Progressive metal κυκλοφορίες/μπάντες

τρομερος δισκος τρομερη μπαντα…ειδικα το τελευταιο κομματι το 30λεπτο επος πραγματικα απιστευτο :smiley: τωρα περιμενουμε νεο DARKWATER και νεα CIRCUS MAXIMUS και SYMPHONY X εαν και αυτα θα αργισουν :frowning:

ο πρωτος δισκος παντως ηταν απιστευτος,τον εχω και γνισιο :p:p μακαρι ο δευτερος νανε εξισου καλος :slight_smile:

Ενταξει, ειχα μεινει πισω στους νεους δισκους λογω διαμονης σε κλινικη (εγχειριση που με κρατησε κρεβατι 25 μερες) και κει που μουν ετοιμος να ακουσω το νεο των SW , τσουπ τι βλεπω στο seaoftranquility;

Αφου ειχα ως ringtone για πολυ καιρο το

δεν μπορω να περιμενω να το ακουσω :smiley:

http://www.progarchives.com/album.asp?id=30966

nstrumentalists

• Arjen Lucassen / guitars, keyboards
  • Ed Warby / drums (Ayreon, Hail of Bullets, Gorefest)
  • Peter Vink / bass
  • Joost van den Broek / keyboard solos (Ex-After Forever)
  • Gary Wehrkamp / guitar solos (Shadow Gallery)

Featured Artists -
Vocals

• Russell Allen (Symphony X)
  • Damian Wilson (Headspace, Threshold)
  • Floor Jansen (ex-After Forever, ReVamp)
  • Dan Swanö (Nightingale, Second Sky, ex-Edge of Sanity)
    Guest Vocalists, CD2
  • Tony Martin (Ex-Black Sabbath)
  • Mike Andersson (Cloudscape, Full Force, Silent Memorial)
  • Rodney Blaze

ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι (τιλτ)

Edit: Οκ σορρυ Outshined, ειμαι fail

http://www.rocking.gr/reviews/album/Arjen_Lucassens_Star_One_-_Victims_Of_The_Modern_Age/3142/

παιδες απλα να πω οτι οι νεοι δισκοι απο SEVENTH WONDERι DARKWATER και ΣΤΑΡ ΟΝΕ γαμισααααααααααααααν :p:p:p:p

παιδες απλα να πω οτι οι νεοι δισκοι απο SEVENTH WONDERι DARKWATER και STAR ΟΝΕ γαμισααααααααααααααν :p:p:p:p

πρώτα από όλα περαστικά, καλή ανάρρωση και κουράγιο με την επέμβαση ό,τι κι αν αφορούσε.

κατά τα άλλα είναι λίγο μπερδεμένο review, αλλά στη γενικότερη ιδέα δεν έχω αλλάξει άποψη.

πραγματικά η έκδοση είναι φανταστική, τρομερό artwork και η ακροάση είναι πολύ καλύτερη. το άψυχο πρόμο mp3 δε βοηθάει. κατά τα άλλα παραμένει ένα συμπαθητικό άλμπουμ με μερικές πολύ καλές στιγμές και μερικές περιττές και τίποτα παραπάνω.

έχω συνηθίσει τον Arjen σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

από την άλλη, το Seventh Wonder…

Ποσο μπορει να γαμαει το καινουριο Seventh Wonder??? Εχω παθει την πλακα μου…Καλυτερα τραγουδια το Wiseman και η μπαλανταρα Long Way Home…

Μακαρι να ειναι και το Circus Maximus τετοιος δισκαρος

+1 πολυ καλο 8)

Λοιπόν, οι Seventh Wonder ανήκουν πλέον στις πιο ελπιδοφόρες prog metal μπάντες, με ένα σερί δίσκων, τουλάχιστον αξιόλογο και με λίγη υπερβολή, καταπληκτικών όπως τα 2 τελευταία τους. Έχουν όλα όσα χρειάζεται για να ξεχωρίσουν από το σωρό και εκτός αυτού, μια φωνάρα με φοβερές δυνατότητες που είναι ίσως και το δυνατό τους σημείο. Οι συνθέσεις εξαιρετικές, υπερβολικές και αρκετά κοντά σε κάτι “σαν εμπνευσμένους Dream Theater” από θέμα ροής του δίσκου. Από τις κορυφαίες progressive metal κυκλοφορίες άνετα. Πομπώδες, υπερβολικό και συνάμα ουσιώδες, όσο λίγα συγκροτήματα στο χώρο. Σίγουρα, όχι κάτι το φοβερά πρωτότυπο, αλλά με τέτοιο τραγουδιστή και τις εκτελεστικές δυνατότητές τους, κερδίζουν άνετα μια θέση στα παραπάνω!

ξεχασες να αναφερεις το ΕΠΟΣ THE GREAT ESCAPE!!! :p:p απλα προσκιναμε :smiley:
οτι θα γαμισει ο CIRCUS MAXIMUS δεν υπαρχει καν θεμα αμφιβολιας για μενα :stuck_out_tongue:

που να ανοίγεις thread για τους Seventh Wonder στις μέρες μας.
Το Great Escape πάντως σαρώνει με τις μελωδίες του και αυτή τη φωνή.

Review

dakrya-crime scene
παιδες τους ακουσα και δεν πιστευα σε αυτο που ακουγα.Η καλυτερη progressive metal κυκλοφορια για μενα φετος ειναι ελληνικη.οι ανθρωποι ειναι πραγματικα ετη φωτος μπροστα απο την ελληνικη πραγματικοτητα και πραγματικα δημιουργησαν κατι το εξαιρετικα προκλητικο για τα αυτια μου.τσεκαρετε επειγοντως.το κυριο χαρακηριστικο της μουσικης τους ειναι η θεατρικοτητα των φωνητικων και γενικα η παρανοια.

Θα έχουν αναφερθεί σίγουρα αλλά να επαναλάβω το Νορβηγικό συγκρότημα Winds.

Από τις κορυφαίες μπάντες στο prog σήμερα.

Πολύ καλή η ιδέα τους να έχουν σε όλα σχεδόν τα τραγούδια συνοδεία από κουαρτέτο εγχόρδων.
Στο πρώτο άλμπουμ τους ξεκίνησε αυτή η ιδέα (“Reflections of the I”), στο δεύτερο (και καλύτερο τους για μένα-“The Imaginary Direction of Time”) τελειοποιήθηκε.

Ενώ στο τελευταίο τους “Prominence and Demise” είναι πιο έντονη η παρουσία της κιθάρας και του πιάνο.

Πολυ καλη μπαντα…εχω ακουσει παραπονα για τα φωνητικα του Λαρς αλλα δεν καταλαβαινω το γιατι…

Εγώ αναφέρω τώρα τους Andromeda, λογικά εχούν αναφερθεί και παλιότερα. Τρομερό progressive metal. Ακούστε όλη την δισκογραφία τους. Σουηδοί λέμεεεεε…

Κάτι που πιστεύω ότι θα ενδιαφέρει όλους τους φίλους των παλιών (των παλιών έτσι, όχι των αρχαίων!) Fates Warning.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν από τη Stormspell Records τα demo των Καναδών Kingsbane σε ένα ωραίο σιντάκι. Πολύ καλή κυκλοφορία που πρέπει να ακούσουν οι οπαδοί του κλασσικού progressive. Δείγματα εδώ:

http://www.stormspell.com/label/kingsbane.html

Το από πάνω, μόνο από την αισθητική του εξωφύλλου της κασέτας, καταλαβαίνεις ότι γαμεί. Άλλες εποχές…

[SPOILER][/SPOILER]

Καλα δεν ειχα ιδεα τους Κingsbane … Τρομερη μπαντα . Απο τις χρυσες εποχες του prog οντως …

Εκανα ηδη την παραγγελια

Να σε καλα Vildanden που μου ανοιξες τα ματια:wink:

Γεια σας! Είμαι μέλος του συγκροτήματος Babylon Voodoo, ένα μαθητικό Progressive Metal συγκρότημα από την Αθήνα. Έχουμε επηρεαστεί από μπάντες σαν τους Led Zeppelin, Pink Floyd, Opeth, Dream Theater, Black Sabbath. Ακολουθήστε το link, για να ακούσετε το τραγούδι μας στο youtube!

Ευχαριστούμε!!!

Καλό. Εμένα μ’αρέσει, είναι πολύ ωραίο σαν άκουσμα. Μαθητικό εε? Πολύ ωραίο που ασχολείστε με την δημιουργία, συνεχίστε έτσι!