Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα :). Πρώτο μου post στο forum.
Έκατσα χτές το βράδυ και διάβασα όλο αυτο το thread. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα απο τα συγκροτήματα που προτείνετε. Αν και ακούω metal μουσική φανατικά εδώ και 12 χρόνια, βρήκα συγκροτήματα τα οποία δε τα γνώριζα ούτε σαν ονόματα. Τα αποτελέσματα είναι δύο:
το internet πήρε φωτιά από χτές το βράδυ.
αύριο το μεσημέρι θα είμαι κατα αρκετά ευρώ φτωχότερος (neeeeed CD).
Στο ψητό τώρα. Έχω πάθει ΠΛΑΚΑ με τους NightInGale, από χτές το βράδυ. Ειδικά το Nightfall Overture παίζει ασταμάτητα !!!
Θα μπορούσατε να προτείνετε μερικά group που να παίζουν στο στύλ των NightInGale ?
Aφού προσπεράσουμε το άσχημο εξώφυλλο, να πω ότι επιτέλους να μια κυκλοφορία στο είδος που με τράβηξε τόσο όσο αυτή. Πολλά λεπτά progressive metal, περάσματα με επίδειξη τεχνικής (αμα σας κουράζουν μη κάνετε τον κόπο και τους τσεκάρετε), συμφωνικά μέρη, έμπνευση και παρα πολύ καλή παραγωγή. Έτσι όπως μας αρέσει.
Σίγουρα έχουν αναφερθεί κάπου. Λογικά στο παρόν θρέντ, αλλά μιας και έχουν βγάλει ένα φοβερό άλμπουμ και όπου να 'ναι κυκλοφορούν και το δεύτερο, ας τους αναφέρουμε πάλι.
Indukti - S.U.S.A.R [2004]
Πολωνοί στα χνάρια των Riverside όσον αφορά τα ατμοσφαιρικά περάσματα.Εξάλλου στο ντεμπούτο συμμετέχει ο τραγουδιστής των Riverside και εκτός των άλλων έχουν έγχορδα και διάφορα τέτοια ωραία.
Όλα τα παραπάνω είναι τουλάχιστον αξιόλογα με το Frost και το Karmakanic να ξεχωρίζουν προς το παρόν.
Α, και το Beardfish είναι δισκάρα ενώ το καινούριο του Morse [αλήθεια αυτός συνέχεια ηχογραφεί;] δεν το χω πολυακούσει.
Το Frost μάλλον κερδίζει, έστω και με μικρή διαφορά τα υπόλοιπα. Τρομερό άλμπουμ και καλύτερο από το “Milliontown”.
Παλαιότερα, μαζί με το Susar των Indukti (το οποίο είναι πολύ μεγάλη δισκάρα) είχα ανακαλύψει και ένα group από την Χιλή ενονόματι Matraz…To album τους Gritare είναι ένα υπέροχο μελωδικό δυναμικό και τεχνικό album με γυναικεία φωνητικά και στίχους στα ισπανικά…Αξίζει να το τσεκάρετε όσοι είστε στον χώρο αυτο…
Μακάρι να είχα 10 ζευγάρια αυτιά ρε παιδιά. Είναι τόσο πολλά αυτά που θέλω να ακούσω απο΄το 2008 μόνο που έχω φρικάρει.
Και μετά έρχονται και σου λένε κάνε Top10. Εδώ δεν έχω προλάβει να ακούσω το 1/30 αυτών που θέλω. Εννοείται όταν λέω “ακούσω” εννοώ σοβαρά, όχι 1-2 φορές στα πεταχτά
Giati na to palepseis? Ta brutalaria einai i katastrofi tis mousikis tis perissoteres fores. Einai i xara tou ampalou mousiikou kai mporei kai ena paidaki na tragoudisei. To dyskolo einai ta vocal harmonies stin mousiki.
Kaloi eos poly kaloi oi Karmakanic C…Oraia mousiki. Sterile alla oraia mousiki. To katexoun to athlima apo texnikis pleyras oso ligoi. Ekpliktika Jazz stoixeia…
πέστα για εμένα ρε Daz, γιατί έχω βαρεθεί να παίζω το ρόλο του κακού με τα screams.
από την άλλη ξέρεις ότι πρόβλημα με τους νεοτερισμούς δεν έχω, ίσα ίσα που τους ψάχνω, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα και με το ρετρό, αρκεί να είναι καλά παιγμένο. Και θεωρώ πως υπάρχουν μουσικοί και μπάντες που μπορεί να μην παίζουν κάτι πολύ πρωτότυπο ενδεχομένως, αλλά είναι πραγματικά καλοί μουσικοί και για μένα αυτό είναι το νόημα, η καλή μουσική.
προσωπικά έχω επαφή, αλλά δεν έχω λιώσει το prog rock των 70’s. Αν κάποιοι που το έχουν λιώσει βρίσκουν αναμασήματα αυτές τις κυκλοφορίες, δικαίωμά τους. Για εμένα και μόνο η παραγωγή πολλές φορές το διαφοροποιεί.
Neal Morse, Spock’s Beard, A.C.T., Karmakanic, Arena, Frost, Kino. Είναι πολλά τα παραδέιγματα.
Και για μένα είναι όσο απαραίτητα είναι συγκροτήματα όπως Dredg, Mars Volta, Protest The Hero.
Για να ξεφύγω πάντως και λίγο θεωρώ πως η καλύτερη μπάντα στον χώρο την τελευταία δεκαετία από καλλιτεχνικής και δισκογραφικης πλευράς είναι οι Pain Of Salvation.
Den xreiazetai na eksigeis se mena ti mousiki akous. Ksero akribos.
Oso gia ta brutal vocals gnomes leme. H dikia mou gnomi einai oti tin mera pou tha leipsoun teleios (giati tha ginei) tha eimai poly xaroumenos. Gia mena alloste to simantikotero musical instrument einai ta vocals. Oloi aytoi loipon einai meion ena instrument…
Αν θες τη δικιά μου άποψη οι Opeth ίσως είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, αλλά όχι πως τα brutal φωνητικά κάνουν πιο όμορφα τα τραγούδια. Πραγματικά, πιστεύω πως αν είχε βάλει καλές μελωδικές γραμμές με καθαρά φωνητικά στα περισσότερα τραγούδια τα αποτελέσματα θα ήταν εκπληκτικά.
Ρε παιδια υπαρχουν σημεια συγκεκριμενα στους Οpeth που η brutalia τα κανει να απογειωνονται…κ για μενα τα brutal φωνητικα δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα αναγνωριζω οτι υπαρχουν σημεια σε κομματια απο διαφορους καλλιτεχνες (οπως και στο σημειο στο freder των indukti που χωνει το καφριλικι) που τα brutal φωνητικα ειναι ακριβως αυτο που χρειαζεται…δεν ειναι κατ’ αναγκη ανικανοτητα ειδικα αν εχουν σημεια που αποδεικνυουν το αντιθετο…
To φρεσκο Mindflow πως σας φανηκε;
Το εξωφυλλο θυμιζει action ταινια των 90s
Εχει πεσει πολυ μαρκετινγκ παντως για την κυκλοφορια αυτη.
Ακομη και παιχνιδι σχεδιασαν βλεπω.
Επισης, τωρα τελευταια ακουω και τους τυνησιους Myrath
Mindflow: Αν και τωρα τελευταια τους ανακαλυψα, με εχουν κερδίσει
Τα καινουρια τους ειναι ιδιαιτερως ενδιαφέροντα! Tο μεν breakthrough ταξιδιαρικο (προσωπικα μ’αρεσει περισσοτερο), το δε under an alias πιο δυναμικο (εχει και αυτο τη χαρη του)
Το παιχνιδι εχει πλακα, αν και με γυρναει πισω στα θρανια…λες και διαβαζω ιατρικη ειναι
Τα demo των SubSignal τα εχετε ακουσει? Πως σας φαινονται σαν προσπαθεια των “μισων” Sieges Even?
[SIZE=“2”]Atmosfear - Inside The Atmosphere[/SIZE]
Ειδος: Prog metal στα τυπικα γνωστα χναρια.
Επιρροες: Λιγο Θιατερ εδω, λιγο Fates εκει…
Ποιοτητα: Ανελπιστα καλοι, δεδομενου πως δε τους ξερει ουτε η μανα τους. Αν ψαχνεστε σε αυτο τον ηχο, αξιζουν μια ευκαιρια. Οι υπολοιποι πλησιαστε πιο προσεκτικα. α, και το ομωνυμο κομματι ειναι ψιλοεπος.