ΤΕΡΑΣΤΙΟ άλμπουμ…
Όσοι γουστάρατε τους Riverside, τότε στο ίδιο ύφος με λίγο παραπάνω brutal φωνητικά είναι τούτοι. Πολύ αξιόλογοι. Γουστάρω
The Old Dead Tree-The Water Fields (2007)
The Old Dead Tree-The Perpetual Motion (2005)
Έχουν κι άλλον ένα δίσκο του 2003 αλλά δεν τον έχω ακούσει.
http://www.myspace.com/theolddeadtree <—Ακούστε το Dive
Πφ, παίζει να είναι η πρώτη φορά που δεν έψαξα για ένα συγκρότημα πριν ποστάρω #-o #-o
Πάντως η περσινή είναι πάρα πολύ καλή κυκλοφορία
:yes: :yes: =D>
Ωραίο γκρουπάκι οι Old Dead Tree, αλλά η σχέση τους με το Progressive Metal είναι μηδαμινή. Περισσότερο θα πήγαιναν στις ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες.
Όσον αφορά το τελευταίο τους άλμπουμ, το βρήκα αρκετά μέτριο σε σχέση με το “Perpetual Motion”, το οποίο περιείχε μερικές καταπληκτικές στιγμές. Σε γενικές γραμμές, για Γάλλους που παίζουν ατμοσφαιρικό metal με καταβολές στους Katatonia και τους Lost (ω! μα τι έκπληξις!), καλοί είναι. Και ο συνδυασμός brutal-καθαρών φωνητικών είναι πολύ ταιριαστός με την μουσική τους.
Νομίζω κάπου έχουν αναφερθεί ξανά, αλλά πέρασαν απαρατήρητοι και δεν πρέπει.
Λοιπόν, οι Γερμανοί Dark Suns με δύο ήδη κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, τέλη Φλεβάρη βγάζουν νέο άλμπουμ, το οποίο αναμένεται επίσης συγκλονιστικό σαν το Existence.
Για οπαδούς των Pain Of Salvation (πριν το BE) και όχι μόνο φυσικά. Πέρασε και ο Kristoffer Gildenlöw για ένα διάστημα.
Existence (2005)
Swanlike (2001)
Τσεκάρετε ---->>> www.myspace.com/dunklesonnen
yeap το existence ητανε παρα πολυ καλο
καπου μεταξυ pain of salvation και opeth χωρις βαρια φωνητικα.
το swanlike ακομα δεν εχω καταφερει να το ακουσω.και εχω μια υποψια οτι σε αυτο χρησιμοποιουσανε και brutal φωνητικα!
Λίγα τραγούδια τους έχω ακούσει και μου φάνηκαν τρελή κόπια PoS και δεν πολυασχολήθηκα. Υπάρχουν και άλλοι που τους έχουν επιροή και παίζουν άπειρα πιο γαμάτα και πιο original. Είναι και απ’ τα μέρη μας (wastefall)
Αλλά ας μην είμαι απόλυτος γιατί δεν έχω ακούσει ολόκληρο δίσκο τους.
Ayreon - Universal Migrator pts 1 & 2
pt. 1 / The Dream Sequencer
Το πρωτο μερος ειναι ενα ατμοσφαιρικο ταξιδι στον χρονο, ξεκινωντας απο τον 22ο αιωνα και φτανοντας στον πρωτο ανθρωπο που εμφανιστηκε στην Γη. Το υφος ειναι progressive rock με κυρια επιρροη τους Floyd, αλλα και υπολοιπα prog-rock μεγαθηρια των 70’ς. Οπως και στα περισσοτερα εργα του, Lucassen επιλεγει να να μοιραζει τα κομματια σε διαφορετικους ερμηνευτες. Εκπληκτικο το My House On Mars οπου ερμηνευει ο Johan Edlund (Tiamat) με την συνδρομη της Floor Jansen (After Forever)…
pt. 2 / Flight Of The Migrator
To δευτερο μερος ειναι ενα ταξιδι στο διαστημα. Αφηνω τα περισσοτερα στοιχεια του concept να τα ανακλυψετε μονοι σας. Το υφος εδω ειναι prog/power με συμμετοχες απο Bruce Dickinson, Andi Deris, Sir Russel Allen κ.α.
A ρε ChrisP, γουστάρω τρελά που τώρα τελευταία πωρώνεσαι με Ayreon! 8)
Δε ξερω γιατι, αλλα το ‘‘Into The Black Hole’’ (από το ‘‘Flight Of The Migrator’’) μ’ αρεσει περισσοτερο με Damian Wilson (ο τραγουδιαρης των Threshold). Οσοι δε το χουν τσεκαρει, θα το βρουν στο ‘‘Star One Live’’.
Βεβαια, ειμαι γενικα αρρωστακι με τον τυπο οποτε δε ξερω κατα ποσο η αποψη ειναι ‘‘αντικειμενικη’’.
Edit: Κατά τ’ άλλα, μιλώντας γενικά περι Threshold, εχω να δηλωσω το εξης:
[CENTER]
[/CENTER]
Αν και παντα τους ηξερα σαν ονομα, τους τσεκαρα με το να κατεβασω το My House On Mars λογω της συμμετοχης του θεου Edlund. Ε, ηταν κομματαρα and the rest is history…
@ Αngmar:
Καλα ο Damian Wilson δινει ρεστα και στο Migrator, στην ερμηνεις του And The Druids Turn To Stone.
Satellite - Into The Night (2007)
Prog Δίσκαρος εκ Πολωνίας ορμώμενος.
Καταρχάς το “Into The Night”, είναι το τρίτο μέρος μιας τριλογίας, η οποία ξεκίνησε με τα “A Street Between Sunrise And Sunset” (2003) και “Evening Games” (2005). Ξεκίνησαν ως project του ενός τυπά των επίσης Πολωνών Collage (προτεινόμενο άλμπουμ: “Moonshine”), και μετεξελίχθηκαν στην γκρουπάρα του “Into The Night”. Από τα κορυφαία prog albums του '07, αλλά έσκασε αργά και έτσι αδικήθηκε από τις λίστες κτλ. Μουσικά κινούνται προς το neo prog, αν βάλουμε τις κωλοταμπέλες, με ορατές ομοιότητες (όχι ξετσίπωτες αντιγραφές φυσικά) με Porcupine Tree, Arena, Flower Kings από τη μία και Floyd, Yes, King Crimson από την άλλη.
Τσεκάρετε οπωσδήποτε.
Δόκε κανά μουσικό ίνφο.
Ας κάνω κι εγώ μια πρόταση
Βlind Illusion-The sane Asylum (1988)
Prog-Thrash. Στο μπάσο μπορούμε να ακούσουμε τον Les Claypool, κιθαρίστα τον Larry LaLonde που έιναι μαζί με τον Les στους Primus και έχει περάσει από Possessed και Franc Zappa και mainman τον Marc Biedermann (με συμμετοχή στους Blue Oyster Cult)
Μεγαλη δισκαρα!!Βασικα ειναι κλασσικος δισκος…τοσα χρονια μετα ακουγετε τοσο φρεσκος!!Απολαυση!!
Μανο τσεκαρε οπωσδηποτε αν δεν το εχεις ακουσει το Dimensions απο Believer…ενα ακομα αριστουργημα τεχνικου Thrash!
Μιας και τους θυμηθηκα απο ενα ποστ στις Χεβυ κυκλοφορίες, τσεκαρετε εδω:
…που ειναι και πιο Ον Τοπικ. Προσωπικα από τα ήδη uploaded tracks μ’ αρεσουν πολυ τα Iless, Vigil και Nothing.
Οι κάτωθι είναι πνευματικά παιδιά των Porcupine Tree. Της τελευταίας περιόδου.
Αbigail’s Ghost-Selling Insincerity (2007)
Πάρα πολύ όμορφος δίσκος. Μερικοί εδώ μέσα (πχ Rope αν το δει) πιστεύω θα το εκτιμήσουν δεόντως. 8)
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και νόμιμα τα άλμπουμς των πολύ καλών Βραζιλιάνων prog-metallers Mindflow.
Ο φετινός δεύτερος δίσκος των πολύ αξιόλογων To-Mera (με γυναίκαι τραγουδίστρια για όσους δεν τους ξέρουν) έχει διαρεύσει. Δεν τον έχω ακούσει ακόμα πέραν 2-3 τραγουδιών, αλλά όπως και να’ χει θα αξίζει 8)