Αγαπημένο progressive metal συγκρότημα

Για πείτε πιο είναι το αγαπημένο σας prog metal συγκρότημα. Για μένα είναι οι opeth , καθώς δεν έχουν βγάλει μέτριο δίσκο και η τετράδα morningrise,mayh,still life και blackwater park είναι απλά απίστευτη.

Oι Tool δεν είναι prog metal,πιο πολύ για prog rock μου κάνουν εμένα.Γι’ αυτό και δεν τους έβαλα στο πολλ.

Oλα τα συγκροτηματα του poll ειναι αγαπημενα,αλλα αν μου εβαζαν το πιστολι στον κρόταφο να διαλέξω θα επελεγα Dream Theater…

Queensryche…εύκολα.

Από το πολλ, μόνο οι PW του Bleeding είναι αρκετά αγαπημένο άκουσμα, ενώ εντάξ και Queensryche άκουγα ευχάριστα κάποτε. Κατά τα άλλα για Depressive Age, Voivod, Coroner κλπ τα έχω πει άπειρες φορές.

Ryche and dry bread

Καθόλου αντικειμενικά μιας και το πολλ λέει “αγαπημένο” θα δωσω ψήφο στους Τheater.

Η αληθεια ειναι οτι μου αρεσουν ολα τα συγκροτηματα του poll.

Οι PoS ομως ειναι και θα ειναι παντα οι αγαπημενοι μου.

Ακολουθουν απο κοντα οι Psychotic Waltz :slight_smile:

DT :slight_smile:

Γενικά Ryche αλλά την έριξα Psychotic Waltz για να μην πάνε άπατοι, Opeth και Symphony X είναι αστείοι. Επίσης αυτά που είπε ο Panagiotis και νομίζω θα έπρεπε να μπούνε και ακραία Progressive όπως Arcturus, Gorguts, Atheist κτλ.

Γιατί ρε φίλε οι opeth είναι αστείοι; [-X
Δηλαδή έτσι εύκολα βγαίνουν δίσκοι σαν τα still life,blackwater park,my arms your hearse και morningrise;

edited…
σεβαστη η γνωμη σου παντως

Queensryche, Shadow Gallery, Fates Warning:):!:

Οποιος θεωρεί τους Opeth αστείους ή κουφός είναι η άμπαλος.
Sorry αλλα δ μπορώ να το δεχθω:p

Δυστυχώς για σένα ο συγκεκριμένος χρήστης δεν είναι ούτε κουφός ούτε άμπαλος. Μάλλον όλοι οι υπόλοιποι είστε τέτοιοι μπροστά σ’ αυτόν (και το τί έχει ακούσει).

Ον τόπικ, ε τα κλασσικά κι από δω, Ryche, Psychotic και Fates με τεράστια διαφορά απ’ τους υπόλοιπους.

Ντάξει ρε φίλε δεν ανιλέγω. Το ξέρω ότι ο darthvader είναι από τους πιο ψαγμένους χρήστες εδώ μέσα,άλλα όχι και να ειρωνευόμαστε ένα συγκρότημα επειδή δεν μας αρέσει.

Και γιατί όχι δηλαδή. Το συγκρότημα έκραξε, όχι τους οπαδούς του. Ούτε τις μάνες τους.

Εδώ μέσα πρέπει να χεις υπομονή ν’ αντέξεις αυτά που λέγονται για πράγματα που αγαπάς. Αυτό ισχύει για όλους. Deal with it.

Ώπα ρε αποπάνε, θα μου βγει και το όνομα του μεταλοπατέρα, δεν έφαγα και το σούπερ μαντολίνι και υπάρχουν και άλλοι που ξέρουν πολύ περισσότερα εδώ μέσα. Νταξ λίγο βαριά κουβέντα το αστείοι αφού δεν είναι κακοί απλά είναι πολύ υπερεκτιμημένοι σε κάποια θέματα όπως ας πούμε τη δυνατότητα του Akerfeldt να κάνει καθαρά και brutal αφού τα καθαρά του δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο και ας γαμάνε τα Brutal του(βλέπε πχ τα αντίστοιχα του Pasi των Amorphis και θα καταλάβεις). Είναι πολύ πιο λαικοί από αυτό που θα ήθελαν να είναι (υπόψιν ότι το λαικοί δεν το αναφέρω σαν κάτι αρνητικό, τη λαικότητα τη λατρεύω αν δεν είναι στο επίπεδο του τσοπάνη) οπότε σε εκείνο το επίπεδο που προσπαθούν να με αγγίξουν τους βρίσκω λίγο να πλέουν σε ρηχά νερά, από ένα σημείο και μετά έχουν πιάσει κάποιες πατέντες του Wilson και τις έχουν ξεπετσιάσει ε και όταν στα 10 opeth influenced ή συγκροτήμματα με παρεμφερής προσεγγίσεις τα 9 σου ακούγονται καλύτερα από τους ίδιους κάπου καταλαβαίνεις ότι οι ίδιοι οι Opeth δε σου πολυγεμίζουν το μάτι. Ενοχλητικούς δεν τους λέω με την καμία αλλά ούτε και τραβηχτικούς απλά υπερεκτημιμένους.

Ααα και για να μην ξεχνιόμαστε το Deliverance, που απόσο βλέπω οι περισσότεροι δεν το έχουν και στα αγαπημένα τους, το θεωρώ πολύ καλό δίσκο και τον πιο ισορροπημένο όσον αφορά την πολυμορφικότητα που προσπαθούν να πιάσουν.

Για πες μου μερικά από αυτά,γιατί δεν έχω ακούσει συγκρότημα παρόμοιο με τους opeth.:-k

Εμενα Symphony X και Opeth μου σκανε καπως διπλα στα αλλα συγκροτηματα για το καλυτερο prog metal…
On topic, Dream theater πρωτη αγαπη και παντοτινη που λενε, αλλα ριχνω σε Psychotic Waltz… ετσι :stuck_out_tongue: