαίνω αλλά έπρεπε κάπως να το προσδιορίσω…
και λίγα με το poll γιατί είναι το πρώτο thread που ανοιξα στο φόρουμ…είμαι συναισθηματικά δεμένος!!
ε οκ βρε, πλακιτσα κανουμε.
να σου πω τι λειπει απ’ τα αγαπημενα σου, το burn the sun και μην πεις οχι! ειναι ιδια κλικα.
Δεν λέω όχι!!!αν και στην αρχή είχα πει ότι αν είχα μία επιλογή ακόμα θα ήταν το second life syndrome…το ξέρω άγγιξα ευαίσθητες χορδες…
Γιατι όλες αυτες οι Progr μπαντες είναι καινουργιες???
Δηλαδη καλύτερες είναι αυτες απο τις αντίστοιχες prog του 70 ???
__Χαχα, έλα κι ο dude κρυφακούσει Scarsick, μη βλέπεις τι γράφει κάνει χιούμορ… ΑΛΛΑ, να πω την “αμαρτία” μου κι εγώ το είχα σκεφτεί ότι ΙΣΩΣ και να ήταν κι αυτός ένας λόγος, αλλά μετά έβαλα τα γέλια (ΑΛΛΟ το δεν είναι ΟΛΟΣ ο δίσκος το ίδιο συγκλονιστικός όπως οι παλαιότεροι και ΑΛΛΟ το μουφίτσα… Π.χ. κάτι που για τον Μοτσαρτ μπορεί να είναι μουφίτσα για άλλους θα λέγαμε “ΙΔΙΟΦΥΕΣ!”) και δεν το ανέφερα…
__Α μπράβο, ο tyler το λέει σωστά… Γι’ αυτό κι εγώ είπα:
__Δηλαδή, απλά δεν είναι ΟΛΟΣ ο δίσκος το ΙΔΙΟ κορυφαίος σε σύγκριση με τους προκατόχους , και πάλι αυτό με μία γερή δόση αμφιβολίας… Αλλά γενικά, ακόμα και τα μισά κομμάτια να είχε, πάλι δίσκαρος θα ήταν, ρε τι λέμε τώρα?! Εχει τόση σκέψη, ωριμότητα, μουσική, lyrics, πρωτότυπες ιδέες, τολμηρές ιδέες… Απλά πρέπει να τον κρίνουμε μόνο του, αυτό θα σκέφτηκε κι ο Daniel… Ασε που οκ, κι εγώ γέλασα με το αστείο του Dude, αλλά όση αλήθεια κι αν κρύβει (έστω και 5, 20, 40%), η πραγματικότητα είναι πως έχασε (εμπορικά) πολύ περισσότερο απ’ το να ΜΗ τον ονομάσει Element Part II (Operation Mindcrime II και πωλήσεις κανείς…? ). Μπράβο του. Respect. 8)
__Εγώ να δεις όταν είχα ακούσει το BE…! Μεγάλο σοκ… Ισως πολλοί να τρέξουν να πουν πως “είχε αδύναμες στιγμές”, ή “περίεργη /άνιση δομή”, αλλά ίσως κάνουν ένα “λάθος” που στην αρχή κι εμένα που πέρασε απ’ τον νου. Αυτόν τον δίσκο, ΔΕΝ πρέπει να τον συγκρίνουμε όπως ένα όποιοδήποτε cd, ακόμα και των ίδιων των PoS. Ακόμα και με άλλους consept δίσκους. Εχει άλλη λογική στη δομή του… ΔΕ θα μπορούσε να έχει 5 Dea Pecuniaeκαι 4 Iter Impius Martignea, ή να είχε τραγουδάρες τύπου Operation Mindcrime όπου οι μισές και, θα στέκονταν ως single… Οπως π.χ. δε θα μπορούσαν να βγουν singlάκια από έναν δίσκο κλασσικής μουσικής… δεν, δεν… δεν λειτουργεί… δε θα λειτουργούσε έτσι… ισως είναι λίγο δύσκολο να σας δώσω να το καταλάβετε, αλλά μόνο αν τον ακούσει κάποιος πολλές φορές στην ολότητά του θα μπορέσει να εκτιμήσει την κάθε “ραφή”, το κάθε κομμάτι ξεχωριστά αλλά και τη θέση του μέσα στο όλον και τι εξυπηρετεί… Και είναι και η θεματική του Be τέτοια… Και καλύτερα που τόλμησε κάτι διαφορετικό στη δομή και όχι τα κλασσικά metal concept μονοπάτια…
__Θεωρήστε το παραπάνω ως σχετικό με το θέμα, υπερθεματίζουμε για ένα πραγματικά κορυφαίο prog (ίσως και πολλά παραπάνω) δίσκο…