Progressive metal κυκλοφορίες/μπάντες

Αυτή την περίοδο ακούω πολύ το Gloria! Δισκάρα! Ιδιαίτερο και πειραματικό. Γουστάρω και Lynch! Αλλά τους Electric Scum δεν τους γνωρίζω. :frowning:

Το “Electric Scum” είναι άλμπουμ των απίστευτων Depressive Age.
Και ναι, είναι αριστουργηματικό.

To “Gloria” όπως και το “Back To Times Of Splendor” είναι εκπληκτικοί δίσκοι.

Είναι καθαρά μέταλ οι εν λόγω δίσκοι? Είναι σκοτεινοί όπως το Gloria? Από τεχνικής πλευράς πώς πάνε? Πχ οι Orphaned land δε μου αρέσουν επειδή τους βρίσκω χαρούμενους. :smiley:

Γράψε λάθος το ‘Back to times of Splendor’ είναι το πρηγούμενο των Disillusion σωστά? Έχω διαβάσει ότι παίζαν πιο Opeth-ικά.

Χαρούμενοι οι Orphaned Land?? :lol:

Eπίσης αναμένουμε την αλά-Ayreon κυκλοφορία των Jupiter Society όπου θα συμμετέχουν και οι Mats Leven, Leif Edling :!:

http://www.myspace.com/jupitersociety

Πανέμορφη κυκλοφορία. Progressive rock με επιρροές από Gentle Giant μέχρι King Crimson. Ωραία πράγματα. Και ωραίοι στίχοι.
Φρέσκο φρέσκο και το λιώνουμε

Beardfish-Sleeping In Traffic:Part Two

Οσοι ειναι λατρεις του καλου progressive metal θα ξερουν οτι δισκοι σαν το art in motion των secrecy βγαινουν μια φορα τα δεκα χρονια.Δισκος οροσιμο.Απαραιτητο στους προοδευτικους μεταλ οπαδους.

:thumbup:

+100000000000000000000000000000000:)

Επισης ενα διαμαντι στο progressive metal ειναι ο δισκος the goddess των mind over four.Πρεπει πρωτα να εχεις ψηθει και να εχεις εμπειρια για να μπορεσεις να εκτιμησης την αξια του δισκου.Οσοι πιστοι προσελθετε.

Πω ρε φιλε τι λες τωρα! Πωρωση, πανικος! ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!

δισκαρος!!!
και μπανταρα!!!
αδικοχαμενη και εγκληματικα υποτιμημενη και αυτη!!!

τωρα ο τραγουδιαρης ασχολειται με κατι χιπ χοπ - οειδες (coorporate avenger) που δυστυχως δεν ειναι καλο! (προσωπικα μιλωντας παντα!)

παρτε και το μοναδικο προμο βιντεο που χουν κανει ποτε

consience of a nation απο την αλλη δισκαρα half way down

Οντως μεγαλος δισκος κι αυτος!!!

δισκος που βασικα μπαινει στο τεχνοθρας θρεντ

αλλα μιας και αναφερθηκαν πιο πριν οι secrecy
ειπα να το βαλω και αυτο εδω!

Hexenhaus - Awakening

τεχνο-θρασαδικο μεταλ
με πρωτεργατη τον mike wead (mercyful fate,king diamond,memento mori,absract algebra) να ηγειται της μπαντας
3ος δισκος ο συγκεκριμενος που κυκλοφορησε το 1991
οποιος γουσταρει τον ηχο εκεινης της εποχης θα την καταβρει!!

^^^ καλή αναφορά το από πάνω, αλλά βασικά είναι ο μοναδικός τους δίσκος που δεν έχω ακούσει #-o
Από τα υπόλοιπα πάντως αγαπημένο είναι το the edge of eternity και φυσικά ο δίσκαρος dejavoodoo ο οποίος είναι αλλού για αλλού και θυμίζει μία ανάμειξη από mekong delta του dances of death και λίγο πιο doom μεταλ καταστάσεις. σπέρνει.

ρε άσχετο, αλλά αν μπορεί κάποιος ας μου προτείνει έναν δίσκο από sieges even από τα πρώτα τους. Νομίζω ότι θα μου αρέσει…

Steps… Καντο συντομα:p

Και a sense of change βεβαίως βεβαίως…!

Ποιο Steps καλέ???:lol: Είναι απαγορευτικό για πρώτη επαφή, θα λακίσει ο άνθρωπος!!:smiley: 8)

Καλύτερα sense of change, μετά ντεμπούτο όπου γαμούν και δέρνουν και μετά steps όπου δεν ξέρουν τι παίζουν! :stuck_out_tongue: :lol:

Ας προτείνω και ένα αλμπουμάκι (μάλλον αλμπουμάρα!) που κολλάει τόσο εδώ όσο και στις power κυκλοφορίες καθώς είναι US (τι άλλο! :stuck_out_tongue: ) power/progressive θυσαυρός υψίστης καλλιτεχνικής αξίας! Μιλάμε για το φοβερό και τρομερό “Pavlov’s Dog” των Conditioned Response του 1997 (πρώην Pavlov’s Dogs που κυκλοφόρησαν το “Conditioned Response” το 1995 και με κάποιες αλλαγές το κυκλοφόρησαν ξανά το 1997 - δυστυχώς δεν έχω ακούσει την πρώτη έκδοση)

Η πρόταση είναι για λίγους και σαφώς όχι γι’ αυτούς που ακούνε το “fright night” των stratogavlius για 60η φορά προσπαθώντας να πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι “αρκετά καλό για ντεμπούτο”! :lol:

Τι να πει κανείς για την ύψιστη ερμηνεία του Rick Forsgren? Το δε ομώνυμο ουσιαστικά κομμάτι (“Pavlov’s Dog” πρώην “Conditioned response”) αποτελεί απίστευτο ΥΜΝΟ του metal με τον Rick να ανυψώνει το κομμάτι στα ουράνια! Στην Ψαροκώσταινα Ελλάς δεν παίζει, αλλά μπορείται να το βρείτε σε καλή τιμή από έξω.
Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Τ Ο !!! :bow:

Όντας μεγάλος φαν του υψηλου κουρδίσματος, και κινούμενος απο την ερμηνεία του Rick Forsgren με τον Tate
( http://www.youtube.com/watch?v=1f4CUhSfexM ) θα ακουσω σιγουρα τον δισκο που προτεινεις.
Απορώ τετοια φωναρα να εχει αναλωθει μονο στα covers τωρα τελευταια ( Rockfist) :frowning: