Τραβηγμένο από τα μαλλιά poll.
Πιο λοιπόν από τα όχι και τόσο προβεβλημένα άλμπουμ (δεν μ’ αρέσει ο όρος underground) του 90s progressive σας αρέσει και γιατί.
Οι επιλογές του poll είναι όπως πάντα προσωπικές οπότε ακούω τις δικές σας δεκάδες
Πολλά τα έχω ποστάρει και στο rockipedia - κινδυνεύω να γίνω awake
απο όλα αυτά ξέρω 3. Από αυτά τα 3 έχω ακούσει μόνο 1 το Burning Time των Last Crack, αλλά δε μπορώ να καταλάβω το “progressive” που λες. Πολύ περισσότερο το “ιδιαιτερα προγκρέσιβ”… Πάντως είναι ΑΛΜΠΟΥΜΑΡΑ με τα όλα του!
Στον τίτλο λίπει ένα κόμα. το ιδιαίτερα πάει στο προβεβλημένα…
Πάντως είναι και πως το βλέπεις. Βγήκε σε μια εποχή που άρχιζε αυτός ο ήχος, είχε στοιχεία του, ήταν βήμα προόδου από το επίσης εκπληκτικό Sinister funkhouse 17
Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το The Goddess των Mind Over Four.
Αυτά τα δύο είχαν κάποια προβολή (πάντα σε σχέση με τα υπόλοιπα του είδους). Στο ένα πρώην πληκτράς δρεαμ θηατερ. Το Ark ίσως είναι λίγο αδικημένο λόγω υπερπροβολής του Burn the sun
Όπως το βλέπεις εσύ. Στο μυαλό μου είχα το συγκεκριμένο μπαμ που έγινε στην αρχή των 90s. Αλλά πολλά άλλα κολλάνε. π.χ. δίσκοι όπως το spheres των Pestilence,το Dances of death των Mekong Delta ή τα δυο πρώτα των Borknagar…
Απ΄όσα του πολλ έχω ακούσει πάντως, βεβαιότατα το Vaudxvihl. Γενικά (το ανέφερες κι εσύ) το Die Flucht (τουλάχιστον μέχρι να μου έρθει στο μυαλό κάτι άλλο).
Πωωωωω ρε φίλε έμεινα ΜΑΛΑΚΑΣ έτσι :!: Ειδικά εκεί προς τη μέση που τη βλέπουν κάπως σαν “ρώσικη φολκ” ή κάτι τέτοιο. Τι ΕΠΟΣ ήταν αυτό; Εν τω μεταξύ ακούγοντάς τους θυμήθηκα ένα άλλο κομμάτι που έχω ακούσει απ’ αυτούς, το “My Last Farewell”. Απίστευτο κι εκείνο! Με βλέπω να κολλάω με τους Γερμανούς φίιιιιιιιλους μας!
…πάντως, αν θεωρούνται και οι Jacob’s Dream progressive, το φάσμα του θρεντ διευρύνεται πάαααρα πολύ. Όχι ότι με χαλάει ιδιαίτερα. Αντίθετα, θα χω κι εγώ να προτείνω κάποια πραγματάκια :!:
έντιτ
Τί Psychotic Waltz ρε Acidhead, θα μας τρελάνεις; “Μη προβεβλημένο” λέμε. Όχι ό,τι δεν είναι Dream Theater ή Fates Warning!