Progressive metal κυκλοφορίες/μπάντες

Στις πρώτες ακροάσεις μου φάνηκε αρκετά κατώτερο από το Specs…

yeap
φαινεται κατωτερο δυστυχως
οχι οτι ειναι ασχημο
απλα δειχνει λιγοτερο εμπνευσμενο
καπως επαναλαμβανομενο

Κατα την γνωμη μου δεν υφισταται ο ορος πλεον…Αν καλούμε progressive τα αναμασηματα των Τheater και των Rush τοτε δυστυχως η στραβος ειναι ο γυαλός η στραβα αρμενιζουμε…

Ναι σωστός, αλλά κάπως πρέπει να τα αποκαλούμε αυτά τα αναμασήματα γιατί ανάμεσά τους υπάρχουν δισκάρες.

Τα’χουμε πει αυτά, συνήθως δεν ισχύει η κυριολεκτική έννοια του όρου, και απλά αποκαλούμε progressive ό,τι μοιάζει με theater,ryche,fates,watchtower κτλ που ήταν οι μπάντες για τις οποίες ίσχυε και η κυριολεκτική σημασία. Είναι απλή σύμβαση, τίποτα άλλο :slight_smile:

Xαζη συμβαση αλλα τεσπα…:lol:

αυτο που ονομαζουμε progressive σημερα ειναι το τεχνικο μεταλ

και αυτο που ειναι πραγματικα progressive ειναι οτιδηπωτε ειναι καινοτομο
arcturus,in the woods,meshuggah,dillinger escape plan και αλλα τετοια πραγματα

Οκ ομολογω οτι εχω χασει επαφη με τον χωρο τα τελευταια χρονια διοτι δυστυχως η εμπνευση πηγε περιπατο για πολλα συγκροτηματα…Τα τελευταια καλα album πιστευω ηταν τo snakes and arrows (Rush),Paradise Lost (Symphony X),Systematic chaos (Dream Theater) και Dead reckoning (Threshold…) δλδ απο μπαντες καραβανες του χωρου…

Και μιας που ανέφερες το dead reckoning… Μα πόσο δισκάρα είναι. Το έλιωνα όλο το πάσχα. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμα καλύτερο

Αφήνει το sytematic chaos χιλιόμετρα πίσω

Πάντως από καινούρια συγκροτήματα σ’ αυτόν τον ήχο τσέκαρε τους Circus Maximus. :smiley:

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε, αλλά από άλμπουμς που έχουν βγει στον συγκεκριμένο χώρο μετά το 2000, έχω ξεχωρίσει και αυτό

ΦΟΒΕΡΟ!!:band:

Eν τω μεταξύ το Dominici χώνει πολύ άσχημα και δεν του φαινόταν!

Dream Theater meets Megadeth :!: :!:

χοχο

Καλες κυκλοφοριες υπαρχουν και θα υπαρχουν παντα! Ειναι ενας χωρος πολυ πολυ ανοιχτος! Πολλοι κολλανε στο να κοπιαρουν τα μεγαλα γκρουπς! Τι να κανουμε; Ειναι μοιραιο! Ειναι ομως ενας χωρος που εχει να προσφερει πολλα! Ανοιχτο μυαλο να υπαρχει και ολα καλα! Ας μην κολλαμε στο τι θεωρειται προγκ! Προγκ ειναι οτι ειναι προοδευτικο! Ειτε ειναι death metal (Death) ειτε Thrash-ιζει (Νevermore)…θα επανελθω να προτεινω καποια πραγματα που ακουσα και μου εκαναν εντυπωση τελευταια!!! :wink:

Alpha Galates - A Stimulus For Reason :smiley:

Rhythm section from outter space 8O Stratosphere! Come down to earth please…

Production from the best of the best at his best 8O

Tool meets Queen meets Dream Theater meets System of the Down meets the whole fucking earth…

Highlights

Entropy and Chaos (apo tis pio xydaies epideikseis drumming ever)
Passion
Subliminal
Natio
Love Despair
2 months in
Matthew von Wagner Long live the KING! Danny , JB …behold your bastard child :wink:
Joe Baressi

ΜΙα ακόμη πρόταση: Οι Αμερικάνοι Mastermind.

http://www.mastermindband.com/main.html

http://mastermindband.com/main.html

με δικό μου αγαπημένο το Angels of the Apocalypse

Καλοί οι Mastermind αλλά ειδικά τα πρώτα άλμπουμς πολύ “δυσκολοχώνευτα”!!

Εκτός από τα ΑΠΑΝΤΑ των Sieges Even και των ΘΕΩΝ Leviathan από το Colorado (32 σελίδες χωρίς μια αναφορά!!!) θα πρότεινα και τους Γερμανούς Life Artist με το “A Diary Of Inner Visions” του 1992.

Τσεκάρετε και Τextures σε άλλο στυλ prog/thrash μου θύμιζαν αρκετά Control Denied θα έλεγα…

Για τους Sieges Even ήδη υπάρχουν ξεχωριστά θρεντς :slight_smile:

Οι Textures έχουν αναφερθεί στο hardcore/death θρεντ αν θυμάμαι καλά :-k

Χμ συγγνώμη αλλά δεν το έψαξα. Hardcore δεν είναι με τπτ όμως…:slight_smile:

Κοιτάξτε πώς έχουν τα πράγματα. Οι Ισραηλινοί Amaseffer κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους [επιτέλους] ως το πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Πρόσφατα υπέγραψαν στην InsideOut και ta φωνητικά στο άλμπουμ τα έχει αναλάβει ο κύριος Mats Levén (ενώ εξαρχής επρόκειτο να συμμετάσχει ο τραγουδιστής των Vanden Plas). Οι μελωδιάρες και τα oriental σημεία εννοείται υπάρχουν, όπως και οι επιρροές Orphaned Land. Εξάλλου συμμετέχει και ο Kobi ως guest.

Ωραία πράγματα.

Check: http://www.amaseffer.com/index2.htm

Kαι ο οποίος δίσκος πραγματεύεται την Παλαιά Διαθήκη με τραγούδια όπως burning bush, ten plagues, return to egypt etc

:-k Δεν ξέρω, ίσως θα τον ήθελα πιο heavy. Ασφαλή συμπεράσματα πιο μετά

Συμμετέχει και η Angela Grossow

Έχει και τα heavy σημεία του, έχει και τις μελωδικές στιγμές, έχει και τα oriental αλα Orphaned Land περάσματα και είναι όπως πρέπει. Εξάλλου, είναι μέρος μιας τριλογίας οπότε τα επόμενα μπορεί να ΄ναι πιο heavy, αν και δεν είναι απαραίτητο. Τόσα κακέκτυπα κυκλοφορούν των Theater, παίζοντας heavy, αλλά στις 3 ακροάσεις μπαίνουν στην άκρη. Το οτι συμμετέχει η “και καλά τραγουδίστρια” Grossow, δεν είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά προς αναφορά και σίγουρα όχι το ατου του δίσκου.

Kαλά εγώ είμαι από τους πρώτους που δε γουστάρουν καθόλου την Angela, απλά είναι εμπορικό όνομα στο χώρο του metal γι’ αυτό το είπα.