Δεν ξερω για σας, αλλα το Mercy Falls των Seventh Wonder εχει μπει πλεον στα all time αγαπημενα μου.
Αντε να δουμε ποτε θα τους δουμε εδω περα…
Εστειλα γραμμα στον Αη-Βασιλη για ενα powerprog festival εδω, αλλα ακομη δεν μου απαντησε… >_<
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ MERCY FALLS ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΙΣΚΟΣ.ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ.ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ DESTINY CALLS ΝΑ ΕΙΝΑΙ RESPECT.ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ METAL.
Tι κομματάρα!
Εκπληκτική μουσική και συναγωνίζεται τους Flower Kings με άνεση.
Επίσης, το Frost* είναι τελικά καλύτερο του φοβερού “Milliontown”.
οι δίσκοι των Flower Kings για έναν progster που αρέσκεται στο είδος έχουν γίνει σαν μια τεράστια σοκολάτα.
ξεκινάς να τρως και λες αυτό είναι πολύ ωραίο. συνεχίζεις να τρως, ενδεχομένως με λαιμαργία και σε κάποια φάση έχεις λιγωθεί πολύ και βλέπεις πως έχει κι αλλο…
αλλά προσωπικά δεν μπορώ να κατηγορήσω ένα συγκρότημα που μου δίνει το παραπάνω.
το Frost είναι πραγματικά εντυπωσιακό. από τους δίσκους που δε θα πάρουν ποτέ την αναγνώριση που τους αξίζει σε πωλήσεις ή δημοτικότητα, αλλά που θα μεγαλώνουν την λατρεία αυτών που ασχολούνται.
Το Karmakanic είναι όντως πολυ καλό. Το αναγνώρισε μέχρι και ο Daz! Από την άλλη δείτε την κριτική στο γνωστό περιοδικό και θα δείτε τον ορισμό της “επιφανειακής ακρόασης”.
πραγματικά βρέθηκα μπροστά σε μια μεγάλη έκλπηξη.
ακούστε για να αντιληφθείτε τη νεα οπτική που έδωσε στο αριστούργημα των Genesis ένα εκ των πιο ανήσυχων πνευμάτων και σημαντικότερων καλλιτεχνών της σύγχρονης prog rock σκηνής, ο πολυπράγμων Nick D’ Virgilio (κάνει τα πάντα και συμφέρει).
Εκπληκτικές ενορχηστρώσεις, πανέμορφες εκτελέσεις, μουσική που είναι έτσι και αλλιώς φανταστική εδώ αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο.
έπαθα πλάκα.
Είμαι ενθουσιασμένος. Έχουμε και λέμε, είναι Άγγλοι και παίζουν μοντέρνο progressive με διάσπαρτα ποστ ροκ περάσματα. Έχουν ηχογραφήσει μόνοι τους το ΕP το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε με 4.50 λίρες μαζί με τα μεταφορικά.
Κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και ακούστε τους Mister Mañana εδώ
Ena alert gia tis fatses pou kykloforoun sto thread…
Oloi oi progsters edo perimenoun ena album me agonia ton Martio nomizo diabasa. Project tou Tosin Abasi (kyrios - enos apo tous pio texnikous kitharistes stin piatsa) apo tous Reflux kai tou Bulb (aka Misha Mansoor). To onoma tou project einai:
Animals As Leaders www.myspace.com/animalsasleaders
Instrumental prog/metal
πολυ ενδιαφερον
και το reflux αξιζει παντως
οποιος γουσταρει (αντεχει) τεχνικο metalcore ας τους τσεκαρει
το cd πωλειται σε εξευτελιστικη τιμη στο διαδικτυο
και εχει και πολυ ωραια quotes στο βιβλιαρακι
Για τσεκάρετε
BIOGRAPHY
Fusionmetal - A relatively new and unexplored genre in the world of metal. Exivious marks a first to truly marry jazzfusion with metal into a coherent new style. Featuring members of legendary US prog band CYNIC and Dutch metallers TEXTURES, Exivious isn’t an over the top math metal band and certainly isn’t a loungy jazz combo either. But expect everything in between!
With a jazzfusion backbone Exivious uses freaky metal riffs to decorate their organic eruption of free improvisations and complex rhythms. Guitarist Tymon comments: “We finally managed to transform a vision I had a long time ago into 9 intense and fiery songs. There’s an immense amount of information in there that will definitely take more than one spin in your CD player to comprehend!”
The band will release the album independently to preserve 100% creative freedom. This is not only evident in their music but also in the artwork. Their self titled debut will appear in a limited 1000 numbered copies, each single copy bundled with its own unique artwork.
The album will be released in May 2009.
Exivious is:
Tymon (Cynic) – guitar
Michel Nienhuis (ex-Sengaia) – guitar
Robin Zielhorst (Cynic, ex-Blue Man Group) – bass
Stef Broks (Textures) – drums
__Μμμ! Μάνο πολύ ενδιαφέρον…! Βέβαια, να πω μια αλήθεια…? Λίγο μου την έσπασε (λίγο όμως) γιατί είναι σαν b-side project των Cynic… :? Οκ, τ’ αφήνουμε αυτό απ’ έξω για λίγο… Δε το έχω “χωνέψει /καλοσκεφτεί /γνώμη” γι’ αυτό ακόμα, μιλάω ως μία πολύ πρώτη γεύση που μου άφησε -ίσως και πριν το ακούσω το κομμάτι τους… Τέλος πάντων…
__Απ’ ότι άκουσα απ’ το myspace, έχει ΠΟΛΥ ενδιαφέρον το θέμα και ναι όντως είναι ΠΟΛΥ κοντά στους Cynic και μάλιστα στο traced in air περισσότερο και όχι στο πρώτο τους… Τώρα αυτό ή ΠΟΛΥ καλό θα είναι είναι αρκετά ξενερωτικό… ή αρκετά ξενερωτικό για μερικά δευτερόλεπτα και μετά πάρα-πάρα πολύ καλό! :lol:
__Μάλλον πάει για αγορά το cd τους (θα το παραγγείλει κάποιος που έχει πιστωτική ή paypal? ψήνομαι κι εγώ, ίσως συμφέρει και για τα μεταφορικά), για να τους στηρίξω κιόλας, αλλά και γιατί πως άσχετα απ’ όλα όσα προανέφερα, αν όλο το cd είναι περίπου έτσι θα μιλάμε για ένα cd γεμάτο υπέροχη μουσική (φαίνεται να μη το πολυκουράζουν το πράμα και να έχουν αρκετή ουσία…) .
Μεσα στο διμηνο βγαινουν φρεσκα Anubis Gate και Spheric Universe Experience
Πολυ καλη προσφορα και τα dvd POS μαζι με Redemption
ειναι οι Myrath και ειναι απ’ τη Τυνησια. το μοναδικο αλμπουμ τους λεγεται Hope και κατεχουν το προγκ οπως οι sym x και αλλες μπαντες του τυπου, οι συνθεσεις φερνουν σε ανατολη και το βρισκουμε με απλο σερτσ στους ρωσους. χαβ φαν.
Ένα πάρα πάρα πολύ καλό άλμπουμ, περσινό ντεμπούτο από τους Άγγλους Of The I είναι το παρακάτω:
Balance Instars
Εδώ --> www.myspace.com/ofthei ακούτε και κρίνετε.
Progressive rock, επιρροές Tool, παρεούλες με Pure Reason Revolution, καταλαβαίνετε πάνω κάτω τι παίζει.
Πολύ όμορφος δίσκος, check.
BMONIC[/B]
Modern Extreme Melodic Progressive Metal… λίγο απ’ όλα δηλαδή…
http://www.myspace.com/sicmonic
Μου αρέσει πολύ το εισαγωγικό ριφάκι του “Till The Morning Light”!
Second that
Διαβάζοντας το Αγαπημένα Prog albums - Ψηφίστε! παρατήρησα ότι τόσο στο παρόν thread όσο και εκεί και ενώ έχουν αναφερθεί πολλές και καλές κυκλοφορίες, τόσο γνωστές όσο και λιγότερο γνωστές, και στα δυο απουσιάζουν οι Naked Sun με τον φοβερό ομώνυμο δίσκο τους του 1991. Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό που αγόρασα αυτό το βινύλιο, ουσιαστικά τυχαία και χωρίς να έχω ακούσει κάτι το 1999 από Σαλόνικα από το δισκάδικο στην Αμύνης πριν τα γκούντις 1.500 δρχ τότε. Με πολλά ψυχεδελικά/ παρανοοικά στοιχεία αν και ίσως όχι τόσο μέταλ και ωραίο σαξόφωνο. Κάποιες επιπλέον πληροφορίες εδώ: http://www.amazon.com/Naked-Sun/dp/B000008ISV
Ένα ακόμη συγκρότημα το οποίο και αυτό νομίζω δεν έχει αναφερθεί είναι οι Jester’s March http://www.metal-archives.com/band.php?id=1542
Πως δεν εχει αναφερθει. Κιε πρεπει πλεον να περιμενεις προτομη απο σεσημασμενο μελος του forum.
GUILT MACHINE is:
Arjen Lucassen: Instruments, Backing Vocals
Jasper Steverlinck (ARID): Vocals
Chris Maitland (ex-PORCUPINE TREE): Drums
Lori Linstruth (ex-STREAM OF PASSION): Lead Guitar
Τον Αύγουστο βγαίνει. Δεν έχει ληκάρει ακόμα όμως. Αναμένεται όμορφο.