Αγαπημένα Prog albums - Ψηφίστε!

Ρε άνθρωπε ας λέγονται progressive, regressive, aggressive, ξεχέσιβ, όπως σκατά θέλουν, το ξαναείπα αυτό το πράγμα. Απλά αν κάποιοι νομίζουν ξέρω γω ότι είναι οι Beethoven και Mozart του 21ου αιώνα κάποιοι άλλοι θα γαμιόμαστε στα γέλια. Και δικό μας πρόβλημα βέβαια, δεν αντιλέγω.

Όντως δεν ήμουν ποτέ οπαδός της porg σκηνής. :lol::stuck_out_tongue:

Με την prog σκηνή ασχολιόμουν αρκετά πριν κάποια χρόνια. Ίσως και να μπούχτισα εγώ, δεν αποκλείεται. Ίσως να είναι δικό μου θέμα που όντως θεωρώ ότι το “είδος” έχει ξεπέσει (και μάλιστα από τότε που “κατοχυρώθηκε” ως “είδος”, αν καταλαβαίνεις τί θέλω να πω. :wink:).

Για το black metal νομίζω ότι απαντάς μόνος σου στον εαυτό σου με την ατάκα περί παρωπίδων και πώς τις “φοράει” ο καθένας. Ούτε εγώ είμαι κανένας “νεκροφιλοσατάνικ γαμωσταυρέητορ μπλακμέταλλερ” (άσχετα τί γράφει το προφίλ μου :p), αλλά εσύ φτάνεις στο άλλο άκρο, λες ότι είναι αδύνατον να υπάρχει ευφυία σ’ αυτό το ιδίωμα. Φάουλ.

νομίζω πως ανέφερα παραπάνω πως τα εν λόγω εγχειρήματα είναι αυτά που μου αρέσουν, για ευνόητους μάλλον λόγους, από τις μπάντες αυτές, αλλά το να αυταποκαλείται κάποιος intelligent για τη μουσική που παίζει ή να ισχυρίζονται κάποιοι ότι ακούνε intelligent μουσική, όποια και αν είναι αυτή εμένα δε μου κάθεται καλά και εκεί είναι η μεγαλύτερη αντίδρασή μου επί του όρου.

να έχει δίκιο ο dude; :stuck_out_tongue:

Καταρχήν όσο ρατσιστικό ακούγεται το Intelligent άλλο τόσο ρατσιστικό ακούγεται και το Progressive σαν ταμπέλα, δηλαδή τι όλοι οι Progressive πάνε μπροστά σε αντίθεση με τους αναχρονιστές? Είναι εκσυγχρονιστές? Σώπα ρε μεγάλε ποιος είσαι ο Σημίτης?

Από εκεί και πέρα εφόσον τον χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο ας τον χρησιμοποιούμε και σωστά τουλάχιστον γιατί έτσι όπως έχει καταντήσει είναι μόνο για να περιγράφει τα συγκροτήματα που έχουν κάνει διατριβή πάνω στο Fragile, το Foxtrot, το Permanent Waves και 2-3 δίσκους ακόμα. Όταν αυτός ο όρος χρησιμοποιούταν στα 70s δε δήλωνε μόνο ότι τα συγκροτήματα παίζαν τεχνικά αλλά και ότι είχαν κάτι παραπάνω να πουν από τους πιο παραδοσιακούς μουσικούς και πάνω απόλλα σε αυτό το ιδιίωμα επικρατούσε πλουραλισμός. Άλλο το Prog των King Crimson, άλλο των Nectar άλλο των Amon Duul και άλλο των Van Der Graaf Generator. Προφανώς για αυτό το λόγο υπήρχαν και 100 διαφορετικά υποείδη για να έχουν και έναν όρο περιγραφικό της μουσικής(Art Rock, Psychedelic Rock, Space Rock κτλ.) ή έστω τοπικό προσδιορισμό της σκηνής(Kraut Rock) πέρα από τον όρο που περιέγραφε απλά τη συνθετική νοοτροπία των συγκροτημάτων(Progressive).

Στο Metal δεν έχουμε κάτι τέτοιο και γιαυτό το λόγο μένουν μέσα στον όρο όσοι πάνω-κάτω έχουν κανει τη διατριβή τους σε αυτά τα 5-6 Albums και για συγκροτήματα που έχουν να κάνουν κάτι ποιο φρέσκο καταλήγουμε να έχουμε άλλες διασκεδαστικές ταμπέλες όπως Intelligent, Experimental, Post-τσιφτετέλι, Cyber Vegeterian GrindcoreDoomDroneξυσταρχίδια σου Metal.

P.S. Ο Dude λέει μπούρδες:p:p